Sony Ericsson XPERIA X10, Φωτογραφίζοντας στο σκοτάδι

Sony Ericsson XPERIA X10. Δοκιμάσαμε την κάμερα του φωτογραφίζοντας διάφορα αντικείμενα στο σκοτάδι. Χρησιμοποιήσαμε το ενσωματωμένο LED flash και επιλέξαμε τη λειτουργία Night Scene. Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποίησε. Δεν φημίζομαι για το σταθερό μου χέρι, όπως θα έχετε ακούσει και τη φωνή μου στα βίντεο του TechblogTV, είμαι λίγο αγχωτικός τύπος. Έτσι λοιπόν σε ελάχιστες περιπτώσεις κατάφερα να βγάλω σταθερές φωτογραφίες στο δύσκολο περιβάλλον για κάθε φωτογραφική μηχανή, σε αυτό του σκοταδιού.

update: Προστέθηκαν στο τέλος του άρθρου φωτογραφίες με λειτουργία auto. Τα πράγματα είναι σαφώς πολύ καλύτερα, υπάρχει όμως εμφάνιση του γνωστού “κόκκου” που ταλαιπωρεί όλες τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ακόμα και τις stand alone compact σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Για να πω την αλήθεια, δεν έχω ξαναδοκιμάσει κανένα από τα κινητά που έχουν περάσει από το Techblog φωτογραφίζοντας στο σκοτάδι. Οπότε δεν είμαι σίγουρος αν το αποτέλεσμα είναι θέμα που “απασχολεί” σε αυτό το βαθμό μόνο το XPERIA X10 ή σχεδόν όλα τα κινητά φωτογραφίζοντας νύχτα – σκοτάδι.

Παρατήρησεις:
– Οι φωτογραφίες για να είναι όσο πιο σταθερές είναι εφικτό, επέλεξα να φωτογραφίζει το κινητό πιέζοντας απαλά την οθόνη του και όχι πιέζοντας το εξωτερικό πλήκτρο.
– Παρατηρήστε επίσης ότι όταν υπάρχει φως, έστω και ελάχιστο, τα πράγματα καλυτερεύουν πάρα πολύ.
– Πρώτα είναι η φωτογραφία resize 570×428 και ακολουθεί cropαρισμένο τμήμα της πάλι σε 570×428 για να δούμε τις λεπτομέριες.
Δείτε άλλες φωτογραφίες από το XPERIA X10.
Δείτε βίντεο από το XPERIA X10.

Φωτογραφίες με λειτουργία auto και αναμένο το LED flash.

Επεξεργάστηκε την 20 Μαΐου 2010 22:28

Σχόλια

  • Κοίταξε, για να είμαι ειλικρινής, η λειτουργία νυχτερινής λήψης απαιτεί πολύ πιο σταθερό χέρι από όλα τα άλλα modes. Καμμία σχέση με την αυτόματη λειτουργία, πχ. Ξέρω από όλα τα nokia που είχα. Κατά την γνώμη μου, δεν φταίει η κάμερα του Xperia αλλά το χέρι σου! Δοκίμασε να ακουμπήσεις την μηχανή σε σταθερό μέρος και βγάλε πάλι φωτό με νυχτερινή λήψη. Μόνο άσ' το για ένα μια δύο δεύτερα πριν τραβήξεις το κινητό για να δεις πώς βγήκε. Αυτό το mode θέλει λίγο περισσότερο χρόνο.

  • Για smartphone δεν ειναι ασχημες αλλα αποτι φαινετε οντως τρεμεις λιγο μαλλον :P αλλα σε καταλαμβαινω γιατι και εγω ειμαι πολυ νευρικοαγχωτικος :P .Αποτι βλεπω εισαι μεγαλος fun του Χ10 και της Apple :P

  • giorgio, πρόσθεσα φωτογραφίες με λειτουργία auto :) Τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά, παραμένει όμως "αδύναμο" το LED flash.

    Marios, το XPERIA X10 μου το έχουν αφήσει (το έχουν ξεχάσει) και είπα να το εκμεταλευτώ απόψε το βράδυ.

  • Λογικο ειναι να ειναι αδυναμο φιλε μου,εδω και το διπλο led δεν ειναι αρκετο(για καποιους).Το καλυτερο ειναι το xenon flash που δυστυχως σπαταλαει πολυ μπαταρια και δεν υπαρχει σε αρκετες συσκευες.Στο μελλον θα βαζουν ολοι αυτο ή τουλαχιστον το διπλο.Σου αφησαν και το pc? :P

  • Πέρα από την πλάκα, θέλω να γνωρίζετε ότι οι εταιρείες δεν μας αφήνουν τίποτα από αυτά που δοκιμάζουμε. Όλα τα παραλαμβάνουμε με Δελτίο Αποστολής και τα επιστρέφουμε.

