Sony Xperia S, Πρώτη ελληνική τιμή στα 599 ευρώ

Κακά τα ψέμα, τα καταστήματα λιανικής καθορίζουν τις τιμές των κινητών και των tablets. Και ενώ κάποιες φορές συζητώντας με στελέχη εταιρειών κινητής τηλεφωνίας καταλαβαίνω ότι γκρινιάζουν για χαμηλές τιμές που έβγαλαν τα καταστήματα, στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον θα χαίρονται, μιας και το Πλαίσιο έβγαλε πρώτη τιμή για το Sony Xperia S τα 599 ευρώ.

Και λέω θα χαίρονται διότι τις προηγούμενες εβδομάδες διαβάζαμε ότι σε ευρωπαϊκά ηλεκτρονικά καταστήματα η τιμή του Sony Xperia S διαμορφωνόταν στα 500-550 ευρώ.

Sony Xperia S
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3 Gingerbread (αναβαθμίσιμο σε ICS)
Επεξεργαστής: Qualcomm MSM8260 Dual-core 1.5GHz
Μνήμη RAM: 1GB
HSPA/ 3G
Οθόνη: 4.3 ίντσες, Reality Display with Mobile BRAVIA Engine, 1280×720 pixels, 342 ppi (pixels per inch), 16 εκ, χρώματα
Κάμερα: 12 Megapixel, Sony Exmor R, LED flash 16x digital zoom, auto-focus, image stabilizer
Δεύτερη κάμερα: 1.3 Megapixel, HD video 1280×720 pixels
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi n, DLNA, GPS, Bluetooth, micro USB, NFC, micro HDMI, Radio FM
xLoud, Surround sound, Clear audio, Clear bass
Μπαταρία: 1750 mAh
Διαστάσεις: 128x64x10.6 χλστ.
Βάρος: 144 γρ.
Χρώματα: Μαύρο, Λευκό

Kudos to themis_x

Επεξεργάστηκε την 18 Φεβρουαρίου 2012 11:14

Σχόλια

  • Όντως είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή του και λίγο ποιο πάνω από όσο την περιμέναμε, αλλά μπορώ να πω ότι με τέτοια χαρακτηριστικά και σχεδίαση, αξίζει τα λεφτά του. Προσωπική μου εκτίμηση ότι το τηλέφωνο σε κάνα δίμηνο θα τιμολογείτε γύρο στα 150 με 160 ευρώ φθηνότερα..

  • Θα φανε τρελο ακυρο, ακου 599 παλι καλα που υπαρχουν amazon και ebay που θα το βρω στα 450 μεσα στο Μαρτιο στανταρ και θα το τσιμπισω.

  • Καλά τρελοί είναι; Εδώ το Expansys που δεν είναι και από τα ποιο φτηνά μαγαζιά το έχει 495 ευρώ! Με ΦΠΑ, και κανονική εγγύηση. Ποιος θα πάει να το αγοράσει 105 ευρώ παραπάνω; Ο κόσμος έχει ξυπνήσει πλέον και δεν πληρώνει βιτρίνες.

  • τι αλλο θα ακουσουμε με 600 ο αλλος λεει αξιζει τα λεφτα του τι κριση και πρασινα αλογα βαλτο και 1000 παλι αξιζει θα λεμε!

  • Παιδια σε λιγο ο μισθος θα ειναι κατω απο 599 ευρω.Κανετε λιγο κρατη που θα δωσουμε 600 ευρω για πραγματα που μπορουμε να κανουμε και με πολυ λιγοτερα χρηματα.

  • Υπερπροσφορά, παρακαλούνται τα πρόβατα μετά τις νέες αρνητικές μισθολογικές αυξήσεις τους να κάνουν προπαραγγελίες.
    Ελλαδάρα.

  • Ο κόσμος πλέον δεν δίνει τα λεφτά του στο πρώτο μαγαζί που θα δει. Κάνει έρευνα αγοράς. Έτσι παίρνει από όπου έχει φθηνότερα. Πλέον οι "ελληνικές" εταιρίες είναι οι πιο ακριβές. Ο κόσμος αγοράζει από το εξωτερικό. Άρα τα λεφτά του Έλληνα δεν μένουν στην Ελλάδα , αλλά πάνε στο εξωτερικό. Όλα αυτά , με άλλα πολλά ( αυτό είναι ίσως από τα πιο μικρά παραδείγματα ) αναγκάζονται οι καταστηματάρχες να κλείνουν και να γίνεται αυτό που βλέπουμε σήμερα. Είναι πολύ σημαντικό για ένα κράτος να μπορεί να κρατάει όσο πιο πολύ μπορεί τα έσοδα των πολιτών του εγχώρια. Η Ελλάδα μας απέτυχε παταγωδώς.

