Smartphones

Samsung: Απίθανο να συνεργαστεί με την Huawei για την ανάπτυξη επεξεργαστών

Η Huawei μέχρι και σήμερα βασιζόταν στην TSMC για την ανάπτυξη των Kirin SoC τα οποία τροφοδοτούν πληθώρα smartphone της εταιρείας. Ωστόσο, δεδομένου του αποκλεισμού της Κινεζικής εταιρείας από την Αμερική, η Huawei δεν μπορεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με την TSMC. Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, η Huawei θα συνεργαζόταν με την Samsung ώστε η δεύτερη να την βοηθήσει στην διαδικασία ανάπτυξης.

Σύμφωνα όμως με τελευταίες πληροφορίες η Samsung είναι απίθανο να βοηθήσει τον Κινεζικό κολοσσό με αυτό το εγχείρημα. Οι λόγοι πίσω από αυτήν την κίνηση παραμένουν άγνωστοι και δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία.

Ακόμη και αν η Samsung αποφάσιζε να παράγει τα Kirin SoC τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο απλά καθώς ενδέχεται να μην μπορούσε να καλύψει την ζήτηση εξαιτίας των υψηλών πωλήσεων των Huawei και Honor smartphone.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ο CEO της Huawei είχε δηλώσει πριν καιρό ότι η Huawei μπορεί να επιβιώσει ακόμη και χωρίς τις ΗΠΑ και αυτό επιβεβαιώθηκε μετά την πρωτιά της εταιρείας στην αγορά των smartphone τον Απρίλιο.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 17 Ιουνίου 2020 7:58

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.