Sony Xperia Z2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Sony Xperia Z2 το νέο πόνημα της Sony Mobile και ναυαρχίδα της εταιρείας για τις αρχές του 2014. Με οθόνη 5.2″ Full HD, Snapdragon 801, 3GB RAM, κάμερα 20.7 Megapixel, αδιάβροχο και τιμή 749 ευρώ. Δείτε το βίντεο.

Sony Xperia Z2 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά
Δείτε πως τραβάει 4K video το Xperia Z2.

Επεξεργάστηκε την 11 Μαΐου 2014 19:46

Σχόλια

  • Πολυ ωραίο σε μωβ και θα το εκανα εύκολα ανταλλαγή με το λευκό μου όταν το βαρεθω :P

  • Τι κάμερα ειναι αυτή . Μας λένε οτι ειναι 20.7 και στην πραγματικότητα μόνο τα 8 μπορείς να χρησιμοποιήσεις . Έλεος

  • Κώστα πραγματικά συγχαρητήρια για το review πολύ αναλυτικό και στοχευμένο. Σλοπεύεις να κάνεις κάποιο βίντεο συγκριτικό και με τα τρία flagship για να έχουμε μια πιό συγκριτική εικόνα ανάμεσα στα τρία ώς υποψήφιοι αγοραστές ?

  • Για τις 2 τρυπούλες που λες,τις βρισκω πολυ βασικες γιατι απ τη στιγμη που το κινητο ειναι αδιαβροχο σε περιπτωση που μπεις στι θαλασσα θα ηταν απαραιτητο να κρεμεται ενα βραχιολακι ωστε να το δεσεις στο χερι σου και να μην το χασεις.Αν και δεν ξερω αν προοριζεται για τετοιο σκοπο το κινητο.

  • Πο πο στα αλήθεια έμεινα. Φανταζόμουν πως θα έβλεπα καμιά μάπα με αυτά που ακούω κάθε μέρα από τα fanboys των εταιρειών.

    Κώστα είδα lg 90 kai g2 mini. Θα μας φτιάξεις πάλι

  • τι παρα πολυ καλη δουλεια ?@αντρεας ? οκ ωραιο ειναι ειναι κατι καλητερο απο το z1 ? αλλα οταν δινεις 750 ευρο δεν θες να ζεσταινεται και να κλεινει η καμερα ελεος επισης +1 στοn μιχαλη

  • Πολυ ποιοτική η συσκευή όπως πάντα από τη Sony τα τελευταία χρόνια(έχει βέβαια τα θέματακια του αλλά ελπίζω πως θα λυθούν με κάποιο update.)Μια απορία εχω μόνο,αργεί λίγο στην περιστροφή της οθόνης ή είναι η ιδέα μου?

  • Καλό φαίνεται βέβαια πρέπει να κοιτάξει αυτα τα θέματα η σονυ. Και μωβ υπέροχο, και να δώσω και μια πληροφορία το z2 δεν εχει την μεμβράνη που έχουν τα προηγούμενα στην οθονη! Για την πίσω πλευρά δεν ξέρω αν υπάρχει.

  • Δεν συγκρίνεται με το s5 και δεν συγκρίνεται σε κάμερα με το 1020

  • Μου άρεσε πολυ το interface.Ποιοτικη κατασκευή .Αυτο που λεει η sony οτι τα bezels ειναι λόγο αδιαβροχοποιησης ειναι παπατζα..αν δεν ξέρουν ας ρωτήσουν την sharp/samsung να τους πει πως.(και την lg μάλλον ;).4Κ ενγραφη και 16 mb μνήμη ειναι παράδοξο τα 16mb σε αυτο το επίπεδο πρεπει να καταργηθούν από όλους.Εαν δεν αντέχει το τηλέφωνο ενγραφη 4Κ ας μην το έβαζαν καθόλου γιατι εκτειθονται.Εχει μεγάλα bezels εχει και επιπλέον πλήκτρα στην οθόνη δεν έμεινε τπτ.Αυτο δεν θα το αγόραζα αλλα το z2 tablet με κλειστά ματιά .

  • Κώστα @ ολα τα λεφτά οι μουσικαρες που βάζεις στα hands on..Η οθονη σου φάνηκε καλυτερη απο του S5;Astral protection φοβερη μπάντα!!!Τους είχα δει παλια στο ΒΑΤΤERY..

  • Κώστας όπως πάντα σούπερ! Το κινητό όπως όλα φέτος είναι μια αναβάθμιση των περσινών , πανάκριβο όπως όλα άλλωστε.

  • Αν η sony δεν έβγαζε καινούργια ναυαρχλιδα ξάθε εξάμηνο φανταστείτε πόσο τεράστια θα ήταν η διαφορά μεταξύ του z&z2!Θα φαινόταν η πραγματική βελτίωση των συσκευών της,ενώ τώρα με το z1 για προηγούμενο μοντέλο είναι και αυτό μια αναβάθμιση της προηγούμενης ναυαρχίδας!Ίσως θα έπρεπε να αλλάξει πολιτική η sony γιατί έτσι η ίδα απαξιώνει τα κινητά της τα οποία στην πραγματικότητα είναι πολύ καλά.

  • Σονυ θες ακομα πολυ δουλεια...η οθονη και η φωτεινοτητα δεν σε τρελαινει τα μπεζελ ασχολιαστα οπως και η μπαταρια...ετσι δεν χτυπας τον ανταγωνισμο σε καμια περιπτωση!!!!

  • @Wrangler10, Πρέπει πάντως να λάβεις υπόψιν σου ότι η Sony είναι η μόνη από όλες τις εταιρείες που εδώ και 1,5 χρόνο περίπου βγάζει κάθε ναυαρχίδα της αδιάβροχη (Z,Z1,Z2) και από τις άλλες τα μόνα δείγματα γραφής που έχουμε σε αυτό τον τομέα αν δεν κάνω λάθος είναι τα S4 active & S5. Οπότε να ρωτήσει την Samsung συγκεκριμένα για το πώς κάνεις smartphone(ναυαρχίδα) με μικρά bezels δε νομίζω ότι στέκει και πολύ. Όσο για τους άλλους κορεατες στην LG, ναι μεν κατασκεύασαν ένα smartphone με εντυπωσιακά μικρά bezels ωστόσο ούτε αυτό είναι αδιάβροχο ώστε να μπορεί να συγκριθεί με Sony,αν το G3 είναι τότε αλλάζει το πράγμα. Απλά λέω επειδή όλο το βάρος πέφτει κυρίως σε Z1 & Z2, αν τσεκάρετε και άλλα μοντέλα της εταιρείας θα δείτε ότι οι Ιάπωνες έχουν βγάλει και κάποια smartphones με τιμιοτατα bezels (βλεπε xperia ZL) τα οποία βέβαια δεν είναι αδιάβροχα και άρα ενισχύουν τον ισχυρισμό αυτό. Δηλαδή δεν κατάλαβα, τότε είχαν την όλη τεχνογνωσία να το κάνουν και μετά την έχασαν; Δεν πολυβγαζει νόημα νομίζω.

  • Σκας 750 ευρω για να υπερθερμαινεται το κινητο....θυμιζει τις παλιες "καλες" εποχες του xperia mini st15i με το περιβοητο overheating issue...οταν ειχε προτοκυκλοφορησει σε εκεινη την περιπτωση εδινες 300 ευρω...τωρα δινεις 750 για να εχει παρομοιο θεματακι....+1 στον Μιχαλη και απο μενα!!!!!

  • Παλια ειχαμε το xperia mini overheating issue....τωρα η sony περασε σε αλλο επιπεδο....xperia z2 overheating issue....η κακη ιστορια επαναλαμβανεται!!!!!

