Smartphones

Έως 1789 ευρώ η τιμή των νέων iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR στην Ελλάδα

Τα νέα iPhone Xs, iPhone Xs Max και iPhone XR παρουσιάστηκαν εχτές από την Apple στο ειδικό event που πραγματοποίησε στο Steve Jobs Theater και αυτές είναι οι επίσημες τιμές πώλησης των νέων iPhone στην Ελλάδα.

Τα iPhone iPhone Xs και iPhone Xs Max θα κυκλοφορήσουν σε χρυσό, ασημί και μαύρο χρώμα, ενώ το iPhone XR σε μπλέ, μαύρο, κοραλί, λευκό, κίτρινο και κόκκινο (Product)RED.

iPhone Xs τιμές Ελλάδα
iPhone Xs 64GB τιμή 1229 ευρώ
iPhone Xs 256GB τιμή 1429 ευρώ
iPhone Xs 512GB τιμή 1679 ευρώ

iPhone Xs Max τιμές Ελλάδα
iPhone Xs Max 64GB τιμή 1339 ευρώ
iPhone Xs Max 256GB τιμή 1539 ευρώ
iPhone Xs Max 512GB τιμή 1789 ευρώ

iPhone XR τιμές Ελλάδα
iPhone XR 64GB τιμή 929 ευρώ
iPhone XR 128GB τιμή 999 ευρώ
iPhone XR 256GB τιμή 1119 ευρώ

Επεξεργάστηκε την 14 Σεπτεμβρίου 2018 11:18

Σχόλια

  • Μπα θα πουλήσει και μάλιστα πολύ θα πάρουν δάνεια με 50.000.000 δόσεις,θα πέσουν παρακάλια πάντως ο Έλληνας θα το πάρει το iphone του δεν μπα να κοστίζει και 10.000 .

  • Όταν πλέον κάνεις τη δουλειά σου με αξιοπρεπέστατα κινητά των 150 ευρώ, τότε δεν έχεις λόγο να αγοράσεις iphone. Τώρα αν ο άλλος είναι ψώνιο και πουλάει και την ψυχή του για λίγη μόστρα, αυτό είναι άλλο θέμα. Ή απλά ζει σε χώρες όπως η Ελβετία που τα iphone και τα macbook είναι στην καθημερινότητα τους λόγω μισθών.

  • ο ελληνας και η ελληνιδα ΨΟΦΑΕΙ κυριολεκτικά να δείχνεται! !

    ειναι ειδικά τα τελευταία χρονια η πεμπτουσία της ύπαρξής και της υπόστασης του....

    κοιτάξτε γυρω σας ποσους ρηχους και ολοτελα επιφανειακούς ανθρωπους γνωρίζετε .

    το πρόβλημά μου ειναι αυτο και οχι η τιμη του iphone καθ'υτου! στην τελικη η apple ανώνυμη εταιρεία - οικονομικός κολοσσός ειναι ,το κέρδος και το υπερκέρδος θα επιδιώξει και εφοσον μπορει ,why not??

    ολοι αυτοι λοιπον εδω Ελλάδα που θα τρέξουν για το νεο iphone θα βολευοντουσαν βαση αναγκων και χρησης τους ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ με ενα iphone 6 ή 7 plus.... ελα ομως που αυτο δεν εχει εγκοπη για να φανουν καλυτερα σε αυτους που καθονται δίπλα...

    Για εμας τους υπολοιπους η ζημια που κανει με τις τιμες της η apple ειναι οτι συμπαρασύρει και πιέζει τις τιμες συνεχώς προς τα πανω και φτασαμε κ ο τελευταίος κινεζος να ζητα 550 ευρω για τη ναυαρχίδα του

  • Δυστιχως οτι κανει η apple στις τιμες το κανουν και οι υπολοιποι,οποτε κανει κακο και σε αυτους που θελουν Android..γιατι σαμμη και χουαβει και λοιποι δεν θα πανε πισω και θα ανεβασουν και αλλο τις τιμες και αυτοι...
    Λογικες τιμες βρισκεις μονο σε Xiaomi k One plus,αλλα πιστευω και αυτοι ειναι θεμα χρονου να φτασουν το 1000ρικο,θα σε πουν τι τα δικα μας δεν αξιζουν τοσο?
    Μην με πειτε για αμαξια και τετεια,οτι και καλα η φεραρρι κανει 200κ αλλα εκει δεν λεμε τιποτα...εδω μιλαμε για κινητα δεν ειναι το ιδιο πραγμα..του χρονου το μεγαλο μοντελο του Iphone θα κοντευει τα 2000 ευρω....δηλαδη σε λιγο καιρο ο αλλος θα πουλαει το κινητο του για να παρει ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο και καλο κιολας

  • ακουγεται σαν ψεμα ή τρολλια ,φτασαμε ομως στο σημειο οσο κοστιζουν 5 iphone να κοστιζει ενα ολοκαινουριο αυτοκίνητο!

    ΕΛΕΟΣ.

