Samsung Galaxy S10 και Note 10: Update διορθώνει το σφάλμα στο fingerprint

Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 και Note 10: Update διορθώνει το σφάλμα στο fingerprint

Τις τελευταίες ημέρες οι κάτοχοι των Samsung Galaxy S10 και Note 10 αντιμετωπίζουν ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα με τα smartphones τους. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη έτοιμο το fix και ξεκίνησε τη διανομή του επίχαμου update.

Η ιστορία μέχρι σήμερα

Όπως έγινε γνωστό, τα Samsung Galaxy S10 και Note 10 που διαθέτουν τον ultrasonic fingerprint sensor ξεκλειδώνουν με οποιοδήποτε δακτυλικό αποτύπωμα, σε περίπτωση που ο κάτοχος τους έχει εφαρμόσει στην οθόνη κάποιο προστατευτικό κατασκευασμένο από σιλικόνη.

Η συνέχεια δόθηκε με τη Samsung να εξηγεί την πηγή του προβλήματος, να προσφέρει προσωρινές λύσεις, και να υπόσχεται ότι θα κυκλοφορήσει άμεσα ενημέρωση λογισμικού η οποία θα λύνει το πρόβλημα.

Στο ενδιάμεσο, αρκετές τράπεζες και οικονομικοί οργανισμοί αφαιρούσαν τα Samsung Galaxy S10 και Note 10 από τη λίστα των συμβατών συσκευών με τις εφαρμογές τους, ή απλώς απαγόρευαν την είσοδο σε αυτές με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος.

Σε χρόνο ρεκόρ το fix από τη Samsung

Η κατασκευάστρια σε ελάχιστο χρόνο ολοκλήρωσε την έρευνα για το σφάλμα και εμφάνισε στις οθόνες των κατόχων Samsung Galaxy S10 και Note 10 μία ειδοποίηση που τους ενημερώνει ότι σύντομα θα λάβουν μία αναβάθμιση λογισμικού η οποία διορθώνει το σφάλμα.

Τα smartphones της εταιρείας που παρουσιάζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι τα Samsung Galaxy S10/S10+/S10 5G και Note 10/10+. Η κατασκευάστρια τόνισε ότι η αναβάθμιση θα γίνει διαθέσιμη μόνο σε όσα smartphones έχει γίνει ενεργοποίηση του ξεκλειδώματος μέσω δακτυλικού αποτυπώματος.

Οπότε, δεν πρόκειται για κάποιο μαζικό OTA, αλλά για ένα fix που αφορά όσους επηρεάστηκαν από το σφάλμα. Ενδεχομένως η εταιρεία να σχεδιάζει την ενσωμάτωση του fix σε μελλοντικό OTA. Όπως και να έχει, σας προτείνουμε να μην χρησιμοποιήσετε τον ultrasonic fingerprint sensor μέχρι η εταιρεία να διαθέσει ευρέως σε όλους τους χρήστες το fix.

Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 και Note 10: Update διορθώνει το σφάλμα στο fingerprint

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jo@

Μου ηρθε η ενημερωση κ πατησα απορριψη καταλαθος.τι κανω για να ξανακατεβει?

Κώστας Βλαχάκης

Κάνε έλεγχο για διαθέσιμες ενημερώσεις, θα εμφανιστεί ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.