Η Oppo ξεπέρασε τη Huawei για πρώτη φορά στην κινεζική αγορά smartphones

, Η Oppo ξεπέρασε τη Huawei για πρώτη φορά στην κινεζική αγορά smartphones

Η Oppo έγινε η μάρκα smartphone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Κίνα για πρώτη φορά, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research. Η έκθεση της Counterpoint αναφέρει ότι η Oppo κατάφερε να κατακτήσει το 21% της μεγαλύτερης αγοράς smartphone στον κόσμο τον Ιανουάριο περνώντας μπροστά από τη Vivo και τη Huawei, οι οποίες και οι δύο άγγιξαν το 20%. Την πεντάδα με τις περισσότερες πωλήσεις smartphones συμπλήρωσαν οι Apple και Xiaomi με 16%.

Οι πωλήσεις της Oppo αυξήθηκαν κατά 26% σε ετήσια βάση και αυξήθηκαν κατά 33% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η Counterpoint αναφέρει ότι για να αποκτήσει αυτό το μερίδιο αγοράς η Oppo, κάποιος πρέπει να το χάσει και η έκθεση δείχνει ότι τα smartphone της Huawei αντιμετωπίζουν προβλήματα και στην αγορά της Κίνας. Να θυμίσουμε ότι οι πωλήσεις smartphones της Huawei μειώθηκαν και σε παγκόσμιο επίπεδο έχοντα χάσει έ21.3%.

Η Counterpoint αναφέρει ότι η Huawei αναγκαστικά έχει εστιάσει στην αγορά premium smartphones λόγω της έλλειψης εξαρτημάτων που έχουν προσκληθεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ, οπότε οι κινέζικες αλυσίδες ηλεκτρονικών επικεντρώθηκαν σε άλλες μάρκες κάτι που παρατηρούμε και στη δική μας χώρα.

Η πρόσφατη πώληση της Honor από τη Huawei αναμένεται να μειώσει περαιτέρω το μερίδιο αγοράς της άλλοτε κραταιάς εταιρείας, με την Honor να θεωρείται πλέον ανταγωνιστής της. Η Counterpoint αναμένει ότι το μερίδιο της Huawei θα συνεχίσει να μειώνεται καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021.

Καμπάνια της Huawei στο Βέλγιο με χρήση ψεύτικων προφίλ στο Twitter

Η Oppo θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την ευκαιρία με την κυκλοφορία του αναμενόμενου flagship smartphone Find X3 Pro, το οποίο ανακοινώνεται αυτή την Πέμπτη.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.