  • Καθαρή αξία iphone Χs Max : 600€
    Φόρος Προστιθέμενης Άγνοιας Ανταγωνισμού ( Φ.Π.Α.Α): 300€
    Φόρος Ψευδαίσθησης Ανόδου Κοινωνικού Status (Φ.Ψ.Α.Κ.Σ.) : 300€
    Τέλη Εκμετάλλευσης και Αισχροκέρδειας Apple ( Τ.Ε.Α.Α ): 589€
    Τελική αξία iphone Xs Max : 1789€

  • αληθεια; στα 950 ευρω πλεον βρισκεις Note9 που ειναι ο,τι πιο ολοκληρωμενο & ποιοτικο υπαρχει, ξεπερνωντας τα iphone σε πολλα. Λιγο πιο κατω θα βρεις και το S9+ ή το P20 (Pro). Θες πιο κατω με τα ιδια χαρακτηριστικα; Δες OnePlus 6. Ξαναλεω: ο καθενας αγοραζει ο,τι του καπνισει αλλα μην τρελαθουμε κιολας οτι αξιζουν τα λεφτα τους.

  • Vladimiros έχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι ακριβώς θα γίνει δυστυχώς. Δεν μπορώ να πιστέψω τις τιμές που βλέπω πραγματικά.

  • Θα τα αγοράσουν. Η παροιμία λέει να με λένε δημαρχίνα και ας ψοφάω από την πείνα. Θα πάρουν τα κινητά και ας πληρώνουν 100 δόσεις.

  • Το προβλημα δεν ειναι η τιμη δεν παει να χει και 3000€ η APPLE ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ APPLE οσο θελει τα κοστολογει,το θεμα ειναι ποιοι ανθρωποι τα αγοραζουν γιατι αμα βγαζεις 3-4 χιλλιαδες τον μηνα καλως και τα σκας και οχι μονο στα iphone αλλα και σε οποιδηποτε κινητο που πλησιαζει αυτες τις τιμες το προβλημα ειναι να δουλευεις για 400-500-600€ και να αγοραζεις τετοιες πανακριβες συσκευες τοτε υπαρχει θεμα.

  • Βεβαια για να μην λεμε μονο για τα κινητα εξισου τραγικο ειναι παλι να δουλευεις για 600€ και να θελεις 200€ για τα τσιγαρα σου ας πουμε.

  • Πολύ ακριβά όντως απλησίαστα για τη μεσαία τάξη ακόμα και το οικονομικό iphone xr πολύ ακριβό. Τι δόσεις και δάνεια αυτά δεν αγοράζονται με τίποτα. Σε λίγο θα πάνε 2000.

  • Γιαυτό και γω πήρα ένα Essential Phone τοτε με τη προσφορα στα 250€ και μου έμειναν αλλα 1539€ στη τσεπη. Είναι τραγικο το ποση διαφορα εχουν στη τιμη και το ποση λιγη διαφορά εχουν στην εμπειρία χρήσης. Νομιζω πλεον οι Apple παω να γινει σαν γνωστους οικους μοδας (βλεπε Dior, Chanell, Armani) που πουλανε κυρίως ονομα

  • Τα συγκεκριμένα τηλέφωνα δε χρειάζεται να πούμε ποσό καλά είναι ειδικά τα xs το θέμα όμως των χρημάτων είναι ότι όσο καλά κ να είναι δεν δικαιολογούν τα χρήματα που ζητάνε επειδή όμως λόγω των σπουδών μου ξέρω ποσό σημαντικό είναι το brand κ ο αέρας που βγάζει ένα προϊόν η τιμές δυστυχώς είναι δικαιολογημένες μόνο και μόνο γιατί η Apple χτίζει κάθε χρόνο το brand της πιο πολύ ειδικά τώρα που έφτασε το ένα Τρις αξία. Σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν τετοια ποσα αλλά για να λέμε κ του στραβού το δίκιο οποίος θέλει το καλύτερο που υπάρχει αυτή την ώρα πάει η σε note η σε xs max άποψη μου βέβαια. Οι προσωπικές ανάγκες του καθενός κ η οικονομική δυνατότητα καθορίζει κ το κινητό που θα επιλέξει.

  • kinezakias η apple ειναι τα τελευταία χρόνια αξεσουάρ και γιαυτο και ειχε προσλάβει ενα μεγαλο στέλεχος της Burberry για διοίκητικη θεση.

    πραγματικά πουλα τρυπιο αερα. πηρα μια απλη ζακετα χτες La Martina 239euro επειδή τη βρηκα σε πολύ καλή έκπτωση. made in turkey γραφει και ειναι σε ποιότητα ακριβως οσο μια που κοστίζει 50euro.

    Μονο παπατζα και φιγούρα πουλάει και γιαυτο ειναι τοσο αγαπητή σε ολους όσους ειναι παντελώς άσχετοι με τεχνολογία

  • +1 Παπαροκάς
    Είδα σε κατάστημα μπουφάν φουσκωτό Emporio Armani 250 ευρώ και είναι ακριβώς το ίδιο σε ποιότητα με το Funky Buddha των 60 ευρώ. Το σήμα πληρώνεις όπως και με τα Apple.

  • Από τα σχολια συνάγεται το εξής:
    Η apple είναι ο κακος μαναβης που πουλάει τις ντοματες του στη διπλασια τιμη απο τους αλλους.
    Οι ντοματες του δεν ειναι στ αληθεια καλυτερες απο τις αλλες. Αλλα οι περισσότεροι αγοραζουν ντοματες απο αυτον.
    Οι αλλο μαναβηδες ειναι πονοψυχοι και πουλανε τις ντοματες τους φθηνα για να παρει ντοματουλα ο κοσμακης.

    Λοιπον ακουστε να δειτε:
    Δεν υπάρχουν πονοψυχοι μαναβηδες. Αν μπορούσε νη σαομι η χαβαη η 1+ να βαλει 1300 ευρω το flagship της και να εχει ελπίδα να πουλησει θα το εκανε. Ξερετε καλα ομως οτι στην ιδια τιμη οι περισσότεροι θα έπαιρναν iphone.
    Πουλανε φθηνα γιατι δεν μπορουν να συναγωνιστούν σε αυτό το ύψος . Οχι γιατι λυπουνται την τσεπη μας
    Δευτερον: για τις εταιρείες δεν υπαρχουν σχετικοι και άσχετοι με την τεχνολογία. Υπάρχουν αγοράστες και κερδος. Εμεις βαυκαλιζομαστε οτι ειμαστε ψαγμενοι και παιρνουμε με μισα λεφτα αυτο που ο αλλος πουλάει ακριβα λογω "ονοματος". Ονομα που χτίζεται ομως με ενα κάτι πράγματα και κυρίως κοστος. Δεκαρα δεν δίνει η σαομι αν εγω ειμαι ψαγμενος. Αν μπορούσε να κανει 10 ασχετους να αγορασουν 280 ευρω το redmi 5 plus θα το κοστολογουσε τοσο κι ας μην αγοραζα εγω.

  • @godis θεικη παρατηρήση... Ο αλλος με 600 ευρω μισθο δινει ενα iphone το χρονο σε τσιγαρα δηλαδή σε αληθινα ΦΟΥΜΑΡΑ.... αλλα του φαινεται ακριβο το iphone...

    Και κάτι αλλο ρε σεις αν η apple πουλαει παπατζες και αερα κοπανιστο μπορειτε να μου πειτε γιατι δεν το κανετε κι εσεις; Γιατι δεν γίνεστε κι εσείς πωλητές κοπανισου αερα και παπατζας;

  • Απογοήτευση η τιμές, λυπάμαι ... απλά σκέφτομαι ότι με τόσα χρήματα θα μπορούσα να αγοράσω πράγματα αξίας

  • Κοστος μιας κουτάλιας καφε : 0.10€
    Κοστος νερου: 0,05
    Συνολικο κοστος παρασκευης σκέτου καφέ: 0,15 λεπτα

    Τιμη πωλησης σε πλαστικο 1,60€
    Τιμη σαλονι με πλαστικο τραπεζι και θέα την λαχαναγορα : 2,0€
    Τιμη σαλονι με μαρμαρινο τραπεζακι, σε προσελανινο φλιτζανι και θεα την Καπελα Σιξτίνα: 5,0€

    Αν παρατηρήσετε και στα τρια παραδειγματα δεν εχω αλλάξει ποιότητα καφε και νερού αλλα μόνο την γυρω γυρω εμπειρια, την παπατζα, τον αερα.

  • H τιμή ειδικά του ΧR είναι απλά για γέλια κι όχι γιατί είναι ακριβό, άλλωστε το περιμέναμε. Προχθές ανακοίνωσε τιμή 749 δολάρια κι εδώ έρχεται σχεδόν 200 ευρώ πάνω. Απαράδεκτο. Γενικά καμία τιμή από τις ανακοινωμένες δεν είναι θεμιτή, όπως αντίστοιχα και του note 9. Ένα κινητό που κοστίζει 1000 ευρώ ΠΡΕΠΕΙ να σου προσφέρει και την αντίστοιχη εμπειρία. Να παίρνει Α στα πάντα. Τα νέα μήλα το κάνουν αυτό; Όχι. Οπότε η τιμή είναι πολύ υψηλή. Το note 9 είναι πιο κοντά στο να συνάδει η τιμή με αυτό που παίρνεις αλλά και πάλι όπως και να το κάνουμε 1000 ευρώ είναι υπερπάμπολα για ένα κινητό. Το ταβάνι έπρεπε να είναι τα 700 και πολλά είπα.

    Giannisanag καλά το πας αλλά κάπου το χάνεις στην εκτέλεση. Η Απλ δεν πουλάει αέρα κοπανιστό όπως ειπώθηκε από άλλους αλλά τα κινητά της δεν αξίζουν σε καμία περίπτωση τα 1000+ ευρώ που ζητάει. (1789!!! το πιο ακριβό). Τέτοιες οικονομικές πολιτικές θα έπρεπε να καταδικάζονται από όλους, είτε έχουν τα λεφτά να αποκτήσουν τα εκάστοτε κινητά είτε όχι. Κι ευτυχώς, αν και αργά, βλέπω πολλοί ξυπνάνε σταδιακά και στρέφονται στην Κινα με αποτέλεσμα οι 2 πρώτες να χάνουν έδαφος και καλά παθαίνουν γιατί βλέπουν ότι υπερκοστολογούν τα προϊόντα τους. Και μιας και μίλησες για κινέζικα κτλ. πέρυσι είχα mate 9 που το αγόρασα 400 ευρώ. Φέτος έχω note 8 που το αγόρασα 650 ευρώ. Έκανα αναβάθμιση; Μετά από λίγο καιρό που είχα το note διαπίστωσα πως σε ελάχιστα πράγματα έκανα αναβάθμιση σε σχέση με το εξαιρετικό mate 9 και τελικά διαπίστωσα πως στo note πλήρωσα ΚΥΡΙΩΣ το όνομα. Τα φθηνότερα κινητά πλέον είναι άρτια στα πάντα σχεδόν και δε ζηλεύουν σχεδόν τίποτα από άλλα που κοστίζουν 2 και 3 φορές περισσότερο, στα οποία πληρώνεις σε ένα μεγάλο βαθμό το όνομα όπως προείπα.

