Consumer Reports: Προτείνει την μετονομασία & απενεργοποίηση του Autopilot στα Tesla

Το Consumer Reports προτείνει στην Tesla να μετονομάσει και να απενεργοποιήσει τη λειτουργία Autopilot από τα οχήματα της μιας και δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να ανιχνεύσουν αν τα χέρια του οδηγού βρίσκονται στο τιμόνι.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε το Consumer Reports το παραπάνω δεν αποτελεί πρόταση αλλά υπόδειξη προς την Tesla, μιας και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στη δημοσίευση η Tesla φέρεται να έχει παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό αναφορικά με το σύστημα αυτόματης πλοήγησης που διαθέτει στα οχήματα της.

Στην δημοσίευση του Consumer Reports αναφέρεται ότι η Tesla είναι η μόνη εταιρεία η οποία διαφημίζει σε τέτοιο βαθμό το σύστημα αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων της, οδηγώντας έτσι του καταναλωτές στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι τα οχήματα της είναι σε θέση να κινηθούν για μεγάλες αποστάσεις και χρονικά διαστήματα χωρίς ο οδηγός να έχει την γενικότερη επίβλεψη.

Αυτό που ζητάει το Consumer Reports είναι εφικτό να γίνει αλλά θα πρέπει να γίνουν αλλαγές τόσο στο λογισμικό, κάτι σχετικά εύκολο για την Tesla, αλλά και στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων της εταιρείας και συγκεκριμένα στο τιμόνι, όπου θα θεωρητικά θα προστεθούν οι αισθητήρες τους οποίους ζητάει το Consumer Reports. Αυτή η αλλαγή στον εξοπλισμό αν προχωρήσει αναμένεται να έχει σημαντικό κόστος για την Αμερικανική εταιρεία.

Τέλος το Consumer Reports αναφέρει ότι οι οδηγοί δεν θα πρέπει να ρισκάρουν τη ζωή τους ως πειραματόζωα μεγάλων εταιρειών χρησιμοποιώντας πειραματικό λογισμικό μιας και σύμφωνα με αρκετά video που είναι διαθέσιμα στο internet το σύστημα φαίνεται να έχει προβλήματα ακόμα και όταν ο οδηγός το χρησιμοποιεί με βάση της οδηγίες και έχει την προσοχή του στραμμένη στο δρόμο.

Από την άλλη η Tesla προς υπεράσπιση της αναφέρει ότι έχει συγκεντρώσει τεράστιο όγκο πραγματικών δεδομένων από τη χρήση του Autopilot στα οχήματα της μιας και έχουν διανυθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 130 εκατομμύρια μίλια με ενεργοποιημένο το σύστημα. Επιπλέον μέχρι στιγμής ένα και μόνο ατύχημα έχει καταγραφεί με ενεργοποιημένο το σύστημα Autopilot όταν ένα Tesla Model S συγκρούστηκε με τράκτορα ο οποίος διέσχιζε κάθετα το δρόμο. Η εταιρεία όπως δήλωσε δεν σκοπεύει να ακολουθήσει κάποια από τις υποδείξεις του Consumer Reports αλλά σκοπεύει να εντείνει τις προσπάθειες της για να εκπαιδεύσει καλύτερα του οδηγούς έτσι ώστε να χρησιμοποιούν σωστά το σύστημα.

Consumer Reports, Consumer Reports: Προτείνει την μετονομασία & απενεργοποίηση του Autopilot στα Tesla

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk SpaceX Tesla

Ο Alex Gibney ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με θέμα τον Elon Musk

O σκηνοθέτη Alex Gibney, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το “Steve Jobs: The Man in the Machine, Zero Days” ετοιμάζει ένα αυστηρό πορτρέτο του Elon Musk.

Cars Tesla

Tesla: Μειώνει τις τιμές παγκοσμίως με στόχο την αύξηση της ζήτησης

Την τακτική της μείωσης των τιμών υιοθετεί η Tesla στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, επιδιώκοντας να δώσει ώθηση στη ζήτηση για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Internet AI Elon Musk featured

Ο Elon Musk “στρατολογεί” ομάδα για τη δημιουργία του δικού του ChatGPT

O Elon Musk φέρεται να προσέγγισε ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης με στόχο τη δημιουργία ενός νέου ερευνητικού εργαστηρίου για την ανάπτυξη μιας εναλλακτικής λύσης στο ChatGPT του OpenAI.

Cars Elon Musk Tesla

H Τesla κατασκευάζει νέο εργοστάσιο στο Μεξικό

Η Tesla θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο στο Μοντερέι του Μεξικού, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Άντρες Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ.