Κινητό χωρίς Google, το μεγάλο πρόβλημα της Huawei

, Κινητό χωρίς Google, το μεγάλο πρόβλημα της Huawei

Το πρόβλημα που έχει η Huawei με τα κινητά της χωρίς Google συνεχίζεται και το 2021. Τα περισσότερα μοντέλα του Κινέζου κατασκευαστή δεν έχουν πρόσβαση στο Google Play, το μεγαλύτερο κατάστημα εφαρμογών του Android. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι όσοι πιάνουν στα χέρια τους ένα από τα νέα Huawei κινητά και Huawei tablet να βρίσκονται προ εκπλήξεως μιας και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν out of the box τις πιο αγαπημένες τους εφαρμογές όπως YouTube, Gmail, Maps, Photos, Chrome, News ολες τις Google.

Τα κινητά και τα tablet της Huawei έχουν το δικό τους κατάστημα εφαρμογών που ονομομάζεται AppGallery, σε αυτό περιλαμβάνονται πολλές από τις εφαρμογές του Google Play αλλά όχι όλες και σίγουρα δεν υπάρχουν οι παραπάνω πασίγνωστες εφαρμογές της Google. Αυτό έχει οδηγήσει αρκετούς καταναλωτές να είναι σκεπτικοί, όχι γιατι η Huawei κυκλοφορεί κακές συσκευές αλλά γιατι δεν θέλουν να χάσουν τη βολή τους με νέα καταστήματα και πατέντες πρέπει να κάνουν για να κατεφέρουν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους όπως γνωριζουν, με Google.

Αρκετοί είναι βέβαια και αυτοί που παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλά τους και με έυκολο για αυτούς τρόπο θα καταφέρουν να κάνουν το Huawei με App Gallery κινητό τους να θυμίζει τα Android όλων των υπόλοιπων κατασκευαστών. Γιατι σήμερα, μόνο η Huawei έχει αναγκαστεί να μην χρησιμοποιεί το Google Play παγκοσμίως, όλες οι άλλες εταιρείες που κατασκευάζουν Android smartphones και Android tablets συνεχίζουν κανονικά να υποστηρίζουν το Google Play και τα Google Mobile Services (GSM) με αποτέλεσμα η μετάβαση από κινητό σε κινητό οποιουδήποτε κατασκευαστή να πραγματοποιείται με ευκολία.

Οι περισσότεροι επισκέπτες μας, παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλά τους και ίσως έχουν τις γνώσεις να κάνουν ένα κινητό Huawei με AppGallery να μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιες από τις εφαρμογές τις Google όπως YouTube, Gmail, Maps, Photos, Chrome, News και Podcasts. Θα μπορέσουν ίσως να εγκαταστήσουν με πατέντα και άλλες γνωστές εφαρμογές που δεν υπάρχουν ακόμα και σήμερα στο κατάατημα της Huawei, το App Gallery. Όμως δεν είναι όλοι οι καταναλωτές έμπειροι όπως οι αναγνώστες μας.

Το μεγάλο πρόβλημα που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η Huawei είναι με τα οικονομικά smartphones και tablets με App Gallery. Αυτά είναι που λόγω τις χαμηλής τους τιμής πωλούνται περισσότερο και που το κοινό τους είναι καταναλωτές χωρίς απαραίτητα μεγάλη εμπειρία στο πως να περνάνε με πατέντες εφαρμογές που έχουν συνηθίσει να έχουν το κινητό τους με το που το βγάλουν από το κουτί και το ενεργοποιήσουν. Σε αυτά τα οικονομικά μοντέλα και σε όλα τα άλλα, θα πρέπει τα καταστήματα να διευκρινίζουν την απουσία του Google Play και την απουσία των πιο δημοφιλών εφαρμογών ώστε ο πελάτης να γνωρίζει τι θα συναντήσει.

