ZTE Blade Android 2.2, Πλησιάζει η πολυπόθητη αναβάθμιση

Η σημερινή μου επικοινωνία με τη WIND επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που σας έχουμε μεταφέρει από τα τέλη Ιανουαρίου σχετικά με την επίσημη και πολυπόθητη αναβάθμιση του ZTE Blade σε Android 2.2 τέλη Μαρτίου. “Το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα” ήταν τα λόγια έφτασαν στα αυτιά μου και που φτάνουν και στα δικά σας σαν μελωδία για το αγαπημένο σας Blade!

Στο δεύτερο κομμάτι των αποκλειστικών πληροφοριών που σας έχουμε μεταφέρει, ότι δηλαδή αυτή η αναβάθμιση θα γίνει μόνο αν πάτε το Blade σε ένα κατάστημα της WIND(!), αυτό είναι μια σκληρή πραγματικότητα, σήμερα όμως η εταιρεία αφήνει και ένα μικρό ενδεχόμενο ώστε η αναβάθμιση να μπορεί να γίνει και μέσω της ιστοσελίδας της με μια απλή διαδικασία. Για να δούμε…

Επεξεργάστηκε την 11 Μαρτίου 2011 20:21

Σχόλια

  • Μακαρι να γινει μεσω ιντερνετ γιατι αν ειναι να τρεχουμε σε καθε wind καταστημα........ ζητω που καηκαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ευχαριστα νεα παντως!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Δυστυχως ή ευτυχώς οι εταιριες θα μενουν παντα πισω στις αναβαθμισεις σε σχεση με τους hackers του android(βλ cyanogenmod)

  • Αυτο οντως ειναι καλο νεο για τους ιδιοκτητες του Blade,αλλα οντως θα συμφωνησω με τον συνονοματο ή εστω να προσθεσουν και τις δυο επιλογες(και απο την ιστοσελιδα τους αλλα και απο μαγαζι)

  • Ας το κάνουν και από το μαγαζί.. μετά από λίγο η ρομ θα είναι στο ίντερνετ για κατέβασμα και μετά. από λίγο θα τι δοκιμάζουμαι..

  • Για τους πιο ψαγμένους: αυτή η αναβάθμιση θα ξεκλειδώνει τα 512ΜΒ της RAM ή ο μοναδικός τρόπος παραμένει η εγκατάσταση της ουγγρικής custom rom;

  • Εχω την jelyfish rls9 και θα περιμενω να την κατεβασω απο το νετ.....δεν παω σε καταστημα....

  • Θα μπορεί να γίνει και σε όσες συσκευές χρησιμοποιήσαμε το clockwork mod για να ξεκλειδώσουμε τα 512MBs μέσω της Ουγγρικής rom?

  • Άντε να δούμε πότε θα γίνει και αναβάθμιση σε 2.3 για το LG Optimus One...

  • Εγώ πάντως δεν μπορούσα να περιμένω άλλο την wind και εκτός ότι ξεκλείδωσα τα 512mb (πριν μου έδειχνε 160mb μνήμη και τώρα 420mb !!) έβαλα και μία custom rom για froyo 2.2 και το blade πετάει !!!!! Έχω πλέον ένα κινητό αξίας 150 ευρώ που συναγωνίζεται άνετα άλλα μοντέλα διπλάσιας ή και μεγαλύτερης αξίας !!!! Το μόνο κακό είναι ότι το blade δεν μπορεί να έχει flash, μιας και δεν υπάρχει υποστήριξη από adobe για τον επεξεργαστή της συσκεής (arm6).

  • φιλοι μου μηπως καποος ξερει να μας εαν το zte blade που κυκλοφορησε ξανα στην wind διοτι μεχρι τωρα ηταν σε ελειψη φοραει android 2.2?
    ευχαριστω εκ των προτερων

  • Παιδιά γίνεται να μεγαλώσουμε την RAM του Vodafone Joy 845 όπως στο Blade? Γωρίζουμε το συγκεκριμένο αν θα αναβαθμιστεί σε 2,2 (είχα δει κάποια βίντεο στο youtube) :)

    • Mitsos, όχι δεν γίνεται κάτι τέτοιο με τη μνήμη RAM του Vodafone Joy. Και έχω μάθει ότι δεν θα αναβαθμιστεί επίσημα σε Android 2.2. Αυτά τα βίντεο που έχεις δει, το έχουν κάνει μόνοι τους οι χρήστες.