  • Ρε παιδιά όσο κάνει το iPhone xs max (512gb)
    Από το Apple store (1449usd) δηλαδή σε ευρώ απευθείας 1236 έκανε το iPhone x 256gb οταν βγήκε τώρα αν λόγο κρίσης στην Ελλάδα με την φορολογία γαμανε τις τιμές δεν φταίει η apple

  • Τιμές Γερμανίας:

    iPhone XS: 1149 Euro (64 GB), 1319 Euro (256 GB), 1549 Euro (512 GB)
    iPhone XS Max: 1249 Euro (64 GB), 1419 Euro (256 GB), 1649 Euro (512 GB)
    iPhone XR: 849 Euro (64 GB), 909 Euro (128 GB), 1019 Euro (256 GB)

  • Μπράβο πολύ σωστά τα λες , κανονική τιμή τηλεφώνου με ότι έχει και το iphone 400-500 ευρώ (μαζί με φόρους κέρδος εταιρείας , ΦΠΑ κτλ) , βάλε και την παπάτζα , το σήμα , τον αέρα της Apple (πες το όπως θες) και ανεβαίνουμε στο χιλιάρικο.

  • @Γιωργος_Κ

    Διαφωνω καθετα μαζι σου.
    Κανεις δεν έχει δικαίωμα σε μια ελεύθερα ρυθμιζόμενη αγορα να "καταδικασει" μια τιμολογιακή πρακτική. Απλα ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕ
    Οσο για τους Κινεζους ξαναθετω το ιδιο ερώτημα
    1. Ποσοι θα αγόραζαν Χαβαη P20 και πόσοι Iphone Χ αν ειχαν και τα 2 500 ευρω;
    2. Ποσοι θα αγοραζαν Χαβαη και πόσοι Xs Max αν ειχαν και τα 2 1200 ευρω;.ο λογος που οι κινεζοι πουλανε φθηνα ειναι γιατι δεν εχουν καταφερει να πεισουν τον κόσμο να αγορασει ακριβα τα προιοντα τους. Η apple το κανει. Για αυτο αξιζει πανω απο 1 τρις γι αυτο εχει τα μεγαλυτερα κερδη ανα συσκευη. Δεν εγραψα πουθενα και ποτε οτι σαν hardware/software αξιζει ενα iphone (η οποιοδηποτε αλλο τηλ 1000 ευρω). Ουτε θεωρώ οτι ενα iphone εινια 2 φορές καλύτερο απο ενα 1+6 πχ.Δεν εχει σημασια ομως το θεωρω εγω. Η apple κοστολογει τοσο προιον της και το πουλαει καλα. Ειναι λαθος να θεωρούνται ολοι οι αγοραστες apple πρόβατα.υπαρχουν κι αυτοί αλλα ο άνθρωπος που βγαζει (το τονιζω, οχι το πλουσιοπαιδο, οχι αυτος που θα βαλει 200 δοσεις) 5,10 χιλιαρικα το μήνα προφανως εχει ενα επίπεδο εξυπνάδας και αρκετη εκτιμήση σταλεφτα του. Επισης ξεχνατε οτι σε αντίθεση με το μπακάλικο ελλαδα εξω τα iphone είναι ιδιαίτερα ελκυστικα με διετες πρόγραμμα.

    Εμενα η τοση πρεμουρα για τις τιμες (και δεν αναφερομαι σε εσένα προσωπικά) μου δειχνει οτι πολλοί τα θελουν αλλα δεν μπορουν να τα αγορασουν η δεν θελουν να διαθέσουν τοσα χρηματα. Αυτο καριβως θελει η apple. Να τα παίρνουν πολλοι (με στοιχεία Ιουλιου στις 4 πρώτες θεσεις των πωλήσεων (συγκρινοντας συσκευες όχι εταιρίες) ειναι iphone 8 πρώτο, S9 δευτερο, Χ και 8 Plus στις 2 επομενες θέσεις με συνολικό μεριδιο σχεδόν 8%) και να τα θελουν ακομα περισσοτεροι

  • Για μενα η Apple δεν θα επρεπε ποτε να κυκλοφορησει το iPhone X...Μετα τα iPhone8/plus θα επρεπε το επομενο να το ονομασει iPhone 9 και απο πλευρας desing να παραμεινει οπως τα iPhone8/Plus με την μονη διαφορα να ειχε Oled οθονη καμια αλλη αλλαγη..Οχι Notch,οχι 19:5:9 οθονη,οχι gestures...Αντι αυτου εβγαλε την αηδια το X,με τιμη στο θεο και τωρα τις συνεχειες αυτου με επισης τιμες στα υψη....Θα προσγειωθει αποτομα η Apple..

  • Αγοράζεις macbook pro σε αυτά τα λεφτά. Εναλλακτικά ανοίγεις μαγαζί με xiaomi. :)
    Πάντως ούτε και το iPhone x πούλησε πολλά κομμάτια στην Ελλάδα. Τα περισσότερα που είδα (και ήταν πολλα) ήταν στα χέρια τουριστων.
    Εκεί παίζανε μονότερμα.

  • Νικος κανε ενα βιογραφικό και στειλτο τους σωσεις πριν προσωειωθουν αποτομα και πάνε για κλεισιμο.
    Γιατι για κλεισιμο πάνε (μολις 1 τρις χρηματιστηριακη αξια και 300δις cash )

  • μη πέφτετε στη παγίδα οτι επειδη το iphone φτανει τα 1800ευρω, τοτε τα note στα 1000 και τα oneplus στα 600 ειναι ευκαιρίες!

