Surface Phone: Η Microsoft κυκλοφρεί 3 μοντέλα από το 2017;

11

Οι αναφορές ότι η Microsoft έχει στα σκαριά το Surface Phone, υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, όμως ακόμη δεν έχε κυκλοφορήσει τίποτα. Οι τελευταίες πληροφορίες την ήθελαν να κυκλοφορεί προς τα τέλη του 2016, όμως φαίνεται ότι πηγαίνουμε για το 2017.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του Windows Central, του χρόνου η Microsoft θα λανσάρει όχι μια, αλλά τρεις εκδόσεις του Surface Phone. Η μια θα απευθυνθεί στους απλούς χρήστες, η δεύτερη σε αυτούς που θέλουν πιο high-end χαρακτηριστικά και η τρίτη σε επαγγελματίες. Το ένα από αυτά (ή και τα τρία) ίσως έχει υποστήριξη για Microsoft Pen.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, όμως επισημαίνεται ότι η Microsoft θα ξεκινήσει να μην δίνει όλη της την προσοχή στα Lumia smartphones.

Δεδομένης της επιτυχίας των Surface Pro tablets, φαίνεται λογικό να θέλει η Microsoft να κυκλοφορήσει και το Surface Phone, χρησιμοποιώντας ένα δυνατό brand. H ίδια δήλωσε πρόσφατα ότι το Windows Phone δεν είναι προτεραιότητά της φέτος αλλά ανέφερε ότι θα κάνουν σημαντικά πράγματα στα smartphones.

Η Microsoft θέλει μέχρι του χρόνου να έχει αναπτύξει και βελτιώσει το Windows 10 Mobile, να αφήσει χώρο σε τρίτους κατασκευαστές να λανσάρουν το δικό τους hardware με Windows 10 Mobile και να πάρει τον χρόνο της να φτιάξει ένα δυνατό προϊόν που θα της δώσει τη δυνατότητα να ταράξει τα νερά στην αγορά, όπου μονοπωλούν Android και iOS.

Concept

Surface-Phone-concept-01-570

Surface-Phone-concept-02-570

Surface-Phone-concept-02=3-570

Surface-Phone-concept-04-570

Surface-Phone-concept-05-570

Πηγή

11
Σχόλια

avatar
11 Συνολικά σχόλια
0 Απαντήσεις
0 Ακόλουθοι
 
Το σχόλιο που αντέδρασαν οι περισσότεροι χρήστες
Το πιο δημοφιλές σχόλιο
8 Σχολιαστές
SotirisΝίκος 31ΑνακινtomΔημητρης Πρόσφατοι σχολιαστές
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
νεώτερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
Να ειδοποιηθώ όταν
Sotiris
Επισκέπτης
Sotiris

Οι desktop εφαρμογές δεν έχουν λόγω ύπαρξης σε τόσο μικρές οθόνες από την στιγμή που τα smartphones τα έχουμε για touch λειτουργίες on the go. Ίσως βγάζουν φήμες προσπαθώντας να χρυσώσουν το χάπι για άλλη μια φορά μετά την παταγώδη αποτυχία των wp 10. .Δεν πέρασε πολύς καιρός που τα wp fanboys έγραφαν για τα 10 άρια που θα σαρώσουν και το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να γελοιοποιηθούν για άλλη μια φορά στην τεχνολογική κοινότητα. Ακόμα και πέρα από την χαοτική διαφορά των wp σε σύγκριση με το android σε επίπεδο λειτουργικού, αν θες να σκάσεις λεφτά βρίσκεις συσκευάρες με κάτω από 300 ευρώ. Καλά για τις πιο πάνω κατηγορίες, ποιός άνθρωπος με στοιχειώδη αξιοπρέπεια θα προτιμήσει τα 950 απέναντι στα Nexus 6P, S6 Edge και σε λίγο καιρό τα S7???

