Surface Phone: Με αισθητήρα αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη;

Οι πληροφορίες θέλουν τη Microsoft από Δεκέμβριο να βάζει τέλος στα Lumia smartphones. Το επόμενο λογικό βήμα αναμένεται να είναι η μετάβαση στα Surface Phones, για τα οποία μιλάμε εδώ και αρκετό καιρό, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση.

Υπήρξαν αναφορές που έλεγαν ότι η Microsofot μπορεί να ανακοινώσει μέσα στο 2016 παραπάνω από ένα μοντέλο του πολυσυζητημένου Surface Phone, όμως όπως όλα δείχνουν μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2017.

Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Surface Phone έχουν ακουστεί επίσης πάρα πολλά, αλλά μια νέα πατέντα την οποία κατέθεσε πρόσφατα η Microsoft δείχνει ότι μπορεί να δούμε τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο κάτω από την οθόνη του κινητού.

Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι αισθητήρες είναι τοποθετημένοι είτε στο κεντρικό κουμπί είτε στην πλάτη των smartphones κάτω από την κάμερα. Η πατέντα της Microsoft δείχνει ότι ο αισθητήρας μπορεί να μπει κάτω από LCD και OLED οθόνες, κάνοντας έτσι εξοικονόμηση χώρου, κάτι που θα επιτρέψει την δημιουργία πιο λεπτών smartphones.

Σύμφωνα με την πατέντα που κατατέθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO), το σύστημα διαθέτει ένα “wave guide” και ένα φίλτρο τοποθετημένο κάτω από το γυαλί της οθόνης. Όταν τοποθετηθεί το δάχτυλο στην οθόνη και ασκηθεί πίεση, ο αισθητήρας θα αναγνωρίζει το δαχτυλικό αποτύπωμα.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν η πατέντα προορίζεται για τη νέα ναυαρχίδα της Μicrosoft, αλλά σίγουρα θα θέλαμε να δούμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία στο Surface Phone.

surface phone fingerprint sensor, Surface Phone: Με αισθητήρα αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη;

surface phone fingerprint sensor, Surface Phone: Με αισθητήρα αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostasb16b

Φαντάζομαι ότι θα ειναι με υπέρηχους αυτο υπάρχει από τους snapdragon 810

Αλλα θα ειναι η πρώτη ίσως που θα το εφαρμόσει όπως και με την ίριδα όπως και με πολλά αλλα αλλα πάντα δεν παίρνει την αρμόζουσα προσοχή κατι πρέπει να κανει για αυτο..

Manolis

φήμες λένε ότι θα έχει πολλές εφαρμογές!!! :p χαχαχα (Πλακίτσα κάνουμε)

Μακάρι να τρέχει .exe εφαρμογές αλλιώς δύσκολα τα πράγματα!!!

forneverarrow

Πάντως αν δώσει λίγη προσοχή στο Surface Phone (αν και εφόσον το βγάλει δηλαδή) θα είναι μεγάλη ευκαιρία για come back. Σίγουρα έχει δουλειά να κάνει και στο store, αλλά πλεον νομίζω είμαστε σε εποχή που η τάση για apps άρχισε να φθίνει (άποψη δίκη μου). Ακόμα και με ένα σημαντικά μικρότερο αριθμό apps, αλλά με την ύπαρξη των πιο δημοφιλών σε σωστή μορφή, μπορεί άνετα να σταθεί στην αγορά. Αν κρίνω απο εμένα, κάποτε γέμιζα τη μνήμη με άχρηστα apps που τα άνοιγα 1-2 φορές και μένανε κάπου χαμένα. Πλεον, έχω 12 εφαρμογές που χρησιμοποιώ τακτικά και μόνο αυτές. Το ίδιο πιστεύω ζητάει ένας μέσος χρήστης. Φυσικά αυτή είναι συζήτηση που θα άξιζε να κάνουμε σε σχετικό θέμα.

viel

.exe δεν προκητε να τρεχει… να δω να παιζεις wow σε mobile και τι στον κοσμο

M.G

@forneverarrow, Like!

Chris

@viel το έχει ήδη κάνει η Microsoft 😉
https://youtu.be/oCQed66tGkI

viel

@ Chris wow… δεν το ηξερα μπραβο

Πέτρος Π

Γενικά η Microsoft εξακολουθεί να πρωτοπορεί εδώ και πολλά χρόνια, απλά οι περισσότεροι δεν βλέπουν πέρα από το δάχτυλό τους… Πολλά χαρακτηριστικά όπως το σκάνερ ίριδας, η glance screen , η offline πλοήγηση κλπ κλπ υπάρχουν στα κινητά της εδώ και καιρό, και όμως ακόμα οι άλλες εταιρείες τα παρουσιάζουν σαν τρομερές, επαναστατικές ιδέες 🙂 Απλά για τους περισσότερους που θαμπώνονται από το instagram και τα pokemon αυτά είναι ψιλά γράμματα…

Manolis

@viel τι wow;;; εγώ προσωπικά θέλω να παίζω κάτι παλιατζούρες παιχνίδια όπως Total Annihilation, Dune 2000, Warcraft 2 και τέτοια, και θα γούσταρα πολύ να μπορώ να τα τρέχω στο κινητό και να μπορώ να συνδέω το κινητό στη τηλεόραση ή σε ένα monitor… 😉

manolis

προσωπικά τον επόμενο μήνα θα χτυπήσω το 950 και θα κρατήσω το 1020 που έχω ως back up.
Tώρα που μπήκε και φωνητική καθοδήγηση στους χάρτες, μετριάστηκε λίγο το τεράστιο κενό που δημιούργησε η απουσία του Here…

Κάθε δύο χρόνια αγοράζουμε κινητά με 50% καλύτερες επιδόσεις στην μισή τιμή…
άρα το surface αν βγει το 2017 και θα είναι μια καλή επιλογή στο τέλος του 2018.

Αστέριος Στέλιος

Με τις σωστές εφαρμογές στη σωστή κατάσταση με αλλαγμένο το UI να σηκώνει παραμετροποίηση(χωρίς αυτά τα χαζά tiles), καλό premium design και κάποιες καινοτομίες που μπορεί να έχει κοτζάμ Microsoft μπορεί να τα καταφέρει να ξαναμπεί στο παιχνίδι !!!
Αρκεί να βγάλει 3 Surface από upper mid range μέχρι super high end. .. εεεε δώσε 2-3 μεσαίας κατηγορίας προς φθηνά και τότε να δεις πάρτι !!!

edd

Δε θέλω να στεναχωρήσω, αλλά νομίζω ότι το surface phones θα είναι αρκετά ακριβότερα από τα lumia (λόγω ονόματος). Σαν να προωθεί το brand ως αντίπαλο δέος στα iphone/macbook.

Όσον αφορά τις win32 εφαρμογές, έχει ξεκινήσει ήδη με το Project Centennial.

Noymbis

Βασικά το iphone πέρα από premium εταιρική συσκευή έχει αγκαλιάσει και το καταναλωτικό κοινό τόσα χρόνια που βλέπουμε φυσικά. Κάτι το οποίο θεωρώ ότι δεν θα το κάνει η συσκευή της microsoft γιατί…… δεν διαθέτει εφαρμογές. Αυτό είναι μεγάαααλο ζήτημα. Σίγουρα έχει κάνει κινήσεις και έχεις συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες και έχουμε δει βελτίωση των εφαρμογών τους που βέβαια θέλουνε πολύ δουλειά ακόμη. Ελπίζω να τα πάει καλά τουλάχιστον στον επαγγελματικό χώρο μπας και αυξηθεί το μερίδιο.
Για μένα μεγάλο στοίχημα βρίσκεται η συνεργασία ανάμεσα της google και της microsoft. Πρέπει να βρεθεί λύση για να υποστηρίξει τα προϊόντα της η goοgle στο store.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.