Sony Xperia S, Το Nozomi με οθόνη 720p και κάμερα 12 Megapixel

Ανακοινώθηκε επίσημα το Sony Xperia S για την ευρωπαϊκή αγορά (γνωστό και ως Nozomi). Το μεγάλο come back της Sony (πρώην Sony Ericsson) με οθόνη 4.3 ίντσες ανάλυσης 1280×720 pixels (342 ppi), διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.5GHz, μνήμη RAM 1GB και κάμερα 12 Megapixel με video HD 1920×1080 pixels. Από εξτραδάκια έχει τα πάντα, NFC, micro HDMI, Radio FM, DLNA, xLoud αλλά και μεγάλη μπαταρία 1750 mAh.

To Sony Xperia S αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του έτους με Android 2.3 Gingrebread και θα αναβαθμιστεί το δεύτερο τρίμηνο σε Android Ice Cream Sandwich. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Sony Xperia S
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3 Gingerbread (αναβαθμίσιμο σε ICS)
Επεξεργαστής: Qualcomm MSM8260 Dual-core 1.5GHz
Μνήμη RAM: 1GB
HSPA/ 3G
Οθόνη: 4.3 ίντσες, Reality Display with Mobile BRAVIA Engine, 1280×720 pixels, 342 ppi (pixels per inch), 16 εκ, χρώματα
Κάμερα: 12 Megapixel, Sony Exmor R, LED flash 16x digital zoom, auto-focus, image stabilizer
Δεύτερη κάμερα: 1.3 Megapixel, HD video 1280×720 pixels
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi n, DLNA, GPS, Bluetooth, micro USB, NFC, micro HDMI, Radio FM
xLoud, Surround sound, Clear audio, Clear bass
Μπαταρία: 1750 mAh
Διαστάσεις: 128x64x10.6 χλστ.
Βάρος: 144 γρ.
Χρώματα: Μαύρο, Λευκό

Επεξεργάστηκε την 29 Ιανουαρίου 2012 14:36

Σχόλια

  • Καλημερα!Ωραιο το κινητο,αλλα μηπως ξεφευγουν τα πραγματα?Σε λιγο θα κυκλοφορουμε στο δρομο με ταμπλετ!!
    Υ.Γ.Μια προταση για συγκριση διπυρηνων επεξεργαστων κινητων (θετικα αρνητικα)θα ηταν καλο και πρωτοτυπο.Αυτα!

    • 4.3 ίντσες δεν είναι tablet! Είναι ο μέσος όρος που οι περισσότεροι κρίνουν ως αποδεκτή διάσταση οθόνης (μαζί με τις 4 ίντσες).

  • Πολυ ομορφο και εμενα προσωπικα το λογοτυπο της SONY μου δημιουργει μια εγγυηση και ποιοτητα. Να δουμε ομως και την τιμη....

  • Η αλήθεια είναι ότι και εγώ θα το προτιμούσα στις 4 ίντσες αλλά και η 4,3 τρώγεται.
    Από εκεί και πέρα με 12 Megapixel κάμερα είναι τελείως κουλό το ότι δεν παίρνει κάρτες MicroSD. Με 100 φωτογραφίες θα έχει ξοδέψει παραπάνω από το 1/10 της διαθέσιμης μνήμης. Για να μην μιλήσω για Videos και παιχνίδια τύπου Gameloft που σου τρώνε από 500 Μβ έως 1Gb το καθένα. Εντελώς απαράδεκτο κατα τη γνώμη μου.
    Στα extras είναι πλήρες αλλά από ότι βλέπω έχει και LTE 4G. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια τυποποίηση για τα 4G δίκτυα στην Ε.Ε. ή οι υλοποιήσεις διαφέρουν από χώρα σε χώρα;
    Και είναι σίγουρο ότι θα έχει LTE/4G το ευρωπαϊκό μοντέλο;

  • Έχω την εντύπωση, ότι σκόπιμα δεν τοποθετούν κάρτες μνήμης, για να στρέφεται ο κόσμος στις cloud υπηρεσίες. Παρ' όλο που δεν είμαι φίλος των android κινητών, το συγκεκριμένο φαίνεται τουμπανάκι.

