Redmi Note 7 Pro: Έπιασε φωτιά ενώ το χρησιμοποιούσαν

Redmi Note 7 Pro, Redmi Note 7 Pro: Έπιασε φωτιά ενώ το χρησιμοποιούσαν

Πρόσφατη αναφορά αποκαλύπτει ότι ένα Redmi Note 7 Pro τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο Song Yujie, κάτοικος της Zhoukou στην επαρχία Henan, στις 27 Νοεμβρίου ανέφερε ότι το Redmi Note 7 Pro που είχε αγοράσει για τον πατέρα του έπιασε φωτιά ενώ το χρησιμοποιούσε.

Τι συνέβη και γιατί έπιασε φωτιά

Ο Song Yujie αγόρασε το smartphone από το Xiaomi Mall στην Κίνα στις 24 Ιουλίου και το περιστατικό συνέβη στις 29 Οκτωβρίου, τρεις μήνες μετά την αγορά. Σύμφωνα με την αναφορά του αγοραστή, ο πατέρας του είχε αφήσει το Redmi Note 7 Pro στο πάπλωμα και παρακολουθούσε βίντεο, μέχρι που κοιμήθηκε.

Κάποια στιγμή, ο πατέρας του ξύπνησε διότι μύριζε σαν κάτι να καίγεται. Άμεσα διαπίστωσε ότι το smartphone είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Το πάπλωμα καταστράφηκε στο σημείο όπου βρισκόταν το Redmi Note 7 Pro και ο κάτοχος του κάηκε ελαφρώς στα χέρια, στην προσπάθεια του να σβήσει τη φωτιά. Όσον αγορά το τηλέφωνο, την κατάληξη του μπορείτε να τη δείτε στη φωτογραφία που ανέβασε ο Song Yujie στο διαδίκτυο.

Η εξυπηρέτηση πελατών της Xiaomi δήλωσε ότι δεν διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα στο τηλέφωνο που να δικαιολογεί την ανάφλεξη του. Με απλά λόγια, το τμήμα service είπε πως το smartphone πήρε φωτιά εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δίνει εγγύηση 18 μηνών στα Redmi Note 7 Pro, το συγκεκριμένο δεν καλύπτεται από αυτή. Οπότε, δεν πρόκειται να γίνει αντικατάσταση του smartphone που αγόρασε ο Song Yujie στον πατέρα του.

Το δεύτερο περιστατικό σε μικρό χρονικό διάστημα

Η παραπάνω περίπτωση είναι παρόμοια με αυτή του Chavhan Ishwar. Το Redmi Note 7S, που είχε αγοράσει μόλις πριν έναν μήνα, έπιασε φωτιά ενώ ήταν σε κατάσταση αδράνειας πάνω στο γραφείο του.

Τότε, η Xiaomi Ινδίας είχε δηλώσει ότι δεν ευθυνόταν το τηλέφωνο για τη φωτιά, αλλά εξωτερικοί παράγοντας. Φυσικά, δεν αντικατέστησαν το smartphone του Chavhan Ishwar.

Εσείς είστε ικανοποιημένοι με την ποιότητα κατασκευής των smartphone της Xiaomi; Πείτε μας στα σχόλια.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

2o κρούσμα μέσα σε λίγες μέρες

JR

Apple says your iPhone could injure you. A repair specialist is appalled.
Μετάφραση η ΙΔΙΑ Η APPLE προειδοποιεί ότι το να αλλάξεις μπαταρία μπορεί να σε τραυματίσει γιατί πολλές μπαταρίες σε iphone φουσκώνουν.
Τραγικό και για γέλια ταυτόχρονα. Ποιότητα κατασκευής από τα lidl.

Αλέκος

Εδώ παίρνουν φωτιά τα Samy με 1000€ για τα xiaomi κλαίμε;

Ozzywalker

Έχω το redmi 5 plus από τον Αύγουστο του 2018. “Σκυλί”μαύρο! 😃 Θήκη Spigen και πτώσεις ατελείωτες παντού! Αν ο τύπος κοιμήθηκε με το κινητό δίπλα και το “πλάκωσε” στον ύπνο, τότε “παίζει” να φταίει αυτός. Μπορεί με έβλεπε κακό όνειρο και να του έδωσε “καμιά” στον ύπνο! 😲🤣

Γιωργος

εαν υπηρχαν τετοια περιστατικα και δεν στο αντικαθιστούν ..τοτε πλακωνεις τις μηνύσεις και ποιο πολυ για την σωματικη σου ακεραιότητα..εγιναν μηνυσεις? τι παει να πει οτι το ειχε στο στρωμα και τον πηρε ο υπνος…ε και?..απαγορεύεται? εγω θα πω το αλλο.. μηπως επειδη αυτο το κινητο ειχε μεγαλη επιτυχία σε πωλήσεις αρχισε το σαμποταζ?..και ο γιος μου το εχει..κοντευει χρονος και ειναι σκυλι μαυρο..(μπλε ειναι) ας μην τα πιστευουμε και όλα..

Antgeo

Είχα πάρει το ρολόι τις xiaomi και σε 2 μήνες μου βγήκε άχρηστο

JR

-Video purportedly shows iPhone exploding in car.
-iPhone 6 exploding while in hands of girl.
-iPhone X EXPLODES during iOS 12.1 update – and Apple’s response is laughable.
-iPhone Explodes, Fills Massachusetts Home With Smoke, Woman Says.
-Apple Launches Formal Investigation as iPhone 8 Explodes While Charging

Κτλ κτλ χιλιάδες αναφορές. Για λόγους αντικειμενικότητας καλό είναι να τα βλέπουμε και αυτά στο techblog.
Η μία από τις ειδήσεις ήταν πριν 1 μήνα.

Κώστας Βλαχάκης

Κυριακή, 14/07/2019
iPhone 6 έπιασε φωτιά στα χέρια 11χρονης στην Αμερική
https://techblog.gr/mobile/iphone-6-epiase-fotia-sta-cheria-11chronis-stin-ameriki/

Σπυρος

Και αυτοκίνητα παίρνουν φωτιά όπου υπάρχει πηγή ενέργειας υπάρχει και κινδυνος

Παναγιώτης

Οποιος και να φταίει δεν κοστίζει τίποτα στην εταιρία να το αντικαταστήσει για να διατηρεί καλό όνομα. Απεναντίας χάνει.

Ευαγγ ελος

Οι μπαταρίες τα υλικά τους και η κατασκευή τους είναι μαύρη σελίδα του αιώνα για την Κίνα μεσαίωνας

karapetrobas

με αφορμή αυτό το συμβάν δεν φταινε οι μπαταρίες των τηλεφώνων αλλα οι φορτιστές που χρησιμοποιούνται οι περισσότεροι που την παθαίνουν ειναι αυτοι που χρησιμοποιούν μη επωνύμους φορτιστές και μάλιστα με μεγαλύτερα ρεύματα απο οτι εχει ορισει ο κατασκευαστης προφανώς κατι τετοιο εγινε για να μην τα καλύπτει η xiaomi οι μπαταριες που φουσκονους φουσκονους λογο κακης χρησης και τι παει να πει αυτο οσο παρατας το κινητο στον φορτιστη ενω ειναι φορτισμένο τόσο ταλαίπωρης την μπαταρια ενα κακω συνηθιο που εχουν οι περισσότεροι ειναι η φόρτιση στην διάρκεια την νυχτας αρα ενα 8ωρο στην μπριζα η η χρηση του κινητου την ωρα που φορτιζει το μεγα λαθος η υπερθέρμανση ειναι ενας ακομα παράγοντας που μπορει να προκαλέσει βλάβη στην συσκευή
επισης ταα κινητα ειτε κανουν 100 ευρο ειτε 1000 βγαίνουν σε εκατομμύρια κωματια και ο έλεγχος γίνεται δειγματοληπτικά ανά ποσες παρτιδες αρα τυχαίνει καποια παρτίδα να ειναι ελαττωματική απο το εργοστασιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Redmi Xiaomi Xiaomi Redmi

Xiaomi Redmi A3: Επίσημο με 90 Hz οθόνη και πολύ προσιτή τιμή

H Χiaomi ανακοίνωσε το Redmi A3 με δερμάτινο φινίρισμα στο πίσω μέρος, μεγάλη οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz και Android 14 σε τιμή… χώμα!

Smartphones Redmi Redmi Note 13 Redmi Note 13 Pro

Xiaomi Redmi Note 13: Παγκόσμιο λανσάρισμα στις 15 Ιανουαρίου

Η σειρά Redmi Note 13 της Xiaomi κυκλοφόρησε στην Κίνα τον περασμένο Σεπτέμβριο και μόλις σήμερα στην Ινδία.

Smartphones Redmi redmi k Xiaomi

Redmi K70: Σημείωσε πωλήσεις 1 εκατομμυρίου μονάδων μέσα σε 14 ημέρες

Η Redmi παρουσίασε τη σειρά K70 πριν από ένα μήνα και τώρα η εταιρεία ανακοίνωσε το πρώτο σημαντικό ορόσημο στις πωλήσεις.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Παγκόσμια διάθεση σε οκτώ συσκευές το 1ο τρίμηνο του 2024

Δύο μήνες αφότου η Xiaomi παρουσίασε το νέο της, ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα HyperOS, καμία συσκευή της δεν το έχει πάρει.