Steve Ballmer: Τα Windows Phones πρέπει να “τρέχουν” Android Apps

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Microsoft, Steve Ballmer, άσκησε σκληρή κριτική στη Microsoft στο άκουσμα ότι το “Project Astoria”, η δυνατότητα των Windows 10 να τρέχουν Android εφαρμογές, μάλλον πάει να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να μη γίνει ποτέ πραγματικότητα.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Steve Ballmer στο Bloomberg, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις συζητήσεις σε συνάντηση των μετόχων της Microsoft, μιας και οι δηλώσεις του τωρινού Γενικού Διευθυντή της εταιρείας, Satya Nadella, τον άφησαν δυσαρεστημένο. Αυτό έγινε γιατί οι μέτοχοι έκαναν ερωτήσεις στον τωρινό CEO, σχετικά με την έλλειψη σημαντικών εφαρμογών που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων στο Google Play Store όπως αυτή των Starbucks αλλά και άλλων δημοφιλών εφαρμογών.

Η απάντηση του Satya Nadella ήταν πως οι developers δουλεύουν στο να φτιάξουν εφαρμογές που θα τρέχουν οι ίδιες ταυτόχρονα σε PC, φορητές συσκευές αλλά και στο Xbox One, χωρίς να χρειάζεται οι χρήστες να κατεβάσουν την ίδια εφαρμογή σε διαφορετικές πλατφόρμες, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί μια ενοποίηση όλων των Microsoft συσκευών.

Ο Steve Ballmer σχολίασε στο Bloomberg πως “αυτό δε θα φέρει αποτέλεσμα”, ενώ προσέθεσε ότι τα Windows Phones χρειάζονται να “τρέξουν” Android εφαρμογές, κάνοντας την πλατφόρμα των Windows πιο ανοιχτή αναφορικά με τις διαθέσιμες εφαρμογές, μιας και οι χρήστες των Android smartphones θα μπορέσουν να αποκτήσουν Windows 10 συσκευές οι οποίες θα μπορούν να “τρέχουν” τις αγαπημένες τους εφαρμογές από το Play Store της Google.

Εσείς θα θέλατε να δείτε Android Apps στα Windows Phones;

steve, ballmer, windows, phones, android, apps, Steve Ballmer: Τα Windows Phones πρέπει να “τρέχουν” Android Apps

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Junkermann

Καλά Στιβ ξεκουράσου και παίξε με την ομάδα NBA που έχεις.

Για την ώρα τα Windows «τρέχουν» iOS apps.
Και το κάνουν μια χαρά. Ας επικεντρωθούν εκεί και ας αφήσουν το Android.

https://blogs.msdn.com/b/johnkenn/archive/2015/11/30/getting-started-with-project-islandwood.aspx

_Junkermann

Γιωργος Μπλατσαρας

Μπορω να φανταστώ τι πωλήσεις θα έκανε το 950xl αν είχε αυτή τη δυνατότητα… μάλλον αυτοί που το δημιουργούν όχι…δεν πειράζει μέ βγάζουν έυκολα απο το διλλλημα για το πού να στραφώ και τι να προτιμ’ησω!

Gvirginia

Κανένας δε θα έλεγε όχι στην δυνατότητα η συσκευή του να τρέχει εφαρμογές οποιουδήποτε λειτουργικού, ΕΦΌΣΟΝ η δυνατότητα αυτή δεν επηρεάζει τις επιδόσεις της συσκευής.

NLS

Καλά εγώ αύριο, μεθαύριο, το πολύ την Δευτέρα θα το έχω το 950XL, αλλά εννοείται δεν θα με χάλαγε να συνέχιζε το project (που πάντως δεν το θεωρώ νεκρό).

Φαίνεται ότι μπήκε στον πάγο λόγω προβλημάτων που έφερνε το Android υποσύστημα σε ΟΛΗ την συσκευή όμως. Έτσι είχαν πει.

Εννοείται κάθε συσκευή που τρέχει ότι και άλλη συσκευή μου αρέσει, γι’ αυτό και έχω 2Tb+ σε emulation πράγματα, ενώ πρώτος emulator που είχα δουλέψει ήταν Spectrum (BASIC only) emulator σε… CBM64 (και εννοώ δουλέψει, είχα γράψει και πρόγραμμα που έκανε ψευδο-3D σχέδια στη BASIC του Spectrum μέσα στον Commodore).
Φανταστείτε να μαρκετάριζαν τέτοια ικανότητα (γιατί το είχαν βγάλει μόνο στους developer κύκλους).

Πάντως μην τρελαίνεστε με το τι λέει ο Balmer, αυτά είναι τα κλασικά παιχνίδια στελεχών. Δεν θέλει ο ιστορικός Balmer να βγει ένας Ινδός και με το καλημέρα να πετύχει ότι αυτός δεν πέτυχε τόσα χρόνια.

παπαροκάς tiamat

Ο αγαπημενος μου καραφλας. Μαστροχαλαστης απο τους λιγους <3 <3 <3

Nick

Αν έκαναν την μακακεια να ακυρωσουν αυτό το project είναι για φαπες εκεί στην windows εκτός και αν χωρτασαν λεφτά.

b16bkostas

Το project δεν ειναι να τρέχει αυτούσιο την εφαρμογή αλλα με πολύ λίγες αλλαγές στον κώδικα να γίνεται εφαρμογή για windows phone..
Η απώλεια για μένα δεν ειναι μεγάλη.. Αν το Starbucks για παράδειγμα μεταφερθεί από iOS δεν χρειάζεται να μεταφερθεί και από αντροιντ και όλα τα γνωστά υπάρχουν και στα δυο και συνήθως πιο καλο φτιαγμένο στο iOS

Μάνος Καραδήμος

Να δω το Greek WPA Finder να λειτουργεί στα Windows Mobile και τι άλλο στον κόσμο… Πέρα από την πλάκα όμως πιστεύω ότι η Microsoft θα κάνει μαλ@κια αν σταματήσει το Project Astoria μιας και, τουλάχιστον στην Ελλάδα, πιο εξοικειωμένοι είμαστε με το οικοσύστημα του Android παρά με του iOS. Επίσης το Play Store είναι πιο περιεκτικό σε Ελληνικές εφαρμογές αλλά και σε φθηνές/δωρεάν που θα πριμοδοτούσαν τα Windows Mobile.

Gvirginia

@b16bkostas Στο Astoria έκανε κανονικά emulation. Όπως λέει ο NLS το βάλανε στον πάγο γιατί πολλοί Insiders έβλεπαν πως επηρεάζει τις επιδόσεις της συσκευής. Τα άλλα 3 (Islandwood – Centennial – Westminster) κάνουν αυτό που λες, μετατροπή του κώδικα. Ίσως να κάνουν το Astoria σαν τα άλλα, χωρίς emulation δηλαδή. Επίσης στο Astoria είχαν 50-60 άτομα έναντι 8 στο Islandwood.

@Μάνος Καραδήμος Δεν παίζει ρόλο σε ποιο οικοσύστημα είσαι εξοικειωμένος, οι ίδιες εφαρμογές είναι…Το φθηνές εφαρμογές δεν παίζει ρόλο γιατί οι εφαρμογές που μετατρέπονται μπαίνουν στο store με κάποια τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.