  • Κώστα όπως πάντα πολύ αναλυτικό, περιεκτικό και φοβερό review. Κατά την προσωπική μου άποψη πάντως, ανάμεσα στο Ζ2, στο S5 και στο M8, κατατάσω τις συσκευές ως εξής:

    Εμφάνιση
    1. Sony Xperia Z2
    2. HTC one (M8)
    3. Samsung Galaxy S5

    Οθόνη
    1. Sony Xperia Z2
    2. Samsung Galaxy S5
    3. HTC One (M8)

    Ήχος
    1. HTC one (M8)
    2. Sony Xperia Z2
    3. Samsung Galaxy S5

    Specs
    1. Sony Xperia Z2
    2. HTC one (M8)
    3. Samsung Galaxy S5

    Διευκρίνηση: Δεν είμαι sony fanboy, λέω απλώς τη γνώμη μου. Είμαι κάτοχος συσκευής Huawei.

  • @Γιαννη στα χαρτια οντως ειναι οτι καλυτερο το Z2. Στην πραξη για μενα δεν ειναι ετσι. Στην πραξη το HTC μαλλον ειναι το καλυτερο. Εκτος απο την καμερα. Η οθονη ειναι υποκειμενικο θεμα εμενα οι AMOLED ειδικα του S5 μου αρεσουν πολυ. Για μενου internet κλπ ειναι οτι πρεπει, φωτογραφιες και βιντεο μια καλη LCD μπορει να ειναι καλυτερη.

    Σχετικα με το κινητο ομορφο αλλα πολυ μεγαλο και επισης φοβαμαι την εκτεταμενη χρηση του γυαλιου. Ομορφο UI αλλα λιγο lagato για μενα. Καμερα καλη αλλα νομιζω τα samsung εχουν καλυτερη. Γενικα δεν ειμαι πολυ fan της σονυ στα κινητα σε αντιθεση με ολα τα αλλα που βγαζει. Ακομα και την LG που την κραζω την βλεπω με καλυτερο ματι και οσο παει η αποψη μου γινεται καλυτερη.

    Βεβαια καποτε η Sony δεν εβγαζε καθολου καλα high end κινητο οποτε τωρα ειναι σε καλυτερη μοιρα.

  • Για μένα που το έχω μετά από galaxy 2 3 και 4 είναι το πιο premium κινητό με minimal ui χωρίς τα περιττά στοιχεία της Samsung. Συνολικά το θεωρώ ως την πιο ποιοτική επιλογή στο Android

  • Να προσθεσω κατι στο σχολιο του @Γιαννης.....

    Περισσοτερα Ελαττωματα :
    1. Xperia Z2
    2.Htc One M8
    3.Samsung galaxy S5

    Μονο που η συγκεκριμενη δεν ειναι υποκειμενη αποψη αλλα ειναι οτι βλεπουμε στα βιντεακια,στις παρουσιασεις και στα reviews.Και για να μην αρχισουν καποιοι να λενε.....ολα εχουν ελαττωματα κτλ κτλ....ναι!!ολα εχουν ελαττωματα!!το ζητημα ειναι στο ποσο σημαντικα ειναι αυτα..και αν επηρεαζουν συνολικα το τηλεφωνο...στη συγκεκριμενη περιπτωση υπαρχει γενικα προβλημα υπερθερμανσης και οχι μονο στην καμερα.

  • Περισσοτερα ελαττωματα??μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος?

  • Ωραίο παρουσίαση, και πολύ καλό κινητό. Μπράβο Κώστα 55 λεπτά παιρνάνε ωραία και με καλή ανάλυση για αυτούς που σκέφτονται να το αγοράσουν.

  • Το αγορασε η κοπελα μου προχθες,ειναι παρα πολυ ποιοτικη συσκευη και γενικα πολυ καλη αγορα αλλα υπαρχει ενα θεμα.τα περιθωρια ειναι πολυ μεγαλα,ατομα σαν εμενα που εχουν το g2 δεν θα μπορουσαν να πανε σε κατι τετοιο,ωστοσο περα απο αυτο η συσκευη ειναι απλος τελεια.

