TrendForce: Το iPhone 14 μπορεί να κοστίζει λιγότερο από όσο περιμένουμε

iphone 14, TrendForce: Το iPhone 14 μπορεί να κοστίζει λιγότερο από όσο περιμένουμε

Αλλαγή στις τιμές των μοντέλων της επερχόμενης σειράς iPhone 14 αναμένεται να φέρει η κατάργηση του mini και η αντικατάστασή του από το Max. Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι οι τιμές για τα δύο μοντέλα Pro θα αυξηθούν κατά 100$, αλλά η TrendForce έρχεται να υποστηρίξει ότι η αύξηση της τιμής θα είναι μικρότερη.

Πιο συγκεκριμένα, λέει πως το iPhone 14 μπορεί να είναι 50$ φθηνότερο από τον προκάτοχό του, που ξεκινούσε από 800 $. Βέβαια, πέρυσι υπήρχε το iPhone 13 mini για 700$ ως το φθηνότερο νέο μοντέλο. Οι αναλυτές συμφωνούν ότι το νέο iPhone 14 Max θα κοστίζει 100 δολάρια περισσότερο από το vanilla, δηλαδή στα 850$ ή 900$ ανάλογα με το ποιος θα έχει δίκιο.

Άλλο ένα σημείο συμφωνίας μεταξύ των αναλυτών είναι πως οι τιμές του Pro duo θα ανέβουν. Η TrendForce λέει 50$ και οι… άλλοι λένε 100$. Το σίγουρο είναι πως το νέο hardware είναι ακριβότερο.

Τα Pro θα έχουν αναβαθμίσεις που τα vanilla δεν θα δουν. Μεταξύ αυτών, το νέο chipset Apple A16, LPDDR5 RAM, νέες οθόνες LTPO 120Hz με λειτουργία AOD και νέο σύστημα Face ID, κύριες κάμερες υψηλότερης ανάλυσης 48MP με εγγραφή βίντεο 8K, νέες κάμερες ultrawide και πολλά άλλα. Τα vanilla iPhone 14 και 14 Max δεν θα έχουν καν το νέο chipset.

Η επίσημη ανακοίνωση έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, οπότε τότε θα τα μάθουμε όλα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.