Sony Xperia Android Ice Cream Sandwich, Αναβαθμίσεις και καθυστερήσεις

, Sony Xperia Android Ice Cream Sandwich, Αναβαθμίσεις και καθυστερήσεις

Τέλος Μαίου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει και η διάθεση της αναβάθμισης σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich για τα μοντέλα που και αυτή το πιθανότερο είναι να διαρκέσει 4 με 6 εβδομάδες (Μέσα με τέλη Ιουλίου).

Επίσης νεότερη ενημέρωση από τη Sony κάνει λόγο ότι η ανβάθμιση του κινητού σας θα γίνει με σύνδεση στον υπολογιστή και όχι OTA (Over The Air) όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Παράλληλα η Sony διευκρινίζει ότι δεν θα υπάρξει ενημέρωση μέσα από το κινητό μας και θα πρέπει να κάνουμε χειροκίνητα τον έλεγχο από το λογισμικό του υπολογιστή μας. Όμως το Techblog θα είναι εδώ να σας ενημερώνει!

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ιωαννης

α ρε σονι…ιουνιο θα παρω για το arc μου? :'(
μακαρι παντως να φτιαξεις μια γρηγορη ρομ και να αξιζει την αναμονη..(η σονι βεβαια αλλαζει ολο το ui της αρχικης rom…ετσι..!)

Chris1926

μηπως ξετετε αν θα μειωθει η διαρκεια ζωης της μπαταριας με την 4.Ο?(xperia ray)?

dimitris

Δε με αγχωνει,το σουπερ arc S μου δουλευει μια χαρα.

Δε θα το αναβαθμισω αμεσως, θα το αργησω κανα μηνα να ακουσω γνωμες, γιατι αν περασεις το ICS μετα δε μπορεις να γυρισεις πισω.

Προτιμω να αργησει και 1 και 2 μηνες αλλα να μην εχω προβλημα. Το χρησιμοποιω για πολλα πραγματα το κινητο και θελω να πεταει χωρις προβληματα σε μπαταρια.

Kats

Να πανε να πνίγουν.τα έδωσα όλα τα android και έμεινα με iOS…

Chris1926

και γω δεν θα την κανω αμεσως την 4.0!!θα δω πρωτα αν εχει προβληματα και μετα!κι αμα εχει προβληματα μπορει και καθολου!

ιωαννης

δεν νομιζω παιδια να εχει καποιο προβλημα..ουτε η 2.3 εχει προβλημα…και αν εχει την διωρθωνουν κατεθειαν με updates..πιστευω παντως οτι η 4.0 της σονι θα ειναι η καλυτερη απο τις υπολοιπες(samsung,htc,motorola) ..μας εχει συνηθησει η σονι σε αυτα..

Ανδρέας

Δηλαδη τζαμπα πηρα πριν μηνες ανδροιδ με 2,3.Καλυτερα να εμενα με το galaxy 3

Panos7GR

Σιγά ρε μάγκες! Γιατί παραπονιόμαστε έτσι με την κάθε αλλαγή; Τι παραπονιαρικος λαός είμαστε ρε παιδί μου;
Εντάξει κι εγώ ψιλοξενέρωσα όταν το διάβασα, γιατί το Neo V μου θα ήταν από τα πρώτα που θα αναβαθμιζοταν, αλλά ΟΚ δεν θα σκάσω. Μια χαρά απροβλημάτιστα τρέχει το κινητακι μου με τo Gingerbread, και ας του έχω αλλάξει τα φώτα όλο αυτόν τον καιρό. Λογικά για να το καθυστερεί σημαίνει οτι κάτι προέκυψε τελευταία στιγμή και θέλουν να το διορθώσουν και να την κάνουν καλύτερη, δηλαδή καλύτερα για εμάς από οτι να μας δώσουν μια προβληματική αναβάθμιση και να ζητάμε updates αργότερα για να διορθώσουν τα bugs.

Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου που το αλλάξανε και δεν θα γίνει με OTA… Που να το συνδέσεις τώρα με PC, να τρέχεις τώρα να ψάχνεις την αναβάθμιση χειροκίνητα, εδώ λίγο μας τα χάλασες Sony!

Dimitris

Μεταφραση μιας παραγραφου απο το site της Sony:

‘… Παρολο που το ICS ειναι καινουργιο και συναρπαστικο για πολλους λογους, θα θελαμε ολοι οι χρηστες μας να παρουν μια ωριμη αποφαση για το ποια εκδοση Android να επιλεξουν.

Η αληθεια ειναι οτι ειμαστε ευτυχεις να πουμε οτι η Gingerbread εκδοση ειναι πολυ σταθερη και εχει φοβερη αποδοση, γι αυτο δεν ειναι κακη ιδεα να μεινει καποιος σ αυτη την εκδοση αν υψηλη προτεραιοτητα σας ειναι η απολυτη σταθεροτητα του κινητου σας.

Τηρουμενων των αναλογιων, το ICS ειναι πιο απαιτητικο, ας πουμε σε ορους χρησης μνημης…’ και οτι ‘… ICS was developed with Galaxy Nexus in mind, which is based on a TI platform with dual-core processor and 1GB RAM. We are now adapting ICS to run on our 2011 Xperia™ smartphones, which are all built on a Qualcomm platform with single core and 512 MB RAM. This means that in some cases, the resource usage in ICS impacts the performance of the system and the user experience might not be as good as when running on Gingerbread…’

Αυτα και πολλα αλλα χρησιμα εδω ( στα αγγλικα):

https://developer.sonymobile.com/wp/2012/03/30/learn-about-the-technical-differences-between-gingerbread-and-ics/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=learn-about-the-technical-differences-between-gingerbread-and-ics

Κυριάκος

Πιστεύω πως η καθυστέρηση αυτή τη φορά έχει να κάνει με το ότι πλέον είναι μόνο SΟΝΥ και θέλει να περάσει μια νέα εμφάνιση και πιο πολύ στα μέτρα της UI, με γνώμονα την καλύτερη μελλοντική ζεύξη με τις υπόλοιπες συσκευές της!
Προσωπικά δεν με χάλασε καθόλου η καθυστέρηση και μπορώ να πω ότι προτιμώ την μέσω pc αναβάθμιση.

μαρκος xperia

αντε γεια, εκει δεν πανε καλα. περιμεναμε με ανοιπομονησια το 4.0 και τωρα το καθυστερουν.

Κώστας Ζ.

Panos7GR Συμφωνώ απόλυτα!!! Αλλά δεν με χαλάει και να μην γίνει OTA….σιγά το πράγμα…(γνώμη μου βέβαια) Έχω το xperia mini και είναι άψογο…γιατί να το κάνω αναβάθμιση και να ξαναζητάω αναβαθμίσεις για bugs και να έχω και παράπονα απο την Sony, ενώ μπορώ να μέινω σφαιράτος και ευχαριστημένος? Ελπίζω να τα λέω σωστά… 😉

leol

Παντως η beta εκδοση που κυκλοφορει και βασει αυτης οι roms που δημιουργησαν οι xda δεν εχουν καμια σχεση με το 2.3 .Το κινητο πεταει και οταν βελτιωθουν λιγο οι custom kernels θα φτασει στα ουρανια .Αν και η sony λεει οτι η 4.0 ειναι βαρια στο κινητο , απο δοκιμες + καθημερινη χρηση πιστευω οτι εχει καλυτερη αποδοση απο την 2.3 . Τωρα παντα η official rom θα ειναι πιο βαρια αλλα αν καποιος το ψαξει και πειραματιστει θα δει απιστευτες διαφορες.

Chris1926

παιδια μηπως ξερετε αμα γινεται να βαλω το θεμα του xperia s στο xperia ray?

Panos7GR

@Κώστας Ζ.
Ναι γούστα είναι αυτά. Εγώ θα προτιμούσα OTA γιατί τον τελευταίο καιρό τυχαίνει και έχω παραμερίσει τον υπολογιστή. Τα περισσότερα πλέον τα κάνω από τα smartphone μου. Γι αυτό με χάλασε.

@ Chris1926,
Από ότι κατάλαβα, θες το launcher του Xperia S να περάσεις στο δικό σου, ε; Επειδή κι ένας φίλος μου ήθελε να κάνει το ίδιο με εσένα, είχα ψάξει και του το βρήκα. Αυτός είχε ένα Huawei. Δεν ξέρω αν το έκανε τελικά, συνεπώς δεν εχω προσωπική άποψη. Λοιπόν, του βρήκα το εξής αρχείο:

https://hotfile.com/dl/147750631/9d744bc/XperiaS_Package.zip.html

Από όσο θυμάμαι συνίσταται για μη Xperia phones, όμως είδα βιντεάκια και τρέχει κανονικά και στα Arc & Arc S… Αν θες δοκίμασε το, με δικιά σου ευθύνη πάντα!

steps:
1.download the above file just extract it.
2.open the extracted file click on install.
3.you are done!

Demis - Live with Walkman

@Dimitris-σχόλιο 9: Πολύ καλά κάνεις και το επισημαίνεις φίλε. Η αλήθεια είναι, ότι με προβλημάτισε σε κάποιο βαθμό η ανακοίνωση. Αν δεν κάνω λάθος, σχεδόν όλη η σειρά του 2011 με εξαίρεση το Arc S (1,4 GHZ) έχει CPU 1GHZ και RAM 512.

Γνώριζαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της σειράς του 2011. Τα “..με δική σας επιλογή η αναβάθμιση, γιατί το ICS έχει σχεδιαστεί με βάση το galaxy nexus που είναι διπύρηνο και 1GB RAM και μπορεί η διαχείριση πόρων να έχει αντίκτυπο στις επιδόσεις της Qualcomm πλατφόρμας που είναι μονοπύρηνη με 512 ram, άρα μπορεί να μην είναι τόσο σταθερό όσο το Gingerbread….” δεν μ’ αρέσουν καθόλου!! Τα διάβασα και εγώ.

Θυμίζει δήλωση αποποίησης ευθύνης της εταιρίας αν δεν υποκρύπτεται. Αν τα κινητά δεν πληρούσαν τις ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές για απροβλημάτιστη χρήση του νέου λειτουργικού να μην έκαναν ανακοίνωση για την αναβάθμιση σε ICS απαριθμώντας τα μοντέλα ονομαστικά και προσελκύοντας αγοραστικό κοινό, που υπολόγισε σε αυτήν.

Αυτή είναι η άποψη μου.

Νίκος

Αυτομάτως η Sony ακυρώνει τα Xperia U και Xperia P που έχουν 512 ram και μην μου πείτε πως αυτά είναι δυπιρινα γιατί η Sony λέει πως δεν υπάρχει πρόβλημα από επεξεργαστικης πλευράς…

Νίκος

Ρε Sony για δες το galaxy nexus https://www.gsmarena.com/samsung_google_nexus_s-3620.php έχει και αυτό 512 ram με μονοπυρηνο επεξεργαστεί και τρέχει σφαίρα το παγωτό…
Ρε εσείς της Sony μήπως δεν ξέρετε να φτιάξετε σωστά το παγωτό?

Βαγγελης Psy

παιδια δηλδη για το xperia s θα γινει? η δεν ειναι μεσα στοισ συσκευες αυτες που θα καθυστερησουν?

Χάρης

Το Neo V δεν είχαν πει 1 απριλίου ρε παιδιά??

giannis chania

Πριν απο λίγο αναβάθμισα επίσημα το neo v μου σε ICS .

