VESA Mobility DisplayPort, To Smartphone συνδέεται με την οθόνη του PC και όχι μόνο

Ένα νέο πρότυπο έρχεται να μπει στη ζωή μας με το smartphone, με το όνομα VESA Mobility DisplayPort, ή αλλιώς MyDP, το οποίο θα αναλάβει να συνδέσει το κινητό με την οθόνη σε υψηλή ποιότητα και κάνοντας χρήση των δεδομένων βυσμάτων. Τα smartphones θα μπορούν να μοιράζονται high definition video, audio και 3D περιεχόμενο με οθόνες για να μην μας βγαίνουν τα μάτια να τα δούμε όλα στην μικρή οθόνη.

Το μόνο που απαιτείται είναι να υπάρχει μία οθόνη PC, HDTV, με DisplayPort, ή HDMI, σε συνδυασμό με τη microUSΒ θύρα που διαθέτουν πλέον όλα τα σύγχρονα smartphones. Με τη χρήση ενός και μόνο καλωδίου, ο χρήστης μπορεί να δει εικόνα 24 bits, σε ανάλυση full HD 1080p και συχνότητα 60Hz. Οι καταναλωτές θα μπορούν να συνδεθούν και με τις οθόνες DVI και VGA, projectors και παλαιότερες τηλεοράσεις TV με τη χρήση ειδικών MyDP adaptors και μετατροπείς. Το MyDP interface περιλαμβάνει ένα κανάλι 1Mbps με αρκετό bandwidth για την υποστήριξη αξεσουάρ, όπως πληκτρολόγια, ποντίκια και τηλεχειριστήρια για την εξωτερική οθόνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρότυπο MyDP επιτρέπει την φόρτιση του κινητού από την οθόνη, η οποία ούτως ή άλλως είναι συνδεδεμένη στην πρίζα.

Η VESA (Video Electronics Standards Association) έχει ως μέλη της 180 εταιρείες, άρα θα δούμε το νέο πρότυπο να κάνει την εμφάνισή του σε νέα tablets, ultrabooks και smartphones, με την αρχή να γίνεται από το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Ωραία νέα!

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.