Το Bitcoin θα αναγνωριστεί επίσημα ως νόμισμα από την ΕΕ

bitcoin επίσημα νόμισμα, Το Bitcoin θα αναγνωριστεί επίσημα ως νόμισμα από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγνωρίσει το bitcoin επίσημα ως νόμισμα και οι κατοχοί του θα φορολογούνται κανονικά, σύμφωνα με τον Μανώλη Σφακιανάκη.

Τα παραπάνω φέρεται να αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αντιστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, στη διάρκεια της συζήτησης στον Άρειο Πάγο σχετικά με την έκδοση ή όχι στις ΗΠΑ, του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, τον οποίο αποκαλούν και Mr. Bitcoin.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μ. Σφακιανάκη, η Ε.Ε. σε περίπου 20 μέρες θα θεσπίσει το πλαίσιο εντός του οποίου το bitcoin θα χαρακτηρίζεται επίσημα ως νόμισμα και θα χρησιμοποιείται επίσημα στις συναλλαγές.

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει αυστηρότερους κανόνες στις πλατφόρμες ανταλλαγής που αφορούν στα εικονικά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin. Το μέτρο αυτό αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας για την πρόληψη της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η νέα νομοθεσία σχετικά με το Bitcoin αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2018. Ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνεται και η αποκάλυψη των στοιχείων των χρηστών bitcoin σε ορισμένες περιπτώσεις.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rizo

Γι’αυτό θα αναγνωριστεί. Για να φορολογείται!!! Ρουφι@να κοινωνία….
Σιγά μην το αφήσουν απ έξω.

sokratis Eleftheriadis

μετά από αυτό βλέπω ραγδαία πτώση τιμής αν και το πως θα βροθν τρόπο να δουν ποιός έχει πόσα είναι τρομερά δύσκολο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Bitcoin Crypto

Crypto.com: Μαζικές απολύσεις προσωπικού

Το φιάσκο της FTX φαίνεται να επηρεάζει και άλλες εταιρίες κρυπτονομισμάτων, όπως η Crypto.com που σχεδιάζει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις προσωπικού.

Business Amazon Bitcoin

H Amazon ετοιμάζει σειρά για το σκάνδαλο FTX – Πόσα επεισόδια θα περιλαμβάνει;

H Amazon φέρεται να παρήγγειλε μια τηλεοπτική σειρά οκτώ επεισοδίων για την πτώση του FTX από την εταιρεία παραγωγής AGBO.

Business Bitcoin

Μαύρη Τετάρτη για τα κρυπτονομίσματα, μεγάλη πτώση για το Bitcoin

Εχθές Τετάρτη το Bitcoin βούλιαξε σημειώνοντας πτώση 11% αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα που είχε να φτάσει από τον Νοέμβριο του 2020.

Internet Crypto Bitcoin

Χτυπήθηκε το Mailchimp, στόχος κρυπτονομίσματα σε πορτοφόλια Trezor

Εξελιγμένο σχέδιο phishing φυσικών πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων έχει αναπτυχθεί μέσα από την υπηρεσία email marketing, Mailchimp.