Έρευνα: Πόσο έξυπνα φερόμαστε στην ασφάλεια των smartphones

Οι περισσότεροι από εμάς όταν χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή μας τείνουμε να είμαστε αρκετά προσεκτικοί όταν πρόκειται να κατεβάσουμε κάποιο πρόγραμμα ή να μπούμε σε κάποια άγνωστη ιστοσελίδα. Τι γίνεται όμως όταν αντί για τον υπολογιστή χρησιμοποιούμε το smartphone;

Έρευνα της Lookout που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1000 χρηστών, έδειξε ότι όταν πρόκειται για την ασφάλεια του smartphone, οι περισσότεροι δεν φερόμαστε τόσο έξυπνα καθώς δεν κάνουμε απλά πράγματα για να προστατευθούμε.

Συγκεκριμένα το 52% όσων ισχυρίστηκαν ότι προσέχουν, δεν διαβάζουν καν την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων πριν κατεβάσουν μια εφαρμογή. Το 34% των χρηστών δεν έχει κωδικό ασφαλείας για να προστατέψει το κινητό ενώ το 35% κατεβάζει εφαρμογές από μη αξιόπιστες πηγές.

Η έρευνα δείχνει ότι οι χρήστες που μοιάζουν να νοιάζονται περισσότερο για την προστασία της ιδιωτικότητας, δείχνουν πιο επικίνδυνη συμπεριφορά με το να μπαίνουν σε μη ασφαλή δίκτυα Wi-Fi, επισκέπτονται άγνωστες ιστοσελίδες ενώ συνδέουν το κινητό σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Η Lookout αναφέρει ότι τα smartphones σήμερα έχουν κυριαρχήσει στην αγορά και χρειάζονται όμοια προστασία με τα PC.

Πηγή

Σχόλια

  • @Jim χαχαχαχά. Πέρα από την πλάκα αν κατεβάζεις μόνο από τα επίσημα store δεν υπάρχει θέμα αλλά αν συνδέεσαι σε δημόσια δίκτυα ή κατεβάζεις από όπου να 'ναι λογικό είναι να χρειάζεται antivirus>🐜.

  • MAC Afee mobile security. Eset mobile security. Malwerbytes Dr web security.Αν τα βαλεις αυτα δε περναει τιποτα!!!Ειναι μαλλον τα καλυτερα παγκοσμιως και για mobile και pc οτι καλυτερο υπαρχει.Αξηζει να τα δοκημασεται.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.