    ειναι ακριβως η λογική της apple που ανεβάζει καθε χρονο τιμες και συμπαρασύρει στην ανοδο αυτη των τιμών και τους υπόλοιπους στο διαβα της

    ετσι φτασαμε στο σημείο που ο καθε τυχαιος κινεζος ζητα 550 και του λεμε και ευχαριστώ!

    ο μεσος ορος τιμης πώλησης κινητων ανεβαίνει χρόνο με τον χρόνο και σε αυτο αποκλειστικά υπεύθυνη ειναι η apple που ειναι τραίνο χωρις σταματημό!

  • Φιλε Giannisanag δεν ειπα οτι το αποτομα θα ειναι τωρα...Η προσγειωση ειναι αναποφευκτη οπως το παει γιατι εχουν ξυπνησει και τα προβατα προ πολλου

  • Προβλέπω 400 δις κασέρι σύντομα. Ω ρε γλέντια. Μετά τον πάταγο που έκανε το Χ με τα απανωτά ρεκόρ και την τεράστια υιοθέτηση από τους fan μας ( Είστε υπέροχοι, σας λατρεύω!!), ήρθε η ώρα να αποσυρθεί και να δώσει την θέση του στο καλύτερο iPhone έως τώρα που αναμένεται να τιμηθεί εξίσου από τους υπηκόους μας.

  • Giannisanag ο, τι θεωρείται αισχροκερδές σε έναν πλανήτη που θεωρητικά εδρεύει η δημοκρατία/ελευθερία ο καθείς από μας θα έπρεπε να το καταδικάσει, και το να μην αγοράσει τα αντίστοιχα-όπως είπες κι εσύ- προϊόντα στα πλαίσια αυτά ανήκει. Κι όταν λέω αισχροκέρδεια δεν εννοώ αυτό που πάλι λένε πολλοί ότι πληρώνεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες αλλά ότι είναι υπερκοστολογημένα τα προϊόντα της κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο (αυτό το 1789 εδώ μου κάθεται). Και γιατί να το καταδικάσει; Εννοείται για όφελος το δικό μας, των καταναλωτών. Οι εταιρίες αυτές έχουν βγάλει λεφτά για δέκα ζωές. Εμείς είμαστε το θέμα.

    Καλώς ή κακώς είναι πολλοί αυτοί που παίρνουν τα συγκεκριμένα προϊόντα όπως γινόταν παλιά με Νοκια και ΒΒ (οι οποίες ουδέποτε είχαν τέτοιες τιμές αλλά ήταν κι άλλες εποχές τότε-η νοκια,δε, είχε το 90% μιαν εποχή αλλά ας μην πούμε που είναι τώρα) γιατί είναι πιστοί οπαδοί της εν λόγω εταιρίας. Ουδέποτε κανείς αμφισβήτησε το ταλέντο της στο μάρκετινγκ και παρόλο που έχει πέσει λίγο, το κομμάτι της πίτας είναι ακόμη μεγάλο. Όταν όμως βλέπεις στην παρουσίαση των νέων iphones από κάτω δεκάδες άτομα να φωνάζουν με ευχαρίστηση για καινοτομίες όπως η διπλή σιμ και η αλλαγή του aperture καταλαβαίνεις ότι τα άτομα αυτά έχουν παρωπίδες και είναι απόλυτοι ταγοί της Apple. Δε γίνεται τόσο καιρό να μην έχουν δει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν έτη πολλά σε άλλες συσκευές! Κι όμως, με αυτή τους τη συμπεριφορά αυτό απέδειξαν ότι δηλαδή είναι σαν να αρνούνται πως υπάρχουν άλλες συσκευές πέρα από μήλα. Φυσικά και δεν ευθύνονται αυτοί για τη συγκεκριμένη τους άγνοια αλλά το επιθετικό/απόλυτο μάρκετινγκ της απλ. Εννοείται ότι δε βγάζω τη Σαμμυ απ΄έξω από όλο αυτό, της οποίας είμαι φαν μονο για τη σειρά note οπως έχω πει πολλάκις. Όμως ποτέ δε βγήκα να πω "Μπραβο Σαμυ τα notes 8 και 9 είναι φοβερά κινητά, καλά έκανες και τα έβαλες 1000 ευρώ", ακριβώς γιατί δεν είμαι σαν αυτούς προχθές στην παρουσίαση. Ίσα ίσα, την έχω βρίσει πολλάκις που πλέον κι αυτή πουλάει περισσότερο όνομα. Έχω κι ένα ταπεινό ipad mini 4, το έχω ξαναπεί που πέρα από μερικές βλακειούλες εδώ κι εκεί με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Δεν θεωρώ όμως ότι άξιζαν τα 400 και ευρώ που έδωσα όταν σβήνω συνέχεια περιεχόμενο γιατί πήρα το 16άρι και ο χώρος δεν επαρκεί ή γιατί με την έλευση του 11 είναι πιο αργό από ότι με το 10 και το ακόμη καλύτερο 9.