Η Microsoft είναι εταιρεία software και δείχνει να έχει καταλάβει ότι μονόδρομος είναι οι ποιοτικές εφαρμογές στο android. Το δείχνει με διάφορες κινήσεις της. Δεν ξέρω αν θα βγάλει surface phones και σε ποια οικονομική κατηγορία, το σίγουρο είναι ότι τα wp είναι νεκρά κι ας υποστηρίζουν το αντίθετο οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Vangelis.
Επισκέπτης
Vangelis.

Ολημερίς το χτιζανε τη νύχτα γκρεμιζόταν .

ΝΙΚΟΣ
Επισκέπτης
ΝΙΚΟΣ

Λαύρος ο @Sotiris για μια ακόμη φορά έβαλε τους πάντες στην θέση τους . Σε βλέπω να γίνεσαι άρθρο στο : http://www.tokoulouri.com . Η Επιμονή σου σε κάνει μέγα κήρυκα της αλήθειας & προφήτη!
Keep going !

mixtri
Επισκέπτης
mixtri

Sotiri, είναι αμαρτία να μιλάς για λειτουργικά συστήματα τη στιγμή που φαίνεται ότι το πολύ έχεις γράψει “Hello world”… H MS δε στερείται δυνατοτήτων, στερείται έλλειψης αγοράς. Αν οι Κινέζοι δεν τα υιοθετήσουν τότε πάντα θα είναι τελευταία. Αν αύριο αποφασίσουν οι Κινέζοι να έχουν ROM Windows 10 τότε θα τρέξουν όλες οι εταιρείες να τα υποστηρίξουν.
Είναι εξοργιστικό κάποιος να κρίνει το Windows 10 με το προβληματικό από τη φύση του Android.

Sotiris
Επισκέπτης
Sotiris

Εμένα σαν καταναλωτή με ενδιαφέρει η τελική μορφή του προϊόντος και όχι η φύση του λειτουργικού. Δόξα τω Θεώ, έχω φίλους προγραμματιστές και ξέρω ότι είναι πιο εύκολο να γράψει κανείς για windows και για τα προβλήματα του android. Αυτό δεν αναιρεί όμως την ανάπηρη εικόνα που παρουσιάζουν τα windows στις mobile συσκευές. To μόνο που σας εξοργίζει είναι οτι γράφω αλήθειες και το τι συμβαίνει πραγματικά σε αντίθεση με εσάς που στηρίζεστε σε ευχολόγια και σε υποθέσεις. Μου θυμίζει το ΄΄Ο Κιάμος πατάει καλά στις νότες΄΄ των ειδικών και τα τραγούδια του δεν ακούγονται. Οι Κινέζοι δεν αποφασίζουν να βάλουν windows 10 στις mobile συσκευές γιατί λίγοι τα θέλουν και ελάχιστοι τα αγοράζουν. Θα γινόταν η Xiaomi 3η δύναμη στους android κατασκευαστές αν επέλεγε να βάλει windows αντί για android? Σοβαροί να είμαστε.

Τα full windows είναι άλλη υπόθεση και είμαι από τους πρώτους που έβαλαν windows 10 στο pc τους. Φυσικά χωρίς να χρησιμοποιώ τις απαράδεκτες στις περισσότερες των περιπτώσεων metro apps.

Kαι το ξαναγράφω: Ευτυχώς η Microsoft μπορεί να έχει θέματα με καθυστερήσεις ή ακύρωση υποσχέσεων (βλέπε αναβάθμιση όλων των windows συσκευών σε 10 και τελικά είδε οτι κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο) αλλά είναι μια σπουδαία και ιστορική εταιρεία που θα συνεχίσει να κυριαρχεί στα desktop λειτουργικά επειδή εκεί προσφέρει το πιο ολοκληρωμένο λειτουργικό. Τα wp προσβάλλουν την ίδια την εταιρεία, ένα αποτυχημένο εμπορικά project που ξεκίνησε με στόχο το Ios της Apple (το Zune το θυμάται κανένας;) και στην πορεία κατάλαβε ότι για να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες της πρέπει να κάνει άνοιγμα στα υπόλοιπα λειτουργικά. Ο Nadella δείχνει σαφώς εξυπνότερος από τον Balmer και έχει κάνει βήματα προόδου, αφενός η ίδια εταιρεία δηλώνει οτι δεν έχει προτεραιότητα τον τομέα από τον οποίο χάνει λεφτά (και τα αντισταθμίζει από τα έσοδα των πατεντών με τις πωλήσεις android συσκευών) και αφετέρου η Microsoft δουλεύει για την βελτίωση των εφαρμογών της στο Google Play ώστε να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης σε χρήστες που δεν αρκούνται στα ψίχουλα.

Κάθε φορά που ένας χρήστης wp δηλώνει ικανοποιημένος από την εικόνα του λειτουργικού, είναι σαν μια 4μελής οικογένεια να βγαίνει να δηλώνει ικανοποιημένη με 4 παξιμάδια και μια ελιά ενώ οι γείτονες τρώνε αστακό. Ξέρω οτι τα γράφω αιχμηρά αλλά έτσι είναι, πώς να το κάνουμε; Το ένα το φέρνεις στα μέτρα σου με δυνατότητες που περιορίζονται στην φαντασία των προγραμματιστών και στο άλλο περιμένεις πότε θα θυμηθεί η Microsoft να διαχωρίζεται ο… ήχος εφαρμογών από τον ήχο κλήσεις (μέχρι και τον Αύγουστο του 2014 δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα) και πότε θα δώσει επίσημο firmware προσαρμοσμένο με drivers για κάθε συσκευή για τα windows 10 που φέρνουν χαρακτηριστικά που οι άλλοι απολαμβάνουν χρόνια.

Εδώ δεν μπορούσαν οι χρήστες windows μέχρι κάποια εποχή να ανοιγοκλείσουν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας από την status bar τους και έπρεπε να μπουν στις ρυθμίσεις…Εγκλωβισμένοι στον internet explorer και τώρα στον Edge (που βελτιώθηκε αλλά παρουσιάζει ακόμα προβλήματα-εσείς οι ίδιοι τα γράφετε στο insomnia και στο myphone, άλλο τι ισχυρίζεστε στα δημόσια topics) και μιλούν κάποιοι για… εμπειρία χρήσης ανάμεσα στα δύο λειτουργικά.

Τέλοσπάντων, μακρυγόρησα πάλι και κακώς γιατί η ίδια η Microsoft σας λέει κατάμουτρα οτι δεν έχει τα Lumia προτεραιότητα και τώρα υπάρχουν φήμες για surface phones. Δεν χρειάζεται να γράφω τα αυτονόητα κάθε φορά αλλά μ’ αυτά που διαβάζω…

Δημητρης
Επισκέπτης
Δημητρης

Εμενα προσωπικα ενα smartphone με desktop Windows 10 και Intel CPU ειναι το ονειρο μου αλλα σε 5″ ειναι πραγματι δυσκολο να το χειρειστεις, και το tablet mode των Win 10 δεν το κανουν καλυτερο απο το απλο windows phone OS, και πανω απο ολα η τιμη λγοικα θα ειναι τεραστια.

Sotiris εγω προσωπικα ευκολα διαλεγα 950 εναντι Galaxy. Το νεκρο Windows Phone που λες ειναι τουλαχιστον ενα επιπεδο πιο πανω απο το αθλιο Touch Wiz

tom
Επισκέπτης
tom

Φίλε sotiri το λειτουργικό χτίζεται ακόμα συνέχεια. Όλοι οι developers δουλεύουν ασταμάτητα για το καλύτερο. Έλεος αφήστε το λειτουργικό να αναπνεύσει. Έρχονται συνέχεια αναβαθμίσεις κι όχι σαν το android που μες τον χρόνο βλέπει μόνο μια αναβάθμιση και αν