Δεν είναι κακό το AppGallery ούτε κακές οι συσκευές της Huawei που δεν έχουν Google Play (GMS), θα πρέπει ομως να γίνεται ξεκάθαρη αυτή η έλλειψη για να μην βρίσκονται προ εκπλήξεως κάποιοι καταναλωτές. Και από ότι βλέπουμε στα ηλεκτρονικά καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων της Ελλάδας, δεν γίνεται από όλους ξεκάθαρο αυτό.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

54 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

”στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα”..αυτο που δεν καταλαβαινουν πολλοι εδω μεσα ειναι οτι η πλειοψηφια των καταναλωτων εξω θελει ενα ετοιμο προιον που δεν χρειαζεται να ψαξουν κατι αλλο για να εχουν ολα οσα περιμενουν και τους εχουν υποσχεθει…Δεν το κανουν επειδη δεν μπορουν να μαθουν να βαζουν gms, το κανουν επειδη ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ειτε λογω χρονου ειτε επειδη πιστεουν οτι δεν ειναι δικια τους δουλεια…Ειναι σωστη η λογικη?Για μενα οχι …για το υπολοιπο 99.99% ομως μπορει να ειναι…

Άκης Σώης

Αδερφε ψαξε λιγο την φαση με την huawei και πως εγινε αυτο που εγινε, την μια μερα την huawei περναει την apple σε πωλήσεις και την αλλη ο τραμπ απαγορευει στην huawei να χρησιμοποιοι ευαρμογες της Google

SUPS 👨‍⚖️

δεν προκειται να ψαξω κατι γιατι εισαι εκτος θεματος..Εμεις σχολιαζουμε για το τι συμβαινει πλεον μετα το μπαν…

Alex

Μην το ψάχνεις φίλε Sups, ο άλλος προτείνει να μπαίνουμε από browser αντι για τα apps γιατι ειναι λεει πιο ασφαλές. Για να υποστηρίξη το κινητό που αγόρασε θέλει να μας πείσει ότι δεν τρέχει τίποτα να γυρίσουμε στα παλιά τα χρόνια.

Στέλιος

Και ποιος είπε ότι δεν μπορείς να περάσεις Google services?? Ρε παιδιά στο 2021 μπήκαμε ελεος

Alex

Eχεις μπερδευτει φίλε. Άλλο οι εφαρμογές άλλο τα services.0

Αστερίξ

Φίλε sups, όταν πριν κάποια χρόνια ελληνικές εταιρίες, κινητά εκ Κίνας και τα windows phone έρχονταν χωρίς GMS, δεν είδα κανέναν να τα δικαιολογεί τόσο εύκολα… οι περισσότεροι θέλουν ένα κινητό που να το ανοίγουν και εκτός του να δουλεύει, να μην τους λείπει τίποτα που είχαν στο προηγούμενο κινητό τους… ακόμα και το απλό πράγμα της μεταφοράς επαφών αυτόματα με την εισαγωγή του google account είναι σημαντικό, φαντάσου να μεταφέρεις backup στη νέα συσκευή… δεν έχουν οι περισσότεροι το μικρόβιο της τεχνολογίας αλλά και να το έχουν δεν θέλουν επιπλέον ζαλάδες και δυσκολίες για κάτι που αλλά κινητά το προσφέρουν…

SUPS 👨‍⚖️

γιατι εγω ειπα κατι διαφορετικο? αυτο λεω οτι οι χρηστες θελουν αμεση και ευκολη χρηση…Οσο για τη πρωτη προταση σου …τα windows phone απετυχαν για πολλους λογους…

Tasos Spanos

Εδώ εμείς ψάχνουμε τρόπους να φύγουμε από google
Θα γυρίσω σε lineage os για να μην εχω μέσα οτιδήποτε έχει σχέση με google
Youtube έτσι κι αλλιώς έχω το vanced που είναι κατά πολύ ανώτερο
Το email μου δεν ξέρω πως θα το έχω αλλά θα υπάρχει τρόπος

Alex

Lineage, Vanced λέξεις που δεν ενδιαφερουν την πλειοψηφία των καταναλωτών.