  • οχι νικο την 2.1 φοραει οπως τα προηγουμενα μοντελα που κυκλοφορησαν

  • παιδια μολισ χθες ανακαλυψα το zte blade και μπορω να πω απο τα λιγα που ξερω σε συγκριση με αλλα κινητα που διαθετουν παρομοιες δυνατοτητες αξιζει τα λεφτα του.ηθελα να ρωτησω τι ειναι το flash?kαι οσο αναφορα την ακτινοβολια ειναι μεγαλυτερη σε σχεση με αλλα κινητα? ειμαι αναμεσα στο zte blade και στο htc wildfire τι μου προτεινεται?? θα ημουν ευγνωμων αν μου απαντουσατε! ευχαριστω.........

  • εγώ που έχω το ZTE BLADE είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο για το απίστευτο ρολάρισμα και τισ γρήγορες ταχύτητες στο internet περιμένω τέλη Μαρτίου την αναβάθμιση σε adroid 2,2 για να βλέπω και τα flash video τα live event δυστυχώς θα γίνει σε κατάστημα της wind αλλά αυτό ειναι το λιγότερο σας συνηστώ χωρίς φόβο ZTE BLADE

  • ento20101 θα περιμένεις πολυυυυυυ αν νομίζεις ότι θα δεις flash στο blade

  • Στη Σουηδία βρήκε ήδη, και εδώ https://android.modaco.com/content/zte-blade-roms-rom-customisation/334849/rom-froyo-swedish-spring-rls2-2011-03-17-oled-tft/ μπορείτε να τη βρείτε και να την περάσετε και στο ελληνικό blade....

    To flash δεν θα δουλέψει στο blade λόγω επεξεργαστή και σετ εντολών....αυτό που κυκλοφορεί απλά κρασάρει τους browsers....

  • παιδιά πόσο άχρηστοι μπορεί να είναι στα καταστήματα της wind ..Πηγα να ρωτήσω για την πολυπόθητη αναβάθμιση και δεν ήξεραν τίποτα ,επίσεις μου είπανε ότι δεν πρόκειται να γίνει ΟΤΑ αλλά θα το κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά από το αρμόδιο site αν εντέλει πραγματοποιηθει ..αυτά.

  • Δεν θα γίνει OTA (over the air) ήταν γνωστό αυτό. Άσχημο αλλά γνωστό. Η αναβάθμιση θα γίνει λογικά με αρχείο που θα κατεβάσετε από το site της WIND.

  • @Αντώνης Μαρίνος:
    Απ'όσο γνωρίζω μέχρι τώρα, όλα τα blade που έχουν πουληθεί από την wind μέχρι τώρα (3/2011) είναι G1 ("πρώτη" version) οπότε κανείς δεν θα μπορεί να βάλει το Σουηδικό (δεν το δοκίμασα, θεωρητικά μιλώ) αφού είμαστε με 0x20000000 baseband. Το ερώτημα είναι, με την αναβάθμιση σε 2.2 (αν γίνεται με TPT) θα αλλάξει και το baseband??? Γιατί αν αλλάξει, την κάτσαμε.

    Αν αλλάξει το baseband τότε δεν θα μπορούν όσοι δεν έχουν "ξεκλειδώσει" τα 512ΜΒ να το κάνουν μετά, αφού το CWM δεν θα δουλέψει. Επίσης, αν η εγκατάσταση είναι τελικά με TPT, τότε είναι δυνατόν να κάνει re-partition και να έχουμε πάλι 256ΜΒ RAM, χωρίς να μπορούμε να το ξαναλλάξουμε πάλι (θεωρητικά πάντα)

    Είναι πολύ πιθανό να κάνω κάπου λάθος, οπότε διορθώστε...

  • ^^^ grimoire

    Και εγώ το ίδιο νομίζω -για το gen1- μιλάω...από όσο βλέπω, μόνο τίποτα παράλληλες εισαγωγές Μαρτίου *πιθανόν* να είναι gen2 (και θα φοράνε 2.2). Από Wind και Αρμάο πάντως μόνο gen1 έχουν έρθει....

    Όσο για το δεύτερο 256αρι, τι να σου πω...τα παιδιά στο modaco και στο xda το συζητάνε το θέμα...ακόμα δεν έχουν καταλήξει κάπου....από την άλλη βδομάδα θα έχουμε μάλλον περισσότερα...

