Smartphones

Snapdragon 888: Έρχεται έκδοση χωρίς 5G για πιο οικονομικά smartphones;

H Qualcomm φαίνεται ότι ετοιμάζει μία νέα, πιο οικονομική έκδοση του Soc, Snapdragon 888, το οποίο δεν θα έχει ενσωματωμένο modem 5G.

H πληροφορία δίνεται από τον Leaker Roland Quandt, ο οποίος αναφέρει ότι το νέο μοντέλο θα έχει τον κωδικό SM8325.

Η λογική της ύπαρξης ενός νέου soc χωρίς 5G στηρίζεται στην δημιουργία πιο οικονομικών συσκευών, ειδικά για αγορές που δεν έχουν ακόμα στημένα δίκτυα 5G, όπως η τεράστια αγορά της Ινδίας. Επιπλέον τα μοντέλα που δεν έχουν συνδεσιμότητα 5G φαίνεται ότι κάνουν πολύ καλές πωλήσεις, λόγω χαμηλότερης τιμής, ακόμα και σε χώρες με δίκτυα 5G, όπως για παράδειγμα το Samsung Galaxy S20 FE, το οποίο τα πάει πολύ καλά στην Ευρώπη.

Φυσικά θα αναμέναμε το νέο μη 5G Soc να μην ενσωματώνει όλες τις δυνατότητες της 5G έκδοσης, ώστε να είναι περισσότερο ξεκάθαρη η διαφοροποιήση τους.

Ο ίδιος Leaker έχει ήδη αναφέρει ότι η Qualcomm δουλεύει πάνω σε μία νέα πιο εξελιγμένη έκδοση του Snapdragon 888, η οποία θα προσφέρει στις ναυαρχίδες των εταιρειών μεγαλύτερες βελτιώσεις στην κάμερα και όχι μόνο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Qualcomm παρουσίασε ήδη στις αρχές του έτους το Snapdragon 870, μία βελτιωμένη έκδοση του Snapdragon 865 Plus.

Επεξεργάστηκε την 10 Μαρτίου 2021 13:01

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Βάιος Βήτος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.