Con456

Προσωπικά και ξέρω τις χακιερες να κάνω και δεν θα είχα τόσο μεγάλο πρόβλημα να ψάξω εναλλακτικές . Υπάρχουν για όλες τις εφαρμογές. Εξάλλου η πιο σημαντική για μένα εφαρμογή της Google , οι χάρτες λειτουργούν απλά δεν κρατάει back up . Ομως το σημαντικότερο θέμα που με έχει αποτρέψει να πάρω το p40 pro ή να περιμένω το p50 που είναι κατά πολύ ανώτερες συσκευές από τον αντίστοιχο συναγωνισμό είναι οι ενημερώσεις λογισμικού και ασφάλειας. Το harmony είναι κάτι παντελώς άγνωστο ως λογισμικό και δεν ξέρουμε τι θα προσφέρει. Αν πάρεις τώρα Huawei ξέρεις πως δεν θα έχεις καμμιά ανδροιντ υποστήριξη. Οπότε μένεις στους υπόλοιπους για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Και πιστεψτε με ήμουν πολύ κοντά να πάρω το p40 pro τα Χριστούγεννα αλλά έμεινα ξανά τελικά στην σαμσουγκ

George

Και επειδή δεν έχει google?
Μόνο το drive χρησιμοποιούσα και σιγά υπάρχει και browser..
Maps βάζεις το here we go
και γενικά έχει σχεδόν όλες τις εφαρμογές και όσοι το κράζετε που δεν έχει google απλά δεν έχετε πιάσει στα χέρια σας τα καινούρια με το gallery το 2021 που είναι γεμάτο

Alex

Θέλω να χρησιμοποιώ όλα αυτά YouTube, Gmail, Maps, Photos, Chrome, Drive, Podcasts. Δεν θέλω να μπαίνω στο YouTube από τον browser με βολεύει το app. Θέλω τον Chrome για να έχω όλα τα bookmarks που έχω και στον υπολογιστή μου.

Tην εφαρμογή Signal την δημοφιλέστερη σημερα την έχει το AppGallery? Η θα ψάχνω να κατεβάζω αρχεία apk? Οι τραπεζικές εφαρμογές είναι όλες στο AppGalley? Θα με πείσεις να βάλω από third party app store εφαρμογή για την τράπεζα? Δεν νομίζω να τα καταφέρεις φίλε.

George

Αφού θες όλα αυτά τις google μόνο με third party
Photos – ετσι και αλλιως απο ιουλιο τελος θα είναι επι πληρωμη μονο
τις τράπεζες τις έχει όλες και γενικά όλες τις Ελληνικές εφαρμογές

Planettech

Μια συμβουλή…
Είναι τελείως λάθος να κάνεις τραπεζικές συναλλαγές από οποιαδήποτε εφαρμογή από οποιοδήποτε λειτουργικό, καθώς ο περιηγητής είναι πολύ πιο ασφαλής. Δεν το λέω μόνο εγώ το λένε οι ειδικοί. Αν μπεις και παρακολουθήσεις συνέδρια που έχουν γίνει και με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα το διαπιστώσεις.Και όχι δεν θα ψάχνες να κατεβάζεις αρχεία apk καθώς όλες αυτές οι εφαρμογές είναι ήδη (εδώ και πολλούς μήνες) στο appgallery.

Όσον αφορά για τις υπόλοιπες εφαρμογές έχω δώσει τη απάντησή μου πιο πάνω.

Προφανώς από τα λεγόμενά σου φάινεται ότι δεν έχεις πιάσει το κινητό στα χέρια σου. Καλό θα ήταν να το κάνεις γιατί αυτό θα καταστούσε τη γνώμη σου αντικειμενικότερη.
Φιλικά πάντα.

