Το Bitcoin θα αναγνωριστεί επίσημα ως νόμισμα από την ΕΕ

bitcoin επίσημα νόμισμα, Το Bitcoin θα αναγνωριστεί επίσημα ως νόμισμα από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγνωρίσει το bitcoin επίσημα ως νόμισμα και οι κατοχοί του θα φορολογούνται κανονικά, σύμφωνα με τον Μανώλη Σφακιανάκη.

Τα παραπάνω φέρεται να αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αντιστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, στη διάρκεια της συζήτησης στον Άρειο Πάγο σχετικά με την έκδοση ή όχι στις ΗΠΑ, του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, τον οποίο αποκαλούν και Mr. Bitcoin.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μ. Σφακιανάκη, η Ε.Ε. σε περίπου 20 μέρες θα θεσπίσει το πλαίσιο εντός του οποίου το bitcoin θα χαρακτηρίζεται επίσημα ως νόμισμα και θα χρησιμοποιείται επίσημα στις συναλλαγές.

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει αυστηρότερους κανόνες στις πλατφόρμες ανταλλαγής που αφορούν στα εικονικά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin. Το μέτρο αυτό αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας για την πρόληψη της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η νέα νομοθεσία σχετικά με το Bitcoin αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2018. Ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνεται και η αποκάλυψη των στοιχείων των χρηστών bitcoin σε ορισμένες περιπτώσεις.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rizo

Γι’αυτό θα αναγνωριστεί. Για να φορολογείται!!! Ρουφι@να κοινωνία….
Σιγά μην το αφήσουν απ έξω.

sokratis Eleftheriadis

μετά από αυτό βλέπω ραγδαία πτώση τιμής αν και το πως θα βροθν τρόπο να δουν ποιός έχει πόσα είναι τρομερά δύσκολο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Crypto Bitcoin

Χτυπήθηκε το Mailchimp, στόχος κρυπτονομίσματα σε πορτοφόλια Trezor

Εξελιγμένο σχέδιο phishing φυσικών πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων έχει αναπτυχθεί μέσα από την υπηρεσία email marketing, Mailchimp.

Internet European Commission Bitcoin

H Ευρώπη δεν προχωρά στην απαγόρευση του Crypto mining

Το αρχικό σχέδιο για την απαγόρευση εξόρυξης Bitcoin και Ether στην Ευρώπη, λόγω της επιβάρυνσης στο περιβάλλον, εγκαταλείφθηκε τελικώς.

Business Bitcoin

Τα Bitcoin ATM θεωρούνται παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι Αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούν τα ATM για το Bitcoin ως παράνομα και ζητούν την παύση της λειτουργίας τους.

Internet Bitcoin

Tricoin: Tο τρικαλινό κρυπτονόμισμα!

Με το όνομα tricoin, τα Τρίκαλα μπαίνουν στον κόσμο της οικονομίας του blockchain στο πλαίσιο του προγράμματος Restart mAI City και δημιουργούν το δικό τους κυπτονόμισμα!