  • φυσιολογικη τιμη για τα χαρακτηριστηκα του...αν ψαξεις βεβαια θα το βρεις κανα 100αρικο φτηνοτερα σιγουρα.

  • αυτα τα καταστηματα ειναι εκτος τοπου και χρονου δυστυχως.... ΚΑΙ σε αλλη χωρα, θα ελεγα.....

  • Μια χαρά τιμές έχει το πλαίσιο,νέο μοντέλο είναι,τι περιμένατε? Αν περιμένεις λίγο η υπομονή σου θα σε δικαιώσει με μια χαμηλότερη τιμή.

  • Παιδια πρεπει να καταλαβουν και οι εταιριες που απευθυνονται.Πανε τα ''καλα'' τα χρονια για τον Ελληνα.Φερνουν τηλεφωνα που κοστιζουν μια περιουσια.Σιγουρα θα βρουν "θυματα".Εγω εχω αλλαξει πολλα κινητα δηλ.τι καλiτερο κανει απο το lg optimus black που εχω τωρα ουτε το ενα ουτε το αλλο "φτιαχνει" καφε!Ελατε τωρα..... μας δουλευουν κανονικα.

  • 495 στο expansys και αντε γεια....το καλοκαιρακι θα ειναι στα 430-450 ευρω...και το s2 και ολα τα high end τοσο ειτανε στην αρχη...ετσι μην λετε οτι δεν αξιζει...παρτε το κορυφαιο design των htc και samsung και quad core για angry birds και αφηστε μας να παρουμε εμεις αυτο ,το καλοκαιρι με 450...τα τετραπυρηνα αlληθεια ποσο θα εχουνε? το note ειχε 700,και εκει κοβω οτι θα ειναι και τα τετραπυρηνα..

  • Οι παλιες καλες οικονομικα εποχες,περασαν ανεπιστρεπτι.Αν καποιος ενδιαφερεται,σε λιγο καιρο θα το βρει στο skroutz 150€ φθηνοτερα.

  • Το iphone, και γενικα ολες τις εκδοσεις iphone, οι περισσοτερες εταιρειες το δινουν δωρεαν ή με υπερπροσφορες σε καθε ανανεωση ή καινουρια συνδεση! Καμμια αλλη εταιρεια δεν το κανει αυτο!

  • ΚΑλα τωρα.Εγω θα ψωνισω παλι ή απο expansys.com.gr ή απο clove.co.uk ή απο handtech.co.uk 100 ευρω φτηνοτερα.Πλαισιο δυσκολο να με δεις ξανα.

  • Ε πατε καλα μερικοι?Τι 2007 και quad core λετε?Μιλάμε για κινητό με HD οθόνη,1 Giga RAM, 1,5 Ghz επεξεργαστη!!Δε το λες και 2007 ε??? Και quad core δεν χρειαζεται ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.Μη γινεστε θυματα του μαρκετινγκ.Εδω υπαρχουν βιντεο που τρεχει ICS το t-mobile G1!!
    Ετσι κι αλλιως ΔΕΝ προκειται να αξιοποιησετε ποτε τους 4 πυρηνες (ουτε καν τους 2)..

  • καποια στελεχη εταιρειων γκρινιαζουν?οχι να κανουνε fix τιμες ολοι...ρε τους απατεωνες..να τα ριξεις ΕΣΥ ρε γιατι πρεπει να τα εχουν ολοι 599!?ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

  • Αδελφε Nik0s Στην ελλάδα βρίσκεσαι.Όλα μια ζωή θα τα χρυσόΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.αλλά δεν φτανε αυτοί φταιει ο κόσμος που κάνει σαν τρελός να πάρει μα συσκευή.ΠΌσο τώρα τα sonyericsson που μετά απο 2 μηνες στην κυκλοφορία τους ρίχνουν της τιμές κατακόρυφα....π.χ. Arc , mini , mini pro κ.λ.π. Στους γιατρούς να τα φάνε

