Smartphones

Samsung Galaxy Note 7: Δεν θα φορά πλέον μπαταρίες της Samsung SDI

Το πρόβλημα στην μπαταρία του Samsung Galaxy Note 7 προκάλεσε μια σειρά από εκρήξεις στα κομμάτια που πήραν στα χέρια τους οι χρήστες. Ο αριθμός θεωρήθηκε αρκετά μικρός (35), αλλά ικανός για να κάνει τη Samsung να προχωρήσει στην ανάκληση του Note 7.

Οι συγκεκριμένες μπαταρίες των ελαττωματικών κομματιών προήλθαν από την δική της θυγατρική, Samsung SDI. Οι πληροφορίες που έρχονται από την Κορέα λένε ότι η Samsung αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει πλέον τις μπαταρίες της Samsung SDI στο Samsung Galaxy Note 7.

“Ως επακόλουθο των προβλημάτων με την μπαταρία, αποφασίσαμε προς το παρόν να μην χρησιμοποιούμε τις μπαταρίες της Samsung SDI στο Galaxy Note 7”, αυτή είναι η δήλωση που φιλοξενούν τα κορεάτικα media και φαίνεται να προέρχεται από πηγές της Samsung Electronics.

Η Samsung SDI φέρεται να έχει προμηθεύσει το 70% των μπαταριών του Samsung Galaxy Note 7, ενώ το υπόλοιπο 30% το έχει αναλάβει η Amperex Technology, που ανήκει στην Japan TDK Corp. Από την πλευρά της η Amperex έχει ξεκαθαρίσει ότι έχει προμηθεύσει μπαταρίες για τα Galaxy Note 7 που πωλούνται στην Κίνα και η συγκεκριμένη αγορά είναι η μόνη που δεν συμμετέχει στην ανάκληση.

Η όλη ιστορία με την ανάκληση όλων των Samsung Galaxy Note 7 εκτιμάται ότι θα της κοστίσει περίπου 1 δισ. δολάρια.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 6 Σεπτεμβρίου 2016 11:20

Σχόλια

  • Japan = Αξιοπιστία! Ακομα και η Apple από Ιαπωνικές εταιρείες παίρνει μπαταρίες, αν δεν κανω λαθος της Sony.

    Το θεμα είναι ότι αν οι Ιάπωνες προμηθεύουν τη Samsung και την Apple στο τελος δεν θελουν να τους ανταγωνιστούν, και το βλέπουμε αυτό με τη Sony που απογοήτευσε με το νέο compact. Μακαρι η Samsung να λυσει τα προβλήματα αξιοπιστίας, γιατι μονο ετσι θα δουμε πραγματικό ανταγωνισμό.

  • Ποια είναι άραγε η είδηση αυτού του άρθρου japan εγγύηση και δεύτερον όσοι έχουν σκοπό να περιμένουν το νοτε 7 καλύτερα να το κάνουν παραγγελία από Κίνα το πολύ σε 1 μήνα θα το έχουν γιατί αν κάτσουν να περιμένουν να γίνουν πρώτα η αλλαγές σε όλα τα υπόλοιπα μέρη θα το έχουν από την νέα χρονιά.

  • Οπα!! Τι έγινε ρε μάγκες;; Δικές τις ήταν τελικά οι μπαταρίες;;;;; Μοκο τωρα ε;; Καλα δεν το συζητώ αν στη θέση του note ήταν το I phone ποσά σχόλια θα είχαμε τωρα.... Κ ακούμε κ βλακίες του τύπου " Η Apple δεν έκανε ανάκληση σε τηλέφωνα που τα περνούμε κ τα πιάνουμε απο τις δυο άκρες κ προσπαθούμε να τα στραβώσουμε..." Ελαττωματικά ήταν απο πάντα τα τηλέφωνα της Samsung τα τελευταία δυο χρονια τα συμμάζεψε κάπως ...