Last edited 3 years πριν by Planettech
Alex

Πρώτη φορά ακούω αυτή την δικαιολογία για τις εφαρμογές των τραπεζών. Όλος ο κόσμος τα apps των τραπεζών χρησιμοποιεί και η huawei ετρεξε πιο πριν και από το app του efood να τα εντάξει στο AppGallery.

Φιλικά μιλάω και εγώ. Απλά μου φαίνονται περίεργα αυτά που λες, σαν να μην βλεπεις την πραγματικότητα.

Ολος ο κόσμος χρησιμοποιεί τα apps. Όποιος δεν μπορεί να τα έχει, όπως η Huawei με το YouTube και τόσες άλλες εφαρμογές, ας μπαίνει από τον browser όπως τα παλια τα χρόνια. Τώρα που φεύγουμε όλοι από το WhatsApp, Signal έχει το AppGallery, δεν έχει.

Planettech

Ξαναδιάβασε το σχόλιό μου!!!!!

Δεν είπα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τις εφαρμογές αλλά ότι είναι λιγότερο ασφαλές καθώς μπορούν πιο εύκολα να χακαριστούν.

Υ.Γ. Πάντα θα υπάρχει η πρώτη φορά στο να ακούς κάτι καινούριο. Η Huawei τις έχει τις εφαρμογές και όλα. Πήγαινε λίγο και στον οικονομικό τομέα. Νομίζεις η Google θέλει να χάσει από πελάτη της την Huawei που θα της επιφέρει δις;;; Τροφή για σκέψη

Alex

Ενα σωρό εφαρμογές δεν μπορουν να χρησιμοποιηθούν με browser θα έπρεπε να το γνωρίζεις.

Ασχετο αλλά ενα σωρό games δεν εχει το app gallery. για αυτά γιατι δεν μιλας, αδειο ειναι.

Μην παραποιείς την πραγματικότητα για να δικαιολογησεις την επιλογη σου.

SUPS 👨‍⚖️

Η τελευταια προταση σου ειναι η ουσια της συζητηση σας.

Planettech

Η ουσία της συζήτησής μας αγαπητέ είναι πως ο συνομιλητής δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το εν λόγω οικοσύστημα καθώς δεν έχει πιάσει στο χέρι του το κινητό και αυτό έχει ως επακόλουθο να μην έχει στοιχεία για τα λεγόμενά του καθώς (μάλλον) στηρίζεται σε κάποια βίντεο από διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες ή σε λόγια συναδέλφων που άκουσε πριν από μήνες.

Δεν προσπαθώ να αλλάξω γνώμη κανενός. Απλά παρουσιάζω τα δεδομένα όπως είναι. Ούτε μέτοχος είμαι. ούτε fanboy. Απλά αυτή τη στιγμη το Huawei p40 και p40 PRO είναι τα πιο VALUE FOR MONEY κινητά/ΝΑΥΑΡΧΙΔΕΣ στον κόσμο μαζί με το Samsung Galaxy FE.

Y.Γ. Μια διαδικτυακή βόλτα στο Skroutz στις αξιολογήσεις χρηστών και οι απόψεις κατόχων του συγκεκριμένου κινητού θα βοηθούσε. Προφανώς δεν μιλάω γαι midrange που εκεί τα σκήπτρα τα έχει η Xiaomi.

Έτσι γίνεται μια ολοκληρωμένη σωστή και αντικειμενική έρευνα.

Alex

Το ότι ο σκοπός σου είναι να διακαιολογήσης την απόφασή σου να αγοράσεις ένα συγκεκριμένο κινητό φαίνεται ξεκάθαρα. Συνέχεια αυτό αναφέρεις και το πόσο καλό είναι. Ειναι καλό αυτό να εισαι χαρούμενος με την επιλογή σου, δεν μιλάμε ομως για το συγκεκριμλενο κινητο αν το εχεις καταάβει.

Planettech

Αγαπητέ αν διαβάσεις και τα δικά σου άρθρα παραπάνω θα διαπιστώσεις ότι μιλάμε και για το κινητό. Ωραίες οι υπηρεσίες που μας προσφέρουν οι εταιρείες αλλά δεν μπορούμε να τις υλοποιήσουμε αν δεν έχουμε και τα αντίστοιχα προϊόντα.

