Ιαπωνία: Ανέπτυξαν drone το οποίο περιπολεί χωράφια και καταστρέφει παράσιτα εντόμων

Η αγροτική παραγωγή είναι μια βιομηχανία πολύ μεγάλης σημασίας για την Ιαπωνία και για να αντιμετωπίσουν τους μεγάλους φυσικούς εχθρούς της ανέπτυξαν ένα drone.

Η εξέλιξη του drone πραγματοποιήθηκε από το Saga University και την εταιρεία OPTiM η οποία ασχολείται με το IT γενικότερα. Το όνομα του καρπού της συνεργασίας είναι Agri Drone, χρησιμοποιείτε κατά κύριο λόγο τη νύχτα και χάρη σε υπέρυθρες και θερμικές κάμερες που ενσωματώνει μπορεί να ψεκάζει με φυτοφάρμακο στοχευμένα περιοχές όπου έχουν μαζευτεί έντομα σε μεγάλους και άρα επικίνδυνους για τα φυτά, αριθμούς. Η ιδέα πίσω από το συγκεκριμένο project είναι η μείωση στην υπερέκθεση σε φυτοφάρμακα για τα φυτά.

Το Agri Drone πρόσφατα πέρασε με επιτυχία τις δοκιμαστικές πτήσεις του σε χωράφια με σόγια και πατάτες στην περιφέρεια της Saga. Εντόπισε και ψέκασε με επιτυχία περισσότερα από 50 είδη παράσιτων, μεταξύ αυτών σκνίπες και σκώρους.

Το project όμως έχει μεριμνήσει και για εκείνους του αγρότες που αποφεύγουν τα χημικά στις καλλιέργειες τους και έτσι το Agri Drone εναλλακτικά μπορεί εντοπίζοντας τις περιοχές με μεγάλες συγκεντρώσεις εντόμων να ψεκάζει ένα λαμπερό, ελκτικό για τα έντομα υγρό, έτσι ώστε να τα εντοπίζει ο αγρότης και να δρα ανάλογα.

Δείτε το video

Ιαπωνία, Ιαπωνία: Ανέπτυξαν drone το οποίο περιπολεί χωράφια και καταστρέφει παράσιτα εντόμων

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris

εχει και η dji παρόμοιο και ίσως καλύτερο…
https://www.dji.com/product/mg-1

Bloodmaster

DJI μιλαμε απο τα καλύτερα drones!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear drone

Τα drones στην υπηρεσία των logistics

Πέρα από τις εναέριες φωτογραφίες, τα drones ξεκίνησαν να αξιοποιούνται και στον τομέα των logistics, με ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Gear drone Drones featured

EASA: Σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου ο νέος Ευρωπαϊκός νόμος για τα drones

Η EASA ανακοίνωσε το πλήρες νομοθετικό πλαίσιο που θα ισχύει στην Ευρώπη για τις πτήσεις με drones από τις 31 Δεκεμβρίου.

Gear drone featured

Η Κίνα χρησιμοποιεί drones για να καταπολεμήσει τον κορωναϊό

Η αστυνομία της Κίνας χρησιμοποιεί drones για να καταπολεμήσει την επιδημία του κορωναϊού τα οποία φέρουν μεγάφωνα και αφίσες.

Gear drone Drones

Αναβλήθηκαν όλες οι πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι εξαιτίας ενός drone

Νωρίτερα σήμερα, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι απαγόρευσε όλες τις πτήσεις για περίπου μισή ώρα. Ο λόγος; Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας εντόπισε ένα drone να πετά πάνω από τον χώρο του αεροδρομίου.