  • Ελπίζω να ειναι από το ίδιο υλικό και ίδια χωρητικότητα, στο note χρησιμοποιούν νέο τύπο μπαταρίας βέβαια δεν έχω προσέξει αν το ίδιο τύπο έχει και το s7

  • Κ έχουμε κ τους κομπλεξικους που προσπαθούν να μας πείσουν οτι κ τα I phone ανατινάζονται παραθέτοντας κ το σχετικό link... Φυσικά κ μπορει να γίνει κάτι τέτοιο μεμονομενα απο μια ηλεκτρική συσκευή .. Στο note ειχαμε 35 στο σύνολο κ αν δεν είχε γίνει η ανάκληση ποιος ξέρει πόσες ακόμα ... Μη δικαιολογείται τα αδικαιολόγητα κ μη συγκρίνεται ανομίες καταστάσεις ... Αυτό ήταν πολυ σοβαρό κ ρίχνει την εταιρεία ακόμη περισσότερο στα μάτια μου..

  • Μα και η "Japan" παλαιότερα είχε ανακοινώσει ανάκληση μπαταριών. Αν δεν κάνω λάθος και πρόσφατα με κάτι μπαταρίες στα laptop της HP...

  • «Ως επακόλουθο των προβλημάτων με την μπαταρία, αποφασίσαμε προς το παρόν να μην χρησιμοποιούμε τις μπαταρίες της Samsung SDI στο Galaxy Note 7»

    Θα τις βάζουν λοιπόν στα S7 και όλα καλά!!! χαχαχα!!!!

  • Τι συγκρίνεις ρε συ chris; Μία εταιρία που έχει την τεχνολογία να φτιάχνει σχεδόν όλο το τηλέφωνο απο το μηδέν με μία εταιρία που απλά ζωγραφίζει ένα τηλέφωνο και το δίνει να της το φτιάξει άλλος;

    Όταν το φτιαχνεις όλο μόνος σου θα κάνεις και λάθη. Όταν δε φτιαχνεις τίποτα, το λάθος να κάνεις;

  • "Τι συγκρίνεις ρε συ chris; Μία εταιρία που έχει την τεχνολογία να φτιάχνει σχεδόν όλο το τηλέφωνο απο το μηδέν με μία εταιρία που απλά ζωγραφίζει ένα τηλέφωνο και το δίνει να της το φτιάξει άλλος;"

    Κάποιοι πραγματικά δεν ξέρετε πως λειτουργεί ο κόσμος μου φαίνεται.

    1ον. Η apple σχεδιάζει όλα τα εξαρτήματα και μετα τα δίνει σε εταιρίες να τις τα κατασκευάσουν, ακριβώς όπως και η Samsung προδιαγράφει όλα τα συστήματά που απαιτεί στα εργοστάσια της και εξειδικευμένες εταιρίες τις τα κατασκευάζουν. Το επιχείρημα ότι αυτός που κατασκευάζει κατι εχει και την τεχνογνωσία να το σχεδιάσει ειναι παιδικό στην καλύτερη περίπτωση.

    2ον. Εταιρίες με τεράστια κεφαλαιοποίηση και αποθεματικό απλά δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε διαδικασία κατασκευές εργοστασίων τα οποία ειναι και δεσμευτικά. Εξάλλου όπου χρειάστηκε η apple εχει δικά της εργοστάσια (βλέπε Mac Pro).

  • @Don mitso mou της Samsung δηλαδή της τα σχεδιαζουν άλλοι ή κάνει ΚΑΙ τη σχεδίαση ΚΑΙ την κατασκευή η ίδια;

    Ο άλλος από πάνω πανηγυρίζει επειδή οι προβληματικές μπαταρίες είναι κατασκευής Samsung και όχι τρίτου προμηθευτή και αποκαλεί τους άλλους κομπλεξικούς, αλλά τα δικά μου επιχειρήματα είναι παιδικά;

  • Γεγονότα :

    1) Για όσους είμαστε κάτοχοι S6/S6 edge , S7/S7edge , δλδ αγοράζουμε Samsung ναυαρχίδες και δεν χρησιμοποιούμε πενάκι , αυτό που έγινε με το Note 7 είναι θετικό για εμάς καθώς σιγουρευόμαστε ότι τέτοιο πρόβλημα δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ για εμάς.

