Beyond 4.0

Consumer Reports: Προτείνει την μετονομασία & απενεργοποίηση του Autopilot στα Tesla

Το Consumer Reports προτείνει στην Tesla να μετονομάσει και να απενεργοποιήσει τη λειτουργία Autopilot από τα οχήματα της μιας και δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να ανιχνεύσουν αν τα χέρια του οδηγού βρίσκονται στο τιμόνι.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε το Consumer Reports το παραπάνω δεν αποτελεί πρόταση αλλά υπόδειξη προς την Tesla, μιας και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στη δημοσίευση η Tesla φέρεται να έχει παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό αναφορικά με το σύστημα αυτόματης πλοήγησης που διαθέτει στα οχήματα της.

Στην δημοσίευση του Consumer Reports αναφέρεται ότι η Tesla είναι η μόνη εταιρεία η οποία διαφημίζει σε τέτοιο βαθμό το σύστημα αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων της, οδηγώντας έτσι του καταναλωτές στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι τα οχήματα της είναι σε θέση να κινηθούν για μεγάλες αποστάσεις και χρονικά διαστήματα χωρίς ο οδηγός να έχει την γενικότερη επίβλεψη.

Αυτό που ζητάει το Consumer Reports είναι εφικτό να γίνει αλλά θα πρέπει να γίνουν αλλαγές τόσο στο λογισμικό, κάτι σχετικά εύκολο για την Tesla, αλλά και στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων της εταιρείας και συγκεκριμένα στο τιμόνι, όπου θα θεωρητικά θα προστεθούν οι αισθητήρες τους οποίους ζητάει το Consumer Reports. Αυτή η αλλαγή στον εξοπλισμό αν προχωρήσει αναμένεται να έχει σημαντικό κόστος για την Αμερικανική εταιρεία.

Τέλος το Consumer Reports αναφέρει ότι οι οδηγοί δεν θα πρέπει να ρισκάρουν τη ζωή τους ως πειραματόζωα μεγάλων εταιρειών χρησιμοποιώντας πειραματικό λογισμικό μιας και σύμφωνα με αρκετά video που είναι διαθέσιμα στο internet το σύστημα φαίνεται να έχει προβλήματα ακόμα και όταν ο οδηγός το χρησιμοποιεί με βάση της οδηγίες και έχει την προσοχή του στραμμένη στο δρόμο.

Από την άλλη η Tesla προς υπεράσπιση της αναφέρει ότι έχει συγκεντρώσει τεράστιο όγκο πραγματικών δεδομένων από τη χρήση του Autopilot στα οχήματα της μιας και έχουν διανυθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 130 εκατομμύρια μίλια με ενεργοποιημένο το σύστημα. Επιπλέον μέχρι στιγμής ένα και μόνο ατύχημα έχει καταγραφεί με ενεργοποιημένο το σύστημα Autopilot όταν ένα Tesla Model S συγκρούστηκε με τράκτορα ο οποίος διέσχιζε κάθετα το δρόμο. Η εταιρεία όπως δήλωσε δεν σκοπεύει να ακολουθήσει κάποια από τις υποδείξεις του Consumer Reports αλλά σκοπεύει να εντείνει τις προσπάθειες της για να εκπαιδεύσει καλύτερα του οδηγούς έτσι ώστε να χρησιμοποιούν σωστά το σύστημα.

Tesla Autopilot

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

News SpaceX

SpaceX: Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο για το ταξίδι στον Άρη;

Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στον Άρη, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν να αποταμιεύουν για το απαιτούμενο εισιτήριο. Μπορεί ο πύραυλος της SpaceX που θα πραγματοποιήσει το ταξίδι να μην είναι ακόμα έτοιμος αλλά ο Elon Musk ξεκίνησε να κάνει εικασίες για… το κόστος της μετακίνησης.

News

Ρομπότ λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,38 δεύτερα σπάζοντας το ρεκόρ

Το ρεκόρ επίλυσης του κύβου του Rubik έσπασε το ρομπότ Sub1 καταφέρνοντας να λύσει το παζλ σε 0,38 δευτερόλεπτα. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το ίδιο ρομπότ, το οποίο προηγουμένως είχε επιλύσει τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,637 δευτερόλεπτα που ήταν ήδη αρκετά γρήγορα.

News Bitcoin

Το Bitcoin θα αναγνωριστεί επίσημα ως νόμισμα από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγνωρίσει το bitcoin επίσημα ως νόμισμα και οι κατοχοί του θα φορολογούνται κανονικά, σύμφωνα με τον Μανώλη Σφακιανάκη.

News

Οι ολλανδοί κάνουν ποδήλατο σε τρισδιάστατα εκτυπωμένη γέφυρα

Τη δυνατότητα να κάνουν ποδήλατο στην πρώτη τρισδιάστατα εκτυπωμένη γέφυρα έχουν οι κάτοικοι της πόλης Gemert στην Ολλανδία.