    Φυσικά και οι άλλες εταιρίες τόσο θα κοστολογούσαν τα κινητά τους εάν μπορούσαν, η ιστορία δείχνει ότι εκεί το πάνε (βλέπε samsung). Όμως εδώ έχουμε 2 πράγματα που πρέπει να αναφερθούν: πρώτον, την άνοδο στην τιμή αυτών των εταιριών την δικαιολογώ ελάχιστα από το γεγονός ότι συσκευές αντροιντ εξελίσσονται με νέα χαρακτηριστικά πιο η γρήγορα από τα μήλα στα οποία η εταιρία δίνει νεα features με το σταγονόμετρο και, δεύτερον, είναι κατόρθωμα για αυτές τις εταιρίες να αυξάνουν τις τιμές τους γιατί εκτός από απλ έχουν να ανταγωνιστούν άλλες 10 εταιρίες από πίσω που φέρουν κι αυτές το αντροιντ πάνω τους. Εαν η απλ έδινε και σε άλλες συσκευές το ios πιστεύεις ότι αυτή τη στιγμή θα είχε 1000 ευρώ κανένα από τα κινητά της; Ούτε καν 800 και πολλά είπα. ¨Αρα η μεγάλη μαγκιά της Απλ είναι ότι κρατά για την πάρτη της το οικοσύστημά της κι απο εκει ξεκινάνε και τελειώνουν όλα. Η Samsung και λοιπές όμως έχουν πολύ μεγαλύτερο ανταγωνισμό να ανταπεξέλθουν ειδικά στον χώρο του Αντροιντ που πλέον οι επιλογές είναι πολλές, ποιοτικές και κατά κύριο λογο φτηνές.

  • Οι τιμες ακριβές για τα δεδομένα Ελλάδας οχι ομως για αρκετες αλλες χώρες.
    Για το iPhone μη ξεχνάμε ....πλεον αποτελεί ενα ακριβό αξεσουαρ για τους άντρες και κοσμημα για τις γυναικες. Η έννοια του τηλ ειναι δευτερεύουσα, αφού αυτη την κανει ετσι και αλλιως οποιοδήποτε τηλ των 150-200 ευρω πλεον. Για αυτο το λογο πουλάει. Εξαλλου για μια σειρα ανθρωπους και ακομη επαγγελματίες ....η έννοια του μπραντ εχει σημασια.
    ΥΓ. Επισης, θεωρώ υπερβολικό που κινητά χωρις μπραντ και με μικρότερο μπραντ βγάζουν κινητά των 1000 ευρω περιπου χωρις να διαφοροποιούνται ιδιαίτερα τα τηλ σε επιδόσεις απο προηγούμενες εκδόσεις. Οπως και να απαξιώνουν τα τηλ τους βγάζοντας συνεχως νεα τηλ ιδια με φτηνά και ακριβα υλικα καθε 6 μηνες .....

  • Καλά όλα αυτά που λέτε περί του ποιός είναι πιο φθήνος αλλά ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά...

    Το 2017 η Apple είχε έσοδα 230m$ και κέρδη προ φόρων 61m$ (στοιχεία NASDAQ). Αν λοιπόν ήταν η πλήρης αλήθεια οτί τα iPhone κοστίζουν στην Apple 250$ και πωλούνται 1000$ τότε τα κέρδη της θα έπρεπε να είναι περίπου 170m$. Όμως στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε τα μισά! Αυτό μας λέει οτι ακόμα και αν η κατασκευή (αποκλειστικά) της συσκευής κοστίζει 250$ υπάρχουν πολλά ακόμα κόστη τα οποία συντελούν στην χονδρική αξία της συσκευής. Μεταξύ άλλων η ανάπτυξη λειτουργικού, το R&D, η διάθεση,το support, το marketing και πολλά άλλα. Τι σημαίνει αυτό; Οτί από την παραγωγή μέχρι την πώληση μιας συσκευής (αλλά και μετά από αυτή) πρέπει πολλοί να πληρωθούν.
    Στον αντίποδα έχουμε τους κινέζους κατασκευαστές που παράγουν με μισθούς Κίνας (όπως και η Apple ως ένα βαθμό καθώς δεν είναι όλα τα εξαρτήματα κινέζικα), λειτουργικό παίρνει έτοιμο από την Google (μόνο μια παραμετροποίηση κάνει-επίσης με μισθούς κίνας), R&D made in china, διάθεση κυρίως από δικό τους eshop B2C ή συνεργαζόμενο κινέζικο marketplace, support με email και marketing copy-paste. Σαφώς και έχει χαμηλότερο κόστος καθώς για τα παραπάνω δεν πληρώνεται κόσμος ή πληρώνεται ελάχιστά.
    Φυσικά εσύ λογικό ως ένα βαθμό να κοιτάζεις την τσέπη σου και όχι τι γίνεται από πίσω αλλά να θυμάσαι οτί με αυτή τη λογική θα έρθει η ώρα που και άλλοι έρθουν και θα σου πουν: δεν θέλω τις υπηρεσίες σου-ο Κινέζος τις παρέχει φθηνότερα, δεν θέλω τα εμπορεύματα σου-ο Κινέζος τα πουλάει φθηνότερα, δεν θέλω τα προιόντα σου-ο Κινέζος τα παράγει φθηνότερα, δεν θέλω τα ψάρια σου-ο Κινέζος τα ψαρεύει φθηνότερα!
    Και τότε θα είναι αργά να γυρίσεις το χρόνο πίσω. Τότε θα παρακαλάς να γίνεις και εσύ Κινέζος...και δεν είμαι σίγουρος οτι θα τα καταφέρεις!

    ΥΓ. Food for thought...