    2) Όσοι είναι οπαδοί της σειράς Note ( χρησιμοποιούν πενάκι), θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να διορθωθεί το θέμα ή αλλιώς να περιμένουν το επόμενο note.

    3) Aυτό που έγινε με το Note 7 αποτελεί κατά τη γνώμη μου μεγάλο φιάσκο για τη Samsung, είναι αδικαιολόγητο αλλά δεν αναιρεί φυσικά τα όσα έχει επιτύχει με τις προηγούμενες σειρές Note καθώς και με τη σειρά S τα δύο τελευταία χρόνια. Είναι σαν να χάνουν πέναλτι τελικού οι Μέσι και Ρονάλντο και αυτό να αναιρεί την αξία τους ως κορυφαίοι παίχτες.

    Προσωπικά όντας οπαδός α) του android, β) των 5 ως 5.2 το πολύ ιντσών, γ) των amoled οθονών και δ) των όσο το δυνατό καλύτερων καμερών, θα συνεχίσω να είμαι αγοραστής Samsung ναυαρχίδων καθώς κινούνται στις ίντσες που θέλω, φορούν amoled οθόνες και προσφέρουν τις καλύτερες κάμερες. Μέχρι στιγμής, εναλλακτική που να συνδυάζει τα α,β,γ,δ, δεν έχω.

  • Δυστυχώς οι περισσότεροι "σχολιαστές" εδώ το έχουν κάψει τελείως... Ούτε πεντάχρονα να ήσασταν... Γίνεται κάποιος να χαίρεται επειδή κάποια εταιρεία αντιμετώπισε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα? Όλες οι εταιρείες τα ίδια είναι πάνω κάτω, έχουν τα καλά και τα κακά τους, τις επιτυχίες και τις αναποδιές τους... Εσείς πως την έχετε δει εδώ? Έχετε καταλάβει οτι είστε καταναλωτές και το καλό για σας είναι να πηγαίνουν όλες οι εταιρείες όσο το δυνατόν καλύτερα για να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός?? Για ποιο λόγο σχολιάζετε με τέτοια κακία, σαν μικρά παιδάκια??

  • @james

    Για τον άλλο που λες, νομίζω πως δεν τιμάει ούτε εμένα αλλα θελω να πιστεύω ούτε εσένα να ασχοληθώ. Αυτο πάντως δεν αναιρεί αυτο που είπα για τα επιχειρήματα σου. Το γεγονός πως η Samsung επέλεξε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει εχει να κάνει με το επιχειρηματικό της μοντέλο,( μη ξεχνάς πως σαν εταιρία εχει πάνω απο 60 εταιρίες, αν και ο προς εχει ειναι λίγο αδόκιμος μιας και δεν υπάρχει αντίστοιχο επιχειρηματικό μοντέλο στη Δύση). Δεν μπορώ όμως να δεχτώ επιχειρήματα του τύπου " η τάδε εταιρία σχεδιάζει ΚΑΙ κατασκευάζει ΑΡΑ ειναι ανώτερη μιας άλλης". Εχεις την εντύπωση πως η apple δεν μπορεί χθες κιόλας να φτιάξει ενα αντίστοιχο εργοστάσιο; τί θα κέρδιζε, τη ίδια στιγμή που εταιρίες κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα πάρει θα πάρει το συμβόλαιο να της κατασκευάσει εξαρτήματα και να ρίξει το κόστος για αυτήν. Μη ξεχνάς πως οταν παρουσίασε τον Α7 (και μπορείς να το ψάξεις στο δίκτυο) ήταν τεχνολογικά τουλάχιστον ενα χρόνο μπράτσα απο τον ανταγωνισμό και πολλοί στην Αμερική σχολίαζαν αρνητικά πως με αυτή της την κίνηση έδινε τεχνολογια σε ανταγωνιστές.

