Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Sony Xperia Z5 με οθόνη αφής 5.2 ιντσών LCD IPS με ανάλυση 1920×1080 pixels, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB και υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD, κάμερα 23 Megapixel με video 4Κ και δεύτερη μπροστινή κάμερα 5.1 Megapixel.

Το Xperia Z5 είναι αδιάβροχο και 4G+, ενσωματώνει τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 810 και έχει ψηφιακό αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Η μπαταρία του με Stamina mode έχει χωρητικότητα 2900 mAh (δεν ειναι αποσπώμενη), το πάχος του 7.3 χλστ. και το βάρος του 154 γρ.

Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και γυαλί, τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 5.1.1 και έχει ξεκινήσει να πωλείται στην Ελλάδα με τιμή 769 ευρώ. Δείτε το βίντεο.

Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia Z5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

67 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jim

Πολύ ωραία παρουσίαση Κώστα, όπως πάντα. Άσχετο, η Τσαπανίδου τι λέει απο κοντα?

Max91

Φαινεται πολυ καλο και μου φαινεται οτι απο τα παθη της (βλεπε Ζ3+) εμαθε και εφτιαξε αυτα που χρειαζοταν

Konstantine

Ωραίο το Z5.

Konstantine

Έχουμε κάποια ενημέρωση για το Z5 premium?

dim

Δυστυχώς το Sony xperia z5 premium δεν θα έρθει επίσημα στην Ελλάδα από ότι ξέρω. Ένα ελληνικό review θα ήταν ευπρόσδεκτο όμως.

g.k

Πέρα απο τα πολλα συν Τρία μείον προσωπικά για μένα:
-Ενσωματωμένη μπαταρια (οποίος έχει συσκευή που στο χρόνο έχει πεσμένη μπαταρία καταλαβαινει)
-ips οθόνη με το γνωστό χαμηλο
κοντράστ.
-και το γυαλί που κάνει τη συσκευή εύθραυστη.

Koukoz

Νομίζω ότι προς την άνοιξη θα κάνω την αναβάθμιση από το Ζ1 στο Ζ5. Είδα αυτά που ήμουν περίεργος να δω, βρήκα πολλές βελτιώσεις σε σχέση με το δικό μου και επομένως εκείνη την χρονική στιγμή θα το τσιμπήσω.

Jim Moras

Για εμένα το καλύτερο κινητο για φέτος,αλλα τι παιζει με τον snapdragon 810 ,λετε η sony να ξεπερασε το overheat?

Κώστας Ζ

Βρε Κωστα,πολυ συντομη παρουσιαση δεν ηταν; Μπηκες στην καμερα και δεν τραβηξες μια φωτογραφια, δεν εκανες ενα focus με το δαχτυλο να δουμε τι παιζει, δεν μπηκες στις ρυθμισεις του ηχου οταν εβαλες μουσικη να παιζει…παρελειψες πολλα σημαντικα πραγματα κατ’εμενα

chaos

Παντελως αδιαφορο βαρετο χωρις να παρουαζει το παραμικρο ενδιαφερον.
Αν δεν υπηρχε το λογοτυπο της saony θα περνουσε παντελως απαρατηρητο.

rose

Mετρια συσκευη … Χωρις κατι το ιδιαιτερο σε μια πολυ κακη τιμη .

nikolakis

Παιδια το ειδα απο κοντα και εγω στο Public.
Ειναι πολυ ωραιο το κινητο,, μου αρεσε παρα παρα πολυ , οπως και το Ζ3 το οποιο ειχα.
Η οθονη ειναι παρα παρα πολυ καλη!!!!!!
Παλι ομως η καμερα,,,,,,,,,,,,
Δεν ειδα να ειχε το προβλημα με τη ροζ βουλα που ειχε το Ζ3, αλλα περιμενα πραγματικη βελτιωση…κατι που δεν το ειδα. Δηλαδη,, δε λες οτι ειναι 23mp με τιποτα!! Οπως και το z3 δε το ελεγες με τιποτα 21mp!!! Eιμαι κατοχος g4 εδω και λιγες μερες και η καμερα ειναι κλασης ανωτερη απο του Ζ5,και αναρωτιεμαι πως βγαλανε Νο1 καμερα φετος το Ζ5!!! Δεν ξερω καν αν πιανει τη δεκαδα…
Με συναρπαζει πολυ παντως,,,, οθονη, σχεδιασμος και UI -ρολαρισμα!!!!!!

Ιωάννης jb

Κινητάρα!!!!!!
Ξεκολάτε με το θέμα κάμερα που μου γίνατε όλοι pro!! Μια χαρα τη κάνει τη δουλειά του!!!!
Κώστα είσαι απο τους λίγους πάντως που έχουν τέτοιο κόλλημα με την ένταση του ηχείου!!!
Τι περιμένεις απο ένα designato-αδιαβροχο smart να βαράει σαν το moto g??
Βάλε ακουστικά να πάθεις τη πλάκα σου! Ειναι ένα απο τα δυνατά σημεία των xperia z που ποτέ δεν το λέτε!!

vladimiros

Ωραιος ο κ.βλαχακης οπως παντα φυσικα!!! αλλα συμφωνω και εγω με τον Κώστας Ζ οτι ηταν καπως συντομο το βιντεο..αλλες φορες τα βιντεο ηταν σαν ταινια 1 ωρα κρατουσε και τωρα ακριβως το μισο..επισης και του edge plus ηταν συντομο….

