Google Project Fi: Αλλάζει το παιχνίδι και γίνεται πάροχος κινητής τηλεφωνίας

Τελικά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά καθώς η Google ανακοίνωσε την νέα της υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας και mobile internet για την οποία ακούγαμε τον τελευταίο καιρό. Ουσιαστικά η Google γίνεται πάροχος κινητής τηλεφωνίας αλλά υπόσχεται καλύτερες χρεώσεις.

Η νέα της υπηρεσία ονομάζεται Project Fi και προσφέρει mobile υπηρεσίες, αλλά η Google δεν έχει δημιουργήσει το δικό της δίκτυο. Αντιθέτως λειτουργεί ως MVNO (mobile virtual network operator) χρησιμοποιώντας τις υποδομές των αμερικανικών παρόχων Sprint και T-Mobile.

Προς το παρόν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και μόνο για το Nexus 6. To Project Fi σου επιτρέπει να κάνεις τηλεφωνικές κλήσεις και να στέλνεις μηνύματα μέσω Wi-Fi ενώ αν δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης σε Wi-Fi χρησιμοποιεί τα mobile δίκτυα των δυο εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται. Η μετάβαση της τηλεφωνικής κλήσης γίνεται ομαλά ανάμεσα σε Wi-Fi και mobile δίκτυα.

Το κόστος
Όσο για τις χρεώσεις η Google δεν αποσκοπεί σε μακράς διάρκειας δεσμευτικά συμβόλαια. Πληρώνεις 20 δολάρια τον μήνα για το “The Fi Basics” και προσφέρει απεριόριστες τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα στο εσωτερικό, απεριόριστα μηνύματα στο εξωτερικό. Στο βασικό πρόγραμμα των 20 δολαρίων μπορείς να προσθέσεις τα πακέτα internet που θέλεις.

Τα δεδομένα κοστίζουν 10 δολάρια ανά GB και μπορείς να επιλέξεις μέχρι και το πακέτο των 10GB (δηλαδή 2GB 20 δολάρια, 3GB 30 δολάρια κλπ.). Όταν ξεπεραστεί το όριο του πακέτου, οι χρεώσεις συνεχίζουν να παραμένουν 10 δολάρια ανά GB, άρα για παράδειγμα, αν ξεπεραστεί το πακέτο κατά 300MB τότε θα χρεωθείς επιπλέον 3 δολάρια.

Τα δεδομένα κοστίζουν ακριβώς το ίδιο όταν ο χρήστης ταξιδέψει σε πάνω από 120 χώρες αλλά η ταχύτητα μειώνεται στα 256kbps.

Στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσεις όλα τα δεδομένα του πακέτου, η Google σου επιστρέφει την διαφορά στο Project Fi account σου και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις στον επόμενο λογαριασμό. Αν πληρώνεις 20 δολάρια για τα 2GB αλλά χρησιμοποίησες τα 1.5GB, τότε θα σου επιστέψει 5 δολάρια. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα να αλλάζεις τα πακέτα δεδομένων κάθε μήνα ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Ωστόσο, όποιος θέλει να συμμετέχει στο νέο project της Google θα πρέπει να έχει πρόσκληση ενώ δυστυχώς προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν θα φέρει το Project Fi προς Ευρώπη.

Πως σας φαίνεται;

google project fi, Google Project Fi: Αλλάζει το παιχνίδι και γίνεται πάροχος κινητής τηλεφωνίας

google project fi, Google Project Fi: Αλλάζει το παιχνίδι και γίνεται πάροχος κινητής τηλεφωνίας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
man7

Περιμένω το αντίστοιχο ποιοτικό Viber. Μπράβο στην Google που κάνει προσπάθειες να εισέλθει και σε αλλους τομείς!

dimitris L.A

Μόλις έστειλα request για invite, θα το δω και θα σας πω εντυπώσεις!

yinping

dimitrisLA και αμερικα και νεξουσ6? Τότε δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να το δοκιμάσεις!

Theo Thunder

Κάθε φωτιά έχει καπνό και ο καπνός φτάνει στον ουρανό

dim

Εγώ πάλι ρε μάγκες δέν κατάλαβα προς τι η χαρά.

Αφήνω στην άκρη τα τηλεφωνήματα που δέν με απασχολούν και πιάνω το internet.
10$ το 1 GB? Αυτές είναι τιμές Ελλάντα. Μιλάμε τώρα για Google που έφτιαξε:
– Android για να έχει τις υπηρεσίες της στα χέρια πολλών
– Nexus συσκευές για να έχει τις υπηρεσίες στα χέρια ακόμη περισσοτερων
– Android one συσκευές ακόμη πιο φτηνές κι απο Nexus για να έχει τις υπηρεσίες της στα χέρια σχεδόν όλων
– Φτιάχνει μπαλόνια με internet να πετάξουν στη κάτω τραχανοπλαγιά για να’χει internet κι ο ζουλού

και αυτή λοιπόν η Google, που οι υπηρεσίες της είναι στο internet και κόβεται γιαυτό, χρεώνει το internet όσο πχ η Cosmote?

Αυτό δέν είναι να χαίρεται κανείς, αυτό είναι άνω ποταμών. Καμία σχέση με το Google fiber πχ που δίνει απο τζάμπα internet μέχρι 1 Gigabit πολύ πιο κάτω απο τον ανταγωνισμό.

Εκτός κι αν πιά αυτή τη στιγμή οι τιμές για mobile internet είναι πιό πάνω και απο 10$/GB που αν είναι έτσι ε τι να πω…

C

Αναμενόμενη κίνηση αφού εδώ και μερικά χρόνια υπάρχει μια κουβέντα από τις εταιρίες (σταθερών) τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, για το εάν θα πρέπει η Google να πληρώνει ένα ποσοστό (των κερδών της) επί της χρήσεως των δικτύων τους.

Έτσι μάλλον η Google προετοιμάζει το έδαφος για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της από τους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στο μέλλον (δειλά στην αρχή και με περισσότερη πυγμή και εμπειρία αργότερα).

Άγγελος

@C βλέπεις πολύ μπροστά όμως και εγώ εκεί νομίζω το πάει σε βάθος χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.