Smartphones

Οι πωλήσεις Q4 αυτών των τηλεφώνων αποδεικνύουν ότι οι καταναλωτές θα πληρώσουν για την καινοτομία

Η εταιρεία Analytics Kantar εξέτασε τις πωλήσεις smartphone για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και χαρακτήρισε το iOS «global standout performer». Αυτό συνέβη γιατί το iPhone παρουσίασε αύξηση μεριδίου αγοράς σε όλες σχεδόν τις αγορές που καλύπτονται από την Kantar –  και περιλαμβάνουν ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Κίνα, Ιαπωνία.

Στην Ιταλία και την Ισπανία, η ετήσια ανάπτυξη τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους ήταν 5 και 4 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα. Στην Αυστραλία και την Ιαπωνία, το μερίδιο αγοράς του iPhone αυξήθηκε κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε ετήσια βάση, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα παρέμεινε σταθερό.

Η Kantar υπογράμμισε πως το σχέδιο της Apple να διαφοροποιήσει τα μη-Pro από τα Pro μοντέλα της, δίνοντας στα τελευταία έξτρα χαρακτηριστικά όπως Dynamic Island κα chip A16 Bionic, λειτούργησε. Η Apple έδωσε στους καταναλωτές ισχυρά κίνητρα για να πληρώσουν τις premium τιμές για το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max.

“Σε έναν κλάδο όπου οι καταναλωτές διψούν για καινοτομία, η επιτυχία του Pro αποδεικνύει ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτήν”, επισήμανε η ερευνητική εταιρεία.

Ακόμα, η Kantar στάθηκε στην πορεία της σειράς Pixel 7, καθώς πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων κατά το τέταρτο τρίμηνο στις ΗΠΑ, στις 5 ευρωπαϊκές χώρες, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Οι πωλήσεις Pixel από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο ήταν οι ισχυρότερες στο Ηνωμένο Βασίλειο. καθώς αποτελούν το 18% των συνολικών πωλήσεων τηλεφώνων Android στη χώρα. Το Pixel 6a μεσαίας κατηγορίας τα πηγαίνει επίσης καλά σύμφωνα με την Kantar. Στις ΗΠΑ, τα Pixel 7, Pixel 7 Pro και Pixel 6a αποτέλεσαν το 11,9% των πωλήσεων Android το 4ο τρίμηνο, από το 7,5% που είχαν πετύχει κατά το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Το Pixel 6a είχε το τέταρτο υψηλότερο μερίδιο αγοράς στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Όσον αφορά στη Samsung, η ερευνητική εταιρεία επισημαίνει πως το Galaxy A13 συνεχίζει να αποτελεί επιτυχία στην Ευρώπη και ήταν το τηλέφωνο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της περιοχής κατά το τέταρτο τρίμηνο. Ακολούθησαν το iPhone 13 και το Samsung A53 5G.

Στις ΗΠΑ, το iPhone 14 Pro Max ήταν πρώτο στη λίστα για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου με το iPhone 14  και το iPhone 14 Pro να ακολουθούν. Μάλιστα, το iPhone 11 ήταν τέταρτο και το iPhone 13 έκλεινε την πεντάδα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.