Δικαιολογώ την αγορά του κινητού μέσα από δεδομένα και από προσωπική εμπειρία χρήσης και έρευνα κατί που δεν έχεις πραγματοποιήσει εσύ.

Planettech

Προσπαθείς να βγεις εκτός θέματος (που κολάνε οι εφαρμογές των games???) και απλά αυτό οδηγεί σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας!!!

Πες μου μια εφορμογή που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια κόσμο που δεν δουλεύει σε περιηγητή (ειδικά από τις εφαρμογές Google).

Υ.Γ. Δεν παραποιώ την πραγματικότητα, καθώς μιλάω με στοιχεία και δεδομένα που δεν δέχονται αμφισβήτηση. Όταν πιάσεις το κινητό σου στα χέρια σου θα διαπιστώσεις ποια games και εφαρμογές έχει το appGallery, θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι καθόλου άδειο!!!

Last edited 3 years πριν by Planettech
Alex

Κοιτώντας τα σχόλια στο άρθρο όλων καταλαβαίνουν όλοι πόσο λάθος εισαι. Εχεις εφαρμογές ψηφιακού πορτοφολιου? Δεν έχεις αλλά χαίρεσαι με την κάμερα του κινητού σου, μείνει με αυτό. Σε όλα τα άλλα χανεις που δεν έχει Google Play.

Planettech

Επειδή είσαι τελέιως ανενημέρωτος να σου γνωστοποιήσω ότι όσες εφαρμογές ψηφιακού πορτοφολιού έχει το Google play τις έχει και το appgallery. Για αυτό λοιπόν πρέπει να αρχίσεις να ενημερώνεαι περαιτέρω.

Καλό διάβασμα λοιπόν

Y.Γ. Προφανώς βλέπεις τα σχόλια όσων θέλεις να δεις. Αυτοί που όντως έχουν χρησιμοποιήσει το κινητό συμφωνούν μαζί μου. Οι υπόλοιποι απλά μείνετε στα λόγια χωρίς επιχειρήματα.

NikosJ7

Αν είναι δυνατόν! Σου πετάει διαφήμιση όταν ανοίγεις το AppGallery και περιμενεις πριν κανει skip.

Dem

από εφαρμογές ναι αλλά χρειάζομαι καποιες υπηρεσίες της και συγκεκριμένα contacts (υπερσυμαντικη εχω 4 κινιτα μετάξι τον οποίον και iphones και όλα έχουν ίδιες επαφές μόνιμα με google contacts sync)
google calendar sync (ακριβός για τον ίδιο λόγο)
maps (και συγκεκριμένα συγχρονισμός αγαπημένων μερί κλπ ανάμεσα στης συσκευές )
και google pay

Planettech

Να αγιάσει το στόμα σου ρε George. Επιτέλους το άκουσα αυτό από κάποιον.
Όλοι αυτοί που κράζουνε προφανώς και δεν έχουν πιάσει το p40 pro στα χέρια τους.

Οι εφαρμογές της Google που χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι Gdrive, youtube και Gmail. Για όλες τις υπόλοιπες υπάρχουν οι αντίστοιχες εναλλακτικες που προφέρει κάθε εταιρία, ακόμα και για goole maps.

Για το youtube πολλοί χρησιμοποιούν περιηγητή καθώς θέλουν να αποφεύγουν τις διαφημίσεις. Για το Gmail μπορείς πολύ απλά να προσθέσεις το λογαριασμό σου στην εφαρμογή της Ηuawei και τελείωσες.

Όσον αφορά το παρών άρθρο, έχει γίνει λάθος σε ότι αφορά τις ενημερώσεις των εφαρμογών της Google. Γίνονται κανονικά μέχρι και τώρα. Επίσης υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι στο να εγκαταστήσεις τις εφαρμογές της Google κανονικότατα.
Προφανώς το p40 pro είναι και για πιο ψαγμένους που είναι και η συντριπτική πλειονότητα της χώρας.

