Το κρύο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των foldable smartphones

foldable smartphones, Το κρύο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των foldable smartphones

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Samsung Galaxy Fold είχε τόσα προβλήματα που η εταιρεία έπρεπε να ανακαλέσει όσα foldable smartphones είχε διαθέσει σε previewers. Μετά από αρκετές αναβολές, και αφού η εταιρεία πραγματοποίησε κάποιες αλλαγές και βελτιώσεις, το smartphone βγήκε στην αγορά.

Από τότε, έχουν περάσει μήνες και πλέον στην αγορά υπάρχουν αρκετά foldable smartphones. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν την ανθεκτικότητα τους ως συσκευές, και όχι άδικα.

Ποιο είναι το πρόβλημα των εύκαμπτων οθονών

Συχνά, βλέπουν το φως αναφορές από χρήστες αναδιπλούμενων έξυπνων τηλεφώνων οι οποίοι δηλώνουν ότι οι οθόνες των τηλεφώνων τους δεν τα κατάφεραν. Ο Raymond Wong, αρθρογράφος στο Input, είναι κάτοχος ενός Motorola RAZR 2019 το οποίο αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον Wong, η πλαστική μεμβράνη έχει ξεκινήσει να διαχωρίζεται από την OLED οθόνη στο σημείο που διπλώνει. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στη χρήση του κινητού καθώς η οθόνη δεν ανταποκρίνεται καλά στο άγγιγμα, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο Wong αναφέρει ότι κατά πάσα πιθανότητα το Motorola RAZR 2019 έπαθε αυτή τη ζημία λόγω της αλλαγής θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι χρησιμοποίησε το foldable smartphone στους -1°C για να τραβήξει κάποιες φωτογραφίες.

Έπειτα, γύρισε σπίτι, στο οποίο επικρατούσε υψηλότερη θερμοκρασία, και παρέμεινε εκεί χρησιμοποιώντας το κινητό του για περίπου 1 ώρα. Την επόμενη ημέρα, οι θερμοκρασίες στη Νέα Υόρκη ανέβηκαν στους 4°C και η πλαστική μεμβράνη άρχισε να ξεκολλά από την οθόνη.

Ο Wong δεν είναι ο μόνος που αναφέρει κάποιο σχετικό πρόβλημα. Τα foldable smartphones παρουσιάζουν θέματα σε διάφορες συνθήκες. Ένας χρήστης του Twitter, και κάτοχος ενός Samsung Galaxy Z Flip, o @mondoir, αναφέρει ότι μόλις έκανε το πρώτο flip στο κινητό του άκουσε ένα κρακ και η οθόνη ράγισε στο σημείο που διπλώνει.

Ο Amir δεν αναφέρει λεπτομέρειες για τις συνθήκες που επικρατούσαν στον χώρο όπου χρησιμοποίησε το νέο του κινητό. Ωστόσο, θεωρεί ότι ίσως έφταιγε το κρύο και οι γενικότερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Πρόκειται για δύο μεμονωμένα περιστατικά τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν το σύνολο. Όπως και να έχει όμως, δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στους καταναλωτές και καθιστά δυσκολότερη τη λήψη της απόφασης του να ξοδέψει κάποιος εκατοντάδες ευρώ για την αγορά ενός foldable smartphone.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Trend είναι θα περάσει…

Anonymous

Βασικά τα κανονικά κινητά θα περάσουν :/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Android Foldable Smartphones

Τα Foldables οδεύουν σταδιακά προς την κυριαρχία της αγοράς

Η εταιρεία έρευνας αγοράς Canalys περιγράφει με θετικούς οιωνούς την πορεία των foldables στην παγκόσμια αγορά.

Smartphones Samsung Galaxy Z Fold 3 Samsung Galaxy Z Flip 3

Ξεδίπλωσε ένα νέο κόσμο με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

Η Samsung επανέρχεται και φέτος στα αναδιπλούμενα smartphones με τα Samsung Galaxy Z Fold3 5G και Galaxy Z Flip3 5G ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά που έχουν γίνει ήδη αγαπητά από τους χρήστες.

Smartphones Samsung Android Foldable Smartphones

Τα Foldables είναι η αρχή κάτι νέου στα smartphones

H αλήθεια είναι ότι έλειπε ένας αέρας ανανέωσης από τον κόσμο των smartphones, κάτι που φέρνουν τα foldables.

Smartphones

H Vivo κατοχυρώνει νέα πατέντα για ένα flip phone τύπου StarTac

Η Vivo κατέθεσε μία ενδιαφέρουσα αίτηση ευρεσιτεχνίας για ένα μελλοντικό flip phone που ανοίγει προς τα κάτω.