Sony Xperia Z5: Υπερθερμαίνεται ο Snapdragon 810;

To Sony Xperia Z5 ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα με τον αμφιλεγόμενο Snapdragon 810, οθόνη 5.2 ιντσών Full HD, μνήμη RAM 3GB και αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Ξεκινά σιγά σιγά η διαθεσιμότητα σε όλες τις αγορές, στην Ελλάδα κυκλοφορεί με τιμή 769 ευρώ και μπορείτε να δείτε εδώ το hands-on video του Techblog.

Τι γίνεται όμως με τον επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 810 που φοράει. Έχει καταφέρει η Sony να λύσει το πρόβλημα υπερθέρμανσης, το οποίο ταλαιπώρησε αρκετούς κατασκευαστές; Για την ακρίβεια ο Snapdragon 810 ταλαιπώρησε ακόμη και την ίδια στο Sony Xperia Z3+, που είχαν παρατηρηθεί προβλήματα υπερθέρμανσης.

Σύμφωνα με το Android Central, το οποίο δοκίμασε την θερμοκρασία του Sony Xperia Z5 με τη χρήση υπέρυθρου θερμομέτρου, όταν άνοιξε το κινητό, η θερμοκρασία του ήταν στους 25.1 βαθμούς Κελσίου. Κατά την διάρκεια εγγραφής 4K video, η οποία είναι μια από τις πιο επίπονες διεργασίες, η θερμοκρασία ανέβηκε μετά από 5 λεπτά, στους 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά μπορούσε ακόμη να κρατηθεί στο χέρι.

Κατάφεραν να καταγράψουν 25 λεπτά 4K video με την θερμοκρασία να φτάνει στους 40.5 βαθμούς Κελσίου, χωρίς να σου καίει το χέρι. Το video σταμάτησε όχι επειδή ανέβαινε η θερμοκρασία, αλλά επειδή τελείωνε η μπαταρία.

Το Sony Xperia Z5 χρησιμοποιεί μόνο 5 πυρήνες στις περισσότερες διεργασίες και όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, πέφτει στους 4 πυρήνες. Η Sony φαίνεται πως έχει καταφέρει να βρει έναν τρόπο να “συνεργαστεί” με τον Snapdragon 810, αλλά δεν γνωρίζουμε αν χρησιμοποιεί το σύστημα ψύξης που είδαμε στο Sony Xperia Z5 Premium.

Διαβάστε επίσης: Nexus 6P: Πόσο θερμαίνεται ο Snapdragon 810;

Sony Xperia Z5: Υπερθερμαίνεται ο Snapdragon 810;, Sony Xperia Z5: Υπερθερμαίνεται ο Snapdragon 810;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Μπράβο μια χαρά τα καταφέρνει από therm..και επίσεις διάφοροι άσχετοι λένε πως στο auto τραβάει με 8 mp το Z5 πια τραβάει 23mp σε superior auto. Πάνε αυτά που ξέρατε. Και αντί του ois έχει steady shot. Αυτά για τους προπαγανδιστες.

Ιωάννης jb

Πολύ ωραίο κινητάκι… αν ειχε και κάτι καλύτερο σε θέμα design (αυτά τα στρογγυλέματα στις άκρες μπορεί να μπαίνουν για καλό αλλά εμένα με χαλάνε αφάνταστα!!!!) θα ήταν τέλειο για μένα…
Πραγματικά τώρα δεν υπάρχει τομέας που να υστερεί!!!!!! Μιλάμε κάνει θαυματα αυτήν η sony πλέον…. και στο θέμα πωλήσεων γιατί θα μπουν καποιοι και θα ξανακράξουν και θα πουν δε κάνει πωλήσεις, νομίζω πως είναι αδικία να βλέπεις την sony τόσο χαμηλά.. τουλάχιστον εδω ευρώπη πουλάει καλά και νομίζω θα τα πάει ακόμη καλύτερα!!!!

