Samsung Exynos, Κενό ασφαλείας

Ανακαλύφθηκε κενό ασφαλείας σε συσκευές με επεξεργαστή Samsung Exynos (μοντέλα 4210 και 4412) όπως τα Samsung Galaxy S III και Galaxy Note II που επιτρέπει σε εφαρμογές από το Google Play να αποκτούν πρόσβαση σε δεδομένα που αποθηκεύονται στιγμιαία στη μνήμη RAM αλλά και πληροφορίες από τον kernel της συσκευής. Αυτή τη στιγμή έχει προκληθεί αρκετά μεγάλη συζήτηση και αναμένεται η απάντηση και η λύση της Samsung.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 17 Δεκεμβρίου 2012 13:41

Σχόλια

  • Εχει αποδειξει η ιστορια το ποια εταρια βγαζει "τρυπια" προιντα και ποια οχι ;)

    To bug ειναι στο τροπο διαχειρησης του επεξεργαστη, κατι που ειναι ευθυνη της Samsung...

    (Αληθεια αυτη δεν βγαζει και το 80% των οθονων που φορανε τα κινητα ? χμμμ... )

  • Στα...Παπάκια μας!
    Έτσι κι αλλιώς μ' αρέσει να με κρυφό κοιτάνε :P
    Αν και η Sammy θα το διορθώσει πριν πεις "καινοτομία" ;)

  • Εξαιρουνται τα LΤΕ μοντέλα από ότι διάβασα! Όπως και να έχει περιμένουμε σύντομα λύση στο πρόβλημα!

  • ρε παιδια χωρiς να θελω να θυξω καποιους ουτε να ξεσπασει απο κατω κατακερματισμος σχολιων οσο ψυλα και να φτασει δεν παυει να ειναι samsung,δεν εχει την εμπειρια στο sofware οπως η apple,γιατι οι πιο πολλοι απο εμας νομιζουν οτι τη συσκευη την κανει το hardware.

  • Αληθεια, πες μας για την εμπειρια της Apple στo software develοpment κομματι τα τελευταια 20 χρονια, και τι εχει συνεισφερει... ??

    Και απ'οσο γνωριζω οι Apple συσκευες εχουν ουκ ολιγες τρυπες... (ακομα ανοιχτες πχ MITM)

    Το θεμα ειναι να δουμε τι θα κανει για να διορθωσει το προβλημα, που ανακαλυφθηκε 2 χρονια μετα απο την κυκλοφοριες των συσκευων με Exynos.

  • Κενά ασφαλείας θα υπάρχουν πάντα και παντού. Ακόμα και σε military grade sw/hw πόσο δε σε καταναλωτικές συσκευές. Σημασία έχει να αναγνωρίζονται και να κλείνουν γρήγορα.

  • Καλα εδω γελαμε ετσι?? Τη κενο ασφαλειας που το 80% των εφαρμογων στο μαρκετ εχει προσβάσεις στο τηλέφωνο που βλέπουν ακομα και ποτε θα το πας τουαλετα!!!! Κενο ασφαλείας ειναι για την ιδια την εταιρεία που κάποιος τρίτος βλέπει δεδομένα που αυτοι μπορούν να ελέγξουν.....να τα λεμε αυτα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.