  • @Don mitso τι είναι αυτά που λες αγόρι ότι η Apple σχεδιάζει τα εξαρτήματα της και τα δίνει σε άλλους... θα μας στείλεις στο ψυχιατρείο.
    Δηλαδή υποστηρίζεις ότι η apple σχεδιάζει τις κάμερες , cpu αρχιτεκτονική, μπαταρίες ,ram , gps, wi-fi κτλ κτλ ? εσύ με αυτά που λες πέταξες έξω sony,qualcom , arm και όλες τι εταιρείες που αγοράζει τα εξαρτήματα η Apple.
    H Apple σχεδιάζει το desighn του τηλεφώνου και της μητρικής παραμετροποιεί την ARM cpu και το ios όλα τα άλλα δεν απλά τα αγοράζει απο άλλες εταιρείες δεν τα σχεδιάζει,
    Μας έκανες και την apple ότι σχεδίασε τα εξαρτήματα της ενώ στην ουσία απλή συναρμολόγηση κάνει και επιλογή του τι θα αγοράσει και απο πού, καλά τα iphone δεν διαφωνώ αλλά ας μην υπερβάλουμε.

  • @Chris_BMW
    Κομπλεξικός είναι αυτός που έχει μπεμβέ και αιφον και το γνωστοποιεί σε όλους στο techblog!

    Dapitium out!
    [Drops the mic]

  • @Don mitso mou μα εγώ δεν εθιξα θέμα ανωτερότητας της μιας εταιρίας σε σχέση με την άλλη, αλλά ότι το έκανε όλο μονη της και είναι πιο πιθανό να κάνει κάπου λάθος σε σχέση με την άλλη που κάθε κομμάτι το φτιάχνει και άλλος. Δεν είμαι πελάτης καμίας από τις δύο, πόσο μάλλον fan. Όμως τελικά έχεις εσύ δίκιο και εγώ άδικο.

  • James@ Που ακριβώς πανηγυρίζω στο σχόλιο μου;;; Don mitso mou@ "Δεν τιμάει ουτε εμένα ουτε εσένα να ασχοληθώ μαζί του" Δυνατό σχόλιο !Απλα αν θέλεις μπορείς να ατιμασεις τον εαυτό σου για λίγο κ να μου εξηγήσεις απο που απορρέει αυτό;;;;

  • Dapitium@ Nick name ειναι!Θα μπορούσε να ειναι οτιδήποτε !!! Δεν σημαίνει οτι είμαι κ κάτοχος. Θα μπορούσα κ να είμαι όμως !!! Ρε τι άλλο θα ακούσουμε .. Όσο για το I phone ασχολίαστο ... ´

  • @vasilist

    Καλά μη μας πιάνεις και απο τα μούτρα. Φυσικά και δεν σχεδιάζει τα πάντα. Γενικά μιλούσα. Κυρίως την πλακέτα και τη CPU σχεδιάζει. Στα άλλα όσα δεν τα παίρνει αυτούσια τα τροποποιεί κατα το δοκούν.

    Άσχετη ερώτηση. Τώρα που γυρισα Ελλάδα για διακοπές, που μπορώ να πουλήσω ενα note 5 που εχω ;

  • @vasilst εγω δν ειναι φαν καμίας εταιρίας. Αλλα το σχόλιο σου περιέχει καποια παραπληροφόρηση. Δεν τα αγοράζει ολα έτοιμα η Apple πχ καμερα ναι την αγοράζει έτοιμη απο σονυ ομως πχ cpu η ίδια σχεδιάζει (την σειρά Α) και δίνει σε εταιρίες να τον κατασκευάσουν. Επίσης η Qualcomm δν εχει καμια σχέση με apple

