Windows 10 Mobile: Με υποστήριξη για τον μη ανακοινωμένο Snapdragon 830

Για όσους αναρωτιούνται πως σκοπεύει να κινηθεί η Microsoft μελλοντικά όσον αφορά στο κομμάτι των smartphones, να πούμε ότι απ’ότι φαίνεται δεν θα περιοριστεί σε mid-range συσκευές, αλλά θα δούμε top-end ναυαρχίδες με Windows 10 Mobile.

Σε MSDN αρχείο παρατηρήθηκε ότι η Microsoft αναφέρει την υποστήριξη για το chipset της Qualcomm MSM8998, το οποίο θεωρείται ότι είναι ο μη ανακοινωμένος Snapdragon 830. Ο Snapdragon 820 είχε κωδική ονομασία MSM8996, ο Snapdragon 810 MSM8994 και πάει λέγοντας.

Για τον Snapdragon 830 δεν γνωρίζουμε τι χαρακτηριστικά θα έχει, αλλά δεν περιμένουμε να τον δούμε σε κάποια συσκευή μέσα στο 2016. Η φετινή χρονιά ανήκει στον Snapdragon 820, ο οποίος ήρθε να διαδεχτεί τον Snapdragon 810 με τα σοβαρά προβλήματα υπερθέρμανσης και να “καθαρίσει” το όνομα της Qualcomm.

Ο Snapdragon 820 έχει μπει σε μεγάλες ναυαρχίδες όπως Samsung Galaxy S7, LG G5, HTC 10 κλπ. και προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στη θερμοκρασία του. Η Qualcomm από τον οκταπύρηνο Snapdragon 810 πήγε σε τετραπύρηνο Snapdragon 820 με Kryo cores. Ο Snapdragon 830 το πιο πιθανό είναι να μπει στις ναυαρχίδες του 2017.

Η τωρινή ναυαρχίδα της Microsoft, το Microsoft Lumia 950 φορά Snapdragon 808 ενώ το Microsoft Lumia 950 XL, Snapdragon 810.

windows 10 mobile snapdragon 830, Windows 10 Mobile: Με υποστήριξη για τον μη ανακοινωμένο Snapdragon 830

windows 10 mobile snapdragon 830, Windows 10 Mobile: Με υποστήριξη για τον μη ανακοινωμένο Snapdragon 830

windows 10 mobile snapdragon 830, Windows 10 Mobile: Με υποστήριξη για τον μη ανακοινωμένο Snapdragon 830

Πηγή: 1,2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Πολύ ωραία μάθαμε για όλη την σειρά snapdragon ..

Takis

Windows Mobile, υπάρχει ακόμα αυτό το λειτουργικό? Σε κάνα χρόνο χλωμό το βλέπω να συνεχίζει με 2%ποσοστο, οπότε δεν έχει και νόημα η είδηση!

andreas443

Απορώ που το έχετε και σίγουρο ότι θα σταματήσει τα κινητά xaxaxa δεν πρόκειται να τα σταματήσει γιατί αυτό που προσπαθεί να κάνει δεν το έχει καμια άλλη εταιρία και κράξτε την όσο θέλετε αλλα στο τέλος θα δείτε

Sotiris

Ναι, στο τέλος θα δούμε. Κατ αρχάς δεν έχει 2 τοις εκατό στα κινητά πλέον αλλά λιγότερο. Μην παραπληροφορούμε και τους δίνουμε θάρρος.

JohnWave

Μακάρι στο μέλλον η Microsoft να δημιουργήσει ανταγωνιστικές συσκευές για να έχουμε περισσότερες επιλογές αγοράς. Προς το παρόν βρίσκεται δίκαια εκτός παιχνιδιού.

Αλέξανδρος

@andreas443 συμφωνώ αλλά θα αργήσει.
Στη παρούσα φάση δύσκολα θα την εμπιστευτεί κάποιος ( πέρα από τα όποια προβλήματα έχει και το store ) άλλα σε λίγο αν ασχοληθεί σοβαρά πιστεύω πολλοί θα πάρουμε μια συσκευή wm 10.
Μέχρι τότε μονόδρομος είναι το android.

Και κάτι τελευταίο για πολλούς που “την λένε συνεχώς” στα Windows mobile, μπορεί και ‘γώ να είμαι φαν του android αλλά θέλω ακόμη ένα λειτουργικό για να υπάρχει ανταγωνισμός ( μιας και δεν ενδιαφέρομαι για το ios ), αυτό μας συμφέρει όλους.
Τα έχουμε πει πολλές φορές αλλά μην αρχίσετε από κάτω τα <> για το λειτουργικό, καταντάει κουραστικό.

παπαροκας tiamat

Tι ναναι αυτος ο 830?
Ο 810 με τους 8 πύρινες θα εχει συνεχεια και τι ειδους θαναι αυτη?

nikolasV

Κράξτε όσο θέλετε μερικοί τα Windows κινητά, με 1GB Ram και 4 πύρηνο επεξεργαστή, GPS με φωνητική πλοήγηση δεν θα τρέξετε ποτέ στα κινητά σας……όταν οι γνωστές βασικές εφαρμογές σε κάνα 2 μηνο έρθουν ως universal εφαρμογές θα είναι must ένα Windows 10 κινητό για πολλούς και πολλές…… 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.