Υ.Γ. κάτοχος p40 pro το τελευταίο εξάμηνο. Ξεκάθαρο το πιο value for money android κινητό.

Alex

Διαβάζω το αρθρο και δεν βλέπω σε κανένα σημείο να μιλάει για το τηλέφωνο που αγόρασες και που θέλεις να δικαιολογήσεις.

Manos

Στο Samsung κινητό που έχω χρησιμοποιώ μόνο το maps από την Google… γιατί απλά είναι κορυφαίο. Email, messages, calls, photos χρησιμοποιώ αυτά της Samsung, και Οpera ή το Samsung browser για Internet.
Αλλά ρε παιδιά… τον ‘Κινέζο’ δεν τον εμπιστεύομαι. Όχι ότι εμπιστεύομαι και πολύ την Google, αλλά αν είναι κάποιος να με “παρακολουθεί” ας είναι η Google.

George

Δοκίμασε και το HERE WeGo
κατεβάζεις δωρεάν όλη την Ελλάδα και έχεις πλοήγηση και τα πάντα χωρίς ίντερνετ

Νάσος

Nαι Μανο,εσενα ,εμενα και την κυρα Μαρια στο Σουλι,θελουν να μας παρακολουθουν!
παιδιά,λιγο προσοχή στο τι λέμε ε?

Nickolas

Προσωπικά επειδή το είχα ψάξει δε θα είχα πρόβλημα καθώς όλες οι εφαρμογές που θέλω υπάρχουν στο app gallery, ελληνικές και ξένες και από Google πλευρά το Gmail μπορώ εύκολα να το προσθέσω στον client της Huawei και YouTube ένα vanced και τελείωσα.
Το θέμα όμως για μένα είναι άλλο, κοροϊδεύαμε παλαιότερα από την πλευρά του Android πόσο κλειστό οικοσύστημα είναι αυτό της Apple και τελικά το Android με την κυριαρχία των εφαρμογών της Google έγινε χειρότερο. Ανάλογα με τις ορέξεις δηλαδή της εκάστοτε κυβέρνησης των ΗΠΑ ή γιατί όχι και της ίδιας της Google μπορεί κάποια στιγμή να καταλήξουμε με δύο τρεις εταιρείες και αυτό ήταν, δε λέω απίθανο, αλλά και κάποια άλλα πράγματα που θεωρούσαμε απίθανα τελικά έγιναν πραγματικότητα.

Γιώργος

Καλημέρα αλάνια!!! Καλώς η κακώς όσοι έχουν huawei όπως εγώ αυτήν την στιγμή το p40 εφόσον δεν έχει google play και ότι είναι σχετικό με την google κλπ σαν κινητό είναι φοβερό και με.το app gallery βρίσκεις σχεδόν αυτό που θέλεις.! Μιας και συνηθίσαμε ότι κινητό είναι όλο το πακέτο της google.! Παρόλα αυτά έχουμε κάποιο σύνδεσμο ένα βοήθημα με κάποιο τρόπο να περάσουμε το Google play? Απαντήστε μου

Konstantine

Καλημέρα φίλε μου. Κατέβασε το dualspace από AppGallery & λύθηκε το πρόβλημα. Αλλιώς στον browser που χρησιμοποιείς πληκτρολογησε google space apk & θα βρεις link όπου μπαίνεις, κατεβάζεις το apk αρχείο & το κάνεις εγκατάσταση. Το συγκεκριμένο θα το δεις στην οθόνη σου με το όνομα gspace. Αυτό χρησιμοποιώ εγώ, δεν έχει διαφημίσεις.

Alex

Φίλε μου δυστυχώς δεν μπορεισ να περάσεις Google Play δεν γίνεται με τίποτα και ούτε ποτέ θα γίνει με την υπάρχουσα κατάσταση.