  • Ειναι πραγματικα μεγαλη ανωριμοτητα κοτζαμ αντρες να μαλωνουν για το ποια εταιρεία ειναι καλύτερη και να πανηγύριζουν οταν η μια εχει κάποιο προβλημα. Ουσια ρε!
    Η Ουσια χωρις παρωπίδες ειναι η εξης:
    1) κατι πηγε πολυ στραβα ειτε στο R&D του Note ειτε στης μπαταρίας του.
    2) αυτο ειναι κατι που συμβαίνει σε καθε βιομηχανικο κλαδο. Στην αυτοκινητοβιομηχανια ανακλήσεις γινονται συνεχεια ακομα και για παλαιοτερα μοντελα πχ τρεχει αυτην την εριοδο ανακληση για 1104 (μονο στην Ελλαδα) Ford Fiesta Diesel του 12 και του 13 γιατι υπαρχει κινδυνος να παρουν φωτια λογω ελλατωματικων προθερμαντηρων. ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ειναι καποιος που θα χρησιμοποιησει αυτο το γεγονος για να πει οτι τα Ford είναι μαπα, η οτι τα Ford παιρνουν φωτια, η οτι η Ford ειναι απατεωνες; Πριν ενα ξεκινησε τεραστια ανακληση Toyota και Honda συνολικα 6.5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ αυτοκινητων λογω ελαττωματικων αεροσακων ενος προμηθευτη. Καθιστα αυτο σαραβαλα τα Honda η τα Toyota;
    Η Samsung εκανε αυτο που επρεπε να κανει. ΑΥΤΟ. αυριο μπορει να το παθει η Sony η apple η LG.
    ΩΡΙΜΑΣΤΕ και χαρειτε την τεχνολογια. Οι εταιρειες μας δινουν στα χερια μας απιστευτα μηχανηματα με δυνατοτητες πραγματικά επιστημονικής φαντασίας μεχρι πριν λιγα χρονια

  • giannis @ Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Εδω μέσα όμως συμβαίνει το εξής παράλογο .Λαθος της Samsung ειναι πάντα δικαιολογημένο . Λαθος της Apple πέφτει το κράξιμο του αιώνα .. Δεν πάει έτσι .. Άρθρο που αναφέρεται στις προβληματικές μπαταρίες της Samsung ειναι κ το πρώτο σχόλιο που βλέπεις ειναι link για I phone που έκανε μπαμ... Δεν μπορω να καταλάβω γιατι γίνεται αυτό...Το παρατηρώ μονο απο κατόχους άλλων συσκευών κ δεν μπορω να καταλάβω απο που απορρέει αυτό..

  • Οι μισοί εδώ μέσα η δεν έχετε ιδέα γενικός η αυτά που σκέφτεστε δεν μπορείτε να τα γράψεται κατανοητά τι ακριβώς κάνει η Apple? Άμα είχε την δυνατότητα να κάνει όλα αυτά που λες με τα εξαρτήματα θα έκανε κανονικά και τα κινητά μόνη της δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά όπως τα είπες ο φίλος έχουν τα πράματα απλός σχεδιάζει στον υπολογιστή ακριβώς όπως τα θέλει και απλός δίνει τα σχέδια στης εταιρείες που συνεργάζεται ζωγραφίζει δηλαδή αυτό ακριβώς και όσον αφορά το αλο ότι μπορεί να τα κάνει αλά δεν την συμφέρει οικονομικά είναι μπαρουφες απλός δεν έχει τεχνογνωσία στην κατασκευή αυτό είναι όλο.

  • Κατ αρχας οσοι γραφουν οτι τα αγοραζει ετοιμα η Apple δεν ξερουν πως λειτουργει η αγορα...
    Κάντε μια αναζήτηση ως προς τον ορισμό "παραγωγη φασον" να παρετε μια ιδεα επιχειρματικης πρακτικης περα απο την "εβγα" της γειτονιας...
    Δεν κατασκευαζει CPU, ομως τις σχεδιαζει και θετει στανταρς...
    Δεν κατασεκυαζει PCB, ομως τις σχεδιαζει και θετει στανταρς...
    Δεν κατασκευαζει σασι, ομως τα σχεδιαζει και θετει στανταρς...
    Δεν κατασκευαζει καμερες, ομως τις σχεδιαζει και θετει στανταρς...
    κλπ

    Ειναι σαν να ισχυριζεστε ορισμενοι οτι ενα κτηριο δεν το φτιαχνει ο αρχιτεκτονας που το σχεδιαζει και ο πολιτικος μηχανικος που το επιβλεπει αλλα αυτος που εχει τη μπετονιερα και αυτος που βαζει το γερανο για τα σιδερα!