  • Δεν καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι κράζουν τους Έλληνες ως προς την κατοχή IPhone. Νομίζω έχει περάσει λίγο αυτή η εποχή. Εγώ όποτε έρχομαι Ελλάδα βλέπω τους περισσότερους με Xiaomi, Huawei και mid-range Samsung ή iPhone από 7 και πίσω. Με τις καινούριες τιμές, νομίζω ακόμα και τα ψώνια έχουν καταλάβει ότι δεν έχει νόημα να δίνεις δύο μισθούς για ένα κινητό. Προσωπικά έχω iPhone X γιατί είμαι κάτοικος ΗΠΑ και εδώ απλά είναι αρκετά εύκολο να το πάρεις και επίσης η εταιρία που δουλεύω έχει αναπτύξει όλα τα app για να δουλεύεις πιο εύκολα σχεδόν αποκλειστικα για iOS. Ok, είναι ακριβά αλλά δεν καταλαβαίνω προς τι όλο αυτό το μίσος. Οι τιμές στην Ελλαδα είναι Ελληνικοί φόροι και υπερτιμήσεις, με τιμή στα 1000$ θα έπρεπε η τιμή σε ευρώ να είναι 800-820. Και πάλι πανάκριβο βέβαια αλλά όταν βλέπεις εταιρίες που δεν υπήρχαν πριν 2-3 χρόνια να κοστίζουν 500-600 ευρώ και ο κόσμος να είναι και ευχαριστημένος, καταλαβαίνεις ότι έχουν αλλάξει πολλά.

  • @Giannisanag ακυρα επιχειρηματα, ναι δεν ολοι οι μαναβηδες ιδιοι, καποιοι ειναι καλοι, καποιοι αλλοι προσπαθουν να βγαλουν απο τη μυγα ξυγκι. Καποιοι δεν θα σου πουλησουν και καλη ποιοτητα. Ενας κανονικος μαναβης κοστολογει το προιον του σε μια λογικη τιμη , την τιμη που αξιζει αν και εξαρταται και απο πολλα πραγματα, πχ. την προωθηση ,την σοδεια που εβγαλαν αλλα και την αγορα. Οπως πιεσε η apple να ανεβουν οι τιμες και ολοι ακολουθησαν. Κανενας μαναβης δεν χανει ,δεν στα χαριζουν, ο ενας θα πουλησει 10 φασολακια στην τιμη του ενος και ο αλλος ενα premium οικολογικο σουπερ ντουπερ (και καλα ) φασολακι στην των 10 , ιδιο κοστος να παραχθει πανω κατω, οποτε απο το ενα βγαζει οσα ο αλλος με 10 . Αυτο κανει η apple , εκμεταλλευται το brand που εχτισε ο Jobs μεσα απο αρκετα πραγματα ,τεχνολογια, design και μπολικο μαρκετινγκ . Ετσι ειχε τζιρο απο το X ,επειδη ηταν πανακριβο και ηξεραν οτι κατι fanboys θα τον παρουν. Μη κοροιδευομαστε κανενα τηλεφωνο δεν αξιζει 1300 , ειδικα το iphone x γιατι υπαρχουν και καλυτερα, οχι πως δεν ειναι καλο. Θα μπορουσε να χτυπησει ενα 1300 το p20 pro μιας και την παταει κατω την καμερα του x . Σου λεει τριπλη καμερα , 40 mp κλπ , δεν το κανει ομως . Ουτε η samsung περα απο το note που ολοι το λενε βασιλια, σου δινουν πραγματα ομως . Οπως καραγκιοζιλικια εκανε και κανει η apple με τις rom. πχ. απο τα 32 gb να πας στα 128 gb και να πληρωσεις εναν σκασμο λεφτα. Ενω αλλοι εχουν 64 η 128 standard. Αν δεν απατωμαι η huawei ( για εσενα που γνωριζεις απο τεχνολογια χαβαη) ειναι top μαρκα μαζι με xiaomi , τα αγοραζουν ολοι . Επισης καποιο κινητο, νομιζω Mate νομιζω εκανε 1.100 και εβγαινε και το P20 pro σε porsche edition στα 1500 , με δυο αναγνωστες δαχτυλικου αποτυπωματος , o ενας μεσα στην οθονη , οποτε ξεκαθαρα δεν ξερεις τι λες. Δεν ξερεις καν το μαρκετινγκ της huawei , τι συσκευες εχει και ποσο τις κοστολογει