Σταυρος

και πως ακριβως το Κάνες αυτο φιλε ΓΙάννη?

giannis chania

Οχι μέσω του pc companion αναβαθμίστηκε σε 4.0.3!!

giannis chania

Καλο μήνα παιδιά και του χρόνου !!!!!!!!!!!!!!!

σταυρος

δεν μου φανηκε και ωραιο αστειο xD

λεο7

και με το 2.3 το Neo v πετάει απροβλήματιστα..γιατί τόσος ντόρος για τις αναβαθμίσεις???που από τις αακοινώσεις που βγάζει η sony θα έχει προβλήματα στην αρχή.

Manos Unstable

ε καλα ενταξει… εδω και ενα μηνα εχω stable ics και σεις κλετε…

σταυρος

το μονο που θελω ειναι ενα task manager..τπα αλλο

ιωαννης

o task manager κανει κακο στο κινητο….καταρχας καταναλωνει πολυ μπαταρια,και επισης,κλεινει αποτομα εφαρμογες οι οποιες υστερα ξανανοιγουν..το android εξαλλου εχει συστημα που οι εφαρμογες κλεινουν απο μονες τους μετα απο καποια στιγμη…(δεν ειναι χασες οι εταιριες που δεν βαζουν)

Nikos Goules

Το σημαντικότερο είναι , κατα τη γνώμη μου, όταν έρθει με το καλο, να έρθει με όλα τα bugs στρωμένα και να δουλεύει σωστά και απροβλημάτιστα και όχι τόσο να έρθει ακριβώς επάνω στο αρχικό deadline, το οποίο, όπως πάντα και όπως ξέρει όποιος δουλεύει με deadline και ημερομηνίες παράδοσης, είναι πάντοτε υπερ-αισιόδοξες σε σχέση με την πραγματικότητα… 🙂

Για το ότι θα πρέπει να γίνει μέσω του PC κι όχι OTA σίγουρα βάζει ένα βήμα ακόμα στη διαδικασία και την κάνει λίγο μεγαλύτερη μόντα, αλλά μέχρι τώρα έτσι έχω περάσει όλες τις rom στο κινητό, οπότε άλλη μια δεν θα με βγάλει και τελείως εκτός προγράμματος, lol

pout

για το xperia s πάντως στο site της sony αναφέρει πως θα δώσει την αναβάθμιση στο q2 2012 οπότε κομπλέ. πιστεύω πως θα δουμε περισσότερα και καλύτερα πράγματα από τη sony απότι είδαμε από την sony ericcson.

marios

Ρε παιδια να ρωηησω λιγο.Εδω και καιρο εχω iPhone 4 και το αλλαζω για arc s.(μην σχολιασετε την αποφαση ,αλλου ειναι το θεμα) . Επειδη ειμαι λιγο ασχετος απο android ,το latest firmware που κυκλοφορει ποιο ειναι?και αν δεν το εχει πανω το κινητο,update πως κανω?ΟΤΑ η απο pc? Ευχαριστω προκαταβολικα

bigmac

νομίζω πως θα έχεις το 2,3.4 ή το 2,3,6. και γιατί δεν παίρνεις το xperia s που θα λάβει σίγουρα στο Q2 το android ICS?! επίσης το xperia s έχει και καλύτερη οθόνη από arc s και iphone

Και ενδεχομένως, σύμφωνα με τα review που θα βρεις online, έχει και καλύτερη κάμερα… οπότε 3-0

ανώνυμος

sony και κάμερα πάνε πακέτο. Εγώ θυμαμαι είχα παρει ψυφιακή φωτογραφική με 5 MP όταν όλες οι άλλες είχαν 3 και 4. Πάντως για να λέμε τα σωστά στο xperia S αυτό που σε φτιάχνει με τη μια είναι όντως η οθόνη του.

baggos

Tι θα γίνει με το xperia mini pro θα το αναβαθμίσουν ποτέ ή όχι!!!???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.