  • @Zois Την τεχνογνωσία άμα θέλει την αγοράζει. Μέχρι στιγμής όμως, της βγαίνει φθηνότερα να την ενοικιάζει...

  • Α μπράβο στα λόγια μου έρχεσαι και εγώ αυτά ακριβώς είπα και μου έδωσε και ωραίο παράδειγμα βαιβαιος και ένα κτίριο το κάνει το συνεργείο τα μαστορια δηλαδή αυτή ακριβώς είναι που το κατεσκευαζουν εξολοκλήρου ο αρχιτέκτονα κάνει απλός τα σχέδια και λέει πως το θέλει και από εκεί και πέρα και μέχρι να ολοκληρωθεί το κάθε έργο αναλαμβάνουν αυτή που ξέρουν να κάνουν την κατασκευή πράξη χειροπιαστη δηλαδή και μετά τα χαρτιά πάνε στο τζάκι τα σπίτια όμως μένουν για πάντα.

  • dapitium@ Ακόμη δεν μπορω να καταλάβω απο που προκύπτει οτι πουλάω μούρη κ οτι λέω ψέμματα... Πες μου για συγκεκριμένο σχόλιο που έκανα .. Θες να με τρελάνεις .. Σε σάιτ τεχνολογίας εισαι δεν μπορω να πω τη γνώμη μου για το κινητό ή τον υπολογιστή που κατέχω ;; Δεν το κατάλαβα . Σε σάιτ αυτοκινήτου δηλαδή αυτός π έχει Φεράρι δεν επιτρέπεται να σχολιάσει κ αν το κάνει θα ειναι για να πουλήσει μούρη;;; Για ηρεμήστε μερικοι εδω μέσα ... Αναφέρθηκα εγώ πουθενά στο αυτοκίνητο που έχω;;;; Αν προτιμάς δηλαδή μια μάρκα , ομάδα ,χαρακτήρα κ το χρησιμοποιείς για nick name πουλάς μούρη;;;;

  • @Agnostos13 epic παράδειγμα.Η τιμή του iphone είναι πολύ υψηλή αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις.Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τις μπαταρίες γιατί είχε ένα χρόνο για να ελέγξει τα πάντα όπως και η apple δε δικαιολογούνταν με το λύγισμα του 6αριού. Επιτέλους πρέπει να επιστρέψουν οι αποσπώμενες μπαταρίες αλλά αυτό δε συμφέρει τις εταιρείες.Μόνο η LG μέχρι στιγμής κρατά τις αποσπώμενες.Όπως είχα πει σε ένα φίλο μου για τη γρήγορη φόρτιση ότι κάπου υπάρχει η παγίδα γιατί για να σου βάζει γρήγορη φόρτιση η μπαταρία θα είναι στα πατώματα.Εγώ θα πω ένα μπράβο στη sony με τη νέα τεχνολογία φόρτισης που κάνει το smartphone smart και καταλαβαίνει το πως να διαχειριστεί τη μπαταρία.Εγώ είμαι υπέρ της αποσπώμενης και το επόμενο smartphone που θα πάρω θέλω να έχει αποσπώμενη.Εγώ περιμένω το v20 που αν έχει 4000mah και αποσπώμενη τότε το τσιμπάω άνετα.Αλλιώς θα πάω στο g5 που είναι vfm και περιμένω να δω πως είναι το sony xperia xz.

  • Μα αυτή είναι η δουλειά τους... Να ρίχνουν μπετά σύμφωνα με τα σχέδια του μηχανικού.
    Την ίδια δουλειά κάνει το τμήμα ημιαγωγών της Samsung ή η TSMC, φτιάχνει τα τσιπάκια βάσει σχεδίου της Apple (και της κάθε Apple)... Πού είναι το δύσκολο?

