Sony, Επίσημη επιβεβαίωση των συζητήσεων με την Microsoft για Windows Phone

Ο Πρόεδρος της Sony Mobile Europe, Pierre Perron, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα, ότι η εταιρεία του εξετάζει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει το πρώτο της Windows Phone handset. Φαίνεται πως τώρα που η Microsoft εξαγόρασε το τμήμα των φορητών συσκευών και υπηρεσιών της Nokia, υπάρχει ανοιχτό πεδίο για δράση από άλλους κατασκευαστές. Επιπλέον η Microsoft, αναμένεται να “ρίξει” πολύ χρήμα για να αυξηθούν οι πωλήσεις και η δημοτικότητα των συσκευών του είδους.

Ο κ. Perron στο κείμενο παρακάτω λέει ότι η εταιρεία του επιθυμεί να βάλει την δική της σφραγίδα πάνω από τα Windows Phone, οπότε φανταζόμαστε ότι η εταιρεία σκέφτεται την κατασκευή ενός αδιάβροχου smartphone με υψηλής ανάλυσης κάμερα.

Πιο συγκεκριμένα λέει ότι ως μέρος της ευρύτερης συνεργασίας που έχει η Sony με την Microsoft, στον τομέα των PC, συζητούν και για την πλατφόρμα Windows Phone διερευνώντας τόσο την χρήση της πλατφόρμας (Windows Phone) από μόνης της, αλλά και διερευνώντας τι περισσότερο θα μπορούσαν να προσφέρουν πάνω από αυτή.

Sony Windows Phone, Sony, Επίσημη επιβεβαίωση των συζητήσεων με την Microsoft για Windows Phone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panos

δεν νομίζω οτι είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο λόγο της ύπαρξης του xbox

jimdem

@panos Αν είναι έτσι τότε γιατί η sony βγάζει laptop με Windows???

Nikos X.

Ίσως η Sony να θέλει να χτυπησει τη Nokia είτε με φθηνή συσκευή και καλή για τα λεφτά της, είτε με υψηλών δυνατοτήτων συσκευή με καλή κάμερα που θα ανταγωνίζεται τα πιο high-end Lumia. Μπορεί να κάνει και τα δύο άνετα.

Αποστόλης Ρόδος

Ρε παιδιά, στο βωμό του χρήματος και των κερδών, όλα γίνονται… 😉

@panos μήπως στη συμφωνία που θα κάνει, αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο, θα βάλει και στο store των windows εφαρμογές playstation? Λέω εγώ τώρα… 😉

Onoufrios

Πάντως το Xperia σε συνδυασμό με τα πλακάκια δείχνει θεϊκό!!Μακάρι να αυξηθεί και άλλο ο ανταγωνισμός στα mobile OS

George E.

Λέτε να δούμε Xperia X3?

bgfd5

Γινεται, δεν εχω connect to xbox στα settings και κατα βαση avatar. οποτε εχω απλα ενα subfolder games και δεν χρειαζεται τπτ να λει xbox. Το μονο που “πρεπει” να αλλαξει ειναι το πρασινο εικονιδιο με το xbox style χειριστηριο (στο φακελο games).

panos

και εγώ κάτι τέτοιο σκέφτηκα για να δούμε

Χρήστος

Μακάρι να μπει και η Σόνυ στο παιχνίδι, το λειτουργικό πάει όλο και καλύτερα.

Panos7GR

Γιατί όχι σε ένα Sony Windows Phone smartphone; Θα ήθελα πολύ να δω ένα τέτοιο…
Μάλιστα ακούγεται πως θα χρησιμοποιήσει την ονομασία VAIO, όπως στα PCs. Καλή κίνηση μου φαίνεται. Εκμεταλλεύεται πλήρως το καλό όνομα της σειράς. 😉
Κάτι ανάλογο που κάνει και η Samsung, δηλαδή… Στα Android χρησιμοποιεί Galaxy και στα Windows Phone, ATIV.

Το πρόβλημα είναι όντως στο Xbox, αλλά αφού θέλουν τόσο πολύ η Microsoft να επεκταθεί η πλατφόρμα WP στην Ιαπωνία και από την άλλη η Sony να επεκταθεί γενικότερα σε πωλήσεις smartphone στην Αμερική (όπως δήλωσε πρόσφατα), το πρόβλημα θα προσπελαστεί. Και πιστεύω πως θα κάνει πίσω η Microsoft. Πρώτον γιατί την έχει περισσότερη ανάγκη την Sony και δεύτερον η Sony αποκλείεται να “πουλήσει” τόσο εύκολα και “πισώπλατα” το PlayStation. Ειδικά που χρόνο με το χρόνο το Xbox το απειλεί όλο και περισσότερο.

Darth

@panos και γιατι αυτό παρακαλώ? εταιρείες δεν είναι παιδάκια είναι ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που σαν σκοπό έχουν κέρδος το τι κάνει ενα τμήμα δεν άφορα το άλλο τμήμα και πάει λέγοντας………

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.