Samsung, Κλείνει με “patch” σοβαρό κενό ασφαλείας στα Samsung Galaxy S4 και Galaxy Tab 3

Αν έχετε στην διάθεση σας το Samsung Galaxy S4 ή το Samsung Galaxy Tab 3, ήρθε η ώρα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σας στην Samsung (Samsung account). Για καλό και για κακό. H εταιρεία ασφάλειας φορητών συσκευών MediaTest Digital, κατάφερε να “αποσπάσει” ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από λογαριασμούς Samsung. Ονόματα, διευθύνσεις email, και passwords, όλα εκτεθειμένα και σε κίνδυνο.

Αφού η εταιρεία εντόπισε το ιδιαίτερα σημαντικό κενό ασφάλειας που έβαζε σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα χρηστών με λογαριασμό Samsung, επικοινώνησε με την εταιρεία Heise Security, ένα ειδησεογραφικό οργανισμό που καλύπτει κυρίως θέματα που αφορούν στην ασφάλεια.

Η Heise Security που έχει την έδρα της στην Γερμανία επιβεβαίωσε την ύπαρξη του κενού ασφαλείας, και της “εξαγωγής” προσωπικών δεδομένων από λογαριασμούς χρηστών Samsung, και στην συνέχεια επικοινώνησε με την Samsung. Έστειλε όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες στην Κορεάτικη εταιρεία, η οποία κινήθηκε αστραπιαία κλείνοντας το κενό ασφαλείας, πέντε μέρες αφότου της κοινοποιήθηκε το πρόβλημα.

Το κενό ασφαλείας, επιτρέπει σε κάποιον να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του κατόχου για παράδειγμα ενός Samsung Galaxy S4, εφόσον και οι δύο είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο ασύρματο δίκτυο. Όσο αφορά στα δεδομένα που “συμβιβάζονταν”; Όνομα, διεύθυνση email, κωδικός πρόσβασης, τοποθεσία, IMEI ενώ αν ήθελε, ο κακόβουλος χρήστης μπορούσε να ανακατευθύνει κλήσεις, να αποστείλει μηνύματα στην συσκευή, να την “κλειδώσει”, να καταγράψει κινήσεις στον χάρτη κ.α.

Η Samsung υποτίθεται ότι “έκλεισε” το κενό ασφαλείας ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, όπως και αν επηρεάζονται και άλλες συσκευές της εταιρείας. Για καλό, και για κακό λοιπόν, όσοι έχετε λογαριασμό Samsung, αλλάξτε το password σας.

Πηγή 1, 2

Επεξεργάστηκε την 21 Δεκεμβρίου 2013 2:11

Σχόλια

  • μα ετσι κι αλλιως το android εχει τρομερα κενα ασφαλειας απο μονο του δεν φταιει μονο η samsung !!

  • ναι αλλά η samsng έχει κενά ασφαλείας απο adnroid και απο τις δικές τις εφαρμογές. οποτέ διπλό το ρίσκο για να έχει πρόβλημα

  • @jimo και όμως. 95-98% κενών που είχε μεχρι τώρα (για σοβαρά κενά μιλάω όχι bugs) ήταν στο λογισμικό κατασκευαστών......... (με ότι συνεπάγεται αυτό)
    τα μεγαλύτερα κανε ειχε ios μετά android για το wp δεν ακούστηκε τπτ όχι επειδή δεν έχει άλλα με τόσο μικρο μερίδιό δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί του

    με το android καλό είναι ότι όλοι έχουν τον κωδικά (όποιος θέλει έστω) ετσι τα κενά και βρίσκουν πολύ γρήγορα και τα κλείνουν το ίδιο γρήγορα (σε σχεσι με κλειστού τύποι λειτουργικά όπου άμα και όταν το βρει προγραμματιστής εταιρείας η το αποκαλύψει κάνας "hacker" και δεν το κρατήσει μόνο για τιν πάρτη του

    μεν αντιπαθώ αρκετά το android αλλά όχι για αυτό (καθαρά και μόνο για τις πρόσφατη πολιτικοί της google)

  • Πηρα ενα το ταμπλετ 3 πριν απο 5 μηνες ενω δουλευε ξαφνικα επαθε μπλακ αουτ το πηγα στα παμπλικ και μου ειπαν οτι οτι θα το κλεισουν μεσα για επισκευη αν με καλυπτει βεβαιως η εγγυηση 15 με 20 μερες ενω το πληρωσα αμεσα μετριτοις 470 ευρω την ιδια στιγμη αυτο ειναι απαραδεκτο και δυσφημιστικο για την εταιρια να μου το στερει τοσες μερες τα συμπερασματα δικα σας.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ιωσηφίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.