Windows 10 Update: Έφερε προβλήματα στις webcams

Αν ανήκετε σε αυτούς που πήραν την τελευταία αναβάθμιση σε Windows 10, αλλά αναρωτιέστε γιατί δεν λειτουργεί η USB webcam, δεν είναι κάποιο πρόβλημα της Microsoft. Απ’ ότι φαίνεται αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχουν πολλοί χρήστες μετά την αναβάθμιση.

Οι αναφορές λένε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στις αλλαγές που έφερε το update, στο οποίο η Microsoft δεν επιτρέπει πλέον στις USB webcams να κάνουν stream σε MJPEG ή H264. Αντιθέτως επιτρέπει μόνο YUY2 κωδικοποίηση. Αυτό δεν έγινε εξαιτίας κάποιου λάθους, αλλά επιτούτου λόγω ανησυχιών ότι τα κωδικοποιημένα streams μπορεί να αντιγραφούν, επομένως η Microsoft περιόρισε τις μεθόδους εισαγωγής για να εμποδίσει κάτι τέτοιο.

Οι χρήστες αναφέρουν ότι όταν χρησιμοποιούν τις webcams τους σε προγράμματα όπως το Skype, έχουν προβλήματα όπως το πάγωμα. Τα καλά νέα είναι ότι η Microsoft γνώριζε πως αυτό θα μπορούσε να φέρει προβλήματα και ετοιμάζεται να λύσει το πρόβλημα με διορθωτική αναβάθμιση που αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο (μέχρι τότε υπομονή).

windows 10 webcams, Windows 10 Update: Έφερε προβλήματα στις webcams

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannisanag

Ενταξει οτι να ναι. Η Microsoft γνώριζε! !!! οτι θα δημιουργηθουν προβληματα και θα φερει συμπληρώματικη αναβάθμιση τον…. Σεπτεμβριο!!
Και γιατι δεν εβγαλε σωστα το update εξαρχης 10-15 μερες αργοτερα αφου…. γνωριζε

Αλέξανδρος

Όσο και αν μαρέσει σαν σύστημα τα 10άρια ομολογώ να πω ότι η Microsoft δεν τα έχει προσέξει ιδιαίτερα. Το Insider το πρόγραμμα τα έχει φέρει σε αυτο το σημείο να έχουν θέματα πιστεύω. Ο καθένας γράφει το προβλημα του και πάει λέγοντας. Νομίζω ότι το εν λόγω πρόγραμμα όσο ωραίο και αν είναι δεν τα έχει βοηθήσει τα Windows σωστά. Έπαψα να ειμαι Insider καιρό τώρα γιατί με κούρασαν και εμένα και το μηχάνημα μου οι πολλές αναβαθμίσεις. Τα έχω χρησιμοποιήσει σε υπολογιστές κινητά λάπτοπ τάμπλετ και τα 2 σε 1 τάμπλετ που υπάρχουν και πλην του ενός τάμπλετ δεν είδα πρόβλημα (πάντα όσο αφορά τις συσκευές μου) αλλά νομίζω ότι πρέπει το εν λόγω πρόγραμμα να απευθυνθεί σε καθαρούς προγραμματιστές και όχι στον οποιονδήποτε εκεί έξω γιατί όσο να ‘ναι δεν έχουνε όλοι τις ίδιες γνώσεις πάνω στα ηλεκτρονικά συστήματα. Όπως και να έχει ειναι μέγα λάθος να δουλεύουν το anniversary update έναν χρόνο τώρα για να το λανσάρουν με κάποια bugs όπως αυτό με την κάμερα και σε μερικά το πάγωμα όταν ανοίγουν το μενού (το διάβασα σε αρκετά σάιτ αυτό) αλλά σε συσκευές όπως το Surface να πηγαίνει νερό. Κρίμα αυτό. Θα συνεχίσω να τα χρησιμοποιώ… Συνέχεια »

giannogeorge

Συγγνώμη, όταν λέει ότι γνώριζε το πρόβλημα, τότε γιατί δεν το έφτιαχνε εξ αρχής;;

John

Παιδια οντως εφερε προβληματα στην webcam μου (ενσωματομενη σε λαπτοπ) και οταν μιλαω απο skype η ακομα οποιαδηποτε εφαρμογη βιντεοκλησεων απο 720p σε 30 fps πηγε 15 και φενεται οτι κολλαω σε εκνευριστικο σημειο!! Πριν το anniversary ηταν 30 fps! Χωρις κολληματα. (Ασχετο αλλα στην εφαρμογη των windows “καμερα” διχως προβλημα απεικονιζει 30 fps σε 720p ακομα και οταν γραφω βιντεο

Xristos

Καλά έκανα και κράτησα τα windows 7

Αντιαριστερος

Πρόβλημα τα 10άρια? Απαπαπα… Χρυσά τα ανεβάζουν, χρυσά τα κατεβάζουν και απροβλημάτιστα, τι έγινε τώρα?

Despina Gaitanaki

Δεν εφερε μονο στις καμερες δυστυχώς.Πριν λίγο την εκανα και εγω και δεν λειτουργεί ο edge δεν μπορω να μπω καθολου μεσα στις εφαρμογές απo το start menu,ούτε στις ρυθμίσεις, γενικα εχει παρα πολλα προβληματα και αντε να δω πως θα λυθούν.Αν ηξερα δεν ηταν απλη ενημέρωση δεν θα την εκανα καθολου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.