  • Φιλε Κωστα πρεπει να ειναι υπερ-τουμπανακι.. Τουλαψιστον για τα σημερινα δεδομενα...
    @ cVlachakis
    Ποσι περιμενουμε να κοστολογηθει? Στα 600λογικα? Εχεις μαθει κατι εστω κ ανεπισημο?

  • Ρε παιδιά ποια η διαφορα μεταξυ ion και S???

    Και τα δυο τουμπανα με πανω απο 4 ιντσες οθονη δεν ειναι σχεδον παρομοια???Ποιος ο λογος???

  • Θα περιμενα περισσοτερα απο αποψη ντιζαιν ιδιαιτερα που ειναι καθαρα sony πλεον,εχω την εντυπωση οτι ακολουθει τα σχεδιαστικα προτυπα απο samsung,htc,lg που εμενα προσωπικα δεν μου αρεσουν,»αχρωμα» ουδετερα,»παντοφλα» κατ εμε,εκει που ειχε καποια διαφοροποιηση πχ το arc τωρα ακολουθει την πεπατημενη αντι να εξελιξει και να βελτιωσει το υπαρχον στυλ,γιατι οσον αφορα τα τεχνικα χαρακτηριστικα μεταξυ των εταιρειων ειναι ελαχιστες οι διαφορες τους.

  • Αφού τελικά θα πάρει ICS 4.0, γιατί του βάζουν τα hardware buttons που σε λίγους μήνες θα είναι άχρηστα ?

  • To Ion θα είναι 4.6' οθόνη, θα πωλείται μόνο στην Αμερική και θα έχει LTE.

    To Xperia S θα είναι 4.3' και δε θα έχει LTE όπως κατάλαβα, γιατί τέτοιο δίκτυο δε λειτουργεί ακόμα Ευρώπη.

    Φαίνεται καταπληκτικό το κινητό. Αυτή η λευκή γραμμούλα χαμηλά στο κινητό νομίζω θα είναι και notification light.

    Αν θα έπρεπε να βρώ κάτι μη θετικό να πω, είναι ότι δεν έχεις πρόσβαση στην μπαταρία και...μμμ ίσως σχεδιαστικά είναι ένα κλικ λιγότερο απο το Arc S? ( βέβαια είναι σαν συγκριση Naomi και Jolie και να λες οτι η πρώτη έχει πολύ μακρια μαλλιά).

    Για το cloud services, η Sony δίνει δωρεάν 50GB μόνο στα Χperia μέσω ενός app που λέγεται Box, το έχει στην επίσημη σελίδα της.

  • Μου αρέσει τρομερά, τα τεχνικά χαρακτηριστικά πολύ καλά και σαν σχέδιο πολύ ωραίο ειδικα σε λευκό χρώμα. Η έλλειψη κάρτας μνήμης ίσως απασχολεί κάποιους που θέλουν να έχουν τα πάντα μαζι, όμως 32gb νομίζω είναι πολύ καλά για μουσική, εφαρμογές, παιχνίδια και να σου μείνει και χώρος για να τραβας βίντεο και φότο. Αν υποστηρίζει και USB on the go όπως τα Nokia Symbian 3 κινητά, θα είναι τέλειο.

  • παρα πολυ αξιολογο και εμφανισιακα και σαν hardware.... πολυ καλο και το ppi του..... μου αρεσει παρα πολυ, ειδικα στο λευκο... (να πω και την αμαρτια μου? μου αρεσει που θα εχει και αυτο το notification light εκει....πολυ εξυπηρετικο)
    α, και μια απορια... εφ οσον αλλξε το brand και ειναι μονο sony, γιατι απο πισω εχει το σηματακι το παλιο???

  • Μόνο μια SONY μπορεί να χτυπήσει την Αpple λόγω Brand Name. Υπάρχουν πολλά Sony fan boys στα σίγουρα ;)

  • πολύ καλό όντως αλλά θα περιμένω να αγοράσω το επόμενο με SoC MSM8960 (28 nm, adreno 225) και με υποδοχή κάρτας μνήμης ελπίζω.

  • Νομίζω πως επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες πολλών βλέποντας ένα τέτοιο κινητό. Υποστήριζαν πως σαν γινει Sony (σκέτο) θα κάνει το μεγάλο μπαμ στα smartphone και έγινε. Είμαστε μπροστά σε πανέμορφο σχεδιαστικά κινητό (κατ εμέ) με πολυ δυνατά χαρακτηριστικά, για τα σημερινά δεδομένα, ικανά να ανταγωνιστούν τα άλλα βαρβατα smartphones που κυκλοφορούν.

    Επίσης θα συμφωνήσω με έναν άλλο παραπάνω πως μια Sony με δυνατά κινητά θα μπορούσε να χτυπήσει στα ίσια την Apple... Υπάρχουν πολλοί φαν. Κι αν κρίνω από Ελλάδα υπάρχουν πολλοι που την έχουν σε μεγάλη εκτίμηση κι ίσως οχι άδικα. Ελπίζω με το νέο όνομα (ή παλιό, όπως το δει χρονικά κανείς) να μάθει απ τα λάθη και να φανεί αξία του ονόματος της και των καιρών μας.

  • Κατά τη γνώμη μου από θέμα και μόνο μάρκετινγκ θα έπρεπε να διατηρηθεί το brand name Sony Ericsson.Από εκεί και πέρα σαν τεχνικά χαρακτηριστικά πολύ καλό.Σαν design νομίζω ότι ίσως είναι το χειρότερο Xperia πού έχει βγεί στην αγορά.Ένα μονοκόμματο,αδιάφορο και χωρίς καμπύλες κινητό.

  • Δημητρη εκτος του arc πιο αλλο xperia ειχε καμπυλες?Απολυτως κανενα. Κατι τετραγονα κουτια μεγαλου η μικρου μεγεθους υπαρχουνε. Σχεδιαστικα εχω να πω οτι ειναι αρκετα καλο οχι σαν το arc αλλα αρκετα καλο και πολυ καλυτερο απο οποιοδηποτε αλλο της σειρας xperia(εκτος του arc). Οσο για το brandname καλα καναν και το ριξανε στην SONY γιατι σαν SonyEricsson δεν τους ειχανε και πολυ σε εκτιμηση.Το θεμα ειναι απο εδω και περα ποσο θα μπορεσει η εταιρια να ανταποκριθει καλυτερα στο καταναλωτικο κοινο και να το ικανοποιησει οσο καλυτερα μπορει.

  • @Ifigeneia Μάλλον δεν το έχεις ψάξει καλά. Τα neo / neo V και το PLAY έχουν σχεδιαστικές καμπύλες ανάποδα από αυτές του arc. Το mini και το active επίσης έχουν καμπύλες. Το ray είναι κουτάκι;(!) Ακόμα και στο phonearena.com αναδείχθηκε ως ένα από τα πιο ωραία σχεδιαστικά κινητά του 2011. Αυτό το νέο θυμίζει λίγο HTC Touch Diamond 2, ας περιμένουμε να το δούμε από κοντά + πως θα είναι η οθόνη του.

  • Στην πίσω όψη κράτησε το λογότυπο της Ericsson.... πάντως εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ...

  • Ωραίο κινητό. Κορυφαίο για τώρα. Τι μανια όμως να μη βγάζουν ισορροπημένα κινητά.. Απο τη μια κορυφαία χαρακτηριστικά, μεγάλη κάμερα, άψογα ppi σε οθόνη (νομίζω το 1ο android με καλυτερο ppi απο iphone?), μεγάλη οθόνη, και απο την άλλη δεν παίρνει sd και δε βγαινει η μπαταρια..
    Επίσης τα spec, πανε σε 4πυρηνα. Μόλις βγει το sgs3 θα το καταπιεί..

  • Η συσκευη ειναι πολυ ισσοροπημενη οσο αφορα τα τεχνικα χαρακτηριστικα.Μακαρι βεβαια να ειχει τον snapdragon s4,και οχι τον s3 που εχει,αλλα δεν βαριεσαι.Αν εχει και τιμη κατω απο 500ευρω οπως διαβασα καπου θα ειναι super.Οσο για το αν το xperia acro HD,ειναι αντιγραφη του lumia,εγω θα ελεγα alexxxz να δεις πρωτα το xperia acro,που βγηκε 6 μηνες πριν καν ανακοινωθει το lumia.Να προσεχουμε και τι λεμε...!!!!

  • Ωραίο το κινητό και με ωραία οθόνη αλλά ως συνήθως θα μιλήσει τελευταία η samsung με το S3!

  • τουμπανο το κινητακι και design που δεν εχουμ ξαναδει...θελω να βλεπω τετοια απο sony...

