Snapdragon 888: Έρχεται έκδοση χωρίς 5G για πιο οικονομικά smartphones;

Snapdragon 888, Snapdragon 888: Έρχεται έκδοση χωρίς 5G για πιο οικονομικά smartphones;

H Qualcomm φαίνεται ότι ετοιμάζει μία νέα, πιο οικονομική έκδοση του Soc, Snapdragon 888, το οποίο δεν θα έχει ενσωματωμένο modem 5G.

H πληροφορία δίνεται από τον Leaker Roland Quandt, ο οποίος αναφέρει ότι το νέο μοντέλο θα έχει τον κωδικό SM8325.

Η λογική της ύπαρξης ενός νέου soc χωρίς 5G στηρίζεται στην δημιουργία πιο οικονομικών συσκευών, ειδικά για αγορές που δεν έχουν ακόμα στημένα δίκτυα 5G, όπως η τεράστια αγορά της Ινδίας. Επιπλέον τα μοντέλα που δεν έχουν συνδεσιμότητα 5G φαίνεται ότι κάνουν πολύ καλές πωλήσεις, λόγω χαμηλότερης τιμής, ακόμα και σε χώρες με δίκτυα 5G, όπως για παράδειγμα το Samsung Galaxy S20 FE, το οποίο τα πάει πολύ καλά στην Ευρώπη.

Φυσικά θα αναμέναμε το νέο μη 5G Soc να μην ενσωματώνει όλες τις δυνατότητες της 5G έκδοσης, ώστε να είναι περισσότερο ξεκάθαρη η διαφοροποιήση τους.

Ο ίδιος Leaker έχει ήδη αναφέρει ότι η Qualcomm δουλεύει πάνω σε μία νέα πιο εξελιγμένη έκδοση του Snapdragon 888, η οποία θα προσφέρει στις ναυαρχίδες των εταιρειών μεγαλύτερες βελτιώσεις στην κάμερα και όχι μόνο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Qualcomm παρουσίασε ήδη στις αρχές του έτους το Snapdragon 870, μία βελτιωμένη έκδοση του Snapdragon 865 Plus.

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος, δημιουργός και συντάκτης του PTTL.gr, όπου αρθρογραφεί για όλα τα θέματα που αφορούν την φωτογραφία, το βίντεο και το Imaging από το 2012. Παράλληλα είναι λάτρης όλων των νέων τεχνολογιών και ειδικά των smartphone και της ΑΙ.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.