Ιωάννης jb

Κώστα και κάτι άκυρο κάποιος να αλλάξει την ώρα! χαχαχα….

oviosgr

Και ποτέ χρησιμοποιεί και τους 8 πυρήνες…
Όταν ανεβεί η θερμοκρασία είναι τετραπυρηνο;;; μου φαίνεται ο 808 που είναι μόνιμα είναι καλύτερος επεξεργαστής τελικά σωστή κίνηση από ότι φαίνεται απο LG να μην τον βάλει σε κανένα κινητό της…

gpapa

Sony Z5
DISPLAY 7.3
CAMERA 7.8

https://www.androidauthority.com/sony-xperia-z5-review-651101/

Nexus 6p
DISPLAY 8.5
CAMERA 8.5

https://www.androidauthority.com/nexus-6p-review-651536/

Καλούτσικο κινητό το Z5 αλλά πολύ πιο κάτω απο την κορυφή (Nexus 6P, Galaxy S6 , Note 5).

Νίκος

Τότε είναι σαν 4πυρήνο στην ουσία!

JohnWave

Εδώ τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα που αφορά και το Ζ5 και τον 810 και τις εφαρμογές και τα smartphones γενικότερα :
Αν πολλές απαιτητικές εφαρμογές που τρέχουν μαζί χρειάζονται Χ ταχύτητα επεξεργαστή και Υ χρήση πυρήνων και αυτά τα Χ και Υ καλύπτονται στην εντέλεια παρά την πτώση ταχύτητας και χρήση πυρήνων του 810 πχ, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται εξαρχής 8πύρηνοι επεξεργαστές και δεν χρειάζεται να έχουν τόσο μεγάλη ταχύτητα. Αν ισχύει αυτό τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτή τη λύση που προσφέρει η Sony και δεν υπάρχει πραγματικά ανάγκη 8πύρηνων επεξεργαστών και χρονισμένων τόσο ψηλά στα smarphones. Αν δεν ισχύει τότε μιλάμε για εξαπάτηση καταναλωτή από τη Sony.

ΚΝ

Μπράβο στη Sony που έφτιαξε κατι για αντιμετώπιση την πιθανή υπερθέρμανση του επεξεργαστή σε αντίθεση με όλες τις άλλες εταιρίες. Απορώ γιατι την κατηγορούν καποιοι που εκανε κατι καλο!
Ενδιαφερον ειναι πως κανει καλύτερη διαχείρηση των πυρήνων, εχει hardware επικουρικό που δεν επιτρέπει υπερθέρμανση και παράλληλα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις.
Όσο γιατι χρειάζεται 8 πυρήνες ……τοτε γιατι παίρνουμε αυτοκίνητα με 120, 130,150 ίππους οταν 99% χρησιμοποιούμε μονο 20-60 ίππους; Επιλογή μας ειναι και 2ον γιατι μπορει μια δύσκολη στιγμη θα τους χρειαστούμε. Εξαλλου ζούμε στην εποχή των ναυαρχίδων με 8 πυρήνες …οποίος θέλει ας πάρει τηλ 1,2,3,4 κτλ πυρήνες αν του φαίνονται αρκετοί χαχα.
Εγω άνετα θα το αγόραζα και ιδιατερα την premium έκδοση … Τωρα σε όποιον δεν μπορει ή δε θελει υπαρχουν αλλα τηλεφωνα …. Παντως το Ζ5 ανήκει στα κορυφαία που κυκλοφορούν αυτη τη στιγμη.

Mitsaras

Ο λογος που μπαινουν μεγαλοι επεξεργαστες, κυριως ειναι για τα score (πχ benchmark), για να εχουν να λενε και τα παιδια της πιατσας “Μ@λ@.. μπηκα στο ιντερνετ και ειδα το ταδε κινητο με τον ταδε επεξεργαστε να στα σπαει και να ειναι το καλυτερο απ ολα..λεω να το παρωω!!!!”, οι αληθειες να λεγοντε..

Dapitium

Cool as a cucumber!

