Microsoft Moonraker: Το παρολίγον Nokia smartwatch που ακυρώθηκε

Η μόδα των wearables όλο και εξαπλώνεται, με την Apple να είναι το τελευταίο μεγάλο όνομα που μπήκε στο παιχνίδι, με το Apple Watch, για να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως την Samsung και την Motorola. Από την άλλη η Microsoft δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της όσον αφορά στις wearable συσκευές. Αλλά από ότι φαίνεται το έκανε με έμμεσο τρόπο.

Η Nokia, πριν εξαγοραστεί από την Microsoft, σχεδίαζε το δικό της smartwatch με την κωδική ονομασία Moonraker. Αυτό το project η Microsoft αποφάσισε να το βάλει σε αναμονή για τους δικούς της λόγους. Κάποια leaks, από τον λογαριασμό Tumblr του Pei-Chi της Microsoft, έφεραν και πάλι το project στην επικαιρότητα.

Το ρολόι έχει τετράγωνο σχήμα με στρογγυλεμένες γωνίες, οι χρωματικές επιλογές μοιάζουν με αυτές που έχουν χρησιμοποιηθεί στις Lumia συσκευές, κάνοντάς τα να δείχνουν πιο μοντέρνα, αλλά φυσικά υπήρχε και το μαύρο χρώμα για τους πιο κλασσικούς.

Οι φωτογραφίες δεν μοιάζουν να είναι κάποιο concept αλλά μάλλον προορίζονταν για το promo του ρολογιού, κάτι που δείχνει ότι ετοιμαζόταν να κυκλοφορήσει, αλλά η Microsoft το ακύρωσε. Φήμες λένε ότι το Moonraker είχε παρουσιαστεί σε συγκεκριμένα άτομα στο MWC 2014, μετά την εξαγορά της Nokia.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι ότι δεν κυκλοφόρησε ποτέ, αν και θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ένα Windows Phone like-UI σε smartwatch. Στις φωτογραφίες επίσης φαίνονται και οι εφαρμογές που πιθανόν θα είχε, όπως το Facebok και το MixRadio. Εκτός των άλλων θα είχε και αισθητήρες κίνησης.

Πως σας φαίνεται το παρολίγον Nokia Smartwatch;

Πηγή

Σχόλια

  • μια διωρθωση μονο η microsoft εχει βγαλει εξυπνο ρολοι που ειναι και activity trcaker και λεγεται microsoft band ειναι πολυ καλο και μετραει μεχρι και την ακτινοβολια του ηλιου...

  • ποιος χ@εστηκε για το τι ηθελε να κανει η Nokia με το ρολοι εμενα περισσοτερο με ενδιαφερε οταν εβγαζε τα Lumia, η Microsoft εχει βγαλει ρολοι για συγκεκριμενες και μονο αγορες, (βεβαια μεσο του official Store μπορει να το αγορασει κανεις) λεγεται Microsoft Band https://youtu.be/CEvjulEJH9w

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.