Snapdragon 810 και μνήμη RAM 4GB από σήμερα!

Μπορεί τα πρώτα smartphones με τον επεξεργαστή Snapdragon 805 μόλις να έχουν κάνει την εμφάνισή τους (βλέπε Galaxy Note 4, Motorola Droid Turbo) όμως το επόμενο μεγάλο βήμα ήδη προετοιμάζεται. Η Qualcomm θα ξεκινήσει να διαθέτει σε developers εφαρμογών και κατασκευαστές ένα development μοντέλο smartphone (reference) με τον 64μπιτο οκταπύρηνο επεξεγαστή Snapdragon 810!

Η συσκευή ενσωματώνει οθόνη αφής 6.17 ιντσών με ανάλυση Quad HD 2560×1600 pixels (490 ppi), τον Snapdragon 810 (MSM8994) με Adreno 430 και νέο τσιπ ήχου Hexagon V56 DSP, μνήμη RAM 4GB (για πρώτη φορά σε smartphone), 32GB ενσωματωμένη μνήμη, κάμερα 13 Megapixel OIS, δεύτερη μπροστινή κάμερα 4 Megapixel και μπαταρία 3020 mAh.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε WiFi 802.11 ac, NFC, Quick Charge 2.0, Fingerprint reader, UV sensor και υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD.

Παράλληλα θα ξεκινήσει η διάθεση και ενός reference tablet με τον Snapdragon 810 και οθόνη 10.1 ιντσών ανάλυσης 3840×2160 pixels, ενσωματωμένη μνήμη 64GB και μπαταρία 7560 mAh σε τιμή 999 δολάρια Αμερικής.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 19 Ιανουαρίου 2022 15:36

Σχόλια

  • Οι τεραστιες αυτές αναλύσεις οθόνης, και περισσότερο οι διαστασεις, εμένα με αφήνουν παγερά αδιάφορο.
    Smartphones με 6+ ιντσες????.... Eλεος επιτέλους, φτάσαμε τα mini tablets και παμε να τα ξεπερασουμε. Εχει καταντήσει γελοίο το όλο θέμα.

  • Ήμαρτον ρε παιδιά αφού το λέει καθαρά ότι αυτές οι συσκευές απευθύνοντε σε developers για να προσαρμόσουν τις εφαρμογές στους όχι στους καταναλωτές. Τι περιμένετε δηλαδή ελάχιστα bezzels και μπαταρίες τούμπανα???

  • Εκεί που αρχίσαμε να βλέπουμε τις μπαταρίες να αντέχουν. Έρχονται η QHD οθόνες και θα τις ξανά ισοπεδώσουν (βλέπετε LG g2 με LG g3). Θεωρώ ανούσια τέτοια ανάλυση.

  • Πολύ καλός ο 810, θα πατάει αρκετούς επεξεργαστές. Αλλά πείτε μου ποια η χρησιμότητα τέτοιων specs, τι θα τρέξεις στο κινητό η στο tablet που να χρειαστεί τέτοια specs, chrome με 15 tabs και Spotify απο πίσω, με το messenger ανοικτό? αυτό το κάνουν και άλλα κατώτερα SOC χωρίς πρόβλημα.
    Καταλαβαίνω πως η τεχνολογία πρεπει να προχωράει συνέχεια αλλά το να βάζεις σε ενα κινητό τέτοια χαρακτηριστικά πιστεύω είναι θέμα marketing και τίποτα άλλο.
    Αν αξιοποιούσαν τα specs αυτά, αν έφτιαχναν ενα ξεχωριστό Android lollipop που να τρέχει στα 64bit, αν μπορούσαν να αξιοποιήσουν την χωρητικότητά της RAM τοτε ναι το συζητάμε.
    Παντός πιστεύω πως, αλλες εταιρίες, τουλάχιστον, έπρεπε να ασχοληθούν με επεξεργαστές που έχουν πολύ μικρή κατανάλωση ενέργειας, με 2 έως 4 πύρινες Max, με 2 γιγα Ραμ και απλά μια βάρβαρη GPU. Όλο αυτό ακούγεται πολύ όπως αυτό που κανει η apple, αλλά πιστεύω αυτό είναι και το σωστο.
    Για μένα το τέλειο κινητό είναι:
    5.2-5.5" 1080p IGZO OLED 700nits
    Dual core Cortex A57 στα 1.8-2.0GHz
    2gb Ram LP-DDR4
    PowerVR GT7900 650MHz
    Τούμπανο κάμερα (βλέπε Sony IMX230)
    Απλοϊκό design χωρις πολλά πολλά
    Και μια 2800-3000mAb μπαταρία.
    Αυτά.

  • To Note 4 έχει και μεγαλύτερη ανάλυση και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας απο το Note 3 , τώρα που το βλέπουν μερικοί ότι μειώνεται η διάρκεια και το γράφουν γενικά και αόριστα δεν το γνωρίζω , μάλλον κρίνουν απο μοντέλα όπως το G3 που με Snapdragon 801 και Adreno 330 πήγε η LG και έβαλε QHD οθόνη χωρίς να την σηκώνει το hardware.

