Smartphones

Πως να ενεργοποιήσεις το 5G στο smartphone σου [Βήμα-βήμα]

Έχεις 5G smartphone που έχει πιστοποίηση από την COSMOTE, έχεις δωρεάν 5G mobile internet με τις νέες υπερταχύτητες 5G σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Καβάλα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Δράμα, Γιαννιτσά, Νάουσα, Ξάνθη, Σέρρες, Ηγουμενίτσα και Μυτιλήνη.

Ενεργοποιήστε το 5G στο συμβατό σας smartphone. Ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα-βήμα.

Samsung 5G smartphones

Ρυθμίσεις -> Συνδέσεις -> Δίκτυο Κινητής Τηλεφωνίας -> Λειτουργία δικτύου -> Επιλέγουμε “5G/4G/3G/2G (αυτόματη σύνδεση)

Xiaomi 5G smartphones

Μενού ρυθμίσεων -> SIM card & mobile networks -> Preferred Network Type -> Επιλέγουμε Prefer 5G

iPhone 12 5G smartphones

Μενού των ρυθμίσεων -> Mobile Data -> Mobile Data Options -> Voice & Data -> Επιλέγουμε 5G

Δωρεάν 5G mobile data

Xριστουγεννιάτικη προσφορά της COSMOTE με δωρεάν data για όλους και φυσικά 5G μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή έως και τις 6 Ιανουαρίου 2021 (23.59) και αφορά όλους τους συνδρομητές κινητής (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή COSMOΚΑΡΤΑ & WHAT’S UP). Η διάρκεια της προσφοράς είναι 10 μέρες από την ημέρα ενεργοποίησης.

Ακολουθεί η λίστα με τις πιστοποιημένες από την COSMOTE συσκευές 5G.

COSMOTE 5G smartphones
Μπορώ να απενεργοποιήσω το 5G;

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς συμβατή συσκευή και δεν θέλεις να έχεις πρόσβαση στο 5G, έχεις την δυνατότητα να απενεργοποιήσεις την πρόσβαση 5G μέσα από το μενού της συσκευής σου (Ρυθμίσεις Δικτύου). Ανά πάσα στιγμή να στείλεις δωρεάν SMS με λεκτικό 5G END στο 1333.

Δίκτυο COSMOTE 5G

Πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή). Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν 5G smartphone που έχει πιστοποιηθεί στο δίκτυο COSMOTE.

Τεχνολογία 5G

Η τεχνολογία 5G δεν αποτελεί απλά την επόμενη γενιά ασύρματης επικοινωνίας, αλλά εγκαινιάζει μια εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων. Πρόκειται για μία από τις ταχύτερες και πιο αξιόπιστες τεχνολογίες έως σήμερα και μελλοντικά θα αλλάξει θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε, αφού σχεδιάστηκε για να ικανοποιεί τις καθημερινά αυξανόμενες τεχνολογικά απαιτήσεις, με χαρακτηριστικά που καμία άλλη τεχνολογία δεν είχε έως σήμερα.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Επεξεργάστηκε την 22 Δεκεμβρίου 2020 15:41

Σχόλια

  • Τι σημαίνει πιστοποιημένες συσκευές; Δηλαδή αν δεν πιστοποιηθεί μια συσκευή από την Cosmote δεν θα μπορεί να κάνει χρήση του 5g;

    • Εννοεί φίλε μου τίς συσκευές που πουλάει το eshop τις cosmote τόσο απλά.κατα τα άλλα δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές.σταδιακα θα προστεθούν και άλλες.. πιάσε το αυγό και κουρευτο...τα χάλια μας ..

  • Κωστα Βλαχακη, απο την ημερα που αλλαξες το layout στο techblog διακρινω τεραστια προοδο στις δημοσιευσεις. Χιλια μπραβο. Και για τις δημοσκοπησεις που βαζετε μια στο τοσο, αλλα και για ποστ οπως το παραπανω που μπορει να τσιμπησει πολυ νεο κοινο μεσο αναζητησεων της google. Ευγε!!! <3

    • Καλησπέρα, σε ευχαριστούμε. Οι δημοσκοπήσεις φροντίζουμε να ανεβαίνουν κάθε Σάββατο. Έρχονται και νέες αλλάγες στο design του site.

      • Good to know, αν και δεν νομιζω οτι χρειαζεται αλλαγη, ειναι ηδη πολυ καλο και προηγμενο!

  • Τι εννοούμε πιστοποιημένες συσκευές;
    Θα είναι συσκευές που πουλάει αποκλειστικά η Cosmote ή αφορά και συσκευές που πωλούνται και εκτός Cosmote;

    • Καλησπέρα, αυτό δεν έχει διευκρινιστεί. Λογικά θα ξεκαθαρίσει από τη νέα χρονιά που θα διατεθούν τα πρώτα προγράμματα συμβολαίου για 5G.

      • Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει.. είναι κρίμα νά έχεις επενδύσει σέ μία συσκευή 5g .. δίνοντας 1000 ευρώ και νά μήν μπορείς νά την χρησιμοποιήσεις.

      • Και επίσης να μια καλή ευκαιρία για την Vodafone να ξεχωρίσει αφού θα ξεκινήσει την διάθεση τόν καινούργιο χρόνο από τις άλλες εταιρείες δίνοντας το σε όλους ανεξαιρέτως και όχι μόνο εάν έχουν προμηθευτεί συσκευή 5g από το eshop .. όπως έγινε με το 4g και στην ουσία νά κερδίσει νέο πελατολόγιο..

      • Καλημέρα. Τι γίνεται με τις συσκευές που είναι συμβατές αλλά έχουν έρθει από το εξωτερικό; Έχω ένα S20 ultra 5g και δεν το αναγνωρίζει η Cosmote.

        • Καλημέρα, απο ότι καταλαβαίνω σταδιακά οι εταιρείες θα το δίνουν μετά από update. Αναζήτησε τις τελευταίες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που εισαι συνδρομητής. Δεν έχω κάποια άλλη ενημέρωση.

  • Στο Smartphone σου δίνουν 5G για να ανεβάζεις γρήγορα τις φωτογραφίες στο instagram και στο σπίτι έχουμε από το πιο αργό ίντερνετ στην Ευρώπη... Προσωπικά είμαι στον Cosmote 5 χρόνια και για κάποιον λόγο τα τελευταία 2 χρόνια από τα 14-15Mbps με έριξαν στα 11-12Mbps. Σε αυτήν την χώρα είμαστε ή του ύψους ή του βάθους.

  • Καλησπέρα, που μπορώ να απευθυνθώ για να ενημερωθώ υπεύθυνα για τις επιπτώσεις του 5g στην εγκεφαλική λειτουργία; Με ενδιαφέρει να λάβω μια υπευθυνη απάντηση απο κάποιο φορέα μια που έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας και το μόνο που βρίσκω είναι είτε άρθρα που εκθιάζουν το 5g είτε άρθρα που το παρουσιάζουν σαν το τέλος του κόσμου. Γνωρίζετε ποιός φορέας στην Ελλάδα μπορεί να δώσει μια τέτοια απάντηση;

  • Γνωριζει κάποιος αν χρειάζεται αλλαγή κάρτας σιμ για το 5g?έχω σχετικά καινούργια σιμ 6 μηνών.εξ.πελατων wind που πήρα...δε ξέρουν ακόμα!!!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.