Το μόνο που θα μπορείς να κάνεις είναι πατέντες όπως λέει ο φίλος παραπάνω. Κατέβασε το ένα, βάλε το άλλο, θα έχεις αλλά όχι ακριβώς… και αλλα προβλήματα.

Θέλει διάβασμα δεν είναι για όλους. Κάτσε με το κλασσικό Android σου, έχει δεκάδες επιλογές. Μην κολας.

Πέτρος

Πολύ σωστό αυτό που λες.
Τώρα για να ξεφύγω (και εγώ) λίγο από το θέμα.
Όλοι ξέρουμε τι συνέβη με Google και Huawei. Πρόσφατα όμως είδαμε άλλη μια γνωστή εταιρεία να μπαναρεται από ΗΠΑ.
Η Xiaomi! Η οποία έσπευσε μεν να ξεκαθαρίσει την θέση της (ότι δεν είναι κομμουνιστική εταιρεία) αλλά έχει και Plan B , διότι πολύ σύντομα ίσως έχει το μέλλον της Huawei.
Τελικά τι γίνεται; όποια εταιρεία ξεπερνάει την Apple και την εναλλακτική της Samsung μπαίνει Μπλάκ λίστ?
Αν αυτό δεν αλλάξει με την νέα κυβέρνηση ΗΠΑ, ίσως το ξανασκεφτούν πολλες εταιρείες να αφήσουν το android για Armonyos 21.
Προσωπικά έχω Realme (προς το παρόν μη κομμουνιστική) 🙂 αλλά στεναχωρήθηκα πολύ με τίς εξέλιξεις γιατί βλέπω να μειώνεται ο ανταγωνισμός (σε λίγο θα έχεις επιλογή Κινέζικο με 150 ευρώ χωρίς Γκουγκλε η Κορέα-Αμερικη 1000 ευρώ με γκουγκλε..)
Χμχμχμ ξέρετε για πότε αναθεωρώ και αφήνω Γκουγκλε, Ανδροιντ όλ τουγκεδερ, αν γίνει κάτι τέτοιο?

FxProton

Για μένα το μεγαλο πρόβλημα που υφίσταται ειναι οι εφαρμογές των ψηφιακών πορτοφολιων όπου δε λειτουργούν, καμία και από τις δημοφιλέστερες που υπάρχουν στο χώρο.Αφου πια τα κινητά είναι ένας χώρος επιχείρησης και όχι διασκέδασης και μόνο.

Jim

Τώρα έρχεται και η σειρά της xiaomi στην Αμερική.

Nick R.

Όπως είπε ο πρώτος φίλος ο SUPS, δεν θέλουμε να δίνουμε ενα μηνιάτικο ή και 2 μηνιάτικα για να παρω κινητό τηλέφωνο και να κανω πατέντες χωρίς καμία ασφάλεια. Θέλω όταν πληρώσω για κάτι να έχει αυτά που πρέπει. Οι περισσότεροι κάλυψαν το θέμα. Δεν συμφωνώ βέβαια με την απαγόρευση γιατί χάνεται ο ανταγωνισμός και αυτό είναι μείον για εμας τους καταναλωτές. Αν δεν υπήρχαν ολοι αυτοί οι κατασκευαστές ακόμα στα 3gb RAM θα ήμασταν. Τώρα ελπίζω η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να βγάλει αυτή την απαγόρευση. Επίσης ελπίζω να μην συμβει τίποτα με την Xiaomi και να φτιάξουν τα πράγματα με Huawei, γιατί τελικά απο αντίδραση και μόνο θα διαγράψω την Google οσο δεμένος και αν είμαι. Αρχίζει και μπερδευτεί το πράγμα και την πληρώνουν οι απλοί καταναλωτές.