Λοιπον οσο για το Ζ5 μαρεσε αρκετα μπορω να πω παραμενει η καλη μπαταρια του,το ομορφο ντιζαιν του,ακομα καλυτερη καμερα,οπως επισης και η πολυ καλη του οθονη που ισχυριζετε ο Κωστας και συμφωνω με αυτον.
Το μονο αρνητικο για μενα ειναι οτι παλι ζεστενεται το κινητο αλλα σε φυσιολογικα επιπεδα,επισης αρνητικο βρηκε και για τα ηχεια,για μενα παντος δεν ειναι τοσο αρνητικο αυτο,αφου εχει στερ|νικα ηχεια ειναι κομπλε..
Τελευταιο αυτο που ισχυριζεται η sony οτι εχει την καλυτερη καμερα στον κοσμο ενταξει νομιζω οτι υπερβαλη,εγω παντος το Ζ5 θα το εβαζα στους τοπ τεσσερεις,αλλα οχι ομως η καλυτερη..
Ενταξει ας κανει και η sony καμια διαφημησει και ας ειναι και ψεματα..εε τι μονο το μηλο θα κανει τετεια!!

Xperiakias

1ον @dim το Ζ5 Premiuim θα έρθει στην Ελλάδα κανονικά !
και 2ον @Κώστας Ζ +1 !!!

Xperiakias

@dim το έχει και στο site της Sony απλά θα έρθει τον Νοέμβριο…Συγγνώμη για το 2πλο σχόλιο !

Grigsgr

Το σήμα του NFC Κώστα, καλά κάνει και το έχει γιατί με φίλο μου που έχει το Galaxy Note Edge, τις πρώτες φορές που θέλαμε να του στείλω διάφορα αρχεία, ψάχναμε στο κινητό σαν τα χαζά, να δούμε που είναι το τσιπ για το NFC. Καλά κάνει και το έχει. Ξεκάθαρα πράγματα.

παπαροκάς tiamat

Η sony (νομιζει) οτι ειμαστε ολοι σημερινοι και οτι μπορει να μας κοροιδεψει!

Θα μιλησω πρωτα για το design! Ειναι εντυπωσιακο σαν σχημα και υλικά, αλλα z1,z2,z3,z4,z5 ΟΛΟΙΔΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΕ!!!Και να πει κανεις οτι κανει και καλη δουλειά και εστω εχει βελτιωθει καπου! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ – ΣΤΑΣΙΜΗ ΕΙΝΑΙ -ΤΙΓΚΑ ΣΤΑ ΜΠΕΖΕΛ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ!!

το (δηθεν) επιχειρημα της οτι το κανει λογω αδιαβροχοποιησης επεσε στο κενο απο την ιδια!παραθετω! (Πηγη gsmarena)

Z1 compact screen ratio : 61,8%
Z3 compact screen ratio : 70,9%

Τι εγινε και αυξηθηκε 9% το ratio!? Μαγικα????

Το Z5 η παντοφλα με τα μπεζελ 2013 μου ερχεται με 146cm μηκος σε 5,2 ιντσες οθονη !!! ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΣΑ ΤΟ LG G3 με τις 5,5 !!!!!!

,Δηλαδη γιατι στο ιδιο μεγεθος να μη μπορω να χαρω περισσοτερη οθονη!?

,Δηλαδη δεν ειναι κοροιδια το Ζ5 να ερχεται το 2015-2016 με 69,6% ratio, το Z5 premium με 70,4% ,οταν το note 5 παρουσιαζεται με 75,9% !

Λευτερης

Πολυ υποτιμημενο κινητο. Ναι δεν ειναι τελειο αλλα κανενα δεν ειναι Τα μονα κινητα που θα προτιμουσα αντ αυτου ειναι το Nexus 6P και το S6 edge plus/Note 5. Μακαρι να παει καλα γιατι η Sony πρεπει να μεινει στο παιχνιδι…

jimbach

ρε Κωστα εγω δεν βλεπω να εχει γυαλι ματ πισω!!!μηπως σου φαινεται;το βλεπω για αλουμινιο οπως iphone.

παπαροκάς tiamat

Ζ5 Στο χρωμα γκρι και πρασινο οντως του πανε πολυ

Συμφωνω και γω οτι τα παλια βιντεο σαν ταινια μια ωρα ηταν πολυ πιο ωραια.

elias

Μπράβο για το review. Περιμένουμε ακόμα ένα για το premium.

Μάκης

Οι μετρήσεις στο DXO mark προφανώς δεν γίνονται στις αυτόματες ρυθμίσεις της κάμερας, αν πειράξετε μόνοι σας τις ρυθμίσεις στην κάμερα και πειραματιστείτε όντως μπορεί να κάνει θαύματα, χωρίς να σημαίνει πως το αυτόματο είναι χάλια, μια χαρά δουλειά κάνει αλλά κυρίως σε συνθήκες καλού φωτισμού.

george

βλαχακη εχεις γινει ο εκπρωσοπος μας στην αθλια ελληνικη τηλεωραση.καλη σου επιτυχια κ αντε κ με μια εκπομπουλα.παντος το τηλ οπως ολες οι ναυαρχιδες τα σπαει.

Dapitium

Ωραίος ο κος Βλαχάκης όπως πάντα, αντικειμενικός.

Το κινητό είναι καταπληκτικό και ισορροπημένο με τα θετικά και τα αρνητικά του βεβαία.

Η sony θα έπρεπε να έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο την τεχνογνωσία της στις κάμερες και να την εφαρμόσει πλήρως στα xperia.

Δημήτρης

προς ολους αυτους που δεν ξερουν…το superior auto τραβαγε,τραβαει και θα συνεχισει να τραβαει 8mp φωτογραφιες!!!!τα 23mp ειναι για το manual mode που οποιος ξερει να το χειριζεται φυσικα και θα κανει παπαδες!!!σε ολα τα τεστ τραβανε με τα 8mp και λενε οτι η καμερα του κινητου ειναι χαλια..ξυπνατε!ολα τα κινητα πλεον εχουν καλη καμερα! υστερουν καπου αλλα ειναι πολυ καλα!εχω το z1..με τα 8mp βγαζει ωραιες φωτογραφιες..με τα 21mp(δεν ξερω να το χειριζομαι) τραβαω μονο την ημερα και δεν εχω δει ποτε τοσο ωραιες φωτογραφιες!!!!πρεπει να το κανω πολυ ζουμ για να αλλοιωθει λιγο η εικονα!!!!προσωπικα τα sony τα θεωρω τα καλυτερα μονο που φετος εκθρονιστηκαν απο την lg!!!!(και με το g4 παρολο που ειναι κυρτο και σε καποιους,μαζι με εμενα,δεν αρεσει αυτο..αλλα κυριως με το v10!!!)…σταματηστε να τσακωνεστε λες και παιρνετε ποσοστα!!ο καθενας οτι του αρεσει παιρνει!

Nick

Το superior auto πλέον τραβάει 20 mp και 23 4:3 για αυτούς που δεν ξέρουν. Μια δοκιμή σε οποιοδήποτε κατάστημα δεν βλάπτει.

Gepap

Σχεδιασμό καλό δεν έχει , σε οθόνη είναι μέτριο , σε κάμερα δεν είναι στα κορυφαία , για ποιόν λόγο να δώσει κάποιος 700 ευρώ? Άρα απευθύνεται αποκλειστικά σε φανατικούς της Sony που δεν μπορούν να αγοράσουν άλλη μάρκα γιατί υπάρχουν κινητά όπως το G4 και το S6 που είναι και καλύτερα και φτηνότερα.

JohnWave

Πολύ καλό hands on για ακόμη μια φορά! 🙂 Για το κινητό θα συμφωνήσω σε όλα με τον Kώστα. Προσωπικά αν ήταν να αγοράσω ναυαρχίδα θα προτιμούσα το S6 edge λόγω σαφώς ανώτερης οθόνης σε ανάλυση και contrast , λόγω CPU και GPU , λόγω κάμερας ( εκθειάζεται από όλους τους κριτικούς) και λόγω bezels και πινελιάς κυρτότητας στο design. Αδιαβροχοποίηση και υποστήριξη εξωτερικής κάρτας δεν με ενδιαφέρουν προσωπικά.

pazzo

Μακράν το ποιο όμορφο κινητό για μένα. Λεπτο οπως πρεπει να ειναι ενα κινητο, χωρις να προεξεχει καμερα κλπ. Δεν αλλαξε το ντιζαιν η σονυ για χαρη του δακτυλικου αποτυπωματος οπως htc. Ποιότητα κατασκευής τρομερή, οθόνη πολύ καλή. Αυτονομία μια χαρά. Ισως εάν αγοραζα τώρα συσκευή όμως, μάλλον δεν θα το προτιμούσα, καθος στο σκρουτζ βρίσκεις συσκευές όπως το LG g4 και Mate 7 με 400 ευρω. Θα μου πεις, “τι κοιτάς τιμές σκρουτζ? Και το z5 θα πέσει στα 400 σε κανα εξάμηνο.” Ε και;

το μεγάλο λάθος της σονυ, και το έχω ξαναπεί, είναι το κακό της timing. Oκ αυτος που εχει δοκιμασει την Ζ σειρα θα ξαναγυρισει σε Ζ, ειναι γνωστο αυτο, και ας κάνει και 100ε ακριβοτερα. Αλλά για τους υπόλοιπους, θα προτιμήσουν τις φθηνότερες εναλακτικες. Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα για την σονυ εάν τα κινητά της τα έβγαζε ένα εξάμηνο νωρίτερα και χτυπούσε τον ανταγωνισμό στις ίδιες τιμές. Και φυσικά εάν χρησιμοποιούσε και την διαφήμιση έτσι; μην το ξεχνάμε αυτό. Έχω να δω διαφήμιση της σονυ από το πρώτο Ζ.

Nick

Πραγματικά δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από τους – πάντα μπροστά – Ιάπωνες. Κορυφαίο hardware με καταπληκτική οθόνη, stereo speakers, καμερα, κλπ, και όλα αυτά σε μια συσκευή…γουστόζικη. Μπράβο τους που συνεχίζουν μπροστά από τον ανταγωνισμό έχοντας την καλύτερη κάμερα χωρίς καν OIS και να προεξεχει, για τον dolby ήχο, την υπεροχή στην μπαταρία και την αδιαβροχοποίηση, και όλα αυτά στην ομορφότερη συσκευή της αγοράς με πάχος 7.3mm και κορυφαία premium υλικά κατασκευής. Δεν μπορώ να δώσω μπράβο ωστόσο στο κακιστο – για άλλη μια φορά – μάρκετινγκ τους. Πρέπει να ξυπνησουν και να καταλάβουν οι Ιάπωνες ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι μυγοχαύτες δυστυχώς και πως ο μόνος τρόπος να ανέβουν πραγματικά σε πωλήσεις είναι ο μονόδρομος του χαζομαρκετινγκ και της διαφήμισης. Αλήθεια, με τις ΗΠΑ βρίσκονται ακόμα σε παγκόσμιο πόλεμο; 😝