  • ανυπομονα αγορια δεν κρατιεστε να το αποκτησετε ε; τι εχει κανει σε αρκετους ο υπερκαταναλωτισμος και 1000€ να εκανε παλι καποιοι θα το επαιρναν απο την πρωτη μερα κυκλοφοριας ευτυχως δεν ανηκω σε αυτους ωραιο κινητο αν και λιγο μεγαλο σαν τουβλο ειναι

  • Παρένθεση.Για να δείτε τι κλέφτες είναι σε πόλα μαγαζιά με τα κινητά όλα είναι στα 459....299....199.....149.... Αγαπημένο νούμερο το 9.

  • Πήρα ένα πισι στη μάνα μου Sony με διπύρηνο 1.6 GHz, 4 γιγα ραμ οθο. 15.6 σκληρόδισκους, ντι-βιντί και λοιπά Vaio €499 . Τι πάει να πει το Xperia αξίζει τα λεφτά του; €3500 έπρεπε να δώσω με τέτοια λογική.

  • Καλά θα φάνε το τρελό άκυρο θα είμαι εκεί να γελάω πάνω από τα πτώματά τους όταν τα μαγαζάκια τους θα κλείνουν

  • @Handuuken
    Ούτε το laptop που πήρες αξίζει τα λεφτά του εκτός αν έχει SSD οπότε πάω πάσο και ας μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Φιλικά πάντα.
    Όσο για το τηλέφωνο όποιος το θέλει θα το βρει φθηνότερα...

  • Δεν θα διαφωνήσω ότι έρχεται ακριβά αλλά αν το συγκρίνεις με όσα κινητά αυτή την στιγμή έχουν 599€ σίγουρα υπερτερεί κι από οθόνη κι από κάμερα κι από αποθηκευτικό χώρο. Προσωπικά θα το αγοράσω από εξωτερικό. Όσον αφορά εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει να αγοράσω ένα κινητό το οποίο θα το κρατήσω τουλάχιστον για δύο χρόνια. Πιστεύω πως τα χαρακτηριστικά του θα με βγάλουν άνετα δύο χρόνια.

  • Απο οτι βλέπω πολλοί θα το αγοράσετε τελικά αλλά κανένας απο ελλάδα. Μακάρι να διαβάζει κανένας απο την ελληνικη αντιπροσωπεία εδω μέσα για να δει πως εχει το πράγμα. Τα λεφτά που θέλουν να κερδίσουν μέχρι να πέσει η τιμή των νέων συσκευών θα τα είχαν ήδη βγάλει αν τα έβαζαν σε πιο λογικές τιμές οπως γίνεται με την υπόλοιπη ευρώπη.

  • το εχουμε δεσει εδω στην Ελλαδα...οτι καλο βγαινει 600 καρφωτο...ελεος δηλαδη...600 παιρνουμε το μηνα με τοσο κοπο και θα παω να τα δωσω για ενα κινητο...?αυτη η υπερτιμολογηση στην Ελλαδα δε θα σταματησει ποτε...

  • ΛΟΙΠΟΝ! Εν ετη 2012 πρεπει να ειμαστε παρα πολυ προσεκτικοι για το που σκορπαμε τα λεφτα μας για δυο σημαντικους λογους.. Πρωτα και κλασσικα εχουμε κριση, οποτε τετοιες τιμες δεν πρεπει να τις επαινουμε.

    Κατα δευτερον, το ηλεκτρονικο εμποριο εχει διαδοθει πλεον, και οι ασφαλεις τροποι διεξαγωγης του ειναι γνωστοι. Απο μαγαζι σε "μαγαζι" η τιμη διαφερει παρα πολυ, καθως ακομη περισσοτερο απο ψωρα σε χωρα, δηλαδη απο το ελληνικο εμποριο στο ξενο. Οποιος νιωθει σημερα οτι δεν ειναι ευκολες τετοιες συναλλαγες να κανει update στις καταναλωτικες του συνηθειες, γιατι θα ερθει καποτε στη δυσαρεστη θεση να συνειδητοποιησει οτι εχει χασει πολλα χρηματα στις 4-5 μεγαλες εγχωριες αλυσιδες...

    Με λιγα λογια υπαρχουν ασφαλεις διανομεις ηλεκτρονικων προιοντων οι οποιοι προσφερουν πολυ καλυτερες τιμες.

