Qualcomm Snapdragon 805, Σε δράση λίγο πριν την CES 2014

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από την επίσημη ανακοίνωση του κορυφαίου SoC της Qualcomm, Snapdragon 805 και είναι σίγουρο πως η γνωστή εταιρεία θα πραγματοποιήσει επίδειξη των δυνατοτήτων του στην έκθεση CES 2014. Παρόλα αυτά, στο Engadget είχαν την δυνατότητα να δουν νωρίτερα ορισμένες από τις σπουδαίες δυνατότητες του κορυφαίου chip της Qualcomm.

Για παράδειγμα, σε μία πρωτότυπη πλατφόρμα με οθόνη 2560 x 1440 pixels, η Qualcomm επιδεικνύει τις δυνατότητες επεξεργασίας τρισδιάστατων γραφικών (Adreno 420), το streaming οκτώ 3D video feeds ταυτόχρονα, την υποστήριξη 4K HEVC στο hardware καθώς και νέες τεχνολογίες επεξεργασίας φωτογραφιών (μία τεχνική είναι όμοια με την Nokia Refocus εφαρμογή). Δείτε τα σχετικά video παρακάτω:

Multi-View 3D

Selective Focus

Graphics

4K HEVC

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Ιανουαρίου 2022 14:28

Σχόλια

  • ειναι κριμα που οι νεας γενιας επεξεργαστες αποκτουν νοημα και λογο υπαρξης μονο για να υποστηριζουν μεγαλυτερες αναλυσεις στις οθονες. θα ηθελα οι προγραμματιστες να μας εδιναν και αναλογης ποιοτητας εφαρμογες και οχι αυτες του αχρηστου playstore που το 99,99% αυτων ειναι για δυνατοτητες διπυρινων κινητων το πολυ!...

    το hardware ανεβαινει και συνεχως ξεπερναει τον εαυτο του!!! . το softaware ομως μενει συνεχως στασιμο χωρις να μπορει η' να υπαρχει διαθεση να ακολουθησει .

    κανεις δε το θιγει αυτο! δε τους νοιαζει θα'θελα ναξερα!!!????

  • Καλά πολύ έξυπνο πως δεν τοσσκέφτηκα! Πετάξτε όλοι τα τηλέφωνα σας μάγκες και πάρτε τον νέο επεξεργαστή με 3 gb ram γιατί τίποτα πλέον δεν θα τρέχει σε δύο πυρήνες η ένα.
    Α και μην ξεχάσουμε ότι του χρόνου θέλουμε αλλά 700 ευρώ για να πάρουμε το top hardware για να τρέξουμε τις εφαρμογές που θα θέλουν 6 gb ram και 16 core cpu.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ιωσηφίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.