  • Μπορείτε να μ πείτε αν αναβαθμισω το blade θα μπορω αργότερα να ξεκλειδωσω την RAM του;

  • φιλοι μου οταν φορτωνουμε εφαρμογες και τις τρεχουμε στο blade πρεπει μετα να τις κανουμε kill με task killing?
    αν μπορει ας μου καποιος παλιος διοτι εχω το ΒlADE λιγες μερες μονο

    • Δεν είναι απαραίτητο. Αν πατάς διαδοχικά το back button (αυτό με το βελάκι) τότε κλείνει η συνήθως κλείνει η εφαρμογή εκτός αν έχεις επιλέξει κάτι άλλο από τις ρυθμίσεις της. Μπορείς όμως να δοκιμάσεις τη δωρεάν εφαρμογή Advanced Task Killer.

  • Μπραβο για το site πολυ καλο μου αρεσει και σερφαρω συχνα.Παλι για το bladeμια ερωτησουλα αν ξερει καποιος γιατι στο you tube δεν μπορει να βρει adult βιντεο και βασικα δεν το αφηνει μια λειτουργια προστασιας που εχει για adult search.Ξερει κανενας πως ξεκλειδωνει η ειχε αντιστοιχο προβλημα?

    Ευχαριστω
    Νικος

    • Το κάθε adult site έχει τον δικό του τρόπο να παίζει τα βίντεο. Επίσης το διαδεδομένο flash, το Blade δεν το υποστηρίζει. Οπότε... έχεις λίγες πιθανότητες να βλέπεις βίντεο μέσα σε ιστοσελίδες, adult ή όχι.

  • Καλημερα.
    Επειδη μεχρι τωρα εχω κανει αναβαθμιση μονο σε απλο κινητο, τα δεδομενα, οι εφαρμογες κλπ δεν επηρεαζονται απο την αναβαθμιση, ετσι?

    • Επηρεάζονται! Θα σε ενημερώσει η διαδικασία τη θα πρέπει να κρατήσεις back-up.

    • Από το Android Market, μέσα από το κινητό σου. Υπάρχει κατηγορία games.

  • Παιδια θα ηθελα να σας πω οτι εαν χρησιμοποιείτε για broswer το Skyfire,τοτε μπορειτε να δειτε ολα τα video,οποιασδηποτε μορφης!!!Ειναι οτι πρεπει για το Blade που δεν παιζει flash!!!Δοκιμαστε το,θα με θυμηθειτε!!!!

  • φιλε γιωργο το εχω δοκιμασει συμφωνω οποιος θελει να βλεπει φλασαρισμενα βιντεο ειναι οτι πρεπει !!

  • Εχει δοκιμασει κανεις εναλλακτικους launchers στο BLADE οπως τους
    1.go launcher EX
    2.adw
    3.launcher pro
    Σε καποια βιντεο του youtube φαινεται να λειτουργουν καλα σε blade με 512 mb ram αλλα με τα 256 πως πανε?
    Στο desire HD που εχω ως κυριο κινητο ο GO Launcher EX εχει μονιμα αντικαταστησει το HTC Sence αλλα τωρα που θελω να παρω για 2ο το blade ισως καποιος που ηδη το εχει θα μπορουσε να μας πει αν τους "σηκωνει'.

  • @ TZEF

    Ο πιο εντυπωσιακός είναι ο ADW, αλλά ο πιο ελαφρύς και συνάμα γρήγορος και ωραίος είναι ο LauncherPro. Με τα 512ΜΒ πάει σφαίρα, αν και αν αρχίσεις να φορτώνεις τις οθόνες με widgets αναμενόμενα βαραίνει....Δεν νομίζω να κάνει κάποια διαφορά η επιπλέον μνήμη, και με 256ΜΒ πρέπει να πηγαίνει το ίδιο....

  • @TZEF
    Αν θες έναν δωρεάν, και όχι "σπασμένο" τότε ο Go Launcher ΕΧ είναι ο πιο πλήρης και ο πιο παραμετροποιήσιμος. Ο launcherpro (όχι ο plus που είναι αγοραστός) δεν έχει resize στα widgets, ο ADWLauncher (όχι ο ΕΧ που είναι αγοραστός) έχει πάρα πολλές ελλήψεις σχετικά με τον EX, και ο Go Launcher ΕΧ (που είναι free) τα έχει όλα, μόνο που στο preview βάζει τις οθόνες στη σειρά και όχι σε πλέγμα αντίστοιχο του Sense, αλλά είναι εξίσου όμορφο. Μετά από δοκιμές αρκετών ημερών, ακόμα και με φορτωμένες οθόνες, ο Go Launcher ΕΧ πήγαινε πιο γρήγορα και ομαλά στην κύλιση, και σε 256RAM αλλά και σε 512RAM blade που το δοκίμασα. Δεν λέω πως οι άλλοι launchers είναι κακοί, όλοι είναι μια χαρά. Προσωπικά είχα τον launcherpro για πολλή καιρό, δοκίμασα μετά τον ADWLauncher EX για κανά δίμηνο, και μετά τον Go Launcher EX παράλληλα με τους άλλους 2. Τελικά κατέληξα στον Go. Να σημειώσω δε πως ο developer του launcherpro έχει πει πως έχει σκοπό να ξαναγράψει τον κώδικα από την αρχή, ώστε να μην έχει τους περιορισμούς του standard android launcher, αλλά αυτό έχει γίνει πολύ καιρό πριν, και η ανάπτυξη του launcherpro έχει καθυστερήσει σημαντικά.

