Ιαπωνία: Ανέπτυξαν drone το οποίο περιπολεί χωράφια και καταστρέφει παράσιτα εντόμων

2

Η αγροτική παραγωγή είναι μια βιομηχανία πολύ μεγάλης σημασίας για την Ιαπωνία και για να αντιμετωπίσουν τους μεγάλους φυσικούς εχθρούς της ανέπτυξαν ένα drone.

Η εξέλιξη του drone πραγματοποιήθηκε από το Saga University και την εταιρεία OPTiM η οποία ασχολείται με το IT γενικότερα. Το όνομα του καρπού της συνεργασίας είναι Agri Drone, χρησιμοποιείτε κατά κύριο λόγο τη νύχτα και χάρη σε υπέρυθρες και θερμικές κάμερες που ενσωματώνει μπορεί να ψεκάζει με φυτοφάρμακο στοχευμένα περιοχές όπου έχουν μαζευτεί έντομα σε μεγάλους και άρα επικίνδυνους για τα φυτά, αριθμούς. Η ιδέα πίσω από το συγκεκριμένο project είναι η μείωση στην υπερέκθεση σε φυτοφάρμακα για τα φυτά.

Το Agri Drone πρόσφατα πέρασε με επιτυχία τις δοκιμαστικές πτήσεις του σε χωράφια με σόγια και πατάτες στην περιφέρεια της Saga. Εντόπισε και ψέκασε με επιτυχία περισσότερα από 50 είδη παράσιτων, μεταξύ αυτών σκνίπες και σκώρους.

Το project όμως έχει μεριμνήσει και για εκείνους του αγρότες που αποφεύγουν τα χημικά στις καλλιέργειες τους και έτσι το Agri Drone εναλλακτικά μπορεί εντοπίζοντας τις περιοχές με μεγάλες συγκεντρώσεις εντόμων να ψεκάζει ένα λαμπερό, ελκτικό για τα έντομα υγρό, έτσι ώστε να τα εντοπίζει ο αγρότης και να δρα ανάλογα.

Δείτε το video

Agri Drone 570

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
chris

εχει και η dji παρόμοιο και ίσως καλύτερο…
https://www.dji.com/product/mg-1

Bloodmaster

DJI μιλαμε απο τα καλύτερα drones!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα