Sony Xperia Z2, Δείγμα βίντεο με ανάλυση 4K

Κρατάμε στα χέρια μας το Sony Xperia Z2 και λίγο πριν το επίσημο hands-on video από το TechboogTV δοκιμάζουμε την κάμερα 20.7 Megapixel στη δυνατότητα να πραγματοποιεί λήψη βίντεο επιπέδου 4K και συγκεκριμένα με ανάλυση 3840×2160 pixels. Το Z2 δείχνει να έχει έναν πολύ καλό σταθεροποιητή εικόνας και ένα αποδεκτό ψηφιακό zoom που μπορεί να παραμορφώνει την εικόνα όπως είναι φυσικό όμως την φέρνει κοντά.

Τύπος αρχείου: MP4
Μέγεθος: 535.3 MB
Διάρκεια: 01:18
Διαστάσεις: 3840×2160 pixels
Codecs: H.264, AAC
Κανάλια ήχου: 2

Να σημειώσουμε ότι υπάρχει θέμα υπερθέρμανσης και μετά από 4 με 5 λεπτά το application της κάμερας διακόπτει την εγγραφή και κλείνει επικαλούμενο αυτή την κατάσταση. Γενικά το κινητό ζεστένεται και εξαρτάται πόση ώρα το δουλεύετε ήδη και έχει αγγίξει μια θερμοκρασία. Εννοώ ότι αν ξεκινήσετε να τραβάτε βίντεο 4K από κατάσταση stand-by ο χρόνος που θα έχετε στη διάθεσή σας θα είναι μεγαλύτερος. Λίγο περίεργο ακούγεται αυτό και περιμένουμε να δούμε πως θα λύσει το θέμα η Sony Mobile.

Δείτε το στο YouTube σε μεγάλος μέγεθος και μην ξεχάσετε να επιλέξετε ανάλυση 2160p (4Κ).

Επεξεργάστηκε την 11 Μαΐου 2014 18:44

Σχόλια

  • Για το s5 έχεις βγάλει τίποτα παρόμοιο Κώστα? Ρωταω για να το δω δεν είναι κριτική :P

  • Λευτέρης, To Galaxy S5 μας το ζήτησαν πολύ γρήγορα πίσω και δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο. Το έχω ζητήσει όμως και πάλι να έρθει στα χέρια μας. Είναι δύσκολο να έχουμε ταυτόχρονα όλα τα τηλέφωνα μαζί, γιατι αυτό που ζητάς πρέπει να γίνει ίδια μέρα, ίδια ώρα στο ίδιο σημείο.

  • Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι πρέπει να κρίνουμε στην πράξη και όχι βάση προδιαγραφών. To S5 ούτε ζεσταίνεται ούτε κολλάει.

  • Αλλο ελαττωμα του "τελειου" xperia z2...του "καλυτερου κινητου για φετος"....ετσι αναφερατε μερικα fan boys της sony....τελικα ομως αρχιζουν και εμφανιζονται τα προβληματα του τελειου z2....κι οταν πολλοι φιλοι αναφερουν οτι τα κινητα της sony βγαζουν πολλα ελαττωματα τοτε σφυριζετε αδιαφορα....λες και δεν ξερετε...λες και δεν εχετε ακουσει απο φιλους σας ή απο συγγενεις σας....

  • Εγώ έχω το Xperia z1 καιρό τώρα και δεν έχω πρόβλημα κανένα και με κιτκατ Android!

  • Για ποιο λόγο παγώνει η οθόνη ενώ ο ήχος ακούγεται κανονικά και είναι φορτωμένο ολόκληρο το βίντεο;

  • Πάρτε ξύδι.Πόσα μα πόσα fanboys έχουν Samsung Aplle. Απλά καταλάβετε ότι θα πρέπει να περιμένετε note 4, g3,αλλά και πάλι θα υπάρξει ζ3.

  • Μαλλον ο προηγουμενος δεν διαβασε το αρθρο και ειδικα τις τελευταιες σειρες...ας το διαβασει πρωτα και μετα σχολιαζει....

  • Κώστα άμα μπορείς πριν τα πας πίσω το HTC one και το z2 βγάλε κάποιες φωτογραφίες δείγματα και ανέβασε τες να δούμε ποιότητα

  • Εχει λόγο που ειναι αδιάβροχο το τηλέφωνο.Το βάζεις σε ποτήρι με νερό και παγάκια και το πρόβλημα της υπερθέρμανσης λύθηκε..τόσο απλό .χαχαχα :Ρ

  • Απαραδεκτα λαθη απο τη sony,ελπιζω πως το προβλημα λυνεται με καποιο update αλλιως θα παει απατο!Και μετα αναρωτιεται γιατι δεν την προτιμαει ο κοσμος με τοσες προβληματικες συσκευες.

  • το κατεβασα στο pc να δω (youtube σε τετοιες αναλισεις δεν την παλευει) τπτ το ιδιεταιρεο το video........ γενικος χροματα κλπ κλπ δεν πιθουν αν το εβλεπα χωρις να ξερω θα ελεγα οτι ειναι ενα video απο 720π camera κινιτου με μετριο φακο

  • Ολες οι νεες συσκευες των πρωτων εβδομαδων παντα εχουν τα θεματακια τα οποια λυνονται στη προκειμενη περιπτωση με ενα update.
    Για τη καμερα του σ5 γιατι δε λετε το προβλημα που αναγκαστηκε να δωσει νεες συσκευες το οποιο προβλημα δεν εφτιαχνε με τιποτα?
    Το κινητο τα σπαει απλα σε ολα του!!

  • δεν ξερω ρε παιδια αλλα γιατι βγαζουν βιντεο 4κ ας κανουν τις τηλεορασεις 500 ευρω και μετα .ας φτιαξουν πρωτα τελεια σταθεροποιηση στα 1080π και βλεπουμε αν ειναι δυνατον

  • Παιδια μην μπερδευεστε. Μερικες φορες αναλογα με την συνδεση το youtube ριχνει την αναλυση και ενω λεει κατω δεξια 4κ μπορει να ειναι 480p.
    Εγω βλεπω στο iMac μου το βιντεο με 22'' οθονη και μιλαμε για αρκετά καλη ποιοτητα για κινητο.
    Full Screen το βαζω το βιντεο και ειναι πολυ πολυ καλο. Φυσικα καπου στην μεση σταματαει μετα αλλαζει αναλυση το ξανα βαζω απο την αρχη γενικοτερα το youtube φταιει οχι το κινητο.
    Διαβαζω κατι αλλα κολλησε ο υπολογιστης μου κατι τετοια. Εννοειται θελει ισχυ ενα μηχανημα για να παιξει τετοια βιντεο αν πας να το δεις σε καποιο παλιο μηχανημα και 1080p να το δεις θα κολλαει.

    Sony δεν εχω ουτε και θα παρω αλλα να πουμε την αληθεια το βιντεο ειναι παρα πολυ καλο.
    Ο αδερφος της κοπελας μου εχει το Z1 και μας στελνει καμια φορα φωτογραφιες και εχω παθει πλακα φαντασου το Z2.

    Ας μην λεμε οτι ειναι χαλια και τετοια. Τουλαχιστον ας δει καποιος το βιντεο σε 4κ σε καλο υπολογιστη και μετα ας πει οτι ειναι χαλια.

  • το τετραπύρηνο λάπτοπ μου αντέχει μέχρι 1080p online streaming, και μέχρι 1080p αποδίδει η οθόνη του... τώρα ποιος ο λόγος να έχω ένα κινητο που να βγάζει 500mb 2 λεπτά βίντεο (χάλια ποιότητα φακού) και να είναι άχρηστο ? διότι και τα 1080p full HD είναι!

  • Το 4Κ με αφήνει αδιάφορο γιατί και με το FHD μια χαρά βολεύομαι.Αν και το συγκεκριμένο 4Κ δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα.

    Αλλά με αυτό το πρόβλημα της υπερθέρμανσης κάτι πρέπει να κάνουν εκεί στη Sony γιατί είναι κρίμα να έχουν ένα τόσο καλό smarphone όπως το Xperia Ζ2 και να έχει τέτοιο θέμα. Ελπίζω να λυθεί. Άμα δεν το διορθώσουν πάντως θα φάνε κράξιμο και θα έχουν δίκιο όσοι θα τους κράξουν.

  • Παναγιώτη για να παγώνει η εικόνα και να ακούγεται ο ήχος πιθανόν να έχεις αργή micro sd κάρτα. Θέλεις σίγουρα class 10 επώνυμη ίσως και γρηγορότερη για 4κ βίντεο.

  • Γενικα τα sony με την θερμοκρασια και την καταναλωση δεν τα πανε καλα. Απο ποιοτητα meh. Υπαρχουν καλυτερα 4k κινητα.

  • Το 4κ ειναι αχρηστο τωρα!!!Υστερα απο 3-4 χρονια που θα αγοραζεις 60αρα τηλεοραση κατω απο χιλιαρικο να το καταλαβω ή εστω να εχει 4κ οθονη το κινητο..Σαν κινητο το Ζ2 με αφηνει αδιαφορο,οκ καλο ειναι απλα δεν εχει κατι να ξεχωριζει και ειναι και λιγο παντοφλα,με τα τεραστια πλαισια γυρω γυρω!!Καλυτερα να περιμενουμε lg g3,nokia 930 και μετα να τα συγκρινουμε ολα μαζι και βλεπουμε πιο θα κανει τη διαφορά,αν και οι γνωστες του αθληματος ξερουν ηδη την απαντηση ;-)

  • Δεν ειναι αχρηστο. Δεν χρειαζεται να εχεις 4k TV 60αρα για να καταλαβεις την παραπανω λεπτομερεια. Και σε 20 HD monitor να το παιξεις το βιντεο φαινεται η διαφορα. Για να το πω αλλιως αν ηταν αχρηστο τωρα το το 4κ βιντεο τοτε θα ηταν αρχηστη οποιαδηποτε αναλυση φωτογραφιας πανω απο λιγα megapixel. Ομως δεν βλεπω κανεναν να μην ζηταει οσα MP γινεται :D

  • Οι συσκευες των πρωτων εβδομαδων μπορουν να εχουν θεματακια....ομως το z2 ειναι αρκετα παλιο πλεον για να εχει θεματακια.....

  • Εσείς που λέτε ότι θα πάει άπατο επειδή ζεστένεται στο 4Κ ,θα ήθελα να ήξερα ,έχετε τηλεόραση 4Κ??? ,ή είναι κάποια σημαντική λειτουργεία το 4K?
    Στα υπόλοιπα το κινητό είναι super ποιός νοιάζεται για το 4Κ ,πέσαν όλα τα sammy fanboys να το θάψουν λες και είναι ζήτημα ζωής το 4Κ. Ακόμα και να τραβήξεις βίντεο 4Κ δεν μπορείς να το δείς η οθόνη του κινητού είναι 1080p και οι τηλεοράσεις αυτές κοστίζουν πάνω από 2 χιλιάρικα ,ας μην είμαστε υπερβολικοί... Just saying Πάντως είναι λάθος της εταιρείας αυτό αλλά όχι τόσο σημαντικό ,σε 1080p είναι μια χαρά υποθέτω.
    Το πρόβλημα αυτό θα λυθεί λογικά με κάποιο bug - fixing update.

  • Τακη αν δεν θες 4k τοτε γιατι θες καμερα με πανω απο 3.1 megapixel (=1080p)?

  • Εγω εχω το s5 δεν μου εχει κανει κατι τετοιο...
    Η καμερα του s5 ειναι η καλυτερη απο ολα τα αλλα κινητα εχω κανει τεστ με παρα πολλα αλλα κινητα απλα ειναι 2 χρονια ποιο μπροστα απο τους αλλους...

  • @Takis εσεις τα Sony fan boys μας λεγατε οτι ειναι σημαντικη η λειτουργια 4k και τονιζατε την καμερα του "τελειου" κινητου....τωρα που εμφανιστηκε μεγαλο θεματακι τα μαζευετε και μας λετε οτι....ελα μωρε σιγα....ποιος το χρειαζεται το 4k;;;;;αχρηστο ειναι....τωρα εγινε αχρηστο γιατι ετσι μας βολευει λοιπον...οκ.....