  • Καλημερα παιδια.
    Μια ερωτηση. Πως το εννοουν στη wind το "τελος Μαρτιου"?
    28 εχει ο μηνας. Θυμαμαι στο σταρ τρειλερ ταινιας και στο τελος ελεγε τον Απριλιο στο σταρ. Και τελικα την εδειξε το Μαιο... Πολυ φοβαμαι πως ετσι θα μας πανε και στη wind.

  • Συμφωνώ με τον φίλο grimoire πολύ καλός είναι όλα σε τάξη τακτοποιημένα και κανένα κόλλημα και πρόβλημα όλα καλά με τον GO Καλή εμπηρεία δοκιμάστε τον ..

  • Ρε παιδια ενα δεν καταλαβαινω η WIND τι εχει να χασει αν βγαλει πιο νωρις την αναβαθμιση???απολυτως τιποτα αντιθετως κερδισμενη θα εβγαινε απ τη στιγμη που αρχιζει και διαδιδεται η 2.3 σε ολο και πιο πολλα κινητα...αλλα καταλαβα το σκεπτικο το κραταει για εκπληξουλα για πιο αργα για να υπαρχει μια καποια αγωνια.........Μπραβο!!! WIND θαυμασια δουλεια καταφερες ηδη να μας τα κανεις τσουρεκια(sorry :D) συνεχισε ετσι.........

  • Κανένα νέο για την αναβάθμιση? Σήμερα πήρα στη wind αλλά μου απαντούσαν σα να μίλαγα κινέζικα. Ιδέα δεν έχουν για το αν κάποτε θα αναβαθμιστεί το ZTE. Μάλιστα ο τύπος μου είπε ότι είναι θέμα android και όχι wind και άρα αν είναι θα μου βγάλει αναβάθμιση μόνο του το κινητό... (αυτό φαντάζομαι το υπέθεσε, δεν το ήξερε)

    Επίσης 2 ακόμα ερωτήσεις που δεν έχουν αποσαφηνιστεί Αν κάποιος έχει κάποιο νέο ας πει:

    1. Η official αναβάθμιση θα ξεκλειδώσει τη μνήμη ώστε να βλέπει το τηλέφωνο 512ΜΒ?
    2. Αν δεν γίνεται το 1, παίζει να γίνει official αναβάθμιση έχοντας ξεκλείδωτη RAM στα 512?

    Ευχαριστώ,

    keep up the good work ;)

  • Ρε παίδες, τι αγχώνεστε, πραγματικά δεν το καταλαβαίνω....Όποιος θέλει να βάλει "επίσημη" ROM 2.2 βασισμένη στην τελευταία έκδοση της ZTE, πάει στο link που έδωσα παραπάνω, κατεβάζει την SS RLS3, το κινητό πάει σφαίρα, είναι ημι-επίσημη ROM, τα 512ΜΒ παραμένουν ξεκλείδωτα, είναι overclockable ROM και όλα ωραία και καλά....

    Θα κάνετε ακριβώς τα ίδια αν κατεβάσετε τη ROM της Wind (όταν και αν βγει), και θα σας λείπουν τα υπόλοιπα ωραία καλούδια των παιδιών στο Modaco ;-)

  • zorro, Καθυστερεί το update του ZTE Blade σε Android 2.2. Μόλις τώρα έμαθα ότι πάμε για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας...

  • Καλημερα παιδια...Μιλησα σημερα με την εξυπηρετηση πελατων της wind κ ειπαν οτι δεν υπαρχει επισημη ημερομηνια για την αναβαθμιση...κ ειπαν επισης περιπου μαιο ιουνιο....αυτα καλο κουραγιο....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.