Vivo Apex 2019: Ένα smarthphone χωρίς υποδοχές και Full-screen σαρωτή αποτυπωμάτων

Vivo Apex 2019, Vivo Apex 2019: Ένα smarthphone χωρίς υποδοχές και Full-screen σαρωτή αποτυπωμάτων
Χθες σας γράψαμε για ένα άλλο smartphone που πρόκειται να κυκλοφορήσει χωρίς καθόλου υποδοχές, το Meizu Zero. Σήμερα είναι η σειρά της Vivo για το Vivo Apex 2019 (Waterdrop) το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν θα έχει οπές, ούτε κουμπιά, αλλά θα υποστηρίζει full-screen σαρωτή αποτυπωμάτων.
Το 2019 μπορεί να είναι η χρονιά των αναδιπλούμενων κινητών συσκευών, αλλά αν κρίνουμε μερικές ανακοινώσεις από την Κίνα αυτή την εβδομάδα, φαίνεται ότι ίσως αναμένουμε επίσης την εξαφάνιση των υποδοχών και θυρών από τα smartphones. Μετά το χθεσινό Meizu Zero, σήμερα η Vivo ανακοίνωσε την τελευταία της 5G συσκευή, το APEX 2019, που είναι ακόμα ένα smartphone χωρίς σχεδόν καμία τρύπα. Λέμε “σχεδόν” επειδή υπάρχει ακόμα μια μικροσκοπική σχισμή μικροφώνου κάτω από την οθόνη, αλλά εκτός από αυτό, δεν θα βρείτε οποιαδήποτε θύρα USB, έξοδο ακουστικού ή θύρα για την SIM στο πλάι αυτής της λαμπερής γυάλινης συσκευής.
Στην πραγματικότητα, πρέπει να αναφερθούμε περισσότερο σε αυτό το μοναδικό unibody design της συσκευής. Είναι κατασκευασμένο από γυαλί “Curved-Surface Waterdrop Glass”, με τον όρο “waterdrop” να αναφέρεται στο επιπλέον πάχος γύρω από τις άκρες, το οποίο εξυπηρετεί ως εναλλακτική επιλογή στο συνηθισμένο μεταλλικό πλαίσιο, προσφέροντας ταυτόχρονα μια φρέσκια “ημιδιαφανή” εμφάνιση. Με βάση τα παραπάνω, εύκολα διερωτάται κανείς πόσο καλά θα επιζήσει από μια πτώση, ειδικά όταν το συγκρίνουμε με την κεραμική επένδυση του Meizu.
Για να δημιουργηθεί αυτό το γυάλινο unibody με το ανομοιόμορφο πάχος, απαιτείται μια ιδιαίτερα κουραστική διαδικασία που περιλαμβάνει τόσο θερμική κάμψη όσο και μηχανική κατεργασία, η οποία πιθανότατα δεν θα κοστίζει λίγο. Μέρος αυτού του γυαλιού χρησιμεύει επίσης για την κατασκευή των τριών κουμπιών με sensitive pressure (σκεφτείτε το HTC U12+ αλλά με γυαλί αντί για μέταλλο) κατά μήκος της δεξιάς πλευράς, και αυτά πιθανότατα θα χρησιμεύουν για την αυξομείωση της έντασης και της ενεργοποίησης/απενεργοποίησης.
Vivo Apex 2019, Vivo Apex 2019: Ένα smarthphone χωρίς υποδοχές και Full-screen σαρωτή αποτυπωμάτων
Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό εδώ είναι ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων πλήρους προβολής. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι Oppo και Xiaomi μιλούσαν για πιθανή εμφάνιση ενός αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων μεγάλης επιφάνειας στα επερχόμενα τηλέφωνα, αλλά αν είναι αξιόπιστη η πληροφορία για το Vivo, φαίνεται ότι το APEX 2019 μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα μπροστά και να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό. Πέρα από αυτό θα κάνει το ξεκλείδωμα πιο βολικό, αλλά θα σας επιτρέψει επίσης να ξεκλειδώσετε και να επιλέξετε κατευθείαν μια εφαρμογή με ένα μόνο άγγιγμα, εφ ‘όσον το εικονίδιο της εφαρμογής είναι διαθέσιμο στην οθόνη ξεκλειδώματος.
Παρόλο που το APEX 2019 είναι απλώς ένα τηλέφωνο, η Vivo έδωσε ακόμα μερικές λεπτομερείς τεχνικές προδιαγραφές, όπως ότι θα φοράει chipset Qualcomm Snapdragon 855 με modem 5G, μνήμη RAM 12GB, αποθηκευτικό χώρο 512GB, διπλή πίσω κάμερα 12MP + 13MP.
Το πολύ περίεργο είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάμερα μπροστά, το οποίο είναι ειρωνικό, δεδομένου ότι το κύριο σημείο πώλησης της αρχικής APEX ήταν η αναδυόμενη φωτογραφική μηχανή της. Τουλάχιστον γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει τρόπος να καταλήξει αυτή η νέα APEX στην αγορά όπως είναι, παρά την καλή εμφάνισή της και την ενδεχομένως μεγάλη αντοχή στο νερό.
Vivo Apex 2019, Vivo Apex 2019: Ένα smarthphone χωρίς υποδοχές και Full-screen σαρωτή αποτυπωμάτων
Η Vivo έδειξε ήδη τις πραγματικές συσκευές που βασίζονται στην ιδέα αυτή στο event του Πεκίνου και θα μπορέσουμε να δούμε προσεχώς περισσότερα στην έκθεση MWC τον επόμενο μήνα στην Βαρκελώνη (το techblog θα είνσι εκεί για ακόμη μια φορά).
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Μια επαγγελματική κάμερα που μπορεί να κάνει τηλέφωνα

Το X100 Pro της vivo διαθέτει ήδη μια καταπληκτική κάμερα, μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες σε smartphone.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 και X100 αποκτούν υποστήριξη 5.5G μέσω ΟΤΑ ενημέρωσης

Την περασμένη εβδομάδα η China Mobile ανακοίνωσε την επίσημη κυκλοφορία του 5G-Advanced (γνωστό και ως 5.5G) στο δίκτυό της.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Διέρρευσαν τιμή και επιλογές αποθήκευσης πριν την κυκλοφορία

Η σειρά vivo X Fold 3 πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στις 26 Μαρτίου μαζί με άλλες συσκευές της εταιρείας.