  • Η Άπλ πλέον είναι ένα αξεσουάρ για πλούσιους. Ο μέσος Έλληνας και να είχε την δυνατότητα να αγοράσει οποιοδήποτε φλαγκσιπ δεν έχει τις γνώσεις να εκμεταλλευτεί έστω και το 50% των δυνατοτήτων ενός κινητού. Είναι στον χώρο της φωτογραφίας και Τεχνολογίας στο εξωτερικό και το Άπλ δεν είναι καν στην 3αδα επιλογής. Με τα λεφτά που ζητάει η Άπλ πέρνεις το κορυφαιο Πίξελ και ένα Ζιαόμι και έχεις 2 κινητά που το καθένα του αποδοτικά ειναι απο 1,5 εως 3 φορές πάνω απο την Άπλ .Ειτε 100€ είτε 1000€ δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις ένα τηλέφωνο της Άπλ που με βασική χρήση δεν σου βγάζει μέρα, να σου λέει στο 3μηνο πως δεν έχεις άλλο αποθηκευτικό χώρο .δηλαδή βασικά πράγματα. Κανείς δεν χρειάζεται ένα λειψό τηλέφωνο. Δεν υπάρχει το απόλυτο τηλέφωνο αλλά υπάρχουν πολλά κινητά που είναι πολύ κοντά στο να ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς, το Άπλ δεν είναι ένα από αυτά,ήταν μέχρι το 5 αλλά όχι πλέον. Γενικά μιλώντας, αν δεν είστε προγραμματιστές η άτομα που είναι μονίμως συνδεδεμένοι σε πλατφόρμες με απαιτητικό Ρήαλ τάιμ κονεκτιον (στοκ μαρκετς κλπ) τότε είστε πλήρεις με οποιοδήποτε κινητό μάξιμουμ 400€ .Οι ανάγκες σας ορίζονται από την καθημερινότητα σας και όχι από τις πολιτικές του κατασκευαστή. Φέησταιμ, ξεκλείδωμα ΑΙ, μηδενικά μπέζλ και δήθεν ασύρματες φορτίσεις είναι υπηρεσίες που μετά από 4 χρόνια στην αγορά δεν βοήθησαν κανέναν πραγματικά κι ούτε βελτίωσαν την εμπειρία. Αν η τεχνολογία πρέπει να εστιάσει κάπου είναι στην διάρκεια να πάει κατά μο στις 2 μέρες και η τελειοποίηση του κονεκτιβιτι, τα 2 μεγαπιξελ παραπάνω και μπουκε να τα πληρώνεις 300€+ είναι καταναλωτική αυτοκτονία.

  • Γιωργος Κ
    Ενα ρολοι Vacheron Konstantin metiers d art κανει 91000 ευρω.
    Την ιδια δουλεια που κάνει θα.την κανεις με ενα tag heure των 3000, με ενα Seiko των 800 και με ενα swatch των 100 .
    Αισχροκερδει η Vacheron? Ενα ρολοι που δείχνει την ωρα. Καμμια ιδιαιτερη καινοτομια περα απο την λεπτομέρεια στην χειροποίητη κατασκευή και στον χειροποιητο μηχανισμο. 91000 ευρώ συνφωνα με τα λςγομενα σου θα ειναι αισχροκερδεια. Εγω δεν το θεωρω ετσι. Ολα τα αντικείμενα εχουν το κοινο τους.
    Με τα ελληνικα δεδομενα κινητά ανω των 600 ευρω ειναι luxury items. Όπως δεν γκρινιαζετε που δεν φορατε ολοι ρολεξ ατα χερια ετσι μην γκρινιζετε που ειναι ακριβά τα iphone.
    Κι εγώ στις πιο καλες εποχές έπαιρνα μονο note κι iphone. Τωρα γραφω απο σαομι.

  • @Giannisanag:
    1. Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία κατόχων iphone το αγοράζει λόγω brand name χωρίς να γνωρίζει σε ποιον τομέα υπερτερεί και σε ποιον υστερεί, είναι δεδομένο, το γνωρίζουμε όλοι όχι μόνο μέσα από δημοσιευμένες έρευνες αλλά και από τους κοινωνικούς μας κύκλους. Εξάλλου αυτό φαίνεται και από το ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού που αγοράζει το συγκεκριμένο brand.
    2. H παραπάνω άγνοια δεν συνεπάγεται έλλειψη νοημοσύνης. Ένας υψηλής νουμοσύνης διευθυντής πολυεθνικής μπορεί να αγοράζει iphone. Απλά ο άνθρωπος δεν ασχολείται με το να συγκρίνει χαρακτηριστικά μεταξύ ναυαρχίδων και έτσι αυτή η έλλειψη γνώσης τον ωθεί στο να αγοράσει συσκευή με βάση το brand name. Toν έχει κάνει "πρόβατο" της δλδ η Apple, όχι επειδή είναι χαζός αλλά επειδή δεν έχει γνώση γύρω από το συγκεκριμένο τομέα προϊόντων.
    3. Συμφωνώ μαζί σου ότι η αιτία της αισχροκέρδειας της Apple είναι οι πελάτες της. Αυτό όμως δεν μετατρέπει τον όρο "αισχροκέρδεια" σε κάτι θετικό. Αν ένας τουρίστας μπει σε ένα ταξί σε μια ξένη πόλη και ο ταξιτζής του πάρει τα 3πλάσια χρήματα, φταίνε και οι δύο. Ο τουρίστας γιατί θα έπρεπε να είχε προγενέστερη γνώση του πραγματικού κόστους της διαδρομής και ο ταξιτζής γιατί ηθικά δεν θα έπρεπε να εκμετάλλευεται αυτή την έλλεψη γνώσης. Αυτό είναι που συμβαίνει και μεταξύ της Apple και της μεγάλης πλειοψηφίας των πελατών της.
    4. Για να αποφύγω τυχόν παρεξηγήσεις, τα παραπάνω δεν αφορούν όλους τους αγοραστές iphone αλλά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών. Υπάρχουν και αγοραστές iphone που αγοράζουν την εκάστοτε συσκευή της Apple γιατί πχ εκτιμούν το λογισμικό της.

  • Ε,κοντα ειναι το 2χιλιαρο..τι ειναι 4 βασικοι μισθοι για το μηλο?Αξιζει το κοπο,εξαλλου ειναι το κλαρινετο της εποχης..

  • Giannisanag λέει: τι μου θυμισες τωρα,καημο το χα να παρω ενα TAG Carrera Calibre 16 αλλα τελικα βολευτικα με seiko automatic των 400σιων ευρω.!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.