Το Microsoft Store στις ΗΠΑ πουλάει ξανά Lumia Windows Phones

Microsoft Store ΗΠΑ πουλάει ξανά Lumia Windows Phones, Το Microsoft Store στις ΗΠΑ πουλάει ξανά Lumia Windows Phones

Τα Windows Phones είναι έμμεσα… νεκρά εδώ και καιρό. Με τον Joe Belfiore (αντιπρόεδρο του τμήματος Λογισμικών της Microsoft) να απορρίπτει περαιτέρω αφοσίωση στο λογισμικό από την ίδια την MS, αντιλαμβάνεται κανείς πως εκείνο βρίσκεται σε διαδικασία “αργού θανάτου”.

Πριν μερικές ημέρες μάλιστα έγινε γνωστό πως ξεκίνησε η σταδιακή διακοπή υποστήριξης των Windows Phone 7 και 8 εκδόσεων. Παρά λοιπόν το γεγονός πως το λειτουργικό σύστημα της Microsoft σημειώνει συνεχώς πτωτική πορεία, με χρήστες και developers να το εγκαταλείπουν, η εταιρεία φαίνεται όμως πως έχει ακόμα ένα μικρό απόθεμα Windows Phone συσκευών που θέλει να… ξεφορτωθεί. Γι’ αυτό, πριν λίγο ανήρτησε στο Microsoft Store των Ηνωμένων Πολιτειών μια σειρά Lumia smartphones ως άμεσα διαθέσιμα για αγορά (!).

Βέβαια, να σημειωθεί πως όλα τα κινητά που συγκαταλέγονται στο διαδικτυακό κατάστημα λειτουργούν με την Windows Phone 10 έκδοση, κάτι που σημαίνει πως η υποστήριξη τους θα διαρκέσει για καιρό ακόμα. Το θέμα όμως είναι πόσες υποστηριζόμενες εφαρμογές έχουν περισσέψει στο Marketplace…

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ώθησε την Microsoft σε αυτή την… αψυχολόγητη κίνηση. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εμφανές… Αν η ίδια ως κατασκευαστής δεν βλέπει μέλλον στο λειτουργικό της, γιατί να θεωρούν το αντίθετο οι καταναλωτές; Υποθέτουμε πως η εταιρεία προσπαθεί να πουλήσει όσα κινητά έχουν μείνει στις κεντρικές αποθήκες της, σε μια προσπάθεια να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται από το απόθεμα που έμεινε απούλητο και τους πόρους που σπαταλήθηκαν για εκείνο.

Όπως και να έχει, ίσως να υπάρχουν χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες που προτιμούν ακόμα το Windows Phone 10 OS και θέλουν να επωφεληθούν από εκείνο όσο διάστημα υποστηρίζεται. Για την ιστορία, αν κανείς βρίσκεται στις ΗΠΑ, μπορεί να αγοράσει από το Microsoft Store τα Lumia 550, 650, 950 και 950 XL.

Microsoft Store ΗΠΑ πουλάει ξανά Lumia Windows Phones, Το Microsoft Store στις ΗΠΑ πουλάει ξανά Lumia Windows Phones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Με λουμια 950Χλ ακόμα μέχρι να γίνει κομμάτια… Δουλεύει μπάλα ⚽ σιγα μη πάω να αλλάζω android σαν τα πουκάμισα

ChristosML640

Έχω το Lumia 640 και μέχρι τώρα δουλεύει άψογα….αν δεν χαλάσει δεν αλλάζει. Μια φορά που έπεσε απο μεγάλο ύψος και ράγισε το καπάκι….απλώς το άλλαξα με ένα 10€ .

NtinosMD

Δεν εγκαταληφθηκε το windows mobile ?

James

Γιατί κάποιος να θέλει το 2018 να αγοράσει συσκευές που κυκλοφόρησαν το 15 με ένα λειτουργικό που έχει σταματήσει να αναπτύσσεται και που ακόμα και στις καλές του μέρες έψαχνες εφαρμογές με τα κυάλια; Ας τα πήγαιναν για ανακύκλωση.

Υ.Γ. προς διαχειριστές: Η σελίδα έχει κάποιο bug και στη φόρμα των σχολίων εμφανίζει φάτσα φόρα ονόματα και email άλλων σχολιαστών

Darth

@James εδω και 4 μερες συμβαινει αυτο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.