ΜΚ

Έχω το dual space app στο p40 μου. Ενα απλό emulation όπου λειτουργούν όλα τα Google apps άψογα. Ακόμα και winbank apps και ότι άλλο έχει το Google app gallery.
Εγκατάσταση 5 λεπτά. Και η γιαγια μου θα μπορούσε να το βάλει.
Και έχω και youtube vanced που είναι η premium έκδοση χωρίς διαφημίσεις δωρεάν.

Να χάσω flagship στα 375€ και με όλες αυτές τις δυνατότητες επειδή “δεν έχει” Google services και να δώσω 600 και 800€ για S20, mi 10, one plus 8, με ίδιες προδιαγραφές επειδή βαριέμαι να κατεβάσω ένα app. Δεν τρελάθηκα.

Πολύ φασαρία για το τίποτα το χουμε κάνει. Ξεκινήστε να το συνηθιζετε τώρα που θα φαν και οι υπόλοιποι Κινέζοι Ban. Θα μπουν όλοι οι Κινέζοι στο οικοσύστημα της Huawei. Το έχουν πει άλλωστε. Και το αστείο είναι ότι θα μπορείς με emulation να τρεχεις και Harmony OS και Android.

Τέλος αν η γιαγιά σας δε ξέρει να κατεβάσει το dual space, ας τρέξει από browser στη χειρότερη ότι θέλει. Στο windows pc τι έχετε? Apps και εκεί?

Alex

Ποιο κοστίζει 375 και συγκρίνεις με το S20. Xaxaxaxaxa.

ove

Kαι το θέμα είναι ότι η Χαβάη σου πουλάει κουτσουρεμένα κινητά πλέον με τιμές στον θεό. Να τα χαίρεστε όσοι τα έχετε αλλά εγώ δεν θα γίνω το θύμα.

NikosJ7

Πετάει διαφήμιση όταν ανοίγεις το AppGallery και περιμενεις πριν κανει skip.

Ktzertz78

Honor V40 report to launch with Google Mobile Services, could be first Honor phone with GMS post-Huawei separation.Αν ισχύει είναι καλό νέο

Κώστας Βλαχάκης

Συζητιέται και θα είναι καλό για να υπάρχει ανταγωνισμός. Θα δούμε Honor smartphones με Qualcomm και ίσως Google Mobile Services;

ktzertz78

Το άρθρο είναι από το huawei central που είναι αρκετά αξιόπιστο

Κώστας Βλαχάκης

Συζητιέται και μακάρι να γίνει για να υπάρχουν και νέες επιλογές με Google Play.

μαν

ουτε τα google εχουν HMS,, ουδείς αναντικατάστατος αν τα βαλεις με κινεζο εχασες ηδη το aurora κανει θαυματα,,, δεν εχω mi πλεων το καταλαβατε εε!!

Last edited 3 years πριν by μαν
ironman mark 45 αισίως....

petal search απο app gallery και έχεις ότι εφαρμογή θέλεις. αλλιώς όπως λέει και ένας φίλος παραπάνω aurora store και έχεις το ίδιο play store με αυτό της google, και μάλιστα δέχεται και τον λογαριασμό google που έχεις, τουλάχιστον σε p40 που πρόσφατα πέρασα. να σημειώσω πως η λέξη ” ναυαρχίδα” είναι λίγη για αυτή τη συσκευή.

NikosJ7

AppGallery ρε τι petal search, το καλύτερο. Πατάς να ανοίξει και σου βγάζει διαφημίσεις. χαχαχα.

dimoub@gmail.com

Σας γράφω από p40 που είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο αλλά δεν επικοινωνεί στους χάρτες με το αυτοκίνητο μου γιατί είναι αποκλεισμένο από το Android auto και δεν ξέρω τι να κάνω. Σκέφτομαι να το χαρίσω στο παιδί και να πάρω ένα Motorola να κάνω τη δουλειά μου.
Τι λέτε;;;

SUPS 👨‍⚖️

ν ψαχνεις καλυτερα αυτο που προκειται να αγορασεις.

Niki

Εχω κινητο Huawei και δεν μπορω να κατεβασω το covid freegr wallet!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.