  • Aν ήταν να επιλέξω ανάμεσα στις 3 μέχρι στιγμής ναυαρχίδες , το Ζ2 θα ήταν σίγουρο το τελευταίο. Απογοητευτικό για μια ναυαρχίδα να λανσάρεται με πρόβλημα. Απογοητευτικά και τα bezels. Την οθόνη θα ήθελα να τη συγκρίνω από κοντά δίπλα δίπλα με τα άλλα δύο αν και πιστεύω ότι θα προτιμούσα αυτή του S5. Την κάμερα θα ήθελα πάλι να τη δω από κοντά για να δω αν τα 20mpx αποδίδουν στην ουσία και όχι στη θεωρία. Από θέμα λαγκαρισμάτων μάλλον θα πήγαινα προς Μ8 γιατί το παρελθόν έχει δείξει ότι η ΗΤC βάζει καλύτερες rom στα κινητά της, η Samsung έτσι κι έτσι ενώ τη Sony δεν την εμπιστεύομαι καθόλου σε αυτό τον τομέα. Τέλος για τη μπαταρία δεν είδα να γίνεται κάποια αναφορά.

    Όπως και να έχει μικρή σημασία έχει αυτή η σύγκριση μιας και θεωρώ δεδομένο ότι αν έπαιρνα φέτος ναυαρχίδα θα έπαιρνα το G3. Θα πει κάποιος "μα πως κρίνεις πριν καν κυκλοφορήσει"; Έχει ένα δίκιο από τη μία αλλά από την άλλη ξέρω τι δουλειά έγινε στο G2 εσωτερικά και εξωτερικά οπότε η λογική λέει ότι το G3 θα είναι super σε όλα τα επίπεδα.

    @Βλαχάκη ξανά μπράβο για τα υπέροχα hands on σου :-)

  • κωστα σου εκανε ακριβως οτι σου περιεγραψα και γω απο το δικο μου το hands οn.

    παιδια δε τραβουσα 4K οταν με πεταγε εξω απο το μενου της καμερας λογω υπερθερμανσης, ουτε ειχε ζοριστει το κινητο απο χρηση σας το ειχα πει απο τη πρωτη στιγμη,απλα εψαχνα λεπτομεριακως τις ρυθμισεις καμερας και αυτο με πεταγε συνεχως εξω και εκλεινε η καμερα του ,μεχρι που βαρεθηκα να γινεται αυτο και σταματησα να το ψαχνω αλλο.

    φανταστειτε τωρα ναυαρχιδα 750 ευρω που προοριζεται και διαφημιζεται ως το τελειο καμεροτηλεφωνο και να μη σε αφηνει να βγαζεις ουτε μια φωτογραφια στις διακοπες σου κατω απο τον καταγαλανο ουρανο...

    και μη νομισετε οτι για να συμβει αυτο τραβαει καμια σπουδαια υπερθερμανση. εμενα δεν εκαιγε καθολου οταν μου παρουσιαζε εμπλοκη...

    μετα το αλλο σοβαρο θεμα που εχει ειναι οτι στο auto ειναι προσεταρισμενο να τραβαει ΜΟΝΟ σε 8Μp !! ,οποτε αν δεν εισαι φωτο-expert να παιζεις με τις ρυθμισεις στα δαχτυλα για να εχεις 20Mp με χειροκινητες ρυθμισεις ΙSO κλπ, τον εχεις πιει κυριολεκτικα!!!!!...
    .εισαι καταδικασμενος να βγαζεις φωτογραφιες μεγεθους 8mp μια ζωη!! ασε που ακομη και να ξερεις να το σεταρεις μπορει να βιαζεσαι και να μην εχεις τον χρονο να ρυθμιζεις ξεχωριστα τη καθε μια φωτογραφια σου μεσα σε σκοταδια ,οποτε παλι εισαι καταδικασμενος ...

    ειδαμε στο αναλυτικοτατο hands on του κωστα ακομη και το HDR λειτουργει μονο στα 8Μp!!!!!!!!

    ΕΛΕΟΣ ΡΕ SONY δηλαδη...!!!! .Μας πουλας κινητο για 20Μp ενω στην ουσια ειναι μονο 8!!!!...
    επισης θα μπορουσες να του ειχες βαλει και ενα διπλο led oπως εχουν αλλα κινητα.