Τα Win10 του λείπουν!

chris g

Χρησιμοποιεί μόνο 5 ή 4 πυρήνες γιατί απλά οι εφαρμογές είναι γραμμένες έτσι. Πχ η εφαρμογή των μηνυμάτων μπορεί να δουλέψει πχ με ένα πυρήνα τι πάει να πει ότι είναι μονοπύρηνο το κινητό? Δεύτερον οι 8 cores σε arm αρχιτεκτονική δεν μπορούν πρακτικά να δουλέψουν και οι 8 μαζί σε συνεργασία(είναι κάτι σαν 4+4 . Αυτό εύκολα μπορεί να το δει κάνεις πχ sd 805 vs 810, ο 810 έχει τους διπλούς πύρινες άλλα η διαφορά τους σε απόδοση είναι μικρή)

Nick

Οι επεξεργαστές αυτοί είναι αχρωνιστοι για να έχεις την δύναμη που θες όταν πρέπει και με την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση.

One

@gpapa το androidauthority κανει τα τεστ του Ζ5 στα 23mp ενώ η κάμερα στο αυτοματο είναι προορισμενη για τα 8mp.
Όταν οι αναγνωστες τους τους το λενε να κανουν το τεστ στα 8mp αυτοι απαντούν ότι δεν το κανουν για να μην αδικησουν τα αλλα τηλεφωνα. Αυτό τα λεει όλα…

One

Πάντως εμενα το Ζ3 Compact σε αυτές τις συνθηκες υπερθερμαίνεται περισσότερο οποτε η κουβεντα για τον sd810 πρεπει επιτελουν να τελειωνει. Ο επεξεργαστής είναι καλυτερος από τον προηγούμενο δεν υπαρει αμφιβολία.
Βεβαια πρεπει να κανει καλη δουλεία και η εταιρια που θα τον βαλει για να μπορει ο επεξεργαστής να κανει καλη απαγωγή θερμότητας.

One

To gsmarena εστω και με μικρη διαφορα όπως και το dxomark βγαζει καλυτερο το Ζ5 στη φωτογραφια ειδικα σε συνθηκες εξωτερικών χωρων.

https://www.gsmarena.com/iphone_6s_galaxy_s6_xperia_z5-review-1329p2.php

παπαροκας tiamat

Nick προπαγανδιστη της sony μην εισαι ψευτης!! Προσφατα διαβαζα το dxomark και στο επιμαχο πληρωμενο review ελεγε οτι τους εκανε εντυπωση η πολυ καλή απεικονιση των φωτογραφιων στα 8mp (επιλογη της sony για ναναι πιο manageable οι φωτο στα social media ενδεχομένως) και αναρωτιωντουσαν ποσο ακομα καλυτερα θα μπορουσαν να εδειχναν αν το auto ηταν στα 16mp by default !

παπαροκας tiamat

Και σταματηστε να λέτε για την ωρα Ειναι εθιμο του techblog Επιτηδες δε την αλλαζει ο κωστας για γουρι

One

@παπαροκας σε ηλιόλουστη μερα το Ζ5 τραβάει καλες φωτογραφίες στο αυτόματο και στα 20 και στα 23mp, απλα για ολες τις άλλες συνθήκες είναι καλύτερα τα 8mp.
Εξάλλου υπαρχει και το manual mode που αμα το ξερει κάποιος καλα βγαζει καλύτερες φωτογραφίες ανεξαρτήτου κινητού.
Αλλα συμφωνώ ότι πρεπει να κανουν καλύτερη δουλεια στο αυτόματο και σε μεγαλύτερες αναλύσεις στις επόμενες συσκευές.

Ηλίας Χ.

Ρε παιδιά, ο Snapdragon 810 είναι ουσιαστικά 2χ τετραπύρηνοι επεξεργαστές. Ο ένας (Cortex A57 στα 2GHz ) για απαιτητικές εφαρμογές, παιχνίδια, επεξεργασία εικόνας και βίντεο, intense Browsing κτλ, και ο άλλος ( Cortex A53 ) για διαχείρηση εφαρμογών στο παρασκήνιο, βοήθεια όπου χρειάζεται, και για πολύ ελαφρές εφαρμογές τύπου μηνύματα, UI, μικρά Animations κτλ, κτλ.

Δεν πρόκειται ποτέ να τρέξει σε full load, και αν τρέξει θα ψηθεί, όπως όλα τα υπολοιπα SoC στην ουσία. Τώρα αυτό που λέει εκεί στο άρθρο δεν νομίζω να το έχει κάνει η Sony. Έτσι είναι ο επεξεργαστής.