Γιάννης

@Nick
Πρόσφατα το Ζ5 στο blind test του android authority βγήκε τελευταίο πίσω από τα 6S , Note 5 , G4. Αν δεις και τα τεστ (πχ. GSMarena) έχει και διάφορα θέματα με software και γενικά πήρε μέτριες βαθμολογίες.
Από τις φαίνεται τις καταπληκτικές οθόνες και τις φοβερές κάμερες μόνο “καμμένοι” με την Sony τις βλέπουν , οι υπόλοιποι βλέπουν ένα κινητό που υστερεί του ανταγωνισμού.

Nick

@Γιάννης, πραγματικά καμία ελπίδα. Το τελευταίο post σου αποτελεί άλλο ένα χειροπιαστό παράδειγμα περί μυγοχαυτών που συνηθίζω να λέω, βλέπεις κάποιος χάνει την όποια “αξιοπιστία” του όταν αυτοπροσδιορίζεται ως αντικειμενικός κριτής ενώ στην πραγματικότητα γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει αυτή η έννοια όσον αφορά τον κάθε άνθρωπο προσωπικά. Εγώ ουδέποτε έκρυψα ή έκανα την (μάταιη) προσπάθεια απόκρυψης της προτίμησής μου στην Sony και κρίνομαι αναλόγως. Εσύ δε, καθώς και όλοι όσοι προσπαθούν τάχα να μας ανοίξουν τα μάτια από λεβεντιά ενώ παρουσιάζεστε ως αντικειμενικοί…τι να πω, τα λόγια περισσεύουν για κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Πάρτε το χαμπάρι, υπάρχει η λέξη “γούστο” σε αυτή την ζωή και κάθε άνθρωπος τυγχάνει να έχει και διαφορετικό, λογικό είναι αυτό. Παράλογο θα ήταν να είχαμε όλοι το ίδιο , είτε καλό είτε κακό. Και τι πιο λογικό από το να θεωρεί ο καθένας τον εαυτό του καλόγουστο και τους διαφωνούντες μαζί του ως άτομα με ελλιπή αίσθηση καλαισθησίας βεβαίως, όπως συμβαίνει και στην περίπτωσή μου με σένα και καποια άλλα άτομα που διαφωνώ, και το ακριβώς ανάποδο φυσικά. Φιλικά πάντα 😛

Γιάννης

Επι της ουσίας έχεις να πεις κάτι? Διαβάσαμε μια έκθεση ιδεών πως οι Ιάπωνες της Sony είναι πολύ μπροστά απο τον ανταγωνισμό (άραγε μιλάμε μιλάμε για την ίδια εταιρεία με 200 εκ. ζημιά και 2% μερίδιο αγοράς ή για κάποια άλλη Sony?) και διάφορα άλλα πραγματα που ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας. Όμως δεν μας είπες πως το Z5 δικαιολογεί αυτά που γράφεις όταν δεν προκύπτουν απο πουθενά και είναι μάλλον όνειρα τα οποία είδες.
Όσο αφορά τους μυγοχάφτες για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις (φαίνεται ότι έχεις εμπειρία στο άθλημα αν κρίνω από τα συνεχή ποστ υπέρ της Sony).

Ιωάννης jb

Γιάννης.. Τα θες και τα λες ρε ή σου ξεφεύγουν?? Άκου εκεί υστερεί του ανταγωνισμού!! Για πες μου ρε μεγάλε ποια άλλη ναυαρχίδα έχει καλύτερη μπαταρία?? Να σου πω εγώ? ΚΑΜΙΑ… Για πες μου ποια άλλη ναυαρχίδα είναι αδιάβροχη?? Να σου πω εγώ? Μόνο το moto x με πολύ μικρότερο δείκτη προστασίας όμως!! Για πες μου ποιά άλλη ναυαρχίδα εχει High-Res audio για να ακους μουσική απο τα hands free και να παθαίνεις τη πλάκα σου?? Να σου πω εγώ? Μόνο το iphone εχει κατι που λες οτι πλησιάζει τη τεχνολογία του z5… Για πες μου ποιά άλλη ναυαρχίδα έχει στερεοφωνικά μπροστινά ηχεία?? Να σου πω εγώ? ΚΑΜΙΑ Για την οθόνη το οτι ο Κώστας την ειδε και εντυπωσιάστηκε θα επρεπε να σου αρκει!! Η κάμερα είναι κορυφή δε πα να χτυπιέσαι, το dxomark πρώτη την έβγαλε και δε πετάγεται εξω απο τη συσκευή όπως πετάγεται σε ανταγωνιστικά μοντέλα!!!! αρα και κορυφή και designατη!!!! Σε πονάει να το ακούς αλλά είναι πραγματικότητα η sony σας πήρε και τα σώβρακα φέτος!!!! Αφήστε τα ζεσταίνετε η κάμερα και οτι άλλο ακουγεται απο τους τρολς πχ. περιθώρια.. τα εχετε χασει και μόνο αυτά τα οποία δε στέκουν πουθενα σας έχουν μείνει να λέτε!!!!!… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