    Παιδια πραγματικα σεβομαι τη sony σαν ονομα και ιστορια αλλα μετα τα τραγικα αποτελεσματα του sony z1 compact που εβγαλε τα camera flash light bleed problems να εδινε μεγαλυτερη προσοχη στις συσκευες της και στη καμερα ,κατι που προφανως δεν εκανε για ακομα μια φορα

  • tom δεν θυμαμαι ολο το menu της καμερας απ'εξω,αλλα το χειροκινητο του δεν εχει καποια modes για να κατευθυνει καποιον στο τι πρεπει να επιλεξει για την καθε φωτογραφια (νυχτερινη ληψη, εγγραφο, προσωπο, κινουμενο αντικειμενο κλπ ) οποτε καποιος που επιλεγει χειροκινητα τα 20mp μετα πρεπει να τα κανει ολα μονος του!!!!... γι'άυτο ειπα οτι οποιος το παρει και δε παιζει με ρυθμισεις ταχυτητας κλειστρου ISO white ballance και λοιπα στα δακτυλα και παρει αυτο το πραγμα κυριολεκτικα τον ηπιε αφου θα ναι καταδικασμενος να τραβαει μια ζωη στο auto και τα 8MP του !!!

  • @Tom @George είναι καθαρά δική μου άποψη, ο καθένας μας έχει διαφορετικά κριτήρια. Το πρόβλημα με την υπερθέρμανση του κινητού όταν τραβάς βίντεο 4Κ είναι όντως θεματάκι και καλό είναι να το λύσει η Sony, γιατί όταν σκας 750€, έχεις την απαίτηση να λειτουργούν όλα άψογα. Το γυαλί είναι όντως επίφοβο μην σπάσει σε καμιά πτώση, αλλά δίνει ιδιαίτερη ομορφιά στη συσκευή. Tom για να είμαι ειλικρινής σε θέμα εμφάνισης ήμουν ανάμεσα στο Z2 και το Μ8 για το ποιο μου αρέσει περισσότερο. Τελικά νομίζω πως το Ζ2 μου κάνει ένα ελάχιστο κλικ πιο πάνω.

  • ειναι που χρησιμοποιουμε συνεχεια το HDR και μας πειραξε που λειτουργει μονο στα 8mp...

  • Επειδή ακούω ότι το γυαλί είναι επιφοβο να μην σπάσει δέστε λίγο τα drop test στο YouTube η σειρά z γενικότερα είναι πολύ ανθεκτικά κινητά ίσως τα καλύτερα στα πεσιματα, επίσης το και το Samsung galaxy s5 τα πάει περίφημα σε αυτό, στο LG g2 το γυαλί σπάει ποιο εύκολα λόγο και τον μικρών bezels, εδώ τα bezel είναι μειονέκτημα νομίζω.

  • Για μενα το κινητο δεν αξιζει τα χρηματα του απλα!!Ειναι και ελλατωματικο,ζεσταινεται,οτι να`ναι..Εχει 4κ που δεν φαινεται ουτε σε κινητο ουτε σε τηλεορασεις η διαφορα απο 1080Ρ και εχει τεραστια πλαισια πανω κατω αχρηστα..Επισης η οθονη του καμια σχεση με τις αμολεντ σε παιχνιδια,ταινιες κ.λ.π..Τι αλλο να πει κανεις!!??Πραγματικα λυπαμαι οποιον το αγορασει ιδιως τωρα,που ειναι και ακριβο και υπερθερμαινεται..Τα σονυ φαν μποις ομως δεν τα λυπαμαι,αγοραστε αφοβα μαγκες τετοιο κινητο σας αξιζει..Εγω θα περιμενω g3 και τελικα αφου τα δω ολα μαλλον θα παω νοκια λουμια 930 ετσι για την αλλαγη απο galaxy s3,ή lg G3..Αυτα ειναι κινητα που αξιζουν!!Υστερα απο κανα 6μηνο βεβαια που θα πεσουν στα 350 κατοσταρικα,ποτε απ`την αρχη!!