  • @Γιώργο, ο snapdragon 801 μια χαρά σηκώνει αυτή την ανάλυση. Το Note 4 που λες έχει snapdragon 805 που θεωρείται πως έχει μικρότερη χρήση ενέργειας. Δες όμως το μοντελο με τον Exynos. Quad core στα 2.0GHz με Mali T760. Μικροτερο clock speed (700MHz) αλλά η μπαταρία είναι χαλιά. Η ανάλυση παιζει μεγάλο ρόλο στην διάρκεια της μπαταρίας.
    Και σταμάτησε όλοι να συγκρίνετε την μπαταρία note 3 με την μπαταρία του note 4. Αν θέλετε να δείτε διάφορες αναμεσα σε δυο συσκευές με διαφορετική ανάλυση, συγκρίνετε απλα 2 κινητά με το ίδιο SoC. Παράδειγμα Oppo find 7A vs 7.

  • @Γιώργο
    Πραγματικα δε ξερεις τι γραφεις. Και οποιος σας ειπε οτι το G3 εχει πολυ μικροτερη διαρκεια μπαταριας με το G2;

  • @naxxxman

    Σε σύγκριση ανάμεσα του Note4 exynos vs snapdragon ο exynos έχει μικρότερη κατανάλωση στην μπαταρία τρέχοντας ακριβώς ταυτόχρονα τα ίδια benchmarks στα κινητά και κάνοντας ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες.Οπότε θα έλεγα ότι μάλλον θα πρέπει να μην στηριζόμαστε στα λεγόμενα της κάθε εταιρείας ,που στην προκειμένη περίπτωση η Qualcomm λέει ότι είναι πιο καλός σε κατανάλωση αλλά σε real life testing το αποτέλεσμα είναι αντίθετο, και να κάνουμε και κάποια έρευνα σε πραγματικές συνθήκες.Τώρα για τον 801 όντως σέρνεται στην 2Κ ανάλυση να μην λέμε ψέματα.

  • @inblx το lollipop φέρει εγγενής υποστήριξη x64 bit. Οπότε μπορεί να τα δει τα παραπάνω.
    Ή Qualcomm κατασκεύασε το παραπάνω πρωτότυπο για να μπορέσουν οι προγραμματιστές να παίξουν μαζί του κ να φτιάξουν εφαρμογές.

    Επίσης παρόλο που ο exynos είναι κατασκευασμένος σε μικρότερη λιθογραφία από τον 805 παρόλα αυτά η κατανάλωση ενέργειας είναι μεγαλύτερη από του 805.
    Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι όντως ο 805 είναι καλύτερος η απλά το software έχει γραφτεί καλύτερα στο μοντέλο που έχει τον 805.
    Άλλωστε ο exynos θα δείξει την πραγματική του ισχύ μόνο αν η Samsung βγάλει το lollipop με kernel που να το υποστηρίζει (παλιότερα είχε γράψει ο Κώστας ότι η επίσημη ενημέρωση από τη Samsung είναι ότι Ο exynos στο lollipop δεν θα υποστηρίζει τα 64bit. Αν αναλογιστούμε πως κ οι πρώτοι exynos octacore δεν υποστήριζαν ταυτόχρονη χρήση και των 8 πυρήνων, ενώ πριν ένα μήνα η Samsung ανακοίνωσε τη σειρά 7 για τους exynos αναφέροντας τους ως πραγματικούς x64 ίσως καλύτερα που ήρθε ο 805 στα μέρη μας)

    @George με ανοιχτή οθόνη το G2 έχει πολύ καλύτερη απόδοση μπαταρίας από το G3. Όσοι εκαναν τη μετάβαση από G2 σε G3 θα στο πουν. Απλώς με τα τελευταία updates η LG κάνει throttling τον επεξεργαστή για να κρατά η μπαταρία περισσότερο στο G3.

  • @dark_master, ναι δεν το διατύπωσα σωστα. Αυτό που ήθελα να γράψω είναι: αν το θα μπορούσε το android lollipop να βγει σε κάποια έκδοση με full support για 64bit. (Δεν ξέρω αν ήδη έχει, διόρθωσε με αν κάνω λάθος)
    @Leftezog, είναι γεγονος οτι σέρνεται ο 801 με 2Κ ανάλυση αλλά ο επεξεργαστής υποστηρίζει την ανάλυση. Αλλά πραγματικά, δεν είδα και κανένα G3, Oppo find 7, η οποίο άλλο έχει 2Κ και τον 801, να σέρνεται και τόσο. Αντίθετα είδα το Nexus 6 να κολλάει σε μερικά animation και να λαγκαρει εδώ και εκεί.
    Βέβαια όλα ειναι θέμα software, απλα λέω αυτά που παρατήρησα...

  • Στα χαρακτηριστικά γράφει 3gb ram: 3 GB LP-DDR4.
    Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος;

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.