    το πιο ξεχωριστιο design στην αγορα συνδιαστηκε και με κορυφαιο hardware...α ρε σονι και ειχες κανει το ιδιο και απο το arc...

  • Ο/Η sosimple λέει:
    Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012 στις 18:10
    Ωραίο κινητό. Κορυφαίο για τώρα. Τι μανια όμως να μη βγάζουν ισορροπημένα κινητά.. Απο τη μια κορυφαία χαρακτηριστικά, μεγάλη κάμερα, άψογα ppi σε οθόνη (νομίζω το 1ο android με καλυτερο ppi απο iphone?), μεγάλη οθόνη, και απο την άλλη δεν παίρνει sd και δε βγαινει η μπαταρια..

    +1

  • οτι καλυτερο εχει επιδειξη η sony (sony ericsson) τα τελευταια χρονια...πιστευω γυρω στα 600 ευρ ω θα ειναι η τιμη του,ομορφο κινητο,επεξεργαστης και ram ικανοποιητικοι,οθονη με εξαιρετικη αναλυση και καμερα 12megapixel...τι αλλο θελετε?:P

  • Πολύ όμορφο νομίζω θα ξεκινήσει απο 650-700,καλό για εμάς μήπως πέσει η τιμή στο arc και το τσιμπήσουμε

  • Βρε παιδιά μήπως υπερβάλουμε λίγο; 32 ολόκληρα GB έχει,το ότι δεν έχει υποδοχή για κάρτα μνήμης είναι τόσο σημαντικό;Δηλαδή αν δεν είχε εσωτερική και είχε μόνο επέκταση μνήμης θα ήταν καλύτερα;

  • R.I.P Sony Ericsson ! :D Το Κινητο Με Εντυπωσιασαι Προσωπικα. Το Αρνητικο Ειναι Που Δεν Παιρνει Micro SD Αλλα Εναξει. Τι Να Κανουμε......

  • Τουμπανο το κινητο !! Το design του μου αρεσει γτ απλως ειναι μιλιμαλιστικο ! Η διαφανη γραμμη στο κατω μερος κανει την διαφορα ! Προσωπικα δεν με ενοχλει η απουσια υποδοχης micro sd . Και πιστευω οτι γενικα η sony ειναι ανωτερη σε θεματα ποιοτητας απο αλλες εταιριες και αυτο το κιν θα κανει την διαφορα αναμεσα σε αλλα wannabe-iphone κινητα (βλεπε GSII)

  • Japan Only....!!! Τέλος.... Σαν πολύ δώσαμε αξία στους Κορεάτες και τις ''φτηνές'' πλαστικούρες.
    12mp κάμερα σε Android κινητό με ποιότητα Sony; 342ppi οθόνη; Τούμπανο τεχνικά χαρακτηριστικά; Τι λέτε ρε παιδιά ποια Samsung και μπούρδες το κινητό έχει τα πάντα είναι all around και ότι και να κάνει η Samsung τουλάχιστον στην κάμερα δεν πρόκειται να είναι καλύτερη, όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει Sony Νομίζω;

  • Sony και καλά! αγόρασε τελικά η Sony και το υπόλοιπο 50% από την ericsson, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες ότι μάλλον επείτηδες έβγαζε λίγο υποτιμημένα τα smartphones, όπως και την κίνηση στις αγορές τών κινητών, φτάνοντας σχεδόν τελευταία στις πωλήσεις των smartphones ώστε να αναγκάσει την Ericsson 1) να πουλήσει το μεριδιό της στην Sony, και 2) να αγορασει τις μετοχές της η Sony σε χαμηλή τιμή! Και τώρα που ή Sony είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην εταιρία, τώρα φτιάχνει και βγάζει τα Supersmartphones!!! (και δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα, και αυτό που βλέπουμε είναι μόνο η αρχή!) άρε αθάνατη Sony δεν παίζεσαι με τίποτα! Με κάθε νεό κινητό Sony παίρνετε δώρο ένα ζευγάρι μεταχειρισμένες κάλτσες Sosony και τίποτα δεν σας Sony!

  • Στο 0.18 ξεχασαν το ερικσον! Τελος παντων καταπληκτικο κινητο απιστευτα χαρακτηριστικα.! απο desing δεν με ενθουσιαζει μονο το notification light με εντυπωσιαζει! Παρολλα αυτα Μπραβο σονυ! ;)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.