  • @tiamat +1!!!! Χperiakias@ απ'οτι ακους απο τα παιδια και απ'οτι ειδες και απο το video το κινητο εχει πολλα ελαττωματα και θεματακια ειδικα για τα 750 ευρω που κανει..εχει πεσει τοση διαφημιση οτι ειναι το τελειο κινητο για το 2014 και τελικα μονο τελειο δεν ειναι!!!!Ξερω οτι τα κινητα της sony βγαζουν ελαττωματα αλλα δεν περιμενα η ναυαρχιδα να εχει τοσα πολλα θεματα...πραγματικα...

  • Συμφωνώ ιδικά όταν δίνεις 750 ευρώ...
    Αλλά μου κάνει εντύπωση που κάποιοι κράζουν τόσο πολύ λες και περίμεναν πως και πως από την Σονυ να βγάλει ελλατωματικο το Ζ2...γιατί δεν θυμάμαι να γίνονταν τόσος χαμός όταν το S3 "πέθαινε" στα καλά καθούμενα η όταν το iPhone 4 δεν είχε σήμα.. Όταν το iPhone 5 το μαύρο ξεθωριαζε...Εγώ χρόνια παίρνω Σονυ κινητά Sony Ericsson ποιο παλιά Σονυ τώρα χ10 το Ζ το U το Τ το Χ8 το χ10 μίνι... Κανένα δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα! ότι είναι τέλειο κινητό είναι και δεν τρελενομαι που έβγαλε πρόβλημα γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το αφήσουν έτσι...γίνονται και αυτά!

  • Μα καλα ελενχω δεν κανουν πριν τα αγοράσει ο κοσμος ?δηλαδη να πας να δωσεις 749 και να εχεις θεματα να θες να βγαλεις κατι και να μην μπορεις ?και να το στελνεις στο service και να περιμενεις τι θα γινει ? Δεν λεει

  • ρε παιδια τι τοσα πολλα θεματα εχει, εγω το μονο που ειδα ειναι στην υπερθερμανση της καμερας!
    τι αλλα ειδατε εσεις?

  • Κωστα πολυ καλη παρουσιαση για αλλη μια φορα. Θα μπορουσες επισης να δειχνεις δειγματα απο την camera του κινητου (οχι μεσα απο αυτο).

  • @Xperiakias το s3 εχει βγει απο τα καλυτερα κινητα..οπως και το iphone 4..παντως εγω πως γινεται να εχω φιλους που να μου λενε συνεχεια για ελαττωματικα sony και να μου εχουν τυχει κι εμεμα ελαττωματικα..τι να πω...ισως ειμαι η εξαιρεδη..:-Ρ @ΟΔΥΣΣΕΑΣ προβλημα με το hdr που βγαζει μεχρι τα 8mpx...προβλημα υπερθερμανσης στην καμερα...και γενικο προβλημα υπερθερμανσης που εχει αναφερθει σε προηγουμενο αρθρο...σου φαινεται για ενα προβλημα;

  • @George για πες μου ποιο κινητό δεν εχει γενικό πρόβλημα υπερθέρμανσης ?

  • @mpampis13 οι ναυαρχιδες των lg και samsung σιγουρα δεν εχουν τοσο τεραστιο προβλημα..αλλο να θερμαινεται ενα κινητο κι αλλο επειδη θερμαινεται να μην μπορεις να μπεις στην καμερα του.

  • Το θεωρούσα κορυφή το συγκεκριμένο κινητάκι αλλά δε ξέρω δεν μου άρεσαν αυτά περί υπερθέρμανσης του!!
    Εντάξει όλα τα κινητά έχουν τέτοιο θέμα, αλλά το να σου σταματήσει την λειτουργεία τις κάμερας και του βιντεο είναι μεγάλη βλακεία!!!!! Άλλωστε η κάμερα και βίντεο είναι 2 σημαντικοί λόγοι για να επιλέξεις κινητό την σήμερον ημέρα! Ελπίζω ότι θα λυθεί το θεματάκι αυτό...
    Κατα τα άλλα δείχνει να αξίζει!!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.