Windows 10: Ασύρματη μεταφορά αρχείων σε Samsung smartphone με drag and drop

Συνήθως, για τη μεταφορά αρχείων και εικόνων από το smartphone στον υπολογιστή, και αντίστροφα, χρησιμοποιούμε καλώδιο ή τα ανεβάζουμε στο cloud. Ωστόσο, η Samsung και Microsoft βρήκαν έναν τρόπο να το αλλάξουν αυτό.

Μία λειτουργία που υπήρχε, αλλά βελτιώθηκε

Στο τελευταίο Insider build των Windows 10 προστέθηκε ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες Samsung smartphones να μεταφέρουν αρχεία μέσω Wi-Fi από το κινητό στον υπολογιστή με drag and drop. Προς το παρόν, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό υποστηρίζεται μόνο από τα Galaxy S10 και S20.

Η Microsoft παρέχει ήδη τη δυνατότητα σύνδεση smartphones στον υπολογιστή με τη χρήση της εφαρμογής Your Phone. Το συγκεκριμένο app προσφέρει τη δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων, την πραγματοποίηση κλήσεων, και το απλό copy-paste.

Τώρα, οι κάτοχοι Samsung smartphones συνδέουν το κινητό τους σε ένα Windows 10 PC με την εφαρμογή “Your Phone” και μετά χρησιμοποιώντας το “Link to Windows” που παρέχει η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια μπορούν να μεταφέρουν αρχεία από το κινητό στον υπολογιστή, και αντίστροφα.

Οι περιορισμοί

Αν και η λειτουργία αυτή λύνει τα χέρια των κατόχων Samsung smartphones, έρχεται με κάποιους “περιορισμούς”. Αρχικά, το κάθε αρχείο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 512MB, ενώ το συνολικό πλήθος των αρχείων πρέπει να είναι κάτω από 100.

Επιπλέον, πρέπει το smartphone και ο υπολογιστής να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο ασύρματο δίκτυο. Τέλος, το χαρακτηριστικό απαιτεί τη χρήση του Link to Windows 1.5 ή νεότερου, που δεν υποστηρίζεται από όλα τα smartphones της εταιρείας.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 13 Απριλίου 2020 17:52

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.