  • Οσο για τα fix updates της sony τα εχουμε μαθει παρα πολυ καλα ολα αυτα τα χρονια...και το ποσο διορθωνουν προβληματα και δεν δημιουργουν αλλα μεγαλυτερα...

  • @tom,@kosmas +1,@Takis αν δίαβαζες καλύτερα το άρθρο θα έβλεπες πως γράφει ότι το κινητό

  • @nikos τωρα που ανεφερες αυτο θα βγουνε τα sony fan boys και θα πουνε.....ελα μωρε....ετσι κι αλλιως δεν θα το χρησιμοποιουμε το κινητο....διακοσμητικο θα το εχουμε....απλα για να γυαλιζει πανω στο τραπεζι!!!! :Ρ

  • είχα xperia z z1 και πριν μια βδομάδα Ζ2 όμως είχα και Galaxy και note και iPhone.Η σειρά Ζ απλά τα σπάει.(γιανα είμαι ειλικρινής έχω ακούσει και εγώ μερικά fanboys ίσως πιο πολύ της Samsung αλλά και της Sony να λένε για το φανταστικό 4k όμως και από τις δύο μεριές ήταν λίγοι. Ωσ κάτοχος Ζ2 πιστεύω πώς είναι μια καινοτομία αλλά ακόμα αχρείαστη.) Ναι όντως ζεσταίνεται αλλά όχι όσο τραγικά γράφει το άρθρο.

  • χαχαχα @kosmas πεθαίνω από τα γέλια και που ξέρεις,μπορεί να φανεί χρήσιμο για δίσκος σερβιρίσματος :P

  • Είχα Ζ Ζ1 και εδώ και λίγο καιρό Ζ2. Αλλά είχα επίσης galaxy note και iPhone. Η σειρά Ζ απλά τα σπάει,.Η κάμερα είναι μάλλον άπιαστη η ποιότητα φανταστική οι ταχύτητες αέρας. Σίγουρα υπάρχουν μειωνεκτηματα όπως και σε όλα τα κινητά, αλλά αυτό με την μου έχει συμβεί μονο στο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΌ ΕΦΈ. Κατά τα άλλα απίστευτες συσκευές. ( έχουμε ακούσει κατά καιρούς από fanboys samsung sony klp ότι το ⚃Κ είναι μια μοναδική καινοτομία από τις εταιρείες αλλά σίγουρα είναι αχρείαστη)

  • Το θέμα με το Ζ2 δεν είναι μόνο η υπερθέρμανση που έχει γενικά αλλά και τα προβλήματα στεγανοποίησης που παρουσίαστηκαν στις πρώτες παρτίδες.
    Όσον αφορά την υπερθέρμανση έχει όλο το τηλέφωνο πρόβλημα αφού σύμφωνα με τις φήμες στράφηκαν στη Nec για να δανειστούν το σύστημα υδρόψυξης(!) που είχε βγάλει πριν 1,5 χρόνο σε κινητό. Το θέμα λοιπόν είναι υπαρκτο όσο και αν θέλουν κάποιοι να το αγνοήσουν και δεν αφορά μόνο την κάμερα αλλά ολο τον εσωτερικό σχεδιασμό της συσκευής(για αυτό και η χαμηλότερες τιμές από το Ζ Ultra,Z1 στα benchmarks παρόλο που σαν hardware θεωρητικά η συσκευή είναι ανώτερη). Επίσης, αν ισχύουν οι φήμες για τοποθέτηση υδρόψηξης,δεν ξέρω κατα πόσο είναι ενδεδειγμένη η χρήση της υδρόψηξης αφού αυτό το καθιστά ευάλωττο σε πτώσεις.
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι το γνώριζαν από καιρό στη Sony και για αυτό κατά την παρουσίαση του Ζ2 ανέφεραν για αλλαγή σχεδίασης του omnibalance σχεδιασμού στο επόμενο μοντέλο!