Εντάξει το αποκορύφωμα είναι οτι ο ανταγωνισμός τα υποτίθεται 2-3 κορυφαία galaxy, note, iphone, ουτε καν micro sd δεν εχουν και για λίγα gb παραπάνω σου ζητάν εξτρα κατοστάρικο!!
Τραγικό!!!!!!! Εντάξει μπορεί και του χρόνου η sony να υιοθετήσει αυτή τη τακτική που θα είχε και εναν σοβαρο λόγο για να το κάνει, αλλά προς το παρόν προσφέρει αυτό που οι συγκεκριμένοι ανταγωνιστές δεν προσφέρουν.. είναι κατώτεροι του z5!!!
Α ναι τώρα το γυρναεί στις πωλήσεις μα πόσο τρολ μπορεί να είναι ρε παιδιά αυτός ο άνθρωπος μπορεί να μου πει κάποιος!!!!?
Μα να του λέει απο πάνω ο nick οτι σε αμερική και κίνα δυο τεράστιες αγορές η sony δε πουλάει και αυτός εκει να επιμένει!!!
Αφου οι βλάκες οι αμερικάνοι είναι ακόμα σε πόλεμο με τους ιαπωνες
Και οι κινέζοι είναι λαός που δε θα πάει να πάρει ευκολα ιαπωνικό προιον απο τη στιγμή που βγάζει δικά του είναι τέτοιος λαός τι δε καταλαβαίνετε ρε? και τρολαρετε συνεχώς για τις πωλήσεις??
Το πολύ πολύ να πάει να πάρει κανένα iphone που στη τελική και αυτό εκεί παράγεται σαν κινέζικο είναι

Γιάννης

@Ioannis
Αφού το λες εσύ αποκλείεται να κάνεις λάθος. Άλλωστε γιατί να διαβάζουμε τόσα συγκριτικά και τεστ , γιατί να βλέπω video στο youtube??? Ποιο android authority και GSMarena , αν το λεει ο παγκοσμίου φήμης και 100% αντικειμενικός κριτής Ιοannis (αν δεν ήταν καλό σίγουρα θα το παραδεχόταν καθώς δεν έχει καμία σχέση με την μάρκα αυτή) έτσι θα είναι.
ΥΓ. Μην κάνεις τον κόπο να απαντήσεις , αρκετά ασχολήθηκα με μια άσχετη ψωνάρα σαν και εσένα.

Ηλίας Χ.

Νευριάζω που διαβάζω τα σχόλια.

Σε τι υστερεί το Ζ5 ρε? Για πείτε μου ένα. Αλήθεια. Ένα χαρακτηριστικό που υστερεί.

Software: Το ελαφρύτερο Custom Skin, χωρίς άχρηστα Features και μπόλικο Bloatware.

Hardware: από που να αρχίσω.
– Κάμερα, τα είδατε.
– Μπαταρία, τα είδατε.
– Ποιότητα κατασκευής, τα είδατε.
– Οθόνη, εκεί θα εξηγήσω λίγο. Είναι εντυπωσιακή, από το Ζ3 και μετά. Ή τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι αυτό που ονομάζει η LG Quantum Dot IPS, απλά με αλλαγμένο όνομα. Οπότε οθοναρα. Πέρι ανάλυσης δεν θα πω τπτ γιατί οποίος νομίζει πως σε μια οθόνη κάτω των 5.5″ χρειάζεται κάτι περισότερο από 720p ούτε καν 1080p είναι για γέλια. Απλά η Sony έκλεισε στόματα με το Z5 Premium. Θυμάμαι κάτι Comments (δεν έχει την τεχνολογία για 2Κ) παρ’το τώρα. 4κ.
– Επεξεργαστής….
– Ότι ακόμα βάζει κάρτες μνήμης στις συσκευές?
– Ότι εχει 2 μπροστινά ηχεια?
– Ότι Ακόμα και μετά από το Premium σχεδιασμό με τόσα και τόσα είναι και αδιάβροχο?

Τι άλλο να πω. Βρείτε μου τωρα ασχετιλες ένα ελάττωμα…

Nick

Ο Γιάννης με τα συνεχή ποσταρίσματά του επιβεβαιώνει και με την βούλα ότι αποτελεί έναν από τους αμετρητους μυγοχαύτες που κρίνουν μια συσκευή όχι με βάση το πόσο καλή φαίνεται σε εκείνους, αλλά με βάση το πόσο πουλάει παγκοσμίως και τι κέρδη ή ζημιές έχει η εταιρία παγκοσμίως. Πες ότι δεν σου αρέσει και μην το αγοράζεις και τέρμα, εγώ δεν μπαίνω σε κάθε ποστ για Samsung και LG να γράφω πόσο κακογουστες και κακές συσκευές μου φαίνονται, απλά δεν μου αρέσουν και δεν τις αγοράζω. Ο καθένας να παίρνει ο,τι του αρέσει εκείνου και μόνο και τον ικανοποιεί, αυτό με την συγκεκριμένη φίρμα έχει πια παραγινει νομίζω. Στο κάτω της γραφής τόσο πολύ σας ‘βασανίζει’ η εταιρία του 2-3% που λέτε εσείς οι ίδιοι; Που να πάει το μερίδιό της σε κάνα 10-15% δηλαδή.

One

Παιδια το Dxomark εκανε το test στο Superior Auto στα 8mp και γι’ αυτό βγηκε πρωτο γιατι γι’ αυτό το προόρισε ο κατασκευαστης.
Το Superior Auto στα 23mp είναι μονο για πολύ φωτεινη μερα σε εξωτερικο χωρο και πουθενά αλλου.
Τα Site που κανουν τα τεστ στα 23mp και το συγκρίνουν με το Galaxy S6 απλα το κανουν σκοπίμως για να δειχνουν το S6 ως καλυτερο. Να συγκρινετε τα 8mp του Ζ5 στο αυτόματο με αλλα κινητα.
Επισης το S6 & Note 5 εχουν υπερκορεσμο και sharpening στις φωτογραφίες και αυτό μπορει να ξεγελασει αρκετο κοσμο.
Επισης στο βιντεο είναι κλασεις ανωτερο στο Z5 αλλα τηλεφωνα.
Αυτά εχω να πω και συγχαρητήρια για την παρουσιαση.

One

@Nick Στην Ευρώπη εχει 10% και ανεβαίνει.

Nick

@One, το γνωρίζω, μιλούσα γενικά ανά τον κόσμο αν και γνωρίζουμε την ιστορία με την Αμερική και πόσο ρίχνει το παγκόσμιο μερίδιό της.

Eleni gika

Αυτα τα sony ειναι ολα τα μοντέλα της εδω και χρονια ειναι ολοιδια, πιο design και κουραφεξαλα που τα κατω εικονιδια εχουν φτασει στο κεντρο της συσκευης,

παπαροκάς tiamat

ΟΝΕ εγω ηδη στο θεμα του dxomark με το εν λογω test βλεπω κατω στα comments ατομα να απορούν με το αποτελεσμα που εδωσε και να το ζητουν το λογο ….
γενικα οπως λεει η παροιμια ο κλεφτης και ο ψευτης το πρωτο χρονο χαιρονται!

Γιώργος

To Ζ5 έχει αρκετά θέματα με την κάμερα , στα άκρα η εικόνα στις φωτογραφίες βγαίνει παραμορφωμένη , δεν έχει καλή σταθεροποίηση στο video , γενικά είναι πιο πίσω απο Note 5 , S6 και G4 όπως δείχνουν και συγκριτικά στο youtube.
Ας συγκρίνουμε το Z5 με το S6:
Κάμερα και οθόνη (AMOLED vs IPS) καλύτερο το Samsung , επεξεργαστή πιο δυνατό το Samsung , μπαταρία ισοπαλία (73 ώρες battery endurance στο τεστ GSMarena).
Γιατί να αγοράσει κάποιος το Ζ5 στα 700 ευρώ όταν μπορεί να πάρει καλύτερο κινητό στα 460? Βασικά ούτε ο Ιoannis jb με τον Nick και τον One που έχουν παθολογική αγάπη με την Sony και είναι ικανοί να πουλήσουν κανένα νεφρό δεν θα το αγοράσουν στα λεφτά αυτά.

Ιωάννης jb

Γιώργος.. Ο επεξεργαστής του z5 είναι εφάμιλος του note και χάνει στις λεπτομέρειες στο θέμα ισχύς-ταχύτητα ακόμη ξέχασες να αναφέρεις την κάρτα γραφικών η οποία παίζει πλέον τεράστιο ρόλο σε ενα smart και εκεί το z5 νικάει στις λεπτομέρειες… Η κάμερα του s6 στα σημεία μπορεί να υπερτερεί του z5 αλλά ετσι οπως ξεπετάγεται απο πίσω δε τη θέλω!! Μου χαλάει το prestige παρτην εσυ που δεν εχεις θέμα.. Για την οθόνη θα διαφωνήσω και παρόλο που δεν εχω δει ακόμη αυτήν του z5, νομίζω πως θα είναι λίγο καλύτερη και φυσικά θα έχει πιο σωστή απεικόνηση απο αυτήν του s6!!!!! ΤΟ S6 ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ Z5 ΧΑΝΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ME TO ΝΟΤΕ 5 ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΚΟΥΡΑ (ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ) ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΛΙ ΠΩΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ SONY Ενας σοβαρός ανθρωπος δεν θα συγκρινε ποτέ τιμές κινητών που απέχουν χρονικό διαστημα μεταξί τους 6 μήνες!!! και μάλιστα απο τη μια 9 (s6) να συγκρίνεις την τιμή που το ενα εχει στο skroutz και απο την άλλη 9 (z5) μονο την αρχική.. ε αυτό είναι τραγικό αγαπητέ μου!!!!! Ακόμη ενας ανθρωπος που στο κεφάλι του έχει μυαλό και το iq είναι σε λογικά επίπεδα,… Συνέχεια »

Themazerunner

Ιωάννης jb μαθε να μιλας…απο το Βουνο σε κατεβασαν;εξυπνακια μας ειπες χαζο μας ειπες(κατα τα αλλα το techblog κανει ξεκαθαρισμα…)…
Εξυπνακια λοιπον…μιλησα για δυναμη οπου σε οποια αναλυση να βαλεις τον 7420 ειναι κατα πολυ πιο ισχυρος απο την τοστιερα που κανει throttling συνεχεια λογω θερμοκρασιων.Εσυ το ειδες πατριωτικα λογω sony και z5 ενω εγω μιλησα για cpu.Αν η sony επελεξε να βαλει μια αποτυχημενη cpu σε ενα κινητο της που ο καθενας βγαζει και εναν δικο του εφευρετικο τροπο για να την κρατησει σε φυσιολογικα επιπεδα αυτο ειναι θεμα και fail της εταιρειας.Το ηξερε δεν το ηξερε;ο ενας heatpipes ο αλλος υδροψυξη…ας του βαλουν και υγροαζωτο να τελειωνουμε…
Οποιες μετρησεις και να δεις με τα πρωτα ζορια ο 810 τρελενεται.και-

Nick

Το S6 ανώτερο από το Z5. Ναι. Keep telling yourself that. Σε άτομα που συγκρινουν τις χαμηλότερες τιμές στο skroutz τηλεφώνων που βγήκαν μήνες πριν με τις επίσημες τιμές λιανικής στα μεγάλα καταστήματα συσκευών που μόλις κυκλοφόρησαν, ο γιατρός είπε να λέμε ναι.

Gvirginia

@Themazerunner Τα heatpipes και η “υδρόψυξη” είναι το ίδιο πράγμα στα κινητά.

Themazerunner

@Themazerunner Τα heatpipes και η «υδρόψυξη» είναι το ίδιο πράγμα στα κινητά.

Θα ηθελες…δες την υλοποιηση της ms και δες της sony.
Διαφορετικος τροπος αλλη υλοποιηση διαφορετικη αρχη απαγωγης θερμοτητας.Τo heatpipe ειναι χαλκινος σωληνας με αεριο.Η υδροψυξη αναφερεται σε υγρο ως το μεσο απαγωγης θερμοτητας ως το κυριο μεσο.Στο heatpipe την δουλεια την κανει το χαλκινο σωληνακι.
Στα κινητα λογω χωρου υλοποιειται λιγο διαφορετικα αλλα η αρχη ειναι η ιδια με τα desktop coolers.

Gvirginia

@Themazerunner Επειδή την έχω δει, είναι το ίδιο. Το heatpipe της Sony και η “υδρόψυξη” της MS, χρησιμοποιούν χάλκινο σωλήνα με ρευστό. Δε λες αέριο γιατί την μία είναι υγρό και την άλλη αέριο.
Το ψυκτικό ρευστό που έχουν μέσα είναι υγρό το οποίο απορροφά θερμότητα από τον επεξεργαστή και εξατμίζεται. Μετά με τη βοήθεια του σασί / χεριού απάγει την θερμότητα και υγροποιείται.

Το Z2 είχε ίδιο, αλλά ένα heat pipe.
https://www.phonearena.com/news/The-Xperia-Z2-has-liquid-heat-pipe-cooling-technology_id54935

Ιωάννης jb

Themazerunner.. να μάθω να μιλάω?? Καλά πας καλά?? Με ξέρεις και απο χθες?? Κατέβηκα απο το βουνό?? Εξυπνάκιας είμαι εγώ ή εσυ?? Δε σε είπα βλάκα αλλά τώρα με κάνεις να θέλω να σε αποκαλέσω με αυτό το τρόπο… ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΩΣ ΜΙΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ.. ΕΓΩ ΔΕ ΣΕ ΕΘΙΞΑ ΠΟΥΘΕΝΑ Κοιτα να δεις εσυ απάντησες σε κάτι που είπα στο σχόλιο 48!! Και η απάντηση σου ήταν οτι.. δεν είναι σωστό να συγκρίνω κινητά που έχουν διαφορετική ανάλυση.. και έχεις δίκιο αλλά δε το ξεκίνησα εγώ όλο αυτό! δες καλύτερα! Ο Γιώργος το ξεκίνησε.. εγώ απλά του είπα οτι δεν είναι σωστο να τα συγκρίνει γιατί πρώτα απο όλα δε κυκλοφόρησαν ταυτοχρονα και είναι λογικό να έχουν διαφορετική τιμή.. ποσο μάλιστα οταν μου συγκρίνει απο τη μια τιμές internet και απο την αλλη μεγαλων ελληνικών τεχνολογικών καταστημάτων.. Απο εκεί και πέρα μπαίνεις εσυ και λες, δλδ κράζεις, εμένα και οχι τον Γιώργο!! Εγω απλα είπα στο σχόλιο 48 και πιο συγκεκριμένα στη πρώτη παραγραφο, για τα chipset αυτόν των 2 κινητών και οτι δεν εχουν μεγαλη διαφορα.. Σε ολα τα υπολοιπα που λέω τα chipsets δεν εχουν καμια απολυτως σχέση…. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΤΩΝ… Συνέχεια »

Giorgos Arampatzis

Μετά το z3 αξίζει η αναβάθμιση..

One

O Snapdragon 810 υπερθερμαίνεται λιγότερο από τον 801. Οι αποδείξεις εδώ:
https://techblog.gr/mobile/snapdragon-810-cooler-than-801-9876/

Δεν είναι τυχαίο ότι Sony & Microsoft και άλλες εταιρίες τον εβαλαν στις ναυαρχίδες τους.
Η Samsung δεν έκανε ποτέ θεμα με τον 801 επειδή τον φορούσε στις ναυαρχίδες της αλλα τωρα που έβαλε τον exynos άρχισε ολη την προπαγάνδα. Οι αποδείξεις εδώ:

https://semiaccurate.com/2015/03/02/behind-fake-qualcomm-snapdragon-810-overheating-rumors/

Επισης στα Benchmarks με ιδιο Hardware o SD810 σκόραρε περισσότερο:

By the numbers, then, in the AnTuTu test the Snapdragon 810, driving a 2K resolution display and running Android 5.0.2, scored a reported 61,499. The Exynos 7420 showed 60,978 with similar hardware.
https://www.androidheadlines.com/2015/02/no-surprises-qualcomm-snapdragon-810-samsung-exynos-7420-similarly-powerful.html

Gvirginia

@One Σαν δε ντρέπεσαι, βάζεις άρθρα που να επιβεβαιώνουν τις απόψεις σου. Πού ακούστηκε αυτό? Κανονικά έπρεπε να γράψεις “Ο 810 υπερθερμαίνεται επειδή το λέω εγώ!”.

ΥΓ: Φυσικά και το σχόλιό μου είναι σαρκαστικό.

Ιωάννης jb

One… Εντάξει το παιδί είναι εμφανές οτι εχει πρόβλημα!!! Που ακριβώς δε ξέρω..
Δε καταλαβαίνει γρι.. Τραγικός!!

Kωνσταντινος

Κώστα μπορείς να μας πεις ποια κατα τη γνωμη σου ειναι τα τοπ 5 cameraphones για το 2015 με σειρα προτεραιοτητας?Επισης Dxo ή EISA?

enki

Και 50 megapixel να βαλει η sony camera..παλι η κορεατες θα ειναι πολυ μπροστα..ασε που με snapdragon 805 μπορει μεχρι 55 megapixels camera να βαλει. ειδικα με το s6 plus και note 5 η samsung ειναι πολυ μπροστα

Γιώργος

H κάμερα του Z5 λειτουργεί πρακτικά στα 8 mp , η συγκεκριμένη εταιρεία τα έχει παρατήσει ουσιαστικά και γι’ αυτό βλέπεις να χρησιμοποιεί προβληματικούς επεξεργαστές (snapdragon 810) και κάμερες με πρόβλημα στο software.

Εδώ video με την τοστιέρα το Z5 να ανεβάζει 48-51 βαθμούς…
https://www.youtube.com/watch?v=b7J-mzg95O0
https://www.youtube.com/watch?v=QvU-rpM-VDg

Εδώ συγκριτικό στο οποίο το S6 διαλύει σε θέμα κάμερας το κακόμοιρο το Z5…
https://www.youtube.com/watch?v=3-Yxha0-I10

Βέβαια μέλη όπως ο One και ο Ioannis jb προφανώς δουλεύουν για την Sony (δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή τους στην συγκεκριμένη αποτυχημένη εταιρεία) οπότε μην περιμένεις να τα παραδεχθούν αυτά.

Γιώργος

Όσο αφορά τον επεξεργαστή , τα επίσημα στατιστικά της Antutu δείχνουν ποιό smartphone έχει τον πιο γρήγορο επεξεργαστή (τα παπαγαλάκια πάλι λένε ψέματα)…

https://techblog.gr/wp-content/uploads/2015/10/antutu-graph-570.jpg

bizim

Ελεος με αυτους που μιλανε για σχεδιασμο της sony , την στιγμη που εχουν διαλεξει σαμπσουγκ. Που αν εξαιρεσεις το edge ολα τα αλλα ειναι σαν αυγουλακια με καμπυλες. Και εξωγκομενη καμερα. Σας πειραζει ο μινιμαλ σχεδιασμος των Z αλλα δεν σας πειραζουν τα κουμπια (!) που εχουν τα σαμσουνγκ και τα αιφον. Γιατι ειστε απλα τυπακια που σας αρεσει να παιρνετε κινητα συμφωνα με το τι βλεπετε να εχουν αλλοι.

Ιωάννης jb

Γιώργος.. με κάνεις και γελάω.. 48 βαθμούς πιάνουν και τα galaxy s6-s6 edge, note 5.. δε ξέρω αν το εχεις καταλάβει.. αλλά εκει δε μας ενοχλεί??
Ακόμη στο βίντεο που ανέβασες δε βλέπω το s6 να διαλύει το z5, αντικειμενικά νομίζω πως σε αυτά που δείχνει ο τυπάς το s6 είναι καλύτερο στα περισσότερα.. αλλά και το z5 σε μερικά σημεία είναι κορυφή….

Πάντως φαίνεται οτι τη χάλια κάμερα του z5 δε τη θέλει κανένας..
https://techblog.gr/mobile/htc-one-x9-to-have-snapdragon-820-5822/
https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-s7-to-have-sony-sensor-4832/

Και που είσαι ακόμα…..

John

Οι αισθητήρες της Sony είναι πολύ καλοί , σε κινητά άλλων εταιρειών με Optical stabilization και σωστό software μια χαρά λειτουργούν. Στο Z5 που έχει βελτιστοποίηση για να τραβάει στα 8 mp και χωρίς OIS λογικό είναι να υστερούν σε αποτέλεσμα.

John

Μπήκα να δω ένα κινητό που μου αρέσει έπεσα και στα σχόλια και πάλι οι ειδικοί και οι αντικειμενικοί κάνουν θραύση! Γιατί δε ζητάτε να σας πληρώνει και η εκάστοτε εταιρεία που υποστηρίζετε τόσο φανατικά; θα βγάζετε και μεροκάματο! Τώρα τσάμπα σκοτωνεστε και άλλοι παίρνουν και σας παίρνουν τα λεφτά! Πραγματικά δε ξερω αν είναι αστείο η λυπηρό… Αλλά μια ζωή έτσι ήμαστε και θα ήμαστε γι αυτό έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο σαν λαός… Κρίμα…

Tek nick

Είναι τέλειο…….το καλύτερο κινητό!!!!!!!!

Tek nick

Τέλειο κινητό!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.