Το Facebook μοίρασε τα προσωπικά δεδομένα χρηστών χωρίς την άδειά τους, σε τεχνολογικούς κολοσσούς


Το Facebook συνεχίζει να κρατάει την “πόρτα” ανοιχτή στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας και πολλές εταιρείες να αποκτούν πρόσβαση σε αυτά, χωρίς φυσικά οι χρήστες να γνωρίζουν το παραμικρό για τη διαχείριση των δεδομένων τους.
Η πληθώρα των δεδομένων που έχει στην κατοχή του το Facebook, όχι μόνο το καθιστούν στόχο για hackers και εφαρμογές για την εξαπάτηση των χρηστών, αλλά και για εταιρείες που θα ήθελαν να έχουν κέρδη από τα δεδομένα αυτά, με το Facebook να παρέχει πρόσβαση σε εταιρείες από το 2010 μέχρι και σήμερα.
Σύμφωνα με έρευνα της New York Times το Microsoft Bing απέκτησε πρόσβαση στο να βλέπει τους φίλους των χρηστών του Facebook, τα Netflix και Spotify μπόρεσαν να διαβάζουν τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσουν μεταξύ τους οι χρήστες, το Amazon απέκτησε το καλοκαίρι τα ονόματα των φίλων από χρήστες του Facebook ενώ το Yahoo είχε τη δυνατότητα να διαβάσει το τι ανεβάζουν όλοι οι φίλοι των χρηστών στο Facebook. Όλα αυτά φυσικά χωρίς τα μέλη του Facebook να γνωρίζουν το παραμικρό αλλά και χωρίς να έχει δοθεί η άδειά τους για να γίνει κάτι τέτοιο.
Η αναφορά αυτή δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά είναι συνέχεια αυτής που έκανε η New York Times τον Ιούνιο πάνω στο ίδιο θέμα, με το Facebook να επικαλείται τη συμφωνία συγκατάθεσης του 2011 και να ονομάζει αυτές τις εταιρείες σαν “παρόχοι υπηρεσιών” έτσι ώστε να έχουν προνομιακή πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών χωρίς να χρειάζεται να ρωτήσουν το παραμικρό, κάτι με το οποίο δε συμφωνούν όλοι μέσα στο Facebook, με ορισμένους από τους μετόχους να εκφράζουν την αντίθεσή τους.
Πηγή

Σχόλια

  • "Netflix και Spotify μπόρεσαν να διαβάζουν τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσουν μεταξύ τους οι χρήστες"
    "Καλά" τα υπόλοιπα αλλά φτάσαμε εκεί;; Τραγικό...

  • Όλα αυτά τα ξέρουμε χρόνια. Όταν έχουμε στοεχευμενες διαφημίσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα αφού έχεις μιλήσει με αυτό στο messenger δεν είναι έκπληξη ότι έχουν παραχωρήσει αυτά τα δεδομένα. Εγω θα το πάω ένα βήμα παραπέρα και θα πω ότι ξέρουν που ακριβώς είμαστε κάθε λεπτό, όχι μόνο το φβ αλλά επιλεγμένες κυβερνήσεις και οργανισμοί. Από εκεί και πέρα το να έχεις πρόσβαση σε κάμερες δεν είναι κάτι σύνολο υποθέτω..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.