  • Εγω νομιζω πως τραβαει βιντεο sk@@@a k ουτε για 1080p δεν φαινεται και μου αρεσε που κατηγορουσατε το s5 τελικα το s5 ειναι καλύτερο και μου αρεσε που sto poll με to s5 m8 z2 βγαλατε το s5 τελευταίο ενω ειναι καλητερο .τελικα οτι σας σημφαιρει λετε

  • Τόσα πολλα ΑΑΑΑ που έβαλε ο απο πάνω ειναι σαν να πέφτει στον γκρεμό χαχαχα.Το Z2 μια πολυ καλή συσκευή ανεξάρτητα τι λεει ο καθένας αλλα δυο πράγματα δεν μου άρεσαν στο να το συμπεριλάβω στην wish list μου.Το ενα ειναι τα μεγάλα περιθώρια (μην τα πω bezels και φωνάζουν μερικοί χαχα) και το άλλο ειναι ενα video που ειδα στο youtube που πέφτει κάτω το τηλέφωνο και ενώ δεν παθαίνει γραντζουνια η οθόνη δεν ξανάναψε (triluminus ).

  • @john
    "Η καμερα του s5 ειναι η καλυτερη απο ολα τα αλλα κινητα εχω κανει τεστ με παρα πολλα αλλα κινητα απλα ειναι 2 χρονια ποιο μπροστα απο τους αλλους…"

    Διάβασε το σχόλιο σου το 1020 μου και ακόμη γελάει!!! Hard reset θα χρειαστεί για να συνέλθει!!!

  • Για να μην λεμε μονο βλακειες ομως, δες το με τα ματια σου. 1080p τρομερης ποιοτητας (dslr) εναντιον 4k μετριας ποιοτητας (note 3).

    https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-note-3-vs-canon-eos-5d-mark-iii-camera-test-9876/

    Ασχετως αλλων χαρακτηριστικων οπως το δυναμικο ευρος ποιο πιστευεις οτι εχει την καλυτερη λεπτομερεια.

    Δες το και απαντα μου ομως μην το παιξεις οτι δεν ειδες σχολιο και δεν απαντας και οτι καπου χαθηκε η συζητηση. Δες το λινκ, δες το βιντεο και απαντα.

  • Τομ@ μην αγχώνεσαι μάλλον οι περισσότεροι φίλοι χρησιμοποιούν hasselbland!!!! Και γι'αυτό έχουν υψηλές απαιτήσεις ;-).

  • @Κοσμα το κομπλεξ παει συννεφο μαζι κακια κ ζηλια!

    @Tom η διαφορα σε οθονες hd fhd ειναι ελαχιστοτατη.

  • Ρε μην πλακωνεστε..ο truth εχει δικιο σε αυτα που λεει για την αναλυση 100% @Tom αν δεν ξερεις ενα θεμα μην μιλας καλυτερα

  • Tom@ εκτός θέματος τώρα που φάγαμε τον σχεδιαστή! Λες να έχει κάνα 350 το Σεπτέμβρη να το πάρουμε :-)

  • Τασο και the truh ψαξτε ενα βιντεο στο σαιτ που συγκρινει βιντεο απο note 3 4K και απο full frame DSLR. Η οθονη μου του PC μου εχει 100ppi και η διαφορα φαινεται απο τα πρωτα δευτερολεπτα ακομα και το καρε να παγωσεις.

    Αν δεν μπορει καποιος να διακρινει την διαφορα σε αναλυση καταγραφης και σε αναλυση απεικονισης δεν μπορω να κανω κατι παραπανω. Για το συγκεκριμενο θεμα ξερω αρκετα αρα δεν πα να χτυπιεσται.. Απο κινητα ξερω λιγοτερα ας μου πει κανεις οτι θελει. Στο θεμα φωτογραφια βιντεο μπορω να καταλαβω ποιος ξερει και αρα να κανω σοβαρη συζητηση, και ποιος δεν ξερει αρα να τον παιρνω στην πλακα και να τον αφηνω να νομιζει οτι κανει κατι λεγοντας για κοπελες και χουφτες.

    The truth εισαι γελοιος πανε να ξεδωσεις λιγο.

    @Jonjon ποιο ρε συ;

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.