  • Καλησπέρα σε όλους, θα συμφωνήσω με τον φίλο παραπάνω που μίλαγε για παιδιαρίσματα. Είμαι κάτοχος iPhone αλλά έχω τάμπλετ Samsung. Η κάθε συσκευή κ το κάθε λειτουργικό εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες της καθημερινότητας και της δουλειά μου. Θα κατηγορήσω όμως την Samsung διότι στο βωμό του να κερδίσει εντυπώσεις έναντι άλλης εταιρεία και να παρουσιάσει ένα νέο προϊόν βάζει σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια των πελατών της. Τουλάχιστον γι' αυτό θα έπρεπε να έχει ακουστέι μία συγνώμη από κάποιον, σκέφτεται εάν κατά την έκρηξη κάποιος μιλούσα στο κινητό εκείνη την ώρα τι ζημιά θα έκανε στο πρόσωπο του . Είναι σαν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο να μη λειτουργούν τα φρένα ή να αυτανάφλεγαιτε Και να καθόμαστε να συζητάμε πιο έχει καλύτερο design και ποιοι έχει καλύτερα τα καθίσματα

  • @Chris_BMW
    Εσύ φταις εσύ άρχισες πρώτος!
    Με είπες κομπλεξικό!
    Εγώ δε σε έβρισα!
    Θα κάνω report στον κύριο Βλαχακη να σε βάλει τιμωρία!
    Αντε!

  • Παιδιά μην επιμένετε ότι η Apple σχεδιάζει κάτι αλο πέρα από design, pcb, παραμετροποίηση της ήδη υπάρχον τεχνολογίας arm στην cpu και του πολύ καλού ios στους δύο πυρήνες.
    Η κάμερα είναι έτοιμη από την Sony, το ίδιο και η ram, GPS, Wi-Fi, nand flash, rom, GPS, αισθητήρες, μπαταρία κτλ κτλ απλά η Apple έχει πολύ καλή επιλογή στα υλικά και του τι παίρνει και από ποιους.
    Έχει δίκιο ο φίλος πιο πάνω για την Qualcomm που δεν έχει σχέσει με την Apple, Foxconn ήθελα να πω που φτιάχνει τα chip και έχει δικά της design.
    Και εγώ είχα το 3gs και 5s και δεν διαφωνώ ότι είναι πολύ καλά τηλέφωνα ειδικά το 5s που ακόμα τα σπάει και παίρνει και το τελευταίο ios αλλά ας μην λέμε και ότι νάνε γιατί υπάρχουν και άτομα που δεν ξέρουν τι παίζει με τα εξαρτήματα και θα νομίζουν πως όντως η Apple φτιάχνει το iPhone εξολοκλήρου με δικά της design και θα πέφτουν flame wars σε κάθε post...

  • @vasilist
    Δεν έχεις άδικο ότι πολλοί μπορεί (ή ήδη) νομίζουν ότι κατασκευάζει υλικά η Apple. Όμως, για να λέμε την αλήθεια, η Apple σχεδιάζει όπως κάνουν και οι άλλες εταιρείες. Απλά πχ η Samsung έχει και δικά της εργοστάσια (με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για τον καθένα).

    Τώρα τα άλλα που λες για κάμερες κτλ, ναι μεν είναι Sony κ.ο.κ. αλλά δε σημαίνει ότι δε σχεδιάζει πάνω σε αυτά. Η κάμερα δε λειτουργεί αν την πετάξεις έτσι απλά πάνω στο PCB, θέλει drivers, επεξεργαστή εικόνας κτλ. Αλλιώς οι περισσότεροι θα έπαιρναν το ίδιο μοντέλο κάμερας και θα είχαν τις ίδιες φωτογραφίες, ενώ βλέπεις ότι ίδια μοντέλα έχουν διαφορές στον θόρυβο κτλ.

    Όποιος ενδιαφέρεται ας διαβάσει το παρακάτω για να δει τι σχεδιάζουν οι Apple/Samsung/Qualcomm.

    https://www.androidauthority.com/arm-cortex-core-custom-core-kryo-explained-664777/

  • Chris , χαλάρωσε λίγο , θα σου δώσει μπισκοτάκι η Apple. Μόνο απ'αυτό μπορείτε να κρατηθείτε γιατί σας έχει γλεντήσει από παντού η Sammy.

