Dell & OnePlus: Ανεβαίνουν οι τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Brexit

Τόσο η Αμερικάνικη Dell, όσο και η Κινεζική OnePlus ανακοίνωσαν αυξήσεις στις τιμές διάθεσης των προϊόντων τους στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της υποτίμησης της στερλίνας.

Αυτή η κίνηση των δύο εταιρειών, την οποία αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήρθε ως αποτέλεσμα της μείωσης της στερλίνας η οποία ξεκίνησε μετά την απόφαση των Βρετανών πολιτών για έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Dell αποφάσισε να προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμών τόσο στα τελικά προϊόντα της όσο και στα ανταλλακτικά που διαθέτει μιας και οι τιμές χονδρικής υπολογίζονται με βάση το Αμερικανικό δολάριο, το οποίο έχει ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα έναντι της στερλίνας. Επίσημα δε η εταιρεία δηλώνει στο BBC ότι πλέον δεν έχει χρονικά περιθώρια αναμονής μιας και η στερλίνας βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της τα τελευταία 31 έτη. Η μεταβολή των τιμών αν και δεν έχει ανακοινωθεί λεπτομερώς σε τι ύψος θα φτάσει, για την ώρα υπολογίζονται έως και 10%.

Αντίστοιχα η Κινεζική OnePlus ανακοίνωσε ότι η τιμή της ναυαρχίδας της OnePlus 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνει από τις 309 λίρες στις 329 λίρες με ισχύ από την 11η Ιουλίου, δίνοντας έτσι λίγες ημέρες προσαρμογής. Το ποσοστό αύξησης εδώ είναι μικρότερο μιας και φτάνει το 6,5%

Οι δύο παραπάνω εταιρείες δεν θα είναι οι μόνες που προχωρούν σε ανατίμηση των τιμών τους, σύμφωνα με αναλυτές και ήδη η Βρετανική εταιρεία διανομής ηλεκτρονικών και φωτογραφικού εξοπλισμού Intrl 2020, επίσημος εισαγωγέας των εταιρειών Tamron, Tokina, Samyang, Hoya, Kenko, Velbon, Sunpak και Tamrac ανακοίνωσε αύξηση των τιμών λιανικής από την 1η Αυγούστου στα εισαγόμενα προϊόντα σε ποσοστό 10% έως 12%. Η εταιρεία χαρακτήρισε το Brexit ως “γροθιά στο στομάχι”.

Dell & OnePlus, Dell & OnePlus: Ανεβαίνουν οι τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Brexit

Dell & OnePlus, Dell & OnePlus: Ανεβαίνουν οι τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Brexit

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Πάντως οι εξαγωγές τους αυξήθηκαν κατά πολύ τωρα που έπεσε η στερλίνα και σε λιγο καιρο πιστεύω θα έρθουν παλι στα ισα τους.

Γιώργος

Όταν θα ανακοινωθεί και επίσημα ότι δεν βγαίνουν απο την ΕΕ τότε θα ανακάμψει και πάλι η στερλίνα. Απλά η τούμπα θα γίνει σταδιακά όχι σαν τον δικό μας που την έκανε σε μια ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.