  • Μου αρεσε η εικονα με το Desctop και ακριβως διπλα το laptop κορυφαια

  • με αναμμενο το LED ειναι καλυτερες, αλλα και παλι το διπλο LED κανει τη νυχτα μερα!

  • cVlachakis και παλι μπραβο ρε φιλε για τις πληροφοριες που μας δινεις! αξιοπιστος...

  • Παιδες κουλαρετε με τις φωτογραφικές των κινητων, θελετε να βγαλετε αξιοπρεπή νυχτερινή φώτο; τοτε θα πρεπει να περιμένετε να βγει φακος ιδιος σε διαμετρο με την πλατη του κινητου. Μεχρι τοτε μην περιμενετε να βγαζει καποιο φωτος σαν DSLR, να κανει φραπε με την δονηση σαν να ηταν μιξερ και να φωτιζει το μονοπατι σαν να ηταν φακος σπηλαιολογου και ολα αυτα με ενα καημένο κινητό.

    ΥΓ: Εχετε δει υποβρυχια φωτογραφική μηχανη τι διαμετρο φακου εχει; Πιο μεγαλη κ απο την κεφαλα μου :D

  • Το φλας του Ν79 μου είναι πολύ εντονότερο. Φωτίζει όλη η φωτό.

  • ε οχι και καημενο 500 ευρω κινητο??
    Το φλας του n79 ειναι XENON φιλε!! εδω εχουμε μονο ενα LED ;-)

  • Theocharis το N79 έχει διπλό LED φλας. Το τσέκαρα πάλι στο σάιτ της Νόκια.

  • Αντώνη είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το x10 εδώ και 1 μήνα που το έχω περίπου. γρήγορο με πολύ καλή απόκριση στην οθόνη και εξαιρετική φωτογραφική μηχανή. Αν αυτά τα στοιχεία ζητάς σε ένα κινητό τότε μην διστάζεις!

  • το ηχείο του ακούστικου του έχω ακούσει ότι δεν είναι καθόλου καλό!! ισχύει?? επίσης το touch όταν στέλνεισ μύνημα είναι καλό??

  • Πρός Petr@n: Επειδή σκέυτομαι να αγοράσω το x 10 σε λίγο καιρό , θέλω να σε ρωτήσω είναι εύκολο στον χειρισμό; Και όποιος άλλος ξέρει ας απαντήσει.

  • Είναι εύκολο στο χειρισμό. Ίσως να σε δυσκολέψει λίγο στην Αρχή, μέχρι να το συνηθίσεις, αν είναι το πρώτο σου κινητό με android (εμένα ήταν το πρώτο, αλλά μετά από λίγη ενασχόληση με το τηλέφωνο όλα ήταν εντάξει ).

  • Ευχαριστώ αλλά δεν ξέρω ποιά η διαφορά ενός κινητού με android απο ένα κινητό με ένα άλλο λειτουργικό σύστημα;(sorry για τις πολές ερωτήσεις αλλά καίγομαι να μάθω)

  • @TerminatoR είναι λίγο διαφορετικά δομημένο σαν λειτουργικό σύστημα, αλλά δεν παρουσιάζει καμία δυσκολία στον χειρισμό του. Μετά από ελάχιστη ενασχόληση θα έχεις μάθει όλες του τις λειτουργίες!

  • Ευχαριστώ ρε μεγάλε Petr@n αλλά θέλω και κάτι άλλο απο facebook , youtube πως πάει?

  • Εγω είμαι ο αλλά έκανα λάθος στο όνομα αντί για TerminatoR έβαλα το παλιό μου nickname το panos 79

  • To iphone 4 ..... to opoio to sigkrinoun akomi me to galaxy s kai dn kserw to gt ......??
    to mono pou 8ewritika einai kalitero einai to (OS) sigkekrimena android sto S kai iOS sto iphone.
    kata tin gnwmi mou to iphone ta spaei kai i o8oni retina einai (by far) kaliteri apo tin ''super amoled''

  • Galaxy S > XPERIA X10. Το iPhone είναι δική του κατηγορία, ή το παίρνεις είτε όχι, δεν μπορείς να το συγκρίνεις με άλλα smartphones.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.