Νίκος 31
Επισκέπτης
Νίκος 31

Πρίν απο 2 χρόνια λέγανε για τα Windows 7, που δεν έχουνε εφαρμογές, δεν έχουνε Youtube, Instagram κτλ, άσχετα αν υπήρχανε μια χαρά τρίτες εφαρμογές. Απο τα 8.1 και τώρα με τα 10, βλέπουμε καθημερινά οι εφαρμογές να σκάνε η μια μετά την άλλη. Και Instagram, και Facebook, και Messenger, ηλεκτρονικά καταστήματα, σούπερμάρκετ, τράπεζες, μέχρι και ο ΟΑΣΑ βγάζει τηλεματική εφαρμογή για Windows ταυτόχρονα με IOS – Android. Παιχνίδια; Πάρα πολλά και καλά και το Store καθημερινά αναβαθμίζετε. Προβλήματα; Σίγουρα υπάρχουνε και είναι πολλά και διάφορα. Αλλά δεν μπορείς να λές τα ίδια ακριβώς που έλεγες πρίν απο 3 χρόνια και μας ζάλιζες, με τα σημερινά δεδομένα που αλλάζουνε καθημερινά πρός το καλύτερο. Οκ, το 1821 τα Windows είχανε προβλήματα. το 2012 επίσης. Απο το 2015 και μετά δεν είδες καμία θετική εξέλιξη; Ούτε ενα βήμα εμπρός; Δέκα εφαρμογές μας λέγανε, κυκλοφόρησαν επίσημα και οι δέκα. Μόνο ο Chrome έμεινε και οι Google εφαρμογές. Μα να μην βρίσκουνε να πούνε τίποτα καλό, ούε ενα θετικό; Τόσα χρόνια μας λέγανε για τους κακούς Here Maps και πόσο πίσω είμαστε, και τώρα έχει γίνει νούμερο ενα σε κατεβάσματα στο Android…

Γενικά απ ότι έχω καταλάβει, ότι κυκλοφορεί σε Windows είναι @@, ενώ σε Android, σοβαρό, ποιοτικό, χρήσιμο και μετράει.

Μπορώ να μιλάω ώρες – μέρες ατελείωτες για τις τακτικές – πολιτικές της Microsoft και τα χιλιάδες λάθη που έχει κάνει. Έχω κάνει και κριτική έντονη εδώ μέσα. Αλλά ούτε ενα θετικό; Ούτε ενα; ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ που λέει και ο Γεωργίου!

Ανακιν
Επισκέπτης
Ανακιν

Τραγική ms άλλη μια αποτυχία ψάχνει μου φαίνεται

Νίκος 31
Επισκέπτης
Νίκος 31

Ε ναι μωρέ, που πάνε τώρα οι ανύπαρκτοι. Μου έμαθε και η Microsoft απο λειτουργικά και τεχνολογία. Αποτυχημένοι πουθενάδες, τι ψάχνεις τώρα; Που πας ξυπόλυτος με 98% μερίδιο της αγοράς στα λειτουργικά, ούτε καν 99%. Ξεφτίλα μιλάμε. Άσε που δεν έχει και Clash Of Clans. Και να το κυκλοφορήσουνε τον Ιούνιο που ακούγεται, τι να το κάνεις; Αφού όλη την εμπειρία θα την χαλάσει το τρισάθλιο tile. Αίσχος, αίσχος.

Sotiris
Επισκέπτης
Sotiris

Το αστείο είναι οτι η ειρωνία ορισμένων δεν στρέφεται κατά των επικριτών των κινήσεων της Ms στο MOBILE κομμάτι. (τα κεφαλαία για να καταλαβαίνουν ορισμένοι τα βασικά) αλλά κατά της ίδιας της εταιρίας που ενώ είναι ένας γίγαντας του software ξεφτιλίζεται με projects που έχουν προοπτική μόνο μέσα στη mental prison ορισμένων fanboys.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα