Ρωσία: Πρόστιμο στην LG για τις παράνομες πρακτικές ελέγχου των τιμών των smartphones

Το τμήμα της LG στη Ρωσία, βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα ευτελές πρόστιμο, όσον αφορά τις πρακτικές στις οποίες προέβαινε, για τον έλεγχο των τιμών των smartphone συσκευών.

Έπειτα από μήνες ερευνών, η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας επέβαλλε πρόστιμο ύψους 2.5 εκατομμυρίων ρουβλιών που αντιστοιχεί στο ποσό των $40,000. Η LG απέφυγε ένα μεγαλύτερο πρόστιμο, εξαιτίας της απόφασής της να σταματήσει αυτές τις πρακτικές, που επηρέαζαν τις τιμές των smartphones που πωλούνταν μέσω τρίτων μερών, πριν την διεξαγωγή της έρευνας.

Με απλά λόγια, η LG πίεζε τους retail συνεργάτες, να αλλάξει τις τιμές των προϊόντων για πάνω από ένα χρόνο. O συντονισμός των ενεργειών των μεταπωλητών, αποτελεί παραβίαση της αντιμονωπωλιακής νομοθεσίας, καθώς απαγορεύει τις εταιρείες να εξαναγκάζουν τους ανεξάρτητους πωλητές, στην πώληση των προϊόντων τους σε συγκεκριμένες τιμές.

Η LG στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατηγορείται ότι ανέπτυξε ένα σύστημα λογισμικού, το οποίο παρακολουθούσε αν οι μεταπωλητές προσέφεραν τα προϊόντα στις προτεινόμενες τιμές, οι οποίες είχαν επιβληθεί. Υπενθυμίζουμε, ότι το mobile τμήμα της LG συνεχίζει να αιμορραγεί οικονομικά, αν και υπάρχουν κάποια σημάδια αισιοδοξίας, καθώς η ίδια ανέπτυξε μια πιο επιθετική πολιτική, σε μια προσπάθεια να περικόψει τα κόστη.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 25 Ιουνίου 2018 22:07

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Βαλάντης Κ

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.