Nokia, Βάζει NFC σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα Symbian smartphones

Η Nokia ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που είχαν παρουσιάσει κινητό με τεχνολογία NFC (Near Field Communication) και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι όλα τα μελλοντικά μοντέλα smartphones με λειτουργικό σύστημα Symbian θα ενσωματώνουν την εν λόγο ασύρματη τεχνολογία. Παράλληλα σκοπεύει να παρουσιάσει διάφορα αξεσουάρ NFC όπως ηχεία και ακουστικά.

Τα πρώτα νέα μοντέλα Symbian (και συγκεκριμένα με την έκδοση Symbian Belle) που θα κυκλοφορήσουν με NFC θα είναι τα Nokia N701, Nokia 700 και Nokia 600.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 30 Αυγούστου 2011 10:41

Σχόλια

  • Πολύ καλή αυτή η κίνηση από τη Νokia. Και ωραίος και προτότηπος τρόπος για να διαφημίσουν τη λειτουργία.

  • Αν όλα δουλεύουν ρολόι, γιατι θα πρέπει να σε ενδιαφέρει τι επεξεργαστή φοράει;;;

  • Μπράβο στη Nokia για αυτή την προσπάθεια και είναι και η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία πραγματικά, αντίθετα με άλλους κατασκευαστές που απλά έχουν βάλει το τσιπάκι στα κινητά τους απλά για να λένε οτι υπάρχει. Ειδικά κάτι ηχεία που έχω πετύχει σε μερικά βίντεο που θα βγάλει σαν αξεσουάρ, δείχνουν εξαιρετικά. Πάντως συμφωνώ με τον Κώστα, αν όλα δουλεύουν σωστά δεν παίζει ρόλο τι επεξεργαστή έχει μέσα, άλλωστε όπως και στους υπολογιστές μεγάλη ανάγκη για επεργαστική ισχύ έχουν μόνο τα παιχνίδια και στην περίπτωση των κινητών δεν έχω δει και κανένα παιχνίδι της προκοπής. Απόδειξη οτι τελικά σημαντικό ρόλο παίζει το ίδιο το λειτουργικό, κοιτάξτε το απίστευτο multitasking του Nokia Ν9 με 1GHz επεξεργαστή.

  • τι 1Ghz,βάλτε εκεί 10Ghz να βλέπουμε την μπαταρία να πέφτει!

    Πολύ ωραίο το NFC,αρκεί να το υιοθετήσουν και οι άλλες εταιρείες. Ξέρετε ποιες εννοώ.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.