  • "Ο αριθμός θεωρήθηκε αρκετά μικρός (35), αλλά ικανός για να κάνει τη Samsung....."

    Μάλιστα.....
    Ότι τι δηλαδή;
    Μέχρι πόσα λένε εεεεε ας το αφήσουμε όπως είναι;

  • Καλά τα λέει ο @JohnWave με το s6 edge + δεν τρέχει τίποτα και έχω κάνει ότι ιδού φόρτιση θέλεις ασύρματη ενσύρματη γρήγορα αργή τα πάντα

  • t0mpan0@ Ναι μας έχει γλεντήσει με το s7 κ είπε να βγάλει το note σε μορφή πυροτεχνηματος να το γιορτάσει!

  • Μερικές φορές νομίζω οτι βρίσκομαι σε blog γυμνασιόπαιδων ίσως και πιό χαμηλά. Φανατιλίκι και οπαδισμός. Ούτε ψωμί να σας έδινε η apple...τα λεφτά σας δίνετε, δεν παίρνετε απο εκείνη.

  • Αυτή την στιγμή κυκλοφορεί smartphone κάτω από 500€ που:
    1) Είναι της μεγαλύτερης εταιρείας στην πλατφόρμα Android. Όχι no name.
    2) Έχει 4GB RΑΜ.
    3) Extra premium κατασκευή, με gorilla glass 4, super amoled FHD, 5,7" edge οθόνη.
    4) Την καλύτερη φωτογραφική της αγοράς και 4Κ video.
    5) Αποδεδειγμένα δεν σκάει, ούτε λυγίζει.
    ...
    Λέγεται Samsung galaxy S6 edge plus.

    Χτυπηθήτε όλοι με τα νέα μοντέλα....

  • Είναι τουλάχιστον ανούσιο ορισμένοι νσ εκφράζετε ακόμα και την άποψή σας, μας αναγκάζετε να διαβάζουμε τα πάντα γιατί κάθεστε και σχολιάζετε χωρίς λόγο και δεν ξέρουμε ποια σχόλια είναι σοβαρά.
    1) Αν εμένα τις ανάγκες μου μου τις καλύπτει ένα note δεν με νοιάζει αν είχαν πρόβλημα 35 συσκευές, Θα περιμένω ένα μήνα για να μου έρθει.
    2) Μιλάμε για επαγγελματικές ανάγκες, χρειάζομαι ένα κινητό με: α) Μεγάλη οθόνη, β)καλη κάμερα, γ)s pen, δ) πραγματικό multitasking, και Αλλά πολλα. Τα κινητά καλύπτουν ανάγκες.

    Λυπάμαι που θα πρέπει να περιμένω ακόμα ένα μήνα για να το έχω στα χέρια μου. Αλλά στην τεχνολογία υπάρχουν και αστοχίες. Ας μη ξεχνάμε το πόσα εκατομμύρια αυτοκίνητα γίνονται ανάκληση κάθε χρόνο.

  • Θα ελεγα τι κτηριο θα φτιαχναν τα μαστορια χωρις πολιτικο μηχανικο και αρχιτεκτονα αλλα θελω να κρατησω ενα επιπεδο... Να ειμαστε λιγο σοβαροι!

    Απο εκει και περα πρακτικα η Apple κανει το prototyping και βρισκει τους καταληλους συνεργατες για την κατασκευη. Χαρακτηριστικο ειναι οτι δεν πωλουνται ανταλλακτικα με ιδια χαρακτηριστικα με του iPhone απο τους κατασκευαστες. Αν ηταν δικα τους θα τα εδιναν και αλλου!
    Και για να μην μπερδευομαστε δεν ειναι η καμερα της Sony αλλα ο αισθητηρας! Νομιζω καταλαβαινουμε ολοι Ελληνικα και τη διαφορα των λεξεων...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.