    Απο εδω και κατω θα αναφερω τον πονο μου οποτε μη διαβαζεται αμα βαριεστε...

    Πριν ενα μηνα ήθελα να αγωρασω το Galaxy S2. Τη συγκεκριμενη περιοδο ειχε 519 στο Πλαισιο, Μultirama and Public, και το σκεφτομουν αρκετα λογω επιδοτησης που δικαιουμουν. Την επομενη εβδομαδα και τα τρία καταστηματα ανεβασαν ταυτοχρονα την τιμη στα 600. Περα απο το γεγονος οτι δεν νομιζω να ειναι σωστη μια συντονισμενη αλλαγη τιμης μου εκανε εντυπωση πως κατι που η τιμη του μπορει να ειναι 80ευρω κατω, σε μια εβδομαδα ανεβαινει τοσο...

    Ειπα να καβω υπομονη και να ψαξω και αλλα καταστηματα.. Ολα ομως ηταν πανω απο 550. Πριν τρεις εβδομαδες περιπου που ειχα παει στο για αλλο λογο στο Πλαισιο, ειδα το εν λογω κινητο στα 500. ΟΙ εκει πωλητες μου ειπαν οτι ειναι ειδικη προσφορα για λογους μαρκετινγκ μεχρι εξαντλησεως του αποθεματος ή της προσφράς. Αφου μου διαβεβαιωσαν οτι αυτη ειναι η τιμη του πηγα την επομενη μερα και οι ιδιοι πωλητες μου αποκαλυψαν οτι 500 ευρω ειχε το κινητο της εκθεσης το οποιο ηταν και σπασμενο. Δηλαδη είπαν ψεματα για δηθεν προσφορα. Εγω το σκεφτομουν μηπως και το αγοραζα αφου ηταν 100 ευρω πιο φθηνο και μετα με 30-40 το επισκευαζα...

    Επειδη ειχα παει να το αγορασω και ειχα ψηθει αρκετα ημουν σε μεγαλο διλημμα για την αγορα του σπασμενου και πηρα πληροφοριακα το MediaMarkt να ρωτησω ποσο το εχουν εκει. Εκει μου ειπαν οτι ειναι στα 560. Οποτε προτιμησα να το αγορασω στα 560 για να μην βγαλει κανενα προβλξμα αργοτερα.

    Οταν πηγα στα Mediamarkt μας ειπε μια υπαλληλος οτι θα επικοινωνουσε με ενα αλλο υποκαταστημα γιατι δεν εχουν ολα τις ιδιες τιμες και ας ανηκουν στην ιδια αλυσιδα.. Τελικως το βρηκα στα 500 στο Μαρουσι, καινουριο εννοειται.

    Συμπερασμα??? Λιγη ερευνα αγορας και υπομονης με γλίτωσε απο τα αρχικά 519 των τριων αλυσιδων, τα μετ'επειτα 600 τους, τα 500 του σπασμενου τηλεφωνου στο πλαισιο και τα 560 του αλλου υποκαταστηματος...

    ΤΕΡΜΑ οι εποχες που ειχαμε αγαπημενα καταστηματα που εμπιστευομασταν. Υπαρχουν πολλες εναλλακτικες.

    Υ.Γ. Sorry για το offtopic αλλα ειδα παρα πολλα σχολια για την τιμη στο Ελλαντα... Εχουν γινει καρτελ νομιζω τα μεγαλα ελληνικα brands....

  • Φιλε Γιωργο πρωτον καλοριζικο το sgs2,ειναι εκπληκτικο εργαλειο και θα το χαρεις πολυ,και δευτερον και κυριοτερο αυτο το 'απο ψωρα σε χωρα' με πεθανε!!! ;D

  • 600 ευρώ για κινητό...και όταν το επίδομα ανεργίας είναι στα 360€. Μετά θα τρώτε το κινητό ε;

    150 ευρώ για κινητό και πολλά είναι. Και GPS, και WiFi και κάμερα 5Mpixel. Τι άλλο θες δηλαδή;;;;;;;

  • μαγκες μην τρελενεστε,το κινητο θα πεσει πριν καν κικλοφορησει κ ο λογος ειναι οτι οποι κινητο εχει την τιμη του κοντα στη τιμη του iphone απλα δεν πουλαει τελος..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.