Smartphones

Xiaomi: Κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για smartphone με in-display selfie κάμερα

Τα τελευταία χρόνια η εμφάνιση των smartphones έχει αλλάξει ριζικά, τουλάχιστον από όσους κατασκευαστές θέλουν να ξεχωρίσουν. Οι περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν το μέγεθος των bezels και να αφαιρέσουν οτιδήποτε μπορεί να παρεμβάλλεται στις οθόνες των συσκευών.

Στα τέλη του ’18 είδαμε ότι η Samsung δουλεύει σε ένα νέο smartphone το οποίο θα έχει την selfie κάμερα κάτω από την οθόνη. Ενώ τον προηγούμενο μήνα μάθαμε ότι έχει εντείνει τις προσπάθειες της για τη δημιουργία του απόλυτου all-screen smartphone, χωρίς notch και περιττές τρύπες.

Update: Η Xiaomi εξηγεί πως λειτουργεί η τεχνολογία selfie κάμερας μέσα στην οθόνη

Φαίνεται ότι η Samsung δεν είναι η μόνο εταιρεία που επιχειρεί κάτι τέτοιο, διότι πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για in-display selfie κάμερα, από τη Xiaomi αυτή τη φορά.

Η Xiaomi κατέθεσε το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον Νοέμβριο του 2018, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει τίποτα γνωστό. Η πατέντα δείχνει ότι κάτω από την οθόνη υπάρχει μία κάμερα και ένας αισθητήρας φωτός.

Επίσης, αναφέρει ότι κάτω από την κύρια οθόνη υπάρχει μία δευτερεύουσα. Ο αισθητήρας φωτός μαζί με τη διπλή οθόνη φροντίζουν ώστε η κάμερα να γίνεται ορατή υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Φαίνεται ότι το επόμενο trend στα smartphones θα είναι οι τοποθέτηση όλων των απαραίτητων στοιχείων κάτω από την οθόνη. Ίσως να μην αργεί πολύ η στιγμή που θα δούμε ένα τηλέφωνο με in-display fingerprint scanner και selfie κάμερα, το οποίο θα χρησιμοποιεί κάποια εξωτική τεχνολογία για τη μετάδοση του ήχου.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 3 Ιουνίου 2019 17:19

Σχόλια

  • εξωτική τεχνολογία για τη μετάδοση του ήχου λεει....
    Η LG εχει εδω και 5 χρονια οθονη που λειτουργει σαν ηχειο

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.