Smartphones

Το Emergency SOS του iPhone έσωσε 10 πεζοπόρους από φαράγγι

Ακόμα μια διάσωση πραγματοποιήθηκε χάρη στο Emergency SOS μέσω δορυφόρου του iPhone. Αυτή τη φορά δέκα πεζοπόροι σώθηκαν από την περιοχή «Τελευταία Ευκαιρία» του φαραγγιού Santa Paula στην Καλιφόρνια στις 12 Μαΐου.

Γύρω στις 8 το βράδυ εκείνης της Παρασκευής, ο Σερίφης της Κομητείας Ventura έλαβε ένα μήνυμα από μια ομάδα δέκα πεζοπόρων που χάθηκαν στο φαράγγι της Santa Paula.

Οι πεζοπόροι χρησιμοποίησαν τη συσκευή τους από τη σειρά iPhone 14 και μπόρεσαν να ενημερώσουν τους διασώστες. Τους έδωσαν μερικές χρήσιμες πληροφορίες, όπως πού μπορεί να βρίσκονται και αν κάποιος χρειαζόταν άμεση ιατρική φροντίδα. Η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Upper Ojai (SAR) ενεργοποιήθηκε μισή ώρα αργότερα, και στις 11:15, οι πεζοπόροι εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν έξω από το φαράγγι.

Σύμφωνα με την ομάδα του Ojai SAR, «Οι περισσότεροι από τους πεζοπόρους δεν ήταν προετοιμασμένοι για την πεζοπορία και τους παρασχέθηκε φαγητό, πόσιμο νερό και εξοπλισμός φωτισμού καθώς οδηγήθηκαν στο μονοπάτι Santa Paula Canyon Trailhead».

Το μονοπάτι Santa Paula Canyon στην επαρχία Ventura εκτείνεται για έξι μίλια και έχει ένα τεράστιο υψόμετρο πάνω από 3.700 πόδια. Οι άνθρωποι που το έχουν επισκεφθεί το περιγράφουν ως σκληρό και τραχύ, με πολύ δύσκολο έδαφος.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.