Όσο για την κάμερα, από τα περισσότερα Sites έχει βγει πρώτη. Σίγουρα δεν κάνει τις φωτογραφίες τόσο saturated και τόσο ζωντανές όσο ένα Galaxy S6 όμως απεικονίζει την “αληθινή” εικόνα, χωρίς Sharpening και Auto fix. Τώρα για αυτούς που είναι “noobs” με την φωτογραφία, υπερβε υπάρχει το Superior Auto που κάνει την δουλεια του μια χαρά, απλός αποθηκεύει τις εικόνες σε 8MP ανάλυση για να μην καταναλώνει πολύ χώρο. Και ένας Casual User που θα πάρει το Ζ5 δεν θα κοιτάξει να τραβήξει σε 23mp, θα κοιτάξει απλά μα την ανεβάσει στο Facebook – Instagram – Snapchat κτλ.

Άκαρδος

Δεν ξέρω παιδιά, μετά από τόσους μήνες, τόσα άρθρα, τόσος ντόρος, τόσο κράξιμο και τόσες συνωμοσίες (αληθινές ή μη), πραγματικά έχω κουραστεί. Πειράζει που δεν θέλω να ξανακούσω τον αριθμό 810 για κανα δίμηνο?

ChrisG

Δεν ξέρω τι λέτε κάποιοι αλλά υπάρχει αναφορά οτι η samsung προσπαθεί και στον 820 να μετριάσει την θερμική του συμπεριφορά τροποποιώντας το πρόγραμμα ελέγχου του μικροεπεξεργαστή.Ψάξτε το.Στο S7 κατα πάσα πιθανότητα θα δούμε και σε αυτό σωληνάκια και ψυγεία.Εαν κρίνω απο την πλειοψηφία των επεξεργαστών αυτής της εταιρείας αδυνατεί να σχεδιάσει αλλά και να ξεπεράσει τα προβλήματα της θερμικής συμπεριφοράς.Προσπαθεί να βρίσκεται μέσα στον ανταγωνισμό πέραν των δυνατοτήτων της.
Οπότε εν ολίγοις όποιος θέλει να πάρει κινητό με Snapdragon το παίρνει εις γνώσιν του οτι τέτοια θέματακια θα τα έχει ότι και να γίνει.Άδικα επανέρχονται οι εταιρείες στο ίδιο θέμα κάθε φορά.
Οκταπύρηνος να δουλέυει ως διπύρηνος και τετραπύρηνος γιατί δεν μπορεί να σταθεί ως οκταπύρηνος είναι αστεία πράγματα.

lefteris t.

8 πυρινοι επεξεργαστες ειναι πιο πολυ για εξοικονομιση ενεργειας!
οι 4 ειναι low power για μν τρωει την μπαταρια και βοηθαν Ελαχιστα στο Multitask και οι 4 ειναι oi high power που ειναι η δυναμη του επεξεργαστη! Οποτε λογικο να τρεχουν μονο οι 4 αφου οι αλλοι 4 δν κανουν κ πολλα πραγματα και το μονο που καταφερνουν ειναι να το ζεστενεουν πιο πολυ!

Ιωάννης jb

Δε ξέρω αν το εχετε καταλάβει κάποιοι, αλλά το συγκεκριμένο άρθρο μιλάει για το αν υπερθερμαίνετε ο sd 810…
Δε μιλάει ούτε για το πόσους πυρηνες θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα κινητό ούτε για το αν θα επρεπε το auto τις κάμερας να ήταν στα 16mp..

Στα του θέματος λοιπόν, περνάτε στο ντουκου οι πιο πολλοί το οτι καταγράφει ανετότα η συγκεκριμένη συσκευή βίντεο 4k για σχεδόν μισή ώρα!!!!!!!!!!! Χωρίς να υπερθερμαίνετε!!!!!!!!!
Κατι γνωστα τρολ που σχολιάζουν στο techblog, τώρα αλλάζουν θέμα και λένε για τη κάμερα.. αφου πλέον δε τους παίρνει να το σχολιάσουν, σε άλλα post μας είχαν πρήξει για το οτι κλείνει η κάμερα στην εγγραφή 4k..
Δε θα αλλάξουν ποτέ εκει κολλημένοι θα είναι..

Apostolos

Worst value for money το z5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.