Smartphones

Πατέντα για flexible sliding display από τη Samsung

Η Samsung κυκλοφόρησε το πρώτο foldable smartphone το οποίο ακούει στο όνομα Galaxy Fold ωστόσο τα σχέδια της δεν σταματάνε εκεί. Σύμφωνα με πατέντες που έχουν εντοπιστεί η Samsung σχεδιάζει την κυκλοφορία ενός clamshell-like smartphone, ενός out-folding smartphone παρόμοιο με το Mate X της Huawei και τώρα μία νέα πατέντα παρουσιάζει ένα smartphone με flexible sliding display.

Το flexible display έχει τοποθετηθεί πάνω σε έναν μηχανισμό μετακίνησης ο οποίος θα φροντίζει την ομαλή κύλιση του προς τα πάνω και προς τα κάτω. Κάτω από το display (όχι ενσωματωμένα σε αυτό) θα κρύβονται η front facing κάμερα και το κεντρικό ηχείο των κλήσεων, τα οποία θα εμφανίζονται με την ολίσθηση της οθόνης προς τα κάτω.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το Mi Mix 3. Το smartphone της Xiaomi έχει το display πάνω σε ένα μηχανισμό και με το slide προς τα κάτω εμφανίζεται η κάμερα. Στην περίπτωση της Samsung όμως μόνο η οθόνη θα μετακινείται ενώ το υπόλοιπο κομμάτι θα μένει σταθερό.

Σύμφωνα με τις εικόνες, όταν ο χρήστης δεχθεί μία κλήση θα μπορεί να την αποδεχθεί απλά με ένα slide down της οθόνης ενώ το ίδιο εύκολη είναι και η διαδικασία τερματισμού της κλήσης σε αυτήν την περίπτωση όμως θα χρειαστεί να γίνει slide up.

Προς το παρον είναι άγνωστο αν το flexible sliding display έχει άλλη λειτουργία ή αν θα κυκλοφορήσει κάποιο smartphone στο κοντινό μέλλον που θα ενσωματώνει αυτήν την τεχνολογία.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.