Surface Phone: Έρχεται το 2016 με επεξεργαστή Intel;

Πριν από μερικούς μήνες είχε ακουστεί ότι η Microsoft εργάζεται ακόμη πάνω στο Surface Phone, το οποίο έχουμε συζητήσει ουκ ολίγες φορές, παρά το γεγονός ότι λάνσαρε τα Microsoft Lumia 950 και Microsoft Lumia 950 XL. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες το Surface Phone αναμένεται να ανακοινωθεί το δεύτερο μισό του 2016.

Η αναφορά έρχεται από το Windows Central και αναφέρει ότι η Microsoft φαίνεται να ακύρωσε το αρχικό Surface Phone, το οποίο θα κυκλοφορούσε τον Μάιο του 2016 αλλά όχι ολόκληρο το project. Ένα νέο Surface μοντέλο είναι στα σκαριά και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας θα είναι στο δεύτερο μισό του 2016.

Το νέο Surface Phone θα δημιουργηθεί υπό την καθοδήγηση του Panos Panay και την ομάδα του Surface. Οι λεπτομέρειες για την συσκευή παραμένουν διάσπαρτες, με την Intel να είναι υποψήφια για συμμετοχή στο project. Η ίδια φήμη για την Intel υπήρχε και για το προηγούμενο Surface smartphone, οπότε η συνεργασία φαίνεται να κρατάει καλά.

Παρόλα αυτά πρέπει να αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά και την επιβεβαίωση από τη Microsoft. Πάντως η ιδέα για ένα Intel-based Surface smartphone δεν ακούγεται καθόλου άσχημη.

surface phone h2 2016, Surface Phone: Έρχεται το 2016 με επεξεργαστή Intel;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pazzo

Μακάρι! Εάν ειναι έτσι η επιλογή smartphone δεν θα ειναι ποτε πιο εύκολη. Αφού θεωρητικά θα λειτουργεί ως wp κανονικά, αλλα χαρις στον intel όταν το συνδέεις στην tv θα έχει τα desktop windows 10 με .exe εφαρμογές όπως ένα windows tablet.

vasilist

Ναι έτσι είναι.
Αν βγει surface phone δεν βρίσκω λόγο να ξανά πάρω android ή ios συσκευή γιατί πλέον θα μιλάμε για υπολογιστή τσέπης.

viel

καρατατε μικρο καλαφι με το surface phone, μακαρι να ειναι “υπολογιστης τσεπης” αλλα δεν θα ειναι. δεν μπορει να τρεξει .exe εφαρμογες. οι .exe εφαρμογες εχουν σχεδιαστει (οι περισσοτερες) για να εχουν δυνατο hw και οχι arm αρχιτεκτονικης hw. το τηλεφωνο δεν εχει ουτε fan ουτε πριζα μονιμη ουτε μεγεθος. δεν μπορεις να τρεξεις μια βαρια εφαρμογη .exe σαν το autocad, ενα game, 3d max studio κτλ σε κινητο θα καει σε 5 λεπτα! κρατατε μικρο καλαθι σας λεω. εκτος και αν υπαρχουν “surface εφαρμογες” κατι σαν τις metro οπου θα ειναι στην ουσια mobile στυλ

Γιάννης

Αν εχει intel επεξεργαστη,νομιζω οτι η windows θα κανει ρουα ματ στην αγορα των smartphones,αφου ξερουμε τι εστι intel.

pazzo

@viel to Lenovo miix3 windows 10 tablet που έχω χρησιμοποιεί intel atom. Δεν έχει ούτε fan ούτε πρίζα μόνιμη. Intel atom χρησιμοποιεί και το Zenphone 2 της Asus. Είναι ένας επεξεργαστής για tablet και smartphones. Σίγουρα με αυτόν τον επεξεργαστή στο tablet μου δεν θα κάνω χρήση κανενός σχεδιαστικού προγράμματος, γιατί ο atom δεν έχει την δύναμη που χρειάζεται. Αλλά για πιο ελαφριές .exe εφαρμογές είναι μια χαρά.
Μένει να δούμε εάν στο 950 κάνει καλή δουλειά το σύστημα υδρόψηξης που του έχουν βάλει.
Εάν ναι, τότε στην Microsoft έχουν όλη την τεχνογνωσία να κάνουν το surfacephone (που να λειτουργεί .exe εφαρμογές σε μεγάλη οθόνη) πραγματικότητα. Δεν βρίσκω τον λόγο να μην το προσπαθήσουν.
Ιδικά βλέποντας τον καινούριο Atom Z8700( τετραπύρινο που φτάνει στα 2.4Ghz και μπορεί να διαβάσει μέχρι 8gb ram) αμα μπορέσουν και τον χώσουν μέσα θα κάνει παπάδες.

theo

@Γιάννης intel εστί χειρότερη ενεργειακά αρχιτεκτονική απο arm (τουλάχιστο ως τώρα) με soc χωρίς embedded modem 3g/4g η gps reciever. θέλουν πολλή δουλειά για να φέρουν επεξεργαστική ισχύη έστω του surface για κινητά και να έχουν αξιοπρεπή μπαταρία

viel

@pazzo ιδες τι μου ειπες θα τρεχει “ελαφριες” .exe εφαρμογες. ελαφριες .exe εφαρμογες στην ουσια τρεχεις και τωρα με τις mobile εφαρμογες. εγω εχω φτιαξει σε ipad το λογιστικο προγραμμα της εταιριας μου και τρεχει αψογα, το ιδιο ειχα κανει και με το pc πριν. αρα καλες εφαρμογες τρεχεις και τωρα. το pc το θες να τρεχεις βαριες εφαρμογες και οχι lite. μακαρι, και ξαναλεω μακαρι να μπορεσει να το κανει απλα με το μυαλο που διαθετω και τις γνωσεις μου το βρισκο δυσκολο για το παρον

Gvirginia

@theo Κοίτα “Intel SoFIA”.

Ουσιαστικά φανταστείτε το ως ένα Intel compute stick με ενσωματωμένη οθόνη (έχει κάνει και ο Κώστας review πρόσφατα). Είναι μια αρχή πάντως, και για το surface tablet πολλοί λέγανε διάφορα στην αρχή και τώρα είναι από τα κορυφαία προϊόντα.
Εγώ αφού βλέπω “Panos Panay” μέσα, έχω αρκετές ελπίδες.

@viel Εντάξει, δεν είπαμε να είναι server τσέπης. Κάποια παιχνίδια και διάφορα προγράμματα που έχεις στον υπολογιστή να μπορεί να τρέξει για αρχή και όταν προχωρήσει κι’άλλο η τεχνολογία ας τρέχει και cad… Επίσης σπάνια (έως ποτέ) καίγεται ένα κινητό/υπολογιστής από θερμοκρασία, έχουν δικλείδες ασφαλείας για “throttle” ή να σβήσουν εντελώς.

Junkermann

Lumia 950: δώρο ένα Continuum dock

Surface Phone: δώρο ένας πυροσβεστήρας

_Junkermann

vasilist

Οτι νάνε πετάνε μερικοί… ο intel δεν είναι arm αλλα x86 αρχιτεκτονική.
Εχω το zenfone 2 και τρέχει windows 10 KANONIKA οκ δεν έχω driver για την κάρτα γραφικών και το line age τρέχει με 15fps αλλά σηκώνει τα windows για πλάκα και το photoshop μια χαρά παίζει.
Δείτε στο youtube zenfone running windows 7,8 και 10, η ουσία είναι πως τα surface phone θα σηκώνουν άνετα τα windows αν το θέλει η microsoft.

Panos7GR

Αφού μιλάμε για επεξεργαστή Intel μιλάμε για Atom επεξεργαστές άρα x86 αρχιτεκτονικής, συνεπώς θεωρητικά έχει την δυνατότητα να τρέχει .exe προγράμματα.

Αν έχει την ονομασία “Surface” έχει βαριά κληρονομιά. Μέχρι στιγμής τα Surface είναι συσκευές τουμπανα με αποκλειστικό σκοπό να φέρουν την νέα τεχνολογική εποχή στα PC χωρίς να χάνουν την εργονομία τους.
Για εμένα η ονομασία Surface=υβρίδιο. Τουλάχιστον αυτό βλέπω από τα tablets των τελευταίων χρόνων και νέου του καινοτόμου Surface Book. Γι αυτό και πιστεύω θα είναι κάτι σε ASUS Padfone φάση. Ενα κινητό τουμπανο που “κουμπώνει” σε μεγαλύτερη οθόνη και γίνεται tablet που στη συνέχεια το tablet “κουμπώνει” σε πληκτρολόγιο και γίνεται laptop. Έτσι εκμεταλλεύεται πλήρως το Continuum χωρίς έξτρα dock, καλώδια και αηδίες.

Sotiris

Θεωρητικά μπορεί να τρέξει exe προγράμματα, το ζήτημα είναι κατα πόσο αυτό θα λειτουργήσει για όλους… τι θέλω να πω; Το κινητό δεν το χρησιμοποιούμε μόνο όταν είμαστε σε μια οθόνη αλλά on the go. Εκεί τι γίνεται; Πάλι στις άθλιες metro εφαρμογές θα αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε εκτός κι αν κάποιος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει μη touch friendly exe εφαρμογές στην οθόνη ενός κινητού.

pazzo

@Sotiris ” … θα αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε…”
Επ τι έγινε? αποφάσισες τελικά να αλλάξεις σε WP? Σε καταφέραμε επιτέλους?! 😀
Παιδιά του techblog, σήμερα είναι μια σημαντική μέρα